ॐ Zen Point ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:
Деян

27.11.19
13:29

Няма какво да пробвам - пробан бутанът не е природен газ, а е нефтен продукт. Това не е 99.9999 %, а 100 % така. И нефта и газа имат един произход вследствие безкислородното разлагане на организми и т.н., но са две различни неща. Метан и природен газ е едно и също и всичките тези фирми, като Овъргаз например са доставчици на природен газ и съоръжения им по трасетата, както и инсталациите касаят него.
Ако имаш предвид, че съм употребил думата отпадъчен, се вижда, че е в кавички. Т.е. той се получава от преработката на нефт.

Мнението беше редактирано от Деян на 27.11.19 13:37.

27.11.19
13:38

Така е, но не е отпадъчен. Гудронът е отпадъчен продукт от Крекинг фракционирането на нефта.
Природният газ е основно метан, да, ама не е само метан.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.11.19 13:40.

27.11.19
13:39

казано от Boby_ на 27.11.19, 12:59:

казано от Brown Bomber на 27.11.19, 10:54:

Не споменаваш обаче, че там почти всички са газифицирани. Все едно да сравняваме статистиката за пътните произшествия и да твърдим, че колите са адски удобни, докато не стане беля, затова нека ползваме метро.

Чак пък почти всички. Във Франция е под 45%, в Англия - малко повече.

Е добре, “всички” беше твърде много 🙂 , но на нации от съответно 70 и 50 милиона, половината пак е “доста”. Америка и Русия няма да ги коментирам.

27.11.19
13:45

Първоначалната инвестиция в инсталация, уреди и самата цена на природния газ, наистина не е оправдана в България, поне на този етап, и там има схема с дружествата.

Деян

27.11.19
13:56

казано от James Hinks на 27.11.19, 13:38:

Така е, но не е отпадъчен. Гудронът е отпадъчен продукт от Крекинг фракционирането на нефта.
Природният газ е основно метан, да, ама не е само метан.

Няма нужда да се навлиза в подробности. Казах си мнението единствено по повод изказването на Бомбъра, че ползва дълго време бутилки и няма проблем. Просто упоменах, че при него евентуално се касае за пропан бутан, а не за природен газ, което е различно и което обикновено се има предвид при сключването на договор с фирма за доставка на газ. Не, че едното е лошо, пък другото хубаво и т.н. Имах предвид, че не е едно и също. Но да, аз също като Боби имам някаква фобия от подобни сгради. Не, че няма риск, ама едно е да си си сам в твоята си къща и да си следиш нещата, друго е в цяла сграда с инсталация, където има всякакви мърльовци и неадекватници.

27.11.19
16:51

Най-опасно е да имаш пожарникар в блока, в съседния има един бивш, 2 пъти прави пожар 🙂

п.с. Сигурно е страшно да имаш и бивш газаджия в блока.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 27.11.19 16:52.

Bart Simpson

27.11.19
17:49

😂

Т. Тодорова

28.11.19
10:50

Благодаря за коментарите.

Ванка, защо се отказа от пелетното? На мен ми е най-симпатично, но чета, че дава доста голям разход и му се чудим още.
За термопомпата инвестицията е огромна за нас - за тази къща ми казаха 17к с обещания за малки сметки, но като разгледаш по форумите, има доста хора, които са пропищяли.
От газ ме е страх, хич нямам доверие, еле па там, в картофения пояс, дето е пълно с хулигани от всякакъв вид. Не вярвам и в компетентността на тези, които ще я инсталират и поддържат.
Ако останем на климатици е безумно - 5-7 климатика и после да им плащаш тока, луда работа.

Сложно е с такива важни решения, освен ако не си си намерил стотинки и не си си купил печелившия десетлевов билет от лотарията. 😃😃😃
(Мернах някаква реклама на билетчета - намерил си стотинка и си купил билет, а билетът, който държи пред камерата е от 10 кинта, хъх. Е, може да е имал 9,75 в джоба...)
——————————

Вчера се наложи да чистя входове - майка звъни в 7 без 10 на цинга, че е тръгнала да я взима от тях, а онази: Оооо, аз днес няма да работя, получих рИСТройствУ... И като е получила ристройству, има сливи в устата и не е способна да се обади.

Та да, де, тва ми беше движението основно - яко стълби, 4 блока по 8 етажа. От години не се беше налагало и веднага ме лепна в кръста.

Храната - принцеса сутринта, после супа, после домати с кашкавал и песто.

28.11.19
12:06

казано от Т. Тодорова на 28.11.19, 10:50:

Ванка, защо се отказа от пелетното? На мен ми е най-симпатично, но чета, че дава доста голям разход и му се чудим още.
За термопомпата инвестицията е огромна за нас - за тази къща ми казаха 17к с обещания за малки сметки, но като разгледаш по форумите, има доста хора, които са пропищяли.

За къща като вашата ще е някъде 2-3 тона пелети на сезон. Силно зависи от инсталацията, мощността на котела, ефективност на горелката, термоизолацията на къщата и други такива.
Термопомпата е там някъде, даже според мен малко надолу. Но е много важен избора на сериозна фирма да я изпълни, то същото е и с котела на пелети де.
Има едни, които са ти по път от Прослав към центъра, може да минеш през офиса им и да се поинтересуваш за конкретни данни и евентуално оферти.

28.11.19
15:21

Аз като проучвах за нашата къща (която няма да се осъществи по ред причини, най-вече географски), се бях спрял на термопомпа - като първоначална инвестиция не е малко, но после е най-добре. Това без всякакви претенции за експертност - просто проучване и консултации с разни хора. 🙂

Т. Тодорова

29.11.19
01:10

Мда, Боби, покрай нас също са такива мненията. Но има и контрастни.
Много ми е драматично това решение 😃
———————-
Днес:
2 слаби кафета, едно бяло фрапе, малка пържола, филия хляб, 1/2 домат и някакво уиски.

Уискито не беше планирано, даже изобщо, но един приятел писа: бе напих се, може ли да мина (живее на съседната врата, та как да кажа, че е абсурдно в толкова часа 😃), донесе шише, изпи го почти цялото и стана една...

Нали не пия, уважих го само с 50-100г - особена е гледната точка на трезвеника, много жалка картинка могат да бъдат пияните хора, дори да не залитат и повръщат. Утре ще има шутове на трезва глава. Не изпадам в подробности, ама ме избива на агресия от такова пропиляване на потенциал, каквото той прави.

П.П. Тренировка с пудовки, съвсем стандартните движения, 4 на брой, 4 пъти по 10.

Февурари се местя в Тотала, няма повече Пулс за мен. 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.11.19 08:51.

Т. Тодорова

29.11.19
13:16

Днес:

Не спах цяла нощ, за да го мисля онова същество, унесох се към 5:00 и в 5:30 съседката си изведе невменяемото куче, та олая цялата кооперация и айде - оцъкл. Сега аз съм като невменяема.

Чистене, готвене, работа, търчане до къщата, че днес наливат плочата - малко ми е спечено, щото уж първо колоните щяха да направят и после другото, а сега са решили всичко наведнъж.. да не вземе да цъфне някой зид от долния етаж. 😄

Знам, че съм досадна, но цялото ми съществуване се върти около това и в комбинация с обичта ми към дрънкането в писмена форма - това е положението. 😄
—————

Храната:
- домашна баница!! и яйрянче
- салата, печено пиле
- хрус-хрус зелена ябълка по някое време

Движение:
- нямам сили, заспивам права просто
—————

Попаднах на информация, че са “превели” Под Игото на български език и сега всички деца щели да имат възможност да я прочетат. Мдааам... ние едно време сме я чели с протекции и финансиране от Масонската ложа, НАСА, блуждаещия дух на Шекспир и отвара с нокът от рептил преди заспиване. Точка-ельоменад.
Сакън да не извърши допълнително усилие някой малък търтей, а от замърсяване на ръцете с речник напрао Господ да пази... Все пак добре, че не е по идея на МОН, примерно. 🙂
Следваща стъпка - превод на Ботев с емоджита.

https://m.offnews.bg/news/Knigi_18808/Prevedoha-Pod-igoto-na-balgarski_716250.html#

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.11.19 13:36.

Т. Тодорова

30.11.19
14:26

Имаме си плочааа, тиририри-рииириии. 😄 😄 😄
Другата седмица връзват колоните на втория етаж и ще сваляме покрива, ако имаме късмет с времето.
Забавното е, че след два месеца ще занулим сметките изцяло с тия темпове на работа и после, ако на някой му трябва бъбрек, съм авейлъбъл - и двата са ми здрави. 😄
—————————-
Цяла нощ пак кошмари, съответно се събудих раздробена, все едно не съм спала повече от час. Все така си качвам килограми без да полагам усилия, все така ми закъснява мц. Хм.

Храната днес:
- една бисквита от овес, кокос, портокал, фурми и ананас
- миди някакви, 1/2 пакет оризовки
- довечера сме на гости, взела съм някакви шишчета да приготвя... това ще е сигурно, шишчета, салата и чайчета 😄
———————————

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.11.19 18:22.

Т. Тодорова

01.12.19
10:44

Снощи голям смях - почнахме с узо и зи рок, продължихме на калоферска сливова и Devin Townsend, и завършихме с велинградска гроздова, акустична китара, руски частушки и Черно Фередже по едно време. 😃😃😃

Като казвам, че съм почнала и продължила на еди кво си - събират ми се десетки грамове. Вода много пих. И сода.
———————-

Пак сънувах тъпотии, пак се събудих като ритана зелка.

За деня съм си приготвила - костен бульон, малко плодове, малко мръвка и доста зеленчуци, задушени.

Трябва да поработя, тъй че движението ще е сведено до домакинстването и изкъпване на двата гнома.

Битончиту ми 😍

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.12.19 10:46.

Т. Тодорова

05.12.19
09:46

Бачкам по много и не ми се пише.
Храната ми е много орязана, спортът не върви, направо не мога да се събера - докато се излюпя сутрин и ми е свършило времето за трениране.

Спи ми се непрекъснато, а в последните дни се събуждам с едни отоци на очите, които цял ден не изчезват напълно - основно на горните клепачи, брутални, не бях виждала такива. Веднага хорър в главата, ама гледам да го овладявам, да не се вкарвам пак във филми. Ама на косъм съм, де. 😄 И мц пак го няма.

Сега ще се напна малко клекове и раменни преси с лоста да сътворя и това ще ми е за деня.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.12.19 09:47.

05.12.19
10:45

казано от Т. Тодорова на 05.12.19, 09:46:

... в последните дни се събуждам с едни отоци на очите, които цял ден не изчезват напълно - основно на горните клепачи, брутални, не бях виждала такива. Веднага хорър в главата, ама гледам да го овладявам, да не се вкарвам пак във филми. Ама на косъм съм, де.

Ядеш ли пилешко?

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.12.19 10:45.

Т. Тодорова

05.12.19
11:12

Рядко.

Мисля да дам утре една урина. И кръвни ще пусна.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.12.19 11:13.

05.12.19
11:24

Единствения път, в който ми се е случвало такова нещо, беше преди години, когато за пръв път спах (ама наистина спах бе!) при едно гадже. Още от вечерта ме засърбя гъза, ама викам си, че е от любов. Сутринта се събуждам с мутра на булдог. Никога не ми се беше случвало нещо такова и изпаднах в паника. Прибрах се, набедих му праха за пране и повече не ходих у тях. 😂

Т. Тодорова

09.12.19
14:05

Наде, това е история, която не очаквам да чуя от някой друг или формулирана по различен начин. 😄
Друго е при мен - ни е алергия, ни е любов, ще проверя след НГ, надявайки се да отшуми дотогава. 🙂
——————————————————-

Нещата са си все същите, ям сравнително семпло, с изключение на вчера, когато замалко не получих въглехидратно натравяне 🙂, ама няк’ва вечеринка с филм, пици, сладоледи... Свинщина. Мина.

Движението изобщо няма да го коментирам, много е зле. От сутрин до вечер на компа и само домакинстването ми вдъхва малко живот (смятай...), чат-пат ставам за някой клек и суинг, за да не се вкочаня изцяло, но нищо, което да си струва споменаването.

Много ми се иска да започна да ходя в залата и малко повече да общувам с хора, искам на групови и ако някога сваля достатъчно, ще се изпльоскам на енимъл флоу при Мая.
Пак се зачуках в един порочен кръг, от който трудно се излиза. Комфортно ми е всичко на всичко с двама-трима души и с форумните контакти. Аз не съм такова създание.

По повод кончината на социалните ми умения, реших да си забия един шут в задника и да започна работа след НГ някъде. Как ще балансирам между сегашното и 8 часа за някой друг - нямам идея, да не говорим, че изобщо не обичам да ми държат сметка 😄, но по-добре да се поизпържа от натовареност, отколкото да ме намерят мухлясала пред мака в нас някой ден.
—————————————————
Хванах се на едно хоро... платен хранителен режим. Засега си водя дневник, за да се види  в подробности как се храня. Не, че не знам какво трябва да правя и не, че не е леко слабоумно такова решение, предвид някои работи, но ме устройва за в момента, защото:
1) Човекът е много сериозен и строг, и ще трябва да му козирувам, щото иначе ще ми тегли една от раз, а не искаме това.
2) Защото методите му са леко драстични, а човек на моето дередже (поне аз със сигурност) има нужда точно от такъв рестарт, контролирано, разбира се. Според мен.

Балансираните истории работят за хора, които не са си ср*ли сума ти години сами на главата. И на които не им е спешно по ред причини да се нормализират. Според мен.
————————————————————

Гледахме “Жокера” снощи. Надмина очакванията ми, честно казано.
Хоакин Финикс разцепи. Много добър.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.12.19 16:24.

Т. Тодорова

10.12.19
13:06

Eeeeeeeee-o! Eeeee-eeee-o! (феновете на Фреди ще го прочетат с мелодията направо 😄)

Такам.

Днес имам малко повече желание за живот, хихи. Разходих се, раздвижих с пудовки, бях на маникюр (естествено, направих си такъв като за дете-идиотче, но вече се успокоявам, че в това ми е чарът 😄), сега на козметик, после малко работка, после някаква кратка тренировка с пудовки и лост (от сорта на клек, раменна, може да ги събера в тръстери, плие и корем)... и вечерта - идилия.

Вдъхнових се от Илия и спретнах и аз една пача. 😄 Стана жестоко. И да живее чесънът!

Храната днес:

- кафе
- оризовки, кашкавал, сушени домати от буркан
- пакет задушени зеленчуци
- тонове чай
- вечерта - самоубийство с чесън и люто

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.12.19 13:07.

Т. Тодорова

11.12.19
22:16

Добре, типчето го харесах, това с хранителния режим.

Тук ще се отчитам както досега - нищо съществено и рядко. 😄

Тренировките възобнових днес, остават си по Сашовите препоръки, щото не бих ги заменила - и са ми приятни, и си работят за мен.

Поздрав. Обожавам Фреди. <3

11.12.19
23:14

Кажи често...просто не знам,как да го дефинирам педалския клип-баси извратенията,задавих се от бяс.
Иначе е ясно че Куин са велики.

Т. Тодорова

11.12.19
23:15

Клипът е ужасен, това е обаче единствената пълна студийна версия на парчето, която намирам.

ПАРЧЕТО е изродско.

*** самото видео не го бях и гледала, не обичам такива шарении с такава музика 🙂, сега го загледах - за мен е все тая като цяло кой с кого се гушка, но разбрах какво имаш предвид 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.12.19 23:20.

Т. Тодорова

11.12.19
23:22

Ето нещо друго много яко, ама сега пък ще кажеш, че са ти много черни 😄

Аз като цяло съм си объркала годината на раждане май 😄

12.12.19
08:21

казано от Т. Тодорова на 11.12.19, 23:22:

Ето нещо друго много яко, ама сега пък ще кажеш, че са ти много черни...

Е ...за блуса,какво да кажа...освен,че зелените само това могат.
А за гушкането дет си писала...бляяя-гушкат се котки,а не пидараси.

Мнението беше редактирано от nervak на 12.12.19 08:23.

Т. Тодорова

13.12.19
08:19

Ох, опасна работа си 😄
—————————————-
Ставане в 6:30, кафе набързо, тренировка, песове, стригане и после на тръстиката до към 20:00 може би.

Много бях надъхана, че като стана в 6:30, ще ми е тихо и спокойно, и ще мога да си почета нещо интересно с кафето, ама то пак се почна - останали съдове за миене, прахосмукачки, бойлерът текнал, Лара врещи “Дай кифте!”, Острият ми набарал сутиена и го замъкнал да го яде, майка звъни да й сложа тубата с водата на машината... 🙂))))))
—————————————-

Тренировката:
тройки гоблет @12кг, тройки обръщане с тласкане @20кг лост, тройки суинг (16кг), гребане - всичко през 10 секунди (без последното), по 10 пъти.

С песовете 2х30 минути бързощък.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.12.19 08:37.

Иван

13.12.19
13:04

С четенето и аз съм така - реално мога само сутрин. Ставам в 5, за да чета до 6 и след това тренировка и останалата центрофуга

Т. Тодорова

13.12.19
18:24

... твърде къс е денят (или аз не мога да си организирам времето добре - факт), да, а тия моменти с четиво в тишината са изключително важни.
———————-

Добавям си 14к крачки към тренировката, ходих и да ми снимат синусите, та разбрах от какво ми се подува околоочието.
Сигурна бях, цяла година ми изтръпва китарата отпред, ама нали съм вече набедена за куку - на нервна почва било.

————————

Ако сега се напукам с чесън, утре вечер дали още ще излъчвам? 😃

И Ларчето дали не хапва по-добре от почти всеки, за когото се сещам? 😃

Т. Тодорова

15.12.19
12:26

Хельоу.

Излюпих се някак след кОпона снощи. Много весела вечер, с много джиджани напитки. 🙂))))

Кучета, мучета, чистене в нас, тренировка:
Гоблети (16-ка), тяги (20-ка), лег с дъмбели, с вдигнат таз и ластик около бедрата

Бих си легнала, че Фабержето малко ми е натежало, ама май няма да ме огрее и се чудя дали да не се покатеря на Бунарджика с поне един крокодил...

😄 :

Т. Тодорова

16.12.19
12:10

Намъкнах се в залата с мутра на булдог, както се изрази Надето 😄, тренирах малко...

10 минути пътека с наклон

Зерчер @30кг
5, 5, 5, 5
Раменна @25кг
8, 6, 5, 6
Гребане @15кг л/д
10, 6, 6, 6

Нек’ви кражби от шкафове в залата... Искам чупя ръчички. 🙂))
—————————————-

Храната - по план като количество и състав, обаче много ми е трудно да спазвам някакво време. Писах две седмици по часове как се храня, то е... страшна работа.
—————————————-

Аз: Еййй, тази как те е остригала, кат’яйце, не може да разбере човек Коледа ли иде, Великден ли..
К.: Коледа, Доренце, Коледа иде...
😄 😄 😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.12.19 12:13.

Т. Тодорова

17.12.19
18:56

Днес доста обикаляне, без тренировка, но с мъкнене на разни тежкотии.

Храната се свежда до зеле, телешки кюфтета и два портокала.

Адски ми се спи.

Ух, днес свалиха покрива 😄, ако е хубаво времето и цялата бригада е там за наливането на пояса, скоро ще го и затворят. 🙂)

Днес ме ухапа една бълха, че може би искам подобен таван - с няколко дървени греди, чисто декоративно и подобно осветление над полуострова на кухнята и над трапезарната маса. Някои твърдят, че Пинтерест трябва да се забрани със закон. 😄

Много се вълнувам, утре ще чертаем ел и вик в подробности. Whoop-whoop 😃

УбичкЪм грИдички ❤

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.12.19 19:44.

Т. Тодорова

18.12.19
10:22

Ставане в 6:30, един час разходка с добитъка, после тренировка:

6х3 тяга @50кг
4х5 лег @30кг
4х5 горен скрипец @47кг

Легът бетон, скрипец никога не ми е бил по-лесен, а тягата, която винаги ми е била най-силното движение - **р. Бях сложила 60кг, дръпнах ги веднъж и прецених, че е абсурд да докарам тройка. К’о стана? Жулих десятки по едно време.

Най-модерното нещо в залата е да се прави тяга на машина. 😄
——————————-

ВТФ? 😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.12.19 10:23.

Bart Simpson

18.12.19
11:48

На тоя куч да не сте му далЕ дюли да яде??? 😄

Т. Тодорова

18.12.19
12:13

Така изглежда често, когато й нарушим съня - прехапва джука и гледа като крава. 😄

Т. Тодорова

19.12.19
11:01

Днес без тренировка, въпреки че не ме свърта, но имам бая неща за вършене. Едно-две раздвижвания с леките гири в нас може по някое време.

Храната ми е супер окей. Вчера ми забраниха протеиновите пудри. Те реално наистина са излишни за някой с моя статус.

Обикаляне, работа, зъболекар (o, shit..), работа, чертане на бани и кенефи.
———————

Снощи гледах на едни приятели детето - убихме се от детски 😄, четохме приказки, гушкахме се, страшна идилия. Накрая заспахме и двете като талпи, не знам как не бях проточила лига от дивана, хаха. 😄
Най-якото дете на света е това, тоооолкова е умна и самостоятелна, не съм виждала друго такова. И с жестоко чувство за хумор - същият клоун кат’ баща си. 😃
——————————————-

От тая къща буквално останаха само стените, външните. 😄 А покривът как е издържал толкова години с тия съчки и колове за домати, от които е правен, напрао не знам.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.12.19 11:04.

Т. Тодорова

19.12.19
13:19

*махам туй видео, че само дискомфорт ми носи 😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.12.19 18:18.

19.12.19
13:22

Малеее,като руски филм за...от войната.
С този отворен прозорец не става ли течение)))))))))

Т. Тодорова

19.12.19
13:36

Бе поне има дневна светлина...

19.12.19
14:37

казано от Т. Тодорова на 19.12.19, 13:36:

Бе поне има дневна светлина...

И е проветриво...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.12.19 14:37.

Т. Тодорова

19.12.19
14:38

Казах “НЕ” на мухъла! (С интонация и глас като от реклама на мазило за пъпки 😄)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1