27.05.18
00:48
Целта ми е да изгоря излишните мазнини и да се стегна, като цяло да си подобря фигурата и да кача малко мускулна маса понеже съм с наистина слаба физика. Висока съм 1,60 и тежа 48кг и много хора ми казват че съм доста слаба, което на пръв поглед е вярно, но все пак тялото ми е отпуснато и имам доста подкожни мазнини и никакви мускули, физически съм слаба до такава степен, че през живота си никога не съм успявала да направя и 1 лицева опора. Ям наистина малко, 1-2 пъти на ден в малки количества, но повечето пъти вредно. Мисля да започна с пилатес , 5 пъти седмично по около 30 мин., като всеки ден тренирам различна група мускули, и смятам да не правя кардио понеже целта ми не е да свалям килограми и да си горя допълнително мускулите а и не обичам кардиото (не знам дали е много правилно да го изключвам в предвид подкожните мазнини или те ще се заличат докато ми се покачва мускулната маса??) , и за храненето- да изключа вредните неща и да намаля въглехидратите. Правилно ли подхождам, съвети?
Темата беше редактирана от cantrelate на 27.05.18 01:19.
28.05.18
08:24
бих ти препоръчала да започнеш да се храниш по-редовно и без боклуци - например поне 3 пъти на ден
включи салати, риба, месо, въглехидрата не е нужно да го спираш изцяло, можеш да ядеш овесени ядки, пълнозърнести храни
пии много вода
постепенно можеш да включиш и четвърто хранене - примерно зелено смути или 50 грама сурови ядки
Храненето на често ще ти раздвижи метаболизма и ще захрани мускулите, който съм сигурна, че много бързо ще запонат да се подават ако започнеш да тренираш.
според мен пилатеса е добре като за начало
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 28.05.18 09:29.
28.05.18
13:21
Без аеробни тренировки мазното няма да се премяхне толкова бързо
28.05.18
13:46
поне 3 пъти на ден, защото в момента момичето е писало, че яде 1-2 пъти на ден. Мисля, че закуска-обяд и вечеря е много по-добре като за начало, за да си създаде някакъв нормален режим на хранене.
на вас 2 пъти по малко добре ли ви се струва?
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 28.05.18 13:50.
28.05.18
15:39
Здравей!
Какво си спортувала досега? Какво смяташ за силовите тренировки?
За твоята цел, е добре да се насочиш и към тях, като може да ги комбинираш с пилатеса, ако ти допада.
Съвсем не е необходимо да правиш кардио. 🙂
За храненето: ако се чувстваш добре при 2 хранения дневно, продължавай така, но работи в посока подобряване на качеството на продуктите.
Почерпи идеи.
29.09.18
16:25
Трябва да се храниш повече пъти, но по малки порции. Храната трябва да бъде точно подбрана, както и хранителния режим , диета по грамажи е всичко.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.09.18 17:16.