20.06.18
20:05
Здравейте! На 13 години съм (скоро 14). Търся максимални резултати от упражненията и дейностите, разширяващи гръдния кош, макар че има и много от самосебе си да се разширява.
78 кг
Ръст - 1.73 м
Гръдна обиколка - 99 см
Талия - 80 см
Ръка - 35 см
Бедро - 60 см
Чел съм, че тичането и плуването много разширяват, особено в комбинация. Обаче как трябва да се диша? Да се задържа ли въздухът при вдишване, за колко време да се издишва и тн. Също съм чел, че пулоувърът много разширява, а в комбинация с клек е направо юмрук, само че си нямам и на представа как да се изпълняват упражненията (всъщност имам някаква представа, но не схванах съвсем).
Благодаря предварително!
20.06.18
20:49
Пулоувър с лост или дъмбел и пулдаун от стоеж с изпънати ръце са най-подходящите упражнения. Тази комбинация пулоувър и клек е мит. Пулоувър и кофи или пулоувър и лег ще разшири много повече гръдния кош от пулоувър и клек.
20.06.18
20:59
Пулоувър с лост или дъмбел и пулдаун от стоеж с изпънати ръце са най-подходящите упражнения. Тази комбинация пулоувър и клек е мит. Пулоувър и кофи или пулоувър и лег ще разшири много повече гръдния кош от пулоувър и клек.
А не може ли пулоувър, кофи и лег или е прекалено много? Също по колко серии с колко повторения, почивки?
Мнението беше редактирано от str0ngBear на 20.06.18 20:59.
20.06.18
21:28
Разбира се, че може. В тази възраст, каквито и упражнения да правиш ще са ти от огромна полза. Ако си от по-голям град потърси възможност да тренираш някаквъв колективен спорт и отделно може и фитнес/лостове/домашни тренировки, а самата тренировъчна програма може да си я вземеш от сайта на ББ и просто да добавиш пулоувър при тренировките за гърди.
20.06.18
22:17
Разбира се, че може. В тази възраст, каквито и упражнения да правиш ще са ти от огромна полза. Ако си от по-голям град потърси възможност да тренираш някаквъв колективен спорт и отделно може и фитнес/лостове/домашни тренировки, а самата тренировъчна програма може да си я вземеш от сайта на ББ и просто да добавиш пулоувър при тренировките за гърди.
Тренирал съм плуване преди години. Може да се каже, че тичам редовно. И на фитнес ходя, и на лостове, и у нас тренирам, и програма имам. 😄 Благодаря ти! Само за дишането и почивките между сериите не разбрах. Веднага, като свърша с едното упражнение (кофички да кажем), да започна лега и накрая пулоувъра или как?
21.06.18
11:30
Пулоувър и кофи или пулоувър и лег ще разшири много повече гръдния кош от пулоувър и клек.
И как точно ще стане тая работа с разширяването на гръдния кош? За един приятел питам 😄
Костите са си с горе- долу с предопределена форма и размер генетично (изключваме деформации ако си бил стрелец с лонгбоу в средновековна Англия или гребец на галера в античността)
И дишането при бягането не знам как ще разшири гръдния кош (освен ако някакси не ти хипертрофира белите дробове и да ти се разширят ребрата в следствие на това), защото при бягане се диша с корема. Отваряне и дишане с гръдния кош е много енергоемко и неефективно и пречи на ритъма при бягането.
Може би визуално ако натрупаш мускули на гърдите, гърба и раменете, и смъкнеш мазно от кръста ще изглежда по- широк, но самия скелет едва ли може да се разшири. Кой колкото си има - толкова си му е 🙂
21.06.18
23:15
Като натрупаш мускулна маса в гърдите и гърба(ромбоиди и латисимуси) ще стане по-широк и гръдния кош и то с доста сантиметри. За всички приятели отговарям
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 21.06.18 23:32.
22.06.18
00:38
Като натрупаш мускулна маса в гърдите и гърба(ромбоиди и латисимуси) ще стане по-широк и гръдния кош и то с доста сантиметри. За всички приятели отговарям
Кажи с какво си подкупил даскала по биология в 8 клас, за да не те остави на поправка? За един глупак, който не знае какво е гръдния кош питам 😂
А за ромбоидите сигурен ли си? А сератусите? Как мислиш? 🤔
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 22.06.18 00:38.
Пулоувър и кофи или пулоувър и лег ще разшири много повече гръдния кош от пулоувър и клек.
И как точно ще стане тая работа с разширяването на гръдния кош? За един приятел питам 😄
Еми...има начин , даже два начина има!
22.06.18
09:03
Мускулите на гърдите и гърба правят гръдната обиколка широка и дори 3токласник, които не учи биологоя знае това. Колкото са по-големи, толкова по-голяма стойност дава метъра и дори след това измерването може да се запише в сайта в полето “гръден кош”. Ако нямате желание да дадете съвет или да помогнете на момчето, по-добре спрете да му пълните темата с заяждания.
22.06.18
09:55
Не е истина какви щуротии пишеш понякога 😄
Не се усещаш ли, вярваш ли си ги тия работи...
22.06.18
11:37
Честно казано, и на мен ми е интересно как мускулната маса разширява гръдния кош. Може би по време на покачването на мм се разширява, но не и от самата мм?