ॐ Zen Point ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

21.08.18
19:01

По-скоро търся нещо по-достъпно, но работещо - цената ми е ориентир дотолкова, че да мога да си го позволявам спокойно. Чудих се между нау фуудс и бълк паудърс, но ще погледна и тези, които си споменала. Дори не ми хрумва да гледам в аптеките за такива неща... Мерси 🙂

Ееее, писанията ми избягаха на другата страничка. Птюх 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.08.18 19:02.

21.08.18
20:55

Гласувам за нау фуудс. Ползвала съм, виждала съм лабораторни изследвания за тях. В срок на годност имат дори по-голям брой от посочените на етикета бактерии, при правилно съхранение, разбира се.

21.08.18
21:37

казано от Margi на 21.08.18, 20:55:

Гласувам за нау фуудс. Ползвала съм, виждала съм лабораторни изследвания за тях. В срок на годност имат дори по-голям брой от посочените на етикета бактерии, при правилно съхранение, разбира се.

УУУ и а при неправилно ?щамовете са повече или  бройката при правилно съхранение)))?
Микробиолог ли беше нещо?

21.08.18
21:53

И каква е ползата да ги има, един кубрилион бактерии в Таблетката, ако няма да преживеят преминаването през стомаха или ако няма условия да Колонизира в червата?

21.08.18
23:23

казано от БПН на 21.08.18, 21:53:

И каква е ползата да ги има, един кубрилион бактерии в Таблетката, ако няма да преживеят преминаването през стомаха или ако няма условия да Колонизира в червата?

Предполагам че нау са подбрали щамове с добра преживяемост. Въпросните резултати бяха относно дали това, което е по етикет го има в капсулата.

Т. Тодорова

22.08.18
11:33

Взех си от аптеката засега, момичетата ми препоръчаха лактакеър, да видим.

Иначе и аз клоня към Now - не само за пробиотиците, а по принцип.

Т. Тодорова

22.08.18
17:53

22/08/2018 (17)

Изморителен ден. Свърших много работа от всякакъв характер обаче, тъй че не се оплаквам.. много.

Храна:
- Кафе с кокосово масло и бадемово мляко
- Кафе
- Зидо бар от стафиди и какаови зърна, една комбуча
- гроздИ
- Фъстъчено масло с мед (общо 2 супени лъжици.. може би 😄)
- 50г печена скумрия
- Домат, краставица, хумус с лимец (много беше вкусен), зелени маслини с чили, гриловани
- Диня

Добавки:
- Пробиотик
- Д3
- Б комплекс
- Мултивитамин
- Креатин
- Омеги
- Магнезий & мелатонин

Движение:
От 06:00 до 16:00 без сядане, ‘чупих се.
Без тренировка, щото направо се олюлявам.

Умирам за сън, едвам седя, но още 4-5 часа ще трябва да избутам. Въздъх.

Бях до къщата днес и набрах една голяма торба ябълки. Супер еко, с червейчета, с мравки… хехе.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.08.18 18:00.

22.08.18
21:33

казано от БПН на 21.08.18, 21:53:

Има някои Рамнозуси и Гасери, които дори и в България имат клинични изследвания за определени симптоми и определени таргет групи, преживяемост и т.н. (За бифидо също, знам че са правени във Варна преди 15-ина години, но не съм чел материала. Ацидофилус също имаше на Мейджи, и на Даниско с много сериозно рисърчи)
Та, за съжаление, извадките са малко, и резултатите са...задоволителни до там, да кажеш че има леки подобрения(за бг изследванията говоря, другите две фирми, които цитрам са научна фантастика в областта на пробиотиците).
Има една книга, която може и от нета да се свали, или поне можеше : “Handbook of
PREBIOTICS AND PROBIOTICS INGREDIENTS Health Benefits and Food Applications”. Чете се бавничко, защото именно в нея има ЦИТИРАНИ доста изследвания, абе наистина уникално безплатно четиво. На мен ми беше интересна, но не успях да я завърша, защото имаше доста други материали, които ми дадоха да разглеждам. Но ако искаш да не четеш глупости, просто започни с тази книга. Български пробиотик лично аз НИКОГА няма да си купя, освен този на Ел Би Булгарикум, защото знам как се правен и как е подбирана рецептата. И така, пий ги на гладно, пий ги вечер, може с някаква бавна захар с ниско ГИ, но това ще видиш в част “Пребиотици”, в книгата 🙂 Ако искаш нещо друго, питай на лични че тук сега ще налазят учЕните, дето са учили микробиология един-два семестъра и ще се объркаш жестоко 🙂

22.08.18
21:34

казано от Т. Тодорова на 22.08.18, 11:33:

Снимай ми етикета, с щамовете.

22.08.18
21:38

казано от nervak на 21.08.18, 21:37:

УУУ и а при неправилно ?щамовете са повече или  бройката при правилно съхранение)))?

При неправилно, свързано с температурата, в зависимост от щамовете, ако са некачестсвено подбрани, посяти, изсушени или каквато технология ползват, някои започват да прорастват, нямат хранителна среда и просто няма ефект от тях. Или има изследвания, че макар и “неактивни”, някои щамове имат ефект(мисля, че за плантарум съм чел, както и някои негови т.нар. “хибриди”, въпреки че я мразя тази дума, подвидове по ми звучи. щамовете е ясно кои са, би трябвало да са написани, макар че ако се заровиш законово може и да не пишеш отделните щамове, а общата бройка, която трябва да е минимум...ама ти ги знаеш тия работи. ит.н.т.н.т.нт.н.т.н.т.н.т.х.н..х.н..н.......🙂)))))) Четене си требе, целенасочено и от прилични източници. И смиреност трябва, ама не би 🙂

22.08.18
21:57

казано от slavko на 22.08.18, 21:38:

При неправилно, свързано с температурата, в зависимост от щамовете, ако са некачестсвено подбрани, посяти, изсушени или каквато технология ползват, някои започват да прорастват, нямат хранителна среда и просто няма ефект от тях. Или има изследвания, че макар и “неактивни”, някои щамове имат ефект(мисля, че за плантарум съм чел, както и някои негови т.нар. “хибриди”, въпреки че я мразя тази дума, подвидове по ми звучи. щамовете е ясно кои са, би трябвало да са написани, макар че ако се заровиш законово може и да не пишеш отделните щамове, а общата бройка, която трябва да е минимум...ама ти ги знаеш тия работи. ит.н.т.н.т.нт.н.т.н.т.н.т.х.н..х.н..н.......🙂)))))) Четене си требе, целенасочено и от прилични източници. И смиреност трябва, ама не би 🙂

Точно щот ги знам и съм смирен ,та не коментирах дълго.
Прорастване,за което говориш, можеш да ползваш като термин ,само за вегетативните клетки ,които се възстановяват при попадане на бактериалните спори в подходящи условия...ПРецеса беше в два..или три стадия като едния е прорастване,който се характеризира с формиране на вегетативна бактериална клетка в споровия протопласт....примерно...
Лактобацилите нямат хибриди,а щамове,което пък не са подвидове...както и добре да ти звучи.

казано от slavko на 22.08.18, 21:33:

че тук сега ще налазят учЕните, дето са учили микробиология един-два семестъра и ще се объркаш жестоко 🙂

А вие дет и толкова не сте учили ,обаче ги знаете работите?!!!
Дайте малко инфо за автора на великата книга.

Мнението беше редактирано от nervak на 22.08.18 22:13.

Т. Тодорова

22.08.18
22:36

казано от slavko на 22.08.18, 21:34:

казано от Т. Тодорова на 22.08.18, 11:33:

Снимай ми етикета, с щамовете.

Това е.

Спазвайте добрия тон, моля. 🌈

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.08.18 22:37.

Т. Тодорова

23.08.18
19:06

23/08/2018 (18)

Снощи изпих 100мл розе.

- Кафе с кокосово масло и бадемово мляко
- Кафе
- Тренировка
- Бульон, оризовки
- 1/2 розов домат, цяло авокадо, гриловани зелени маслини с чили и риган
- Фъстъчено с мед (фъстъченото ми е по-скоро фъстъчена паста някаква, щото олиото не можах да го смеся с останалото и повечето го хвърлих)
- 130г пушена сьомга, оризовки
- Възможно е да нахрупам динята пак като се прибера към 21:30-22 🙂

Супер гладна съм, ама що ли..

Добавки:
- Магнезий
- Пробиотик
- Мултивитамин
- Креатин
- Б комплекс
- Омеги

Движение:
Тренировка & разходка.

Тренировка:

Зерчер @30кг: 4, 4, 4, 4
Раменна с дъмбел @10кг: 5, 5, 6, 7 на ръка
Силово @15кг: 5, 5, 5, 5

Пътека 12.5% наклон х 5км/ч: 15 мин

Разтяг
————————————————————
Утре преди да правя каквото и да е, ще си приготвя нормална храна, че с тоя половин домат и малко фъстъчено ще се гътна за една седмица. 👻

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.08.18 19:07.

Т. Тодорова

24.08.18
14:25

Снощи бях навън с един троло-вампир, който в комбинация с врещяща тълпа & височини,  вече втори път (последно беше на същото място преди години) ми докарва ужасни паник атаки. Добре, че детето беше с нас, та да се отцепя с нея и да не ми се налага да общувам почти изобщо. После едвам заспах, въпреки че умирах за сън и сутринта в 6.. кукуригууууу 🐔 Страшно отровни изчадия има на тоя свят, ей - злобни, нахални, кусурджии и мрънкалници, на които Вселената им е виновна за всичко. Мойта чувствителна душа всичко попива, дейба.

24/08/2018 (19)

Храна:
- 3 кафета... туп-цъ, туп-цъ, туп-цъ 👻
- Диня в 14:00 чак.. докато чакам да ми стане манджата
- Чушка, патладжан и зелени маслини (продължавам да чакам ориза 😄)
- Кафяво басмати, добре омазнено с оризово олио, сготвено с гъби, лук и моркови; костен бульон с лимон и подправки (винаги ми идва да напиша с лимон и мед, кеке)
- ябълка
- Ориз с розов домат & авокадо.. и малко маслинова паста
- ако “Лунa на моя живот” 😃 донесе диня - шъ хрупам

Добавки:
- пробиотик
- Мултивитамин
- Креатин
- Б комплекс
- Омеги
- Магнезий & мелатонин

Движение:
Тренировка & обикаляне и бая време на крак като цяло

Тренировка:

Интервали скок-подскок+леки тежести до откат

Загрявка 4:19
- Подскоци като на въже (във вариации) 1:30
- Бицепсови сгъвания (вариации на движението и скоростта) 2:20
- Нещо като странични напади с подскок, ама не точно 😄, с ластик около глезените 1:30
- Раменни преси 1:50
- Удари и ритници в темпо 2:13
- Статични напади 1:30
- Отпади с лек подскок при изправянето 1:20
- Грьебанье 2:20 
- Редвуващи къртсита с подскок 1:30
- Трицепс във вариации 2:30
- Удари и ритници в темпо, с ластик около глезените 2:00
- Повдигане на кунки встрани 2:00
- Сумо клекове с подскоци, дълбоки х 20бр (трябва да са бърпита, но не са моето нещо нито на 90, нито на 60кг)
- Бицепс във вариации 2:30
- Редуващи отпади с лек подскок 1:30
- Крънчове от стоеж в гиричка пред гърдите 2:15
- Удари и ритници в темпо 1:20
- Клекове със СТ
- Джакове и бутания с крак назад, с ластик около глезените
- Изправена, с ластик около глезените - разгъване на копито напред, повдигане встрани и бутане назад

Разтяг
—————————-
Докато ние се гърчим с тренировка, оранжевият дракон ей така седя през повечето време:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.08.18 15:11.

Т. Тодорова

24.08.18
20:00

Добавям:
- протеинов бар пюър нутришън, много вкусен (малинов чийзкейк)
- част от на Ленчето козунака

Заслужено било 🐽😁

Т. Тодорова

25.08.18
14:11

25/08/2018 (20)

Движение:
Разходка със зъбатите и Ленчето - обиколка на гребната и после през половината град до вкъщи. От 8:30 до 12:00 това и после още обикаляне - до ей сега. Мислих да тренирам, ама надали, не си усещам краката... нито главата. Да става есен вече, че аман. 🍂

Храна:
- първото ядене в 14:00 - 230г печена скумрия, салата то цвекло и морков, гриловани зелени маслини с риган & чили
- диня
- от вчерашния ориз, цяло авокадо (дребно), 1/2 розов домат, краставица
- диня

Добавки:
- пробиотик
- креатин
- омеги
- магнезий & мелатонин

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.08.18 14:15.

Т. Тодорова

26.08.18
11:25

25/08/2018 (21)

Докато не съм забравила, вписвам движението за днес.

Разходка до Бунарджика, качване нагоре по пътеки и горе на стълбите:

5 рунда:
5х тичане нагоре по стълби + слизане надолу
2х5 лицеви
1-2 мин почивка
3 рунда:
3х тичане нагоре по стълби (х1.5 на брой) + слизане надолу
2х5 лицеви
Кратък разтяг

Връщане обратно до вкъщи, като минахме през любимото ми магазинче за вкусни, здравословни неща - лелята не знам какво си взе, защото бях фокусирана върху собствената си покупка, хъхъ, която беше бяло брауни с кокос, овес, сушени плодове, и други вкусни неща, които забравих.

Храната няма да я описвам - ще си е айляк. Плодове, зеленчуци, бульон, ядки. Засега не се чувствам много щастлива с това ядене - нервна съм и кисела, освен ако не правя нещо тренировъчно, с което да си отвличам вниманието.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.08.18 11:27.

26.08.18
23:34

казано от nervak на 22.08.18, 21:57:

казано от slavko на 22.08.18, 21:38:

Точно щот ги знам и съм смирен ,та не коментирах дълго.
Прорастване,за което говориш, можеш да ползваш като термин ,само за вегетативните клетки ,които се възстановяват при попадане на бактериалните спори в подходящи условия...ПРецеса беше в два..или три стадия като едния е прорастване,който се характеризира с формиране на вегетативна бактериална клетка в споровия протопласт....примерно...
Лактобацилите нямат хибриди,а щамове,което пък не са подвидове...както и добре да ти звучи.

казано от slavko на 22.08.18, 21:33:

че тук сега ще налазят учЕните, дето са учили микробиология един-два семестъра и ще се объркаш жестоко 🙂

А вие дет и толкова не сте учили ,обаче ги знаете работите?!!!
Дайте малко инфо за автора на великата книга.

Гугле точка цом 🙂
Има подвидове, разбира се, даже булгарикус е такъв. subspieces na LB групата. За хибридите почнаха да пишат Данон, защото така им е изнасяло, да си кръщават разните си щамове, които всъщност отдавна ги е имало, просто те са търсели нещо привидно уникално. Аз не мога да се сравнявам с това, което ти знаеш в областта, в която практикуваш. Моите знания са на база двугодишен академичен  опит и почти 5 практика. Нямам големи претенции, защото още си навързвам картинката, но в областта на млечно киселите бактерии не вярвам, ти да имаш възможността да комуникираш с хората, с които аз мога 🙂 Дали съм научил нещо или е още хаос в главата ми от четене на толкова много информация, ще разбера може би след още доста години. Дотогава се опитвам да давам съвети, за неща за които си имам поне бегла представа.
p.s. в авторите на книгата има професор, който е момента работи в Мейджи, ако той не е достоен за вниманието ти(ни), здраве му кажи🙂 Тези хора са в друга вселена, в областта на пробиотиците. Просто си свали книгата и намери свободно време. Гарантирам, ще ти е полезно и интересно!

Мнението беше редактирано от slavko на 26.08.18 23:36.

Т. Тодорова

27.08.18
13:37

26/08/2018 (22)

Даскаличката ми лепна главобол. Място не си намирам от сутринта, така не ме е боляла глава от години. Не трето око, а втора глава се опитва да ми избие изотпред. 😂

Храна:
- скумрия и половина, задушени картофи, “средиземноморска салата” (краставица, тиквичка, копър, маслини, домат, рачешки имитации 🙂
- диня, естествено
- салата, костен бульон
- оризовки с мед и масло (1-2-3)

Цяла сутрин ми прилошава, а сега, докато се прибирах от магазина, направо се облегнах неволно на една кола. К’о е т’ва чудо, много неприятно.

Движение:
без тренировка, цял ден на крак

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.08.18 13:42.

Т. Тодорова

29.08.18
15:14

27/08/2018 (23) - 29/08/2018 (25)

Интересно, че зак сега усещам някакъв пиемес и той се изразява в желание за нещо сладко, но не прекалено. Хах.

Не съм тренирала, ставам в 5:30 и съм с много, много паднали батерии + почти постоянна температура от 37 градуса. Вървя по много, както винаги, рядко сядам и не ям много. Вода задържам яко, но тествах един ден да не ям зърнени/бобови и водата веднага падна осезаемо. Изобщо не ми се отразяват добре толкова много въглехидрати. Ама хич. И акълът ми е все в пържолите.

Абсолютно нищо не ми е вкусно, нищо конкретно не ми се яде (освен чийзкейкове във Вила Росиче, ама т’ва са мо за богопомазаните, д***а). Взех си одеве курабийка за 3.50 - без млечни, без яйца, био, мио, о соле мио, ръчно правена (еднорогът, който измеси тестото, окуця..) - мбляяяяяяяяяяяяяяя. 😫 И диня нямам, щото каквато обичам, има само на пазара на Гребната, а Луна на моя живот е на лекции.

Дааа, студент си имам. 😃 Човекът е потресен от младежта. Чак не вярва как е възможно да са толкоз зле. Освен, че им липсват съвсем елементарни познания (неща, които са учили в училище до преди 3 месеца, или поне е трябвало да ги учат), чудили се “дали няма да е по-лесно да дадат на доцента 20-30лв”, за да им пише някаква прилична оценка, вместо да ги занимава с ненужни неща.
Поне му говорят на Вие на чичо ви К. 😆
—————————————————
Снощи си позволих 150мл бира и три цигари - много гадно, особено цигарите след известно време непушене. Птю.

Под 3 литра вода за деня не са ми достатъчни и си ги набавям без никакъв зор.
—————————————————-

Германката изпрати снимки на Бари и поговорихме малко. Момчето е в Рая - тича по няколко час ана ден в горите, гони зайци, сърни и често други кучета, щото трябва и да хваща нещо чат-пат 😃, спи в пухено легло, а мацката го обожава. Оу йеа! 🌈

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.08.18 14:00.

Т. Тодорова

07.09.18
10:58

30/08/2018 (26) - 07/09/2018 (34)

Без движение рядко оставам, храната ми е ок, даже тия дни липсва.

Чудих се какъв ми е проблемът, мислих, че е от недоспиването, защото три седмици ставах горе-долу в 5:30, че бях поела един ангажимент - отпадналост, задъхване, много особено потене, без значение дали съм на топло или на хладно, и една сутрин се събудих с изнемогващ бял дроб, главоболие и висока температура. Тъй като усетих за какво иде реч, веднага се сдобих с антибиотик и 4 дни по-късно вече мога да мина за човек. 🙂
Обаче нито ми се яде, нито ми се пие. Спя като порче.

Наливам билков чай с мед, одеве си купих фреш от зелена ябълка, магданоз и джинджифил, и един флапджак, щото това беше първото нещо от няколко дни насам, което ми хвана окото.

Залата засега е в тъча, щото като мина 200м, цялата ставам във вода и се задъхвам. Надявам се в неделя да изгрея там с някакво леко раздвижване.

В предизвикателството не се отчитам, щото съм заковала на едно място и няма много смисъл да пиша едно и също изречение всяка събота.

Бай-бай. 🍀

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.09.18 11:00.

07.09.18
15:44

казано от slavko на 26.08.18, 23:34:

Гугле точка цом 🙂
Има подвидове, разбира се, даже булгарикус е такъв. subspieces na LB групата. За хибридите почнаха да пишат Данон, защото така им е изнасяло, да си кръщават разните си щамове, които всъщност отдавна ги е имало, просто те са търсели нещо привидно уникално. Аз не мога да се сравнявам с това, което ти знаеш в областта, в която практикуваш. Моите знания са на база двугодишен академичен  опит и почти 5 практика. Нямам големи претенции, защото още си навързвам картинката, но в областта на млечно киселите бактерии не вярвам, ти да имаш възможността да комуникираш с хората, с които аз мога 🙂 Дали съм научил нещо или е още хаос в главата ми от четене на толкова много информация, ще разбера може би след още доста години. Дотогава се опитвам да давам съвети, за неща за които си имам поне бегла представа.
p.s. в авторите на книгата има професор, който е момента работи в Мейджи, ако той не е достоен за вниманието ти(ни), здраве му кажи🙂 Тези хора са в друга вселена, в областта на пробиотиците. Просто си свали книгата и намери свободно време. Гарантирам, ще ти е полезно и интересно!

Гугъл ползвам ,ако търся магазин за обувки....в случая е от учебник на проф. Кабзев и проф. Бъчваров..
Ама две години имаш академичен опит???... та да ги пропуснем професорите.
Книгата,ми  няма да си губя времето,с хора от друга вселена...хвалещи продуктите си.
Мейджиелбигугъл))))
За контактите ,които надали имам...недей така да се изказваш,виното в по-голямата си част е микробиология🙂.

Мнението беше редактирано от nervak на 07.09.18 16:04.

Т. Тодорова

08.09.18
16:10

08/09/2018 (35)

35 дни цикъл няма. Предния месец пак беше подобна работата.
———
Днес много обикаляне и малко тръстери с леки гири, обаче се задъхвам още.

Не мога да се оправя от антибиотика и мисля да не го допивам. Съсипа ми стомаха - никога не ми се е случвало такова нещо.

Храната - малко варен ориз, малко варен ориз със сирене, вода, чай.
——————————

Много ме кефи как има все повече хора тук(и не само, де), които чувстват, че имат достатъчно знания и опит, за да щъкат напред-назад и да обясняват ма други как да се хранят, как да тренират и как да изглеждат. Евала. 😁

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.09.18 16:23.

Т. Тодорова

09.09.18
12:37

09/09/2018 (02)

- пробиотик, чай от невен
- тонове вода, витамин Ц на ампули, разни други чайове
- фреш от ябълка, портокал, джинджифил и грейпфрут (вече мога да си го позволя, хъхъ)
- варено пилешко бутче с малко варен ориз
- печена ябълка с малко мед, орехи и канела

5к game of trolls разходка като движение - опитах с пудовките одеве, но се задъхвам и не искам да си правя експерименти, въпреки че вече съм много, мнооого по-добре.

Т. Тодорова

10.09.18
15:32

10/09/2018(03)

- кафе (не бях пила 7-9 дни, толкова е вкусно 😃)
- 80г черен линд с касис 😃
- фреш от ябълка, магданоз, много джинджифил
- задушени картофи, телешки кюфтета

Подариха ми торба руски конфетки и шише Белуга - бонбоните ще ги абсорбирам 😃, но за пиене желание имам нула.

Движение:
- доста обикаляне, трошене на пари за тъпотии - душ гелчета, лакове за нокти, пилички и всякви тъпни - т’ва от злоба, че не мога да дам сега една торба пари за оная сокоизстисквачка. 👹
- 3 кръгчета с 12-ката - три вида свинки, обръщания, тласкания, тряскания, хай пул, сначове, клекове, отпади

Мисля, че искам в залата вече и почвам.
————————————————-
Снощи станах свидетел на нещо, което... де да знам.
Бе, в общи линии, някои стреля с пушка от блока до детската площадка (преди това една болна жена хвърляла стъклени бутилки и замалко щяла за нацели едно хлапе, счупила улична лампа и т.н.), децата дотърчаха на заведението да кажат на родителите си, даже намерили куршум и ...никой не им повярва. Мамите и татьовците лочат бира, хилят се и ги пращат обратно да играят.
Казах, че знам кой е и че не е смешно (щото ми е вадил оръжие заради кучетата) - никой не ме отрази. Казах втори път, трети път и накрая се отказах. Тръгнах да звъня в районното, което е на 30м от мястото, ама се ядосах и не го направих тоя път. Пак Капитан Планета да се проявява и като дойдат там полицаите, всеки да си порка, а аз да се разправям за безопасността на техните деца.
Най-досадното в случая е, че ако гръмнат някое хлапе (да пази Господ и каквито там други сили има наоколо), ще пищят държавата къде e, ще плюят и ще се тръшкат, и някой друг ще им е виновен.
Ми там е държавата, където са гражданите - никой не е длъжен да те дундурка, Ганьо. Тюх.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.09.18 18:20.

10.09.18
15:58

Сичко от горния пост разбирам,само това с Белугата ...нет.

Т. Тодорова

10.09.18
16:01

Не ти е ясно що не ми се пие ли? Ми не ми се, хеле пък водка. Както беше писала Силвето скоро: дано ми няма нищо 😄 (или нещо от сорта)

Точка иска шоколад и движение на тоя етап. И да раздава ритници на глупави хора. 😄

Т. Тодорова

11.09.18
12:58

11/09/2018 (04)

Снощи пробвах да сипя 2 пръста вино - не ме изкефи. Мирише ми гадно. Но пък 2 реда черен шоколад с малини си заминаха по пътя.

Днес пак много обикаляне, имам още час работа, час и половина, и засядам да зубря.
Опитвам се да запиша един курс към университета и не мога да намеря никой в тъпия езиков център вече една седмица. Звъня, звъня, днес ходих - йок. Студентите, че са калпави - калпави са, ама и леличките там са си построили комунизма отвсякъде.

Към движението - клекове, раменни, малко гребане, ама ме удари в кръста - нещо се счекнах.

Храната - половин пакет пълнозърнести бисквити с шоколадови парченца, фреш ябълка, магданоз и джинджи; после овче мляко с боровинки, за вечеря - труп или омлет от кокоши и пъдпъдъчи яйца + салата.
———————————————-
Космат да си у нас. Големите Точковци вече гледат 4 изрода 😄 - гаражния котарак се разболя и баща ми каза, че след толкоз години дружба му дължи удобство в последните месеци от живота му. На 18 години е тая твар, от 13 е с нас. И преди сме пробвали да си го вземем горе, но вдигаше цялата кооперация във въздуха. Вече не иска да скита - мърка и си спи в кутията.

Ей го и малкото зловоние ☠

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.09.18 12:59.

Т. Тодорова

12.09.18
12:27

12/09/2018 (05)

Снощи пуших цигари и днес ми е лошо, та ми е лошо. Един форумен охлюв-бохлюв ме прокле да ми приседнат преди няколко дни и ей на. 😃

Движението - доста утринно обикаляне и... стига толкоз. После още малко, де, но без тренировка, няма време. Имам да погълна тонове информация за кратко време + че се надявам от 15-ти да започна курс по френски, че съм пълна скръб, а ми трябва. Ах, дефуф! 😃 (както казва Джоуи)
Така и така всички езикови центрове в града са пълен кенеф (едно време, 1-5 клас, ходих на английски във Фарос - светлинни години разлика със сегашните преподаватели и използвани методи), поне си намерих такъв, дето ми е на един хвърлей от нас и на един език разстояние от гофретите и сладоледа. 😃

Храната - скромна. Засега пия вода и чай - наистина ми е много кофти от цигарите. Харесах си една много елементарна рецепта за палачинки от яйца, крема сирене и сусам, без брашно. То голям кяр, че няма брашно, като имам 5 буркана домашно сладко около себе си. 😃
——————————————-

Сърцето ми кърви:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.09.18 12:28.

12.09.18
14:05

Здравей, Теди!

Виждам, че търсиш курс по френски. Аз не съм наясно с езиковите школи в Пловдив, но наскоро карах един онлайн курс, който открих в платформата Edx. Проверих дали предлагат езикови курсове по френски, но май не. Обаче Coursera имат (за ниво B1-B2): https://www.coursera.org/learn/etudier-en-france

Не знам дали курсът ще ти допадне, но доколкото знам са безплатни, освен ако не ти трябва сертификат. Курсът, който следвах в Edx беше много приятен и добре организиран. Ако искаш, хвърли едно око на тези онлайн курсове.

Т. Тодорова

14.09.18
10:52

Елиииии! 🙂)
Благодаря за информацията! Coursera много ми допада, но ми трябваше курс за друго ниво и се записах в един езиков център, който е близо до вкъщи. Предпочитам физическа група - знаем колко съм мързелива и как ми липсва самоконтрол, затова - там. 🙂)))
———————————————

Нещо не ми се пише, не мога да сваря да седна спокойно и да правя това. Ям нормално и се движа доста. Стига толкоз. 😃

Т. Тодорова

15.09.18
18:15

Малко обикаляне, малко суингове на интервали и после цял ден с читанката в кревата.

Кафе с косово масло и мед, литър кокосова вода, пилешко бутче с филия хляб, 1/2 черен шоколад, салата от домат, краставица и сирини 🙂, с която май ще лепна една домашна ракия.

Почина ни старият котарак сутринта. Поне си беше вкъщи и няма да се чудим къде е изчезнал, кой го е размазал, мъчил ли се е, сам ли е бил, паднал ли е и тн. Терсене ми е, но гледам все по-спокойно да ги приемам нещата. Щом е заминал от старост, нагушкан, обезболен и обгрижен, значи няма драма.

🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.09.18 18:17.

Т. Тодорова

16.09.18
17:35

- кафе с кокосово масло
- литър кокосова вода
- 3 руски конфетки
- 2 направо просташки големи домашни кюфтета, печени (наистина много големи), салата от домат, краставица, сирене, лук
- зе вечеря - малко кисело зеле с прасе

Движение - от учебника до кюфтетата и обратно.

Козаек. Най-невероятната муцуна на света. 💕💕💕💕

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.09.18 17:45.

16.09.18
17:59

казано от Т. Тодорова на 16.09.18, 17:35:

Козаек. Най-невероятната муцуна на света. 💕💕💕💕

На анимационен герой прилича този приятел. 😄

Т. Тодорова

17.09.18
12:51

казано от Margi на 16.09.18, 17:59:

На анимационен герой прилича този приятел. 😄

Невероятна животина, останаха ми очите. Козленце. ❤
————————-

Днес:
- клек, раменна, гребане - много леки, щото едно, че не трябва да ми се доспива (в една купчина есенни листа бих се навила на кравай до Коледа.. или поне докато почнат да гният 😃), и друго, че яйчник ме присвива тия дни, а може и да е от десния бъбрек.

- кафе с кокосово масло
- 3 домашни кюфтета, малко кашкавал от овца на Маджаров, 3 оризовки, 500мл сок от ябълка, морков и цвекло
- 25г лешници
- вечеря - зеле и прасешко

2л вода, от добавките пия само пробиотик до момента, днес ще включа и останалите.

Една миналогодишна самоснимка. Т’ва светлината е голяма работа, но и килограмите променят физиономията много. Много-много.

Т. Тодорова

18.09.18
14:48

Днес:

- кафе
- радлер и цигари

Движение:
От крак на крак пред ветеринарната клиника

Камен докара едно блъснато куче от Сливен вчера, много зле с гръбнака. След разговорите с лекарите, които бяха на смяна снощи и категоричното отсвирване от всички организации, дойдох с решение за евтаназия и спаружено сърце, но попаднах на хора е същата клиника (прекрасни млади докторки 💕) и вече имаме помощ от Германия, а след час я вкарват в операция.

Спешно търсим дом за след 10-15 дни (тя дано преживее Буба) - ако се сещате за ентусиасти, физически или финансови, свържете ме с тях, да обяснявам състоянието на животното.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.09.18 14:51.

Т. Тодорова

20.09.18
13:26

Вчера го ударих на бира и лошо настроение, днес пак съм 3 кила нагоре. Днес бива, то не ми се и яде - едно парче домашен сладкиш и две кафета засега, а за после имам салата и т’ва ще е.
————-

Бубата я бяха отложили миналия ден за следващия (за операцията) и никой не ми се обади да ми каже. Звъннах в клиниката в 21:00 и научих със зор.
Вчера я “направиха”, била е успешна, което, доколкото разбирам, означава, че кучето е преживяло и че е фиксиран хардуерния проблем с гръбнака. Обещания за успех обаче няма засега, ще чакаме 10-15 дни.
Казват ми, че трябва да набирам средства, но никой не ми обяснява как - аз предпочитам да се превеждат парите на сметката на клиниката направо, за да не минават през мен и да обирам храчките на всевъзможни тролове, ама никой не ми дава информация как, какво, що.. Ама каквото трябва. Да стане на крака тоя хайван само, ако не е тотално осакатена от оня сливенски дебил.
————————————-
Иначе снощи научих прекрасна новина - мега институцията БАБХ са спряли котешко-осиновителска програма, на основание “в България няма бездомни котки”. Не се наемат да помагат, обаче като стане въпрос за унищожаване на чуждия труд и кауза, са винаги на първа линия. И с кучешкия транспорт така постъпиха, нарочно, на пук, от злоба и от простотия. Е т’ва е сган. Цък.

Иначе Бубка кротува:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.09.18 13:28.

Т. Тодорова

21.09.18
15:44

Цял ден на крак, от ранни зори. Не спах много добре, когато спах, сънувах кошмари и днес съм литъл мис съншайн отвсякъде... късмет е да ме има човек наоколо в такива дни. Много лош. 😃

Сега за първи път ядох - 30г бри. Сега отивам да работя и после да си начакаля някакви мръви за вечеря, че кафе и сирене... не е живот. 😃

Ако на някой му се помага на куче, цък.
———————————

Платих си неизползваната зала и утре ще тренираме с господинът... най-накрая. Усещам някакви пориви за боди пъмп, ако е изпълнено условието залата да не се пръска по шевовете, за да не дишам в нечии мишници. 🙂))

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.09.18 16:06.

Т. Тодорова

22.09.18
12:57

- кафе
- кафе с кокосово масло
- 20г кашкавал
- фреш от ябълка и магданоз
- кокоши и пъдпъдъчи яйца с кашкавал във фурната
- пиле с картофи, домати и мощно лук 🙂

- излежаване до 10, кафетата до 11 😄, домакинстване и работа от 13:00 до 23:00 вероятно, плътно; яйчникът ме скъсва;
Един приятел снощи (пихме бири) ми обясняваше как рожденият ден на дъщеря му (на 6) струвал 600лв, щот’ много искала в някъв детски център в мола (ма разбира се), после се завъртя темата към кучешките истории, щото едно момиче поиска да види Буба и да помогне - не го разбирал той т’ва (почна да ми говори без изобщо да съм подхващала аз разговора, ама нали трябва да покаже възмущението си по някъв начин), по-хубаво било (и по-логично) да даде пари за дрехи на детето (а то и така живее като малка принцеса, че и отгоре), да го облече като кукла. Викам си - тя зат’ва от 6-годишна мечтае за молове и брокат, вместо да я занимават чисто детски теми.
Едва ли ще съм перфектната майка, особено както съм нервна и скоклива, ама т’ва с егоизма, меркантилността и липсата на каквато и да е съпричастност е нещо, на което никога няма да позволя за пусне корени в дома ми.

Т. Тодорова

23.09.18
13:50

Имах уговорка за троудауна, ама изскочи нещо важно за правене (естествено) и тая социална радост отпадна. Прекалено дълги периоди ми се трупат, в които физически не мога да си позволя нищо за себе си, освен бира в квартала, а не е т’ва, което най-много ме вълнува. Все има нещо. Почнаха се пак поривите за рев за щяло и нещяло.

- клек, раменна, гребане; ужасна хава, като настроението ми

- кафе
- филия с домашен бекон и домат
- пиле с картофи
- тонове вода и малко добавки
- кафе с кокосово, ако закъсам, че имам да чета

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.09.18 13:54.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1