28.07.18
18:33
850 гр. диня? Уау 🙂
п.п.
ееее, нова страничка! Все така жизнена, даже и нa тия години 😄 😄 😄
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 28.07.18 18:34.
28.07.18
18:43
Е, 850г за две серии на Game of Thrones - не мога да я изгълтам като мисирка, все пак. 😃Но ако ме оставиш цял ден с една голяма диня... хрус, хрус и ще я омета - май нищо не обичам толкова. 🙂
И, наборе, да си имаме уважението! 😃 (хуц-хуц 👵🏼)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.07.18 18:47.
28.07.18
20:45
И, наборе, да си имаме уважението! 😃 (хуц-хуц 👵🏼)
тоя вашият набор Чернобил ви е дарил с лъчезарност и позитивен заряд още от преди раждането :d
29.07.18
14:26
Мусаши, аз затова съм толкова glowing винаги, да. 🌈
29/07/2018 (29)
Сетих се защо се разядох тия дни - то мц време идва.
Движение:
2х2.5к бързощък (до залата и обратно, може да са и повече)
Тренировка някаква:
4х10 гоблет клек @12.5кг
1х3 тяга @60кг
4х СС:
Двойки тяга @70кг
Петици обръщане & пуш преса @25кг
7 минути пътека: 13% наклон, 5км/ч (не можах да издържа повече) и 3 минути намаляне на темпото, за да станат 10 минути
После, незнайно що, реших да се напъвам да клякам с лост на гърба. Патравото Дори си може точно толкова, колкото винаги си е можело - Надя се опита да ме намести в различни позиции, ама ***, ник’ъв шанс.
——————————————————-
Мускулни драми нямам, но съм като прекарана през центрофуга. Може би се дължи на факта, че отново не спах достатъчно.
——————————————————
Храната ще я доскрийншотна после в същия пост.
След тренировка 3-4 оризовки с малко извара, сега омлет със сушени домати и моцарела + някакъв зарзават отстрани, повече от килограм диня за деня 😃 (Мира ме вкара във филм снощи за момент, ама всъщност и три кг да са, едва ли е голямо важно, предвид, че всеки би ги изпикал до вечерта ⛲).
Ей такова някакво засега. 🙂
———————————————————
Тая зала ме засипа с приятни спомени в началото, но освен големите дискове и приятния кът за пиене на кафенце отпред - мех. Предполагам, че се пълни, докато започне да се пръска по шевовете.
Умрях от студ - от мен тече вода, а тия климатици набримчени до безобразие… Казах на жената на рецепцията, че е много студено (съвсем дружелюбен small talk, докато ми пускаше кафето) и тя: “Ами, да, хладно е, защото сме с климатици тука.”
Кажи малко, верно ли е заради това? 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.07.18 14:28.
29.07.18
15:41
, повече от килограм диня за деня 😃 (Мира ме вкара във филм снощи за момент, ама всъщност и три кг да са, едва ли е голямо важно, предвид, че всеки би ги изпикал до вечерта ⛲).
Нищо, освен 80 гр чиста захар 🙂 Ако трябва да я ядеш с лъжицата, ще ти направи впечатление, но плодовете много “мамят”.
29.07.18
15:49
Ще пропусна да се вманиачавам по захарта в динята, ако ще да е 180г.
С оглед на всички проблеми, които имам, този е най-малкият (ако изобщо е), и съм убедена, че е така при почти всеки от категория “спорт и хранене за здраве и кеф”, независимо дали иска да сваля, да качва или да поддържа тегло. 🙂
🍉🐰🍉🐰🍉
29.07.18
16:03
Именно заради категорията “за здраве” ти го намеквам. Както всяка храна е безопасна или полезна в определени количества, така и с плодовете. С нищо не бива да се прекалява, еле пък със захар, когато имаш наднормено тегло и трябва да си подобриш инсулиновата чувствителност.
Това бяха моите 5 ст. и няма да ти спамя повече. 🙂
Именно заради категорията “за здраве” ти го намеквам. Както всяка храна е безопасна или полезна в определени количества, така и с плодовете.
Аре да не драматизираме толкова. За човек, който няма амбиции да се изявява професионално, няма доказана непоносимост към тях и на когото не са му само железа в главата, това да си брои хапките диня/който и да е произволен плод е изключително натоварващо, глупаво и най-вече - ненужно. Точката, както всеки, си има своите слабости и те определено не са присъствието на (повече) плодове в схемата. Защото е очевидно, че дори и с тях нещата се получават от ден първи, когато е постоянна 🙂
30.07.18
00:27
Защото е очевидно, че дори и с тях нещата се получават от ден първи, когато е постоянна 🙂
Единствено тук не съм много съгласна. 🙂
Мира като цяло много пъти се изказва доста крайно за човек, който често твърди, че крайностите не са препоръчителни. 🙂
Но как да е, де - смятам да си ям, защото така или иначе единствената ми слабост са динята и боровинките (ех, мечкаа...), и през останалото време от годината почти не се докосвам до плод (тоест дори да бяха предпоставка за нещо в моя случай, какви количества трябва да поема и за колко дълъг период трябва да ги приемам, за да доведе до проблем?) - имам къде-къде по-сериозни проблеми за решаване в храненето.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.07.18 08:14.
Нищо, освен 80 гр чиста захар 🙂 Ако трябва да я ядеш с лъжицата, ще ти направи впечатление, но плодовете много “мамят”.
Нали не искаш да кажеш, че да ядеш диня, е все едно да гребеш с лъжицата захар?
За разлика от чистата захар, която е много изчистен екстракт от тръстика/цвекло, плодовете идват “окомплектовани” с всички необходими вещества, за да бъдат полезни. Единственото притеснение за дините би било, доколко са стимулирани в растежа и зреенето си с чужди вещества.
30.07.18
14:11
Слагам отчета с храната отдолу (пих едно Самърсби на пейка парти вечерта), а днешната я описвам словом само, защото не знам как да я сметна, а не е и важно, защото не е кой знае какво.
30/07/2018 (30)
- кафе с кокосово масло
- “домашна” кокосова лимонада (кокосова вода, голям резен лимон и газирана вода, и лед)
- салата от зеле, морков и червено цвекло + лимон, малко зехтин и малко синьо сирене
- телешко със сос от манатарки и гарнитура от задушени картофи & броколи
- (план) малини & къпини с малко сладкарска извара
- (план) 400г диня, сиренце
- (план) евентуално костен бульон, получи се уникално тоя път
——————————-
Без тренировка, с доста обикаляне + разходка с таласъмите сутринта в горичките на гребната. Наших си ръката в едни шипки и имам две дупки, от които мислих, че ще се покаже и черво в някакъв момент 😃 - голямо кървене, голямо нещо.
Сега отивам да работя, че напоследък почти не се случва. Така сме се разкапали, само удоволствия и почивка са ни в главите вкъщи, но май настъпихме границата на приемливото. 😃
Качвам си манджата, за да се види колко е - като грамаж не беше нещо особено, обаче така се надумках.. 🐽
Чудя се дали да не си поръчам креатин. Не е като да ми трябва, но съм любопитна.
И за който не знае Борьо Горджъса - портрети на корем. 😃 Умирам си за тая идиотска физиономийка. 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.07.18 14:48.
Чудя се дали да не си поръчам креатин. Не е като да ми трябва, но съм любопитна.
Не е като да крие рискове или да е скъп. 🙂
01.08.18
19:39
Поръчах го креатина. Имам и л-карнитин, и бърнър, и още едно нещо, което не си спомням, но тях ги пазя за момента, в който зацикля.
31/07/2018 (31)
Без тренировка, около 10-12к в жегата (не наведнъж) + малко стълби с оранжево куче, но сравнително бързо се отказахме и двете - не е истина колко е гнусно, мазно, тлъсто, влажно, тежко, задушно и горещо. Затова и не тренирах, де - адски ми призлява, а вечерта, докато се прибирах, вече ми се сгъваха краката от изтощение.
За сметка на т’ва пък хапнах. 😃 Излизах с двете рошли, които бяха решили, че продължавам да имам рожден ден (то вече втора година става като циганска сватба мойто 😃) и то се получи едно.. Не кой знае к’во, де, ама се напуках с пица и след 1-2к разходка - с малко сладолед. Афредото са изкарали някакъв “Сахер”, който горещо препоръчвам на всички шокояди и мазнояди. Лудница. 🐽
Едното девойче, (160см, сигурно 62-3 кила, ама мОсколи), пак изпука почти кило пица + голям сладолед + не знам си кво.. и пита за още. Викам: ни моа та трая. 😂
Калориите ги прехвърлих с над 1000, направо счупих въгломера 😂, но днес върнах назад в МФП и напоследък си се движат добре нещата, с 2-3 дни изключение за повече от месец. 🌈
Сдобих се и с подаръци - нещо, което в последните 5-6-7 години изобщо не ми се случва, освен от Ленчето, та като детенце рових из торбичките. 😂 Всеки ми дава пари, щото съм стара и така е практично. И то наистина Е практично, ама аз съм романтична душа, съвсем леко инфантилна 😃, и удрям гъза в тавана, когато получа нещо дребно, в което някой е вложил грижа и мисъл. 🌈
Ето това сега е кратък и ясен пост, as promised, хехе. Много обичам да пиша, може би като стана на 40 ще си извадя главата от онова, дето го удрям в тавана по разни поводи и ще започна да приемам офертите за работа от разни организации. Или ако други обстоятелства ми наложат да се закотвя.
—————————————————————-
01/08/2018 (32)
Станах, посвърших няколко работи и отидох да тренирам. С кола е по-лесно да се прежали човек да се прибира мокър и прегрял от там.
Тренировка:
През 10 секунди, без почивка между движенията:
10х3 зерчер @20кг
10х3 обръщане @20кг
СС с 90 секунди между трисетите:
Раменна преса @25кг:
4, 6, 7, 5
Силово @17.5кг:
4х5
3 серии най-тегав ластик пред гърди
—————————————————————
Много е възможно да мушна малко сладолед после. Много съм гладна и много радразнителна. Ако някой ме ядоса, ще го навикам и ще го изям. 🦁
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.08.18 19:41.
Много съм гладна и много радразнителна. Ако някой ме ядоса, ще го навикам и ще го изям. 🦁
По-добре в обратен ред, за да няма възможност да избяга, докато го навикваш.
01.08.18
20:42
Тя ще го върже да не бяга.
01.08.18
21:42
Аз като се карам, обикновено е на място - вменяваш вина с добра аргументация, жертвата навежда поглед и хъц... 😄
02.08.18
12:46
02/08/2018 (33)
Спах до 9:30, вместо до 7:00 💁🏻♀️ и тренирах вкъщи с пудовките. Ох.
Тренировка:
Връткане на стави и 2 минути лежерно подскачане на място (друс-друс).
5 кръга, на скорост:
*** 20х суинг @16кг
*** 5х снач @12кг на всяка ръка
*** 10х плие @20кг
*** 5х снач @12кг на всяка ръка
*** 10х редуващи отпади с подаване на пудовката под опорния крак @16кг
*** 60-90 секунди почивка
Суинг с 16кг вече нищо не означава за мен, но нещата с отпадите не стоят така и ми се получиха кривички и леко плитки. С 12-ката ще правя другия път.
*** 20 минути йога стреч някакъв, с оня крокозавър Шалийн от бийчбодито 😃
————————————————————-
Храната после. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.08.18 12:56.
02.08.18
20:45
И храната.
Бях се приготвила и за прасешко каре на плоча... с чесънче и разни други благини, ама май само любимият ще намаже, не ми се яде повече след двете бири.
02.08.18
21:32
Днес какви милинки забърках, по на стара майка рецепта.
Цял ден съм на хляб, хахахахах
Винаги две седмици преди морето се свиня.
Ако ги беше видяла и пет бири да беше изпила пак щеше да ядеш.
03.08.18
11:58
03/08/2018 (34)
Без тренировка.
Половин гребна с драконите, после от там през Бунарджика, през Градската и в нас. 2 часа бързощък в жегата с 5 минути пауза за лаф за екземи. 😂
Щях да получа 6 топлинни удара, дадох си водата на кучетата и чак ей сега пия. Бях се амбицирала да ползвам чешмичката в Градската, но общинска охрана ми се скара, че наливам вода на животните от там и че изобщо са там, чак акт искаше да ми пише. Викам си: Calculate, human, акт, че минавам транзит през мястото, отредено за мазане с детски л**на, фасове и семки.
Как да е, нищо не ми писаха, щото знам как да съскам, прибрахме се скапани от слънцето и навреме (на Лара й измих лапите в легнало положение), хората не успяха да видят как изглежда оранжев патладясал дракон 😂 иии.. мисля, че не ми се прави нищо друго днес. 😂Но ще трябва. Планът е малко домакинска работа сега и от 1 до 8 да се потрудя, че с тоя мързел напоследък скоро няма да има с’тинки за боровинки. 🐻
———————————————
Храната ще я смятам после, но е ей това, изреждам хаотично, щото не знам кое кога:
- котлет на плоча
- салата от домати и краставици
- диня
- боровинки, сладкарска извара
- евентуално една малка багета с моцарела към салатата
- тонове вода (скоро някой ми обясняваше да не се наливам прекалено, но пия толкова, колкото ми се пие и да, понякога минавам 3-4 литра, но понякога стигам до литър и ми е достатъчно)
Добавки:
- вит Д, вит. Б, омеги (нямат свършване, мислих че са 3-4 дози, а вече месец продължават да извират от шишенцето 🙂), магнезий, креатин
———————————————
Откакто ям повече и по-прилично, не подпухвам толкова, даже хич, дори и предцикълно. Кофтито е, че свикнах на тия калории и май няма да ми е проблем да ги лъхна и за закуска. 😂 Но е добре, че има на къде да кътвам, когато му дойде времето. Иначе продължавам да съм си тлъстак. 💁🏻♀️
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.08.18 12:01.
04.08.18
14:31
Превиших вчера всичко, но поне без боклук - яко пържоли и десерт с пухкава извара и мед.
04/08/2018 (35)
Леко ми закъснява, гладна съм непрекъснато. Тая драма няма край. 😂
Храната днес:
- кафе с кокосово масло, един Roo Bar, пише, че е много протеинов и полезен 😃
- 20г сладолед Рафи течен шоколад (нищо не е кат’ сахера...)
- салата от цвекло, морков и целина, овкусена с малко шарлан, лимон и 20г синьо сирене; “омлет” от белтъци само (малко козе масло на тигана и не съм предполагала, че може да се получи такова нещо 😍... от белтъци), една малка багета с моцарела, костен бульон
- боровинки, малинки, диня 😍
- салата от домат, краставица, лук, оризово олио, оцет и т.н., маслини, чоризо наденичка на скара (купих я, защото го докарва на състав, поне по етикет)
—————————————————————
Бях се вчесала прилежно, стегнала чантичка за залата, но майка ми ме пожела с нея за пазаруване, Прослав и разни други занимания, та ми отиде свободното време. Бяхме до къщата и така се вкиснах за няма и 5 минути, че абсолютно нищо не ми се прави, даже ми е трудно да си вдигна празната чиния, тежи ми. Т’ва емоциите са опасна работа.
Като няма да тренирам, поне ще си свърша работата до довечера, че утре ме чака една хвърката швабска радост. 😃
—————————————————————
Креатинът така ли си стои.. леко хрупкав във водата? Не се ли разтваря?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.08.18 15:17.
05.08.18
09:21
05/08/2018 (36)
Движението - тренировка с пудовки, интервална; санитарен ден - къпане на добитъка, миене на баня, пранета, празнене на шкафове... разкош.
Храната: флапджак “фитспо” - череша с йогурт, омг 😍, диня, семки (евентуално), сладкарска извара с малини, костен бульон, салата от цвекло, морков и целина. Малко ще орежа днес, че ми натежа.
Архив: слаб крак, мазна, тролска ръчица. 🐻Можеше да ми даде повече задник тая природа, вместо ръките и буренцето, ама уви. 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.08.18 10:32.
06.08.18
19:33
Взех си алтъна снощи от гарата 😃, което ми добави още малко над 4к бързощък.
06/08/2018 (01)
Ставане в 6:30, една бързо кръгче с псите и газ към Стара Загора. Цял ден обикаляне, направо ми се счупиха краката. Отказах се да тренирам след 12 часа тормоз на слънце.
Храната не съм я смятала, щото нямаше къде да тегля:
- кафе с кокосово масло
- телешка наденичка (100г), 100г задушени картофи, 200г шопска салата
- принцеса с шунка, кашкавал, краставица и домат
- 70г оризовки с глазура от бял шоколад.. с вкус на кокос
- ще вечерям зеленчуци и евентуално пържола някаква
- 3л вода, една бира
————————————————————
Излизам на разходка с Ленчи и после директно в кревата.
Целият град е бомбок - час и половина ни отне с колата да отидем до банкомат и да се върнем обратно вкъщи. Пеш щеше да стане за 25 минути, буквално. Да се придвижваш на собствен ход има милиони предимства, най-малкото откъм спестени нерви.
Бай-бай.🚶🏻♀️
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.08.18 19:59.
07.08.18
17:57
07/08/2018 (02)
Храната:
- малко семки
- две или три оризовки
- домашен сандвич с домашна шунка, домат и кашкаваУ
- 130г пилешки гърди, 100г салата цвекло, морков и целина + 20г синьо сирене
- евентуално две бири с приятели
Движение:
- обикаляне малко в жегата (броя го, щото ме смазва, без значение причините)
- интервални суингове с 20-ката + 20 минути стреч
———————————————
МЦ ме кърти яко, но добре се получи, че дойде със закъснение, щото точно навреме за малко изследвания. Бях на ендокринолог и утре сутрин отивам да ми пият кръвчицата. Пуснала ми е сто неща жената и беше много учудена, че въпреки всички неразположения, които изредих, всеки до момента го е намирал за ненужно и за разхищение. 🙂
Качвам ги и тук тия снимки на прасето Гоша, да си ги имам на архив.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.08.18 17:59.
08.08.18
09:53
😄
08.08.18
13:56
08/08/2018 (03)
Днес ми е много приятно да си бръмкам насам-натам. 🙂
Бях до болницата, от там се разходих на гребната - чудно утро, никакви хора, прохладно, много красиво ми се стори и беше тихо. Пльоснах се да пия кафе и позяпах - не знам защо преди ми е било толкова ужасно да правя такива неща сама, но към днешна дата умирам от кеф. Поразходих се и се прибрах да тренирам с оная красота. 🙂
Тренировка:
- малко кардио загрявка, скок-подскок, приклЯк, отклЯк..
- 3 кръга по 5 повторения от:
гоблет @16кг
обръщане и пуш @12кг
суинг @20кг
- 3 кръга:
10х редуващи отпади с подаване на пудовката под опорния крак @12кг
5х снач @12кг на всяка ръка
- 10 минути някъде още разни работи със СТ
——————————————————-
Храната:
- яйца, задушени зеленчуци, телешки кюфтета, салата, оризовки, диня и/или пъпеш, може би сладолед вечерта, ако минем покрай сладоледаджийницата.
Добавките:
- креатин, мултивитамин, магнезий, мелатонин, омеги
Не мога да се логна в глупавото мфп приложение - иска да се регистрирам отново. Изобщо не ме праща на лог-ин мястото. Пу.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.08.18 13:57.
09.08.18
18:08
09/08/2018 (04)
Йо.
Без тренировка днес, нальокаха ме с глюкозата и цял ден съм дроб. Отвратителна история. Толкова лошо и гадно ми стана, че на прибиране щях да повърна само при вида на едни прозрачни пакети фруктоза магазина. 😂
Като ме пуснаха да си ходя, отидох на обяд с майка и изядох една голяма салата капрезе и една пърленка.
4, ако не се лъжа, бонбона ‘мерси’ преди около час. Рязко полудях за сладко, причерня ми няколко пъти, а краката ми цял ден се подгъват като кашкавалени. Сега няколко бисквити боровец си заминаха по пътя.
Водата - над 3л. Държаха ме жадна до обяд в жегата, накрая, когато съвсем ми прилоша, отидох да питам доктора кога мога да започна да пия, тоест, кога ще взимат последно кръв и той: А, аз съм забравил да ти кажа, пий си, т’ва беше, само на ехограф ела..
Викам си: добре, че си толкоз убаф 😁
Трябва да се върна пак по тъмно да ме дупчат пак за кортизола. Не знам ква беше тая сестра, но пет пъти ми взе кръв от една и съща дупчица без грам поражения.
Много ми е спечено, кой знае каква гадост ще лъсне. :(
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.08.18 18:10.
10.08.18
16:03
10/08/2018 (05)
Всичко в норма, освен кортизолов ритъм, което ще разбера в понеделник, защото не беше готов. Доки каза, че ако и там няма проблем, вероятно става дума за нарушен метаболизъм (по моя вина, след всичко, което й разказах), за което трябва да се консултирам с диетолог. Супер красива щитовидна жлеза съм имала, не знаех, но двамата доктори бяха във възторг. Викам: “Нали ще има снимка в епикризата, може на конкурс да я пратя, жлеза на годината..” 😂 Кикотят се.
Много ме радва този лекар, препоръчвам дори. За пръв път някой се отнася с уважение, оценява факта, че имам информация и не се опитва да ми пробутва лайна. 6+.
Такава оценка и за останалите в отделението, очарована съм и ми се иска навсякъде да е така. А аз съм принципно доста проклета и не търпя несправедливости, лошо отношение и очебийна некомпетентност. Даже стажантите им са перфектни за простото око. Оу йеа.
————————————————-
И днес без тренировка, още не съм приключила със задълженията, а съм станала в 6:30.
Домакинските неща ги свърших сутринта, после полагане на урната на баба (другите “наследници” не присъстваха, разбира се), после болницата, после часове наред при нападжиите - ей, хора, скъсиха ми живота, а дори бяха супер мили (не за друго, а щото и аз ги огрях с усмивка и смешки - хората навсякъде харесват големи, черни очи и смешки! 😃). А счетоводителката ни е на*рала едни л*йна, от които се обринах - честно, целите ми предмишници са в обрив от ужас и нерви. Което може би е поредният сигнал, че съм по-скоро за психиатър, отколкото за какъвто и да било друг лекар.
В момента пак съм на положение “или я удуши, или умри от паник атаки”. Май ша я душа. 😃
Изключително много се харесвам и ценя в последните години (след почти 30 години самопотъпкване) и както и да звучи - да, гордея се, че съм свестен човек (когато ми идва да не съм, успявам да се озаптя и да си наредя приоритетите), ама някои неща идват в повече. С’я ще ни се скъси животът с още пет години, заради нечия небрежност, ама на прехвалена слива с голяма кошница - такова е.
————————————————-
Храната:
- кафе с кокосово
- овчарска салата и патешки сърца
- три бири за деня
- 4л вода
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.08.18 09:28.
11.08.18
18:54
11/08/2018 (06)
Загрявката с пудовките 5 пъти (16кг) с 2 мин между кръговете. Щях да пукна. Бавничко, щото 16 са ми адски много за сначовете в момента и много внимавам да не си обърна раменете на 183757382948583929475 градуса. Чу се хрус и мляс на повечето повторения
Сладолед, печена тиквичка, пълнена с телешка кайма и разни благини, семки. Не ми се яде грам.
Голяма разходка с на ЕД племенницата - вече два дни съм заставена да говоря с глас на анимационен герой в магазини, по каси, по улицата и къде ли не, и трябва да говоря високо, щото така било по-забавно - дреме ми на шапката, автоматично се превръщам в олигофрен и угаждам. То ми и отива. 😁
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.08.18 18:55.
14.08.18
22:06
Zdr, ko pr, kotita moi? 👹
Не съм тренирала от последния път, че трябваше много работа да свърша, за да мога с чиста съвест да отъркам трътка в копривщенските ливади. 😁 Утре обаче ще се пораздвижа с ластици и собствено тегло (което, както знаем, си е сериозна работа в моя случай 😁), но тук определено обстановката предразполага към движение. Любимо място ми е Копривщица, умирам си за тези улици, къщи и заобикалящия ги балкан. 💕
Днес наистина стана “бай-бай, чалиндж” - бяхме умряли от глад в късния следобед и... грух. Накрая ударих един мини бърбън да си оправя вкуса от тортата 😁 и след горещия душ съм готова да се понеса към Страната на сънищата.
Попаднахме и на супер готин хотел. Честно казано, не съм отсядала на по-чисто място, а това винаги ми е топ приоритет. Очарована съм.
С малкото кречетало е голяма забава, както винаги, хехе, а селфитата с олигофилтри са топ хит. 😁
Утре ще впиша полянодупенето. 🌲
14.08.18
22:16
Не съм тренирала от последния път,
Е то винаги ако не си тренирала, ще е от последния път-няма как да е от предпоследния 😎
Баси съвпадъка-имам един нов колега-Теодор Тодоров.....и той такъв кат теб, с кеф го слушам. В случая чета де, ама.....
15.08.18
18:48
Упси, имах предвид от последния път, когато писах. 🙂
Такива сме Точковците иначе. 😁 Добре, че има кой да ни се радва на щуротиите. 😁
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.08.18 18:49.
15.08.18
18:57
Упси, имах предвид от последния път, когато писах. 🙂
Такива сме Точковците иначе. 😁 Добре, че има кой да ни се радва на щуротиите. 😁
Аз се радвам принципно как списваш-имаш дарба определено 😎
15.08.18
23:05
Деяне, благодаря. 🙂 🍺
——————
Храната днес окей (като за човек с нормално тегло и без диагноза, както решихме накрая 😁). Вечерята беше овчарска салата, пърленка, малка сливенска перла и накрая сладоледена торта, че малката имаше имен ден.
Избродихме света - горска разходка с мини тренировка, бране на малини, къпини и боровини, както ги нарича дребното (понабучих се на разни тръни, ама мечка лакома - иска да набара беритата 😁), това от 11 до към 4.
Аз с едни хлъзгави гуменки, през цялото време се пазих да не се претрепя (много гадно боли ожулено, не искам да си го причинявам) и накрая се хлъзнах като пълен льохман на равното, вече в градчето. 😁
Тренировката беше клекове със СТ, клекове със сравнително корав ластик около бедрата (с повдигане на бутче встрани при изправянето), малко лицеви от колене, планкове, ластик пред гърди, зад гърди, около гърди и т.н. 😁 Не помня от кое колко, но задникът ми пламна, раменете и те.
Тренирахме боси на една полянка - Боже, каква мека тревичка! Меко, прохладно и със сто процента гаранция за чистички табанчета. 😁 Няма нужда от летни щангети там - изуваш и пориш. 😁
Много красиво. Бясно. 💕
Голям смях с Еленината племенница, но се прибрах убита от слънцето (никога не ми прощава, д’ге) и заспах както предполагам, че се спи след 5 мастики.
Вечерта пак около 2 часа трекинг из улиците, хъхъ. Както бях като буреносен облак, срещнах и намачках едно рошаво, пухкаво и много радушно кО4е, и смених фейса за секунди. Така ми действат, умирам от кеф.
Една ракия, един душ, ББ пост и в кревата. Разпльоскала съм се на леглото (#таятемпературамакара да са въобразявам на морска звезда) и умирам от жега, ония двата мъфина се оплакваха, че им е студено.
Иначе прасетата са си прасета. Не мога да повярвам, че е възможно на някой да му хрумне да си изхвърли певецетата от бирата, с която се е наливал, кенчетата и дори цели торби с домашен боклук.. в рекичката. А на гробището има табела: “моля, не хвърляйте боклук между гробовете”. Що за помияр трябва да си, не знам, ама ме избива на агресия.
————-
От мен #кифлафест и #филтърфоревър снимчици, от Ленчето пейзажите, че тя носеше апарат.
😘
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.08.18 23:38.
17.08.18
21:03
Вчера плюскане и пътуване, прибрах се почти умряла - както казах, слънцето ми е най-големият враг, не из-дър-жам!
Така, затворих сезона на угажданките и се впускам в предизвикателството.
—————————————
17/08/2018 (12)
Обикаляне много - от 8:30 до 13:30 някъде. После работа, после вечерна тренировка вкъщи.
Ей я и нея:
50 суинга @16кг
60-90 секунди бицепс с розовите гири
50 суинга @16кг
60-90 секунди раменни преси с розовите гири
50 едноръки суинга @12кг (смяна на ръцете след всяко второ повторение)
60-90 секунди почивка
50 суинга @16кг
60-90 секунди едностранни гребания с розовите гири
60-90 секунди трицепс с розовите гири
50 суинга @16кг
60-90 секунди повдигане на ръце встрани с розовите гири
60-90 секунди упражнения за бицепс с розовите гири
40 суинга @16кг
60-90 секунди наклони встрани с тежест пред гърдите
36 суинга @16кг
10 минути разтягане
😃
Ленчето прави интервали с едно видео, но не ми се скачаше с тоя задник, затова правих суингове в темпо.
———————————————
Следва вечеря, работна атмосфера и айляшки Стинг за фон. 🤓
18.08.18
18:43
18/08/2018 (13)
Едно ми е нервно днес, все едно не съм спала две седмици. Иде ми да удуша някого.
Легнах следобед и час и половина съм спала като заклана, алармата на телефона едвам я чух, а ми беше до главата.
Храна:
- кафе с кокосово масло
- пакет кроки, наръч солети 🙂
- пържола от пилешки бут, домашно картофено пюре, домат с маслинова паста
- две оризовки с шоколадова глазура
До този момент бяха 1170 калории. Ужасно малко ми се струват вече. 😂 Затова и последва сладкото с мляко.
- половин бурканче овче мляко със сладко от рози (да си наваксам калорийките), което си домъкнах от Копривщица
- вечерята ще да е нещо от сорта на 100г пушена сьомга, домат, оризовки и малко песто
Добавките:
- д3, магнезий, мултивитамин, креатин, б комплекс, омеги, пак магнезий и мелатонин
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.08.18 18:43.
19.08.18
17:22
19/08/2018 (14)
Цял ден на крак, доволно движение.
Храната:
- кафе с кокосово масло и бадемово мляко
- 2 оризовки с шоколад
- палачинка от яйце, тиквичка и крема сирене (част от палачинка по-точно), две боцкания телешка саздърма
- скумрия с домати и лук на фурна, оризовки
Тренировка:
40 минути интервали - минута, минута и нещо скок-подскок, минута-минута и нещо розови гири до подпалване; ластици около глезените за няколко от упражненията, както и малко по-тежки гири за някои други
———————————————————-
Новият (временен, надявам се) член на семейството:
20.08.18
13:41
20/08/2018 (15)
Кафе и разходка с Ленчето и Силвия - Сахат тепе, център, още малко почти до Гребната и обратно. Броя се за тренирала. 😃 Майтап, тренира ми се, ама нямам време - ще ме изгонят от вкъщи, ако продължа да не работя повече от 5 часа седмично. 😃 Пък и от 10 до 13:00 на слънце си е предизвикателство за мен.
Приятната компания сутрин е рядкост, а приятна компания, в която можеш да си натурален олигофрен, си е находка по всяко време на денонощието. 🌈
Храна:
- кафе с кокосово масло и бадемово мляко
- пилешки дроб с ориз и гъби
- някакви плодове... евентуално; може би диня, ако намеря (edit: намерих 👹)
- салата от печени чушки и патладжани, оризовки, костен бульон
- 3л вода
Добавки, същите:
- вит Д, магнезий, б комплекс, мулти, креатин, омеги, магнезий, мелатонин
А сега - на тръстиката. 💻
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.08.18 23:27.
21.08.18
13:43
21/08/2018 (16)
Ставане в 6, обикаляне по задачи до ей сега - НАП, болници, па до къщата, па до едно друго място, па не знам къде - аман. Оправих си нападжийските бъркотии. Като изключим ония чуми в деловодството (отвратителни, сериозно), дамите, на които попаднах по гишетата (на някои за втори път), бяха супер мили, отзивчиви и търпеливи. Ма и аз го играя душичка, та там се леят едни от сорта на “мойто дете”, “пиленце”, “слънчице”... 😇 😃
Адски ми се спи, но ще напъна да трениркам после малко - загрявката с пудовките 3-4 пъти (свинки с 16кг, обръщания, пуш преси, високо изтегляне, снач, отпади с подаване на пуфката отдолу.. трябва и да поклякам, ще видя как ще го структурирам), малко румънски тяги с 20-ката, щот сънувах, че правя 😃 ииии разтяг някакъв. Следобед ще се случи това.
Храната изчиствам на макс (минимум животински - риба и костен бульон основно, много зарзават, качествени мазнини, семки, ядки, ориз, боб, леща, нахут, малко картофи тук-таме, и си оставям един ден в седмицата за приемлив чийт - примерно, палачинки с копривщенско сладко или сладолед, или една бира/чаша вино/малка ракия в случай на гостуване и така. Под зоркото око на даскаличката 👀, която се оказа of big help. 💕 Това за 1-2-3 месеца, в зависимост от резултатите и усещанията. Добавките остават същите, като ще включа пробиотик, когато се спра на някакъв, който хем да е ефективен, хем да не ми поглъща 1/3 от дохода.
Голям страх ме хвана напоследък, гледайки нашите. Единият 130кг с диабет и два микроинфаркта, другият над 90 и с високо кръвно, а свинщината - тотална. ☹
Не ми се ще да се превръщам в това, намирам го за ужасно, а имам доволно потенциал да го направя, щото крушата, дървото... 🐻
Храна за днес:
- кафе с бадемово мляко и кокосово масло
- купичка купена закуска с ядково мляко, чиа, орехи, годжита и банан
- боровинки с овес и лъжица фъстъчено - една малка нутрибуба
- печени зеленчуци
- непечени зеленчуци
- зехтин за подправка на зеленчуците
- басмати с подправки, костен бульон с лимон, сол и пипер ❤
Това имам за днес вкъщи.
————————————————-
😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.08.18 13:54.
Избирай пробиотика умно, а не според цената. Там милиардите не са фактор, ако не е защитен по някакъв начин.
В нашите аптеки смислени варианти са Био Баланс, ПроКомбо и Лактакеър донякъде. Всичко останало е плява. Има и някакъв нов, патент на българин, който е течен с някакви уникални щамове, който обаче струва е*ем ти парите.
Мнението беше редактирано от БПН на 21.08.18 15:02.