Колко време е добре да тренира жена

16.06.18
17:14

Здравейте, ще се радвам са споделите вашето мнение.
От месец се запалих по по-здравословното хранене и искам да навляза в тренировките. Много четох и гледах клипове и тренирах според мен малко. Не мога да преценя колко трябва за сваляне на още 10 кг, не държа на релеф, но четох, че е добре да имам някакви мускули, за да имам по-нормален метаболизъм.
Най-много ми допадат:
Tabatа - издържам макс 12 мин, затова комбинирам
Hiit - 22 мин с междупочивките достатъчно ли е?
Велосипед 40-50 мин., средно темпо.
Горните 3 правя в различни дни.

Все пак ЩЕ тръгна и на тежести.  Мнения за собствено тегло и ластици дали биха заместили залата? Имам гири вкъщи.

Та колко продължително е добре да се тренира отделните типове трениривки или да се комбинират? И колко седмично?

Здравей! Задаваш въпроси, на които няма точни отговори и които зависят от много неща.

Нека да започнем със свалянето на 10 кг - огромно значение има храненето, затова не се концентирай само върху тренировките. Може да прочетеш тази статия и това ръководство.

За тренировките: хубаво е да включиш такива със съпротивление (в това число влизат тежестите и ластиците) и да не разчиташ само на кардио дейности.

Тъй като си начинаеща, собствено тегло и ластици + гири ще свършат работа.
По принцип не могат да заместят това, което би могла да направиш в залата, но има друго важно нещо - зависи какви са ти целите и какво искаш да постигнеш.

Може да започнеш тренировки през ден и да се наблюдаваш как се чувстваш. Най-лесно е да променяш в движение. 🙂

18.06.18
14:02

Благодаря за включването!
Аз от 6 седмици съм в калориен дефицит на около 1200 кал, като ги следя доста стриктно с myfitnesspal. Засега свалих 6 кг, естествено не знаем точно от къде 🙂
През това време правя “някакви” тренировки, но не мога да намеря кое е най-правилно.
Има ли статии на английски/бг на тази тематика и по-подробни, не общи?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1