ॐ Zen Point ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.11.19
13:12

И София има...храня 6-7 всяка сутрин....и от време на време ги ловим за клъц .

Т. Тодорова

16.11.19
13:14

И ние клъцваме бая, но оня де при кварталния вет един разправя, че във входа му има женица, дето като й се разгони котката, качвала мъжкия от улицата и ги затваряла в банята да се оплождат, щот на животинката й се искало. После ражда и бебетата се пускат навън.

Тая тъпотия е мега масова и тоя проблем никога няма да се реши.

16.11.19
14:25

Нито котките, които храните ще умрат от глад, нито откъсчесленото кастриране ще промени популацията. Женицата сигурно и тя така процедира, като я сърби, вхаща някой от улицата да я почеше. Но хората не са прости (е да, някой са много прости), по скоро няма пари или се крадат, иначе проблема щеше да е решен, като на запад, а това с Холандия... супер значи поне имаме нещо общо с тях.

Т. Тодорова

16.11.19
14:35

Е няма да споря този път, но съм твърдо убедена в това, което казвам, защото темата с бездомните животинки за мен е много важна и имам добър поглед върху ситуацията и причините, които я пораждат.

Относно кастрациите - ако спрат изхвърлянията, кастрациите ще проработят.

Не се учудвам, че в Холандия щъкат котаци, в Италия знам, че също има, Франция - не знам как се справят, може би се полагат елементарни грижи, а и “белите хора” не приемат всяка живина за враг номер 1.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.11.19 14:36.

17.11.19
12:48

казано от Т. Тодорова на 16.11.19, 12:48:

Чехларе

Кажи честно, там пък при кого?

Т. Тодорова

17.11.19
14:39

При приятели. Сто процента знаеш бащата поне.

Иначе и на баба ми брат й живееше там до преди две години - Кольо Димитров, бая възрастен агроном е.

17.11.19
14:43

Бе много познати имаме там се оказва.

Т. Тодорова

17.11.19
14:48

Ти да не познаваш и дядото? 🙂)))

18.11.19
15:20

казано от Т. Тодорова на 17.11.19, 14:39:

При приятели. Сто процента знаеш бащата поне.

Иначе и на баба ми брат й живееше там до преди две години - Кольо Димитров, бая възрастен агроном е.

Надали, почти никой не познавам там сега. То като цяло няма и много кой да познаваш в това село вече 😄 Едно време бабите и дядовците ме познаваха, щото бяха все някаква рода или приятели на баба ми.

Т. Тодорова

18.11.19
15:39

Ясно. 🙂

Жалко, че така става по селата. Поне на мен ми беше много тъжно като се опразни наше село. Тука поне е виладжийска работа и няма да потъне така в нищото.
——————————————————————————————————————-

На вилата беше супер, с удоволствие бих си имала една къщичка там. Хем е близо, хем е горско, хем е убийствено тихо, поради липсата на каквото и да е друго наоколо.
Камина, пържоли, картофи на жар, смях през сълзи до 3:30 - така и сто години ще откарам, с все сърцебиенето. 😄

Спах до 13:30 в неделя, после в нас спах още един час и през нощта отцепих 10 часа и половина непробудно грухтене. 😄 😄 😄

Тренирах сабахлен, скромно, ама квото можах.
1х10 тръстер @20кг
3х5 тръстер @20кг
5х10 суинг @12кг
4 минути интервали, скок-подскок някакви
20 минути разтягане

Храната:
- протеиново какао (бадемово мляко, сурово какао, доза протеин, мед, канела)
- един банан, 40г суров десерт
- салата от маруля, краставица, домат, авокадо, семки, тортелини с пълнеж от сьомга, масло от кимион, оризовки
- евентуално малко костен бульон с лимон и пипер

Добавки:
- симпатил, магнезий бисглицинат, пробиотик, мелатонин, Б комплекс, Ц
————————————————————————————-

Успяха да ме откажат от камина на дърва за хола.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.11.19 16:02.

18.11.19
16:01

казано от Т. Тодорова на 18.11.19, 15:39:

На вилата беше супер, с удоволствие бих си имала една къщичка там. Хем е близо, хем е горско, хем е убийствено тихо, поради липсата на каквото и да е друго наоколо.

Баш близо не е. Особено с тоя път...Аз минавам от магистралата и влизам през Колю Мариново, 20 минути ми е до магистралата, една кола няма.
Иначе наистина е убийствено тихо, ама магазин и автобус 3 - пъти в седмицата 😄

Т. Тодорова

18.11.19
16:08

Че какво му е на пътят?
Нямаше коли (но малкото, които срещнахме, бяха управлявани от тотални олигота), пътят си е айляк - има пет завоя на кръст и после пориш тишината. 😄

Близо ми се стори, 30-40 минути, 50-60км, нещо такова е май.

Много ми хареса. Ни рейс, ни магазин ми трябват. Поне с тоя тертип на посещения, де, за една-две нощувки.

18.11.19
16:14

Какво да му е, тесен, от Зелениково нагоре само завои и е обрасъл, а и ми е толкова омръзнал, че вероятно и за това не го харесвам. Да не говорим колко е смотано като почнеш да минаваш през центъра на селата(и градовете 😄).
За това през другото ми село, Колю Мариново, само газ колкото мога и докато се усетя съм на магистралата.
Иначе и за две седмици не ти трябват ни автобус, ни магазин, стига да си носиш...Ама ние сме свикнали да си носим де.
p.s.
60 км е по тоя маршрут, но 30-40 минути е с летене, не с кола. За 60 минути врата - врата е по другия, с бясното ми каране с джипа. Тоест все едно на рали и при условие, че в града не те хванат задръстванията.
p.p.s.
Един ден като си навия на масрафа, ще се преместя да живея там.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.11.19 16:30.

18.11.19
16:45

Това от снимката изобщо не е камина))).Инак бая професори на кв.м. в това село.От 3-4год. го посещавам често.

Т. Тодорова

18.11.19
17:56

Сашо, значи съм се заблудила. Много близо и бързо ми се стори. Иначе и аз бих се изнесла на такова място, да си пека чушки и да си слушам чакалите вечер, вместо бусове и пиянки.

Нервак, да, мани. 🙂)))
К’о й е на каминката? Квато и да е, си е мръсотия и пушек.

18.11.19
19:16

казано от Т. Тодорова на 18.11.19, 17:56:

К’о й е на каминката? Квато и да е, си е мръсотия и пушек.

Ам,оджак с комин е това...само като и гледам стените знам,че дими яко ако затвориш вратите))).Нещата могат да са много чисти и спретнати...ма хамалогията с дървата остава.

19.11.19
11:50

казано от nervak на 18.11.19, 16:45:

Инак бая професори на кв.м. в това село.От 3-4год. го посещавам често.

Не е като да не е вярно, само в нашата къща са двама и един доцент 😄

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.11.19 12:07.

ДЕ

19.11.19
12:11

казано от James Hinks на 19.11.19, 11:50:

Само в нашата къща са двама и един доцент 😄

Ти затова си и толкоз начетен-още от мънечък сигурно са ти наливали, наливали и възпитавали в любов към нАуката, четене на книги и т.н. :-) Аз с толкоз акълии около мен, не знам как ще се оправям ;-)

19.11.19
12:27

Не, никой не ме е насилвал да чета или да ми налива. Просто като имах въпроси ми се обясняваше разбираемо и научно 😄

19.11.19
13:18

казано от Деян на 19.11.19, 12:11:

казано от James Hinks на 19.11.19, 11:50:

Само в нашата къща са двама и един доцент 😄

Ти затова си и толкоз начетен-още от мънечък сигурно са ти наливали, наливали и възпитавали в любов към нАуката, четене на книги и т.н. :-) Аз с толкоз акълии около мен, не знам как ще се оправям ;-)

Хич не е достатъчно условие това))))
При мен е почти същото положение,АМА)))))))))))))))))само проблеми по педагогически стаи))))))

Т. Тодорова

24.11.19
16:26

Хельоу 🙂

Нямам никакво желание да пиша, мързи ме.
Ям си прилично, дебелея си и вече почва да ми писва много сериозно, не пуша и не пия, тренирам вкъщи, вървя по много и спя по много. 
Е, днес сме на пица парти, но това не се е случвало от месеци.

Къщата ми е целият живот, вече сънувам и кошмари на тая тема, като например, че отивам да видя какво се случва, влизам в кухнята и я заварвам направена, завършена, с едни грозни синкави плотове, грозни плоскости, двойка котлони, сложени накриво, аспираторът, също грозен като смъртта, разположен встрани от тях, стърчат тръби за бойлери, кранове... Питам кой го е направил това - единият майстор ми отговаря, че Мариан преценил, че така ще е най-красиво и удобно, и ни направил услуга, щот така или иначе имал от нашите пари в него. Малеее, като ревнах, вдигнах скандал, ревах с глас, чак се събудих от стрес.
Мариан е шефът на фирмата. Вече го гледам с друго око, хаха. Ш’ти дам аз едни грозни плотове, мамка ти... 😄 😄 😄

Вчера влязохме в Икеа, харесах си кухня. В смисъл, това е МОЯТА кухня. Не бяла, а слонова кост. Малкият модел, изложен там, идва маса лев, с техните уреди, доставка и монтаж - 11к 😄, днес разчертах според моите мераци - 9к за дървения и механизми само.
Понеже бях в еуфория, си казах, че сигурно такива са сега цените и е съвсем нормално, че даже евтино, предвид прекрасността 😄, обаче обиколка по останалите магазини твърди, че всъщност разликата в цените е брутална. 🙂

Иначе е като на снимката - вратички, цветове, прозорец, само разпределението малко по-различно. Шъ пукнъ.

Ах, ах, спортният ми дневник, здравословен. 😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.11.19 19:16.

Bart Simpson

24.11.19
18:13

Това ли е вашета кухня..... Waw?
Чей, че пица каза, а днес една неаполитана барнах с 80% хидратация на тестото и ям и аз.
За пръв път я правя.
Тестото е с квас.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.11.19 18:15.

Т. Тодорова

24.11.19
18:39

Waw като wow или като  what a waste? 😄
Иначе да, харесвам точно този дизайн на вратичките, осветлението, както беше в шоурума, плочките на гърба, прозорец имам такъв и ми пасва отвсякъде на вайба. 🙂 Изключвам намятканите аксесоари. Ако не 1:1, то със сигурност ще я направя много подобна, иначе помещението предполага друго разпределение, което още драскам.

Пицата ти изглежда чудно, покап-покап една лига. 🙂

П.П. За отчета - докато гледах един сериал сега, направих 150 свинки с 16-ката, освен 30-те минути интервално кардио днес. Да не ми е много гузно за вечерята.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.11.19 18:44.

24.11.19
21:18

Разликите в цените вярно е брутална,ама в качеството е по-брутална.
Този аспиратор от снимката гореше с пламък до тавана...а шкафчето за което е закрепен добре,че е икейско-не гореше(щот е негоримо),даже подправките си извадих от него непокътнати.

Мнението беше редактирано от nervak на 24.11.19 21:19.

Bart Simpson

24.11.19
21:52

В таа кухня бих правил всичко........ 😜, дори и да готвя.Иначе кухнята - чук, искам и аз.
Нервак, готвиш с плам, майна.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.11.19 22:02.

25.11.19
09:32

Кухнята е хубава и ще пасва на “селска” къща, но сякаш е малко американска, от 60те и би и отивал портрет на Кенеди.

25.11.19
12:03

казано от Т. Тодорова на 24.11.19, 16:26:

Не бяла, а слонова кост.

Ако те интересува - тоя цвят по RAL се води 6010 😄

Т. Тодорова

25.11.19
13:21

Илия, дам, тъй е. Изглеждат доста качествени. Ще драпам със зъби и нокти да си постигна моето. 😃 Снощи до 1:30 зяпах разни фирми - кухните, които не изглеждат като играчка от снакс, пак са по 4-5к, пък са си съвсем обикновено пдч и сто про не с кой знае какъв обков. Ако ми я направят по поръчка - същата работа. Сама да я правя - Съливер за чертеж на две чекмеджета взимат 50лв. 😃

Бомбър, имаш право. 🙂
Но много ме кефи.

Барт, тоя голям плот да не мислиш, че за рязане го предвиждам? 😃 Ама да, и за рязане ще става. 😃

Сашо, не е то само до цвят. Но и в него съм Флюбена. Може и по разумен вариант да има, обаче сега съм в еуфория още и... 🙂
———
Днес съборих още малко стена вътре - егати, всичко е в трегери и колони вече, и предстоят на още едно място, щото и там искам да отворя и прекроя. Беше ми забавно да руша, ама то не е просто да съобщаваш какво искаш и то да си става.... Но пък ще си струва, де - строено е без особена мисъл или по-скоро мислите по ония години са били съвършено различни. Трябва да е функционално и удобно  за нашите нужди.

Ах, спортният ми дневник пак.. 😃
———————————-

Утчетиту:

35мин интервали на пътека с наклон между 10 и 12, малко разтягане.

Имам нещо възпалено отзад на ахилеса. Ходя от повече от месец като патка, боли ме като пипам и често като вървя, а онзи ден си купих обувки, високи до малко над глезена и там, където опират е... ахем. Днес след пътеката съвсем ме боли.
——-
Храната:
- прасешки ребра на фурна, малко, малко печен картоф
- Чокочино Долче Густо
- Руло Стефани, зелена салата
- Сок от ябълка и кейл, с добавка хуск
- Чай, мед
——————
До довечера ще си поработвам и ще си чертая разни работи в почивките. 🐽

И една невестулка:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.11.19 13:24.

Т. Тодорова

26.11.19
15:22

Супер търтейски ден днес - станах в 6:30 и до момента съм свършила нищо, освен да се наям като прасето, което съм и сега планирам като една змия (другото ми аз, хъхъ) да се навия да храносмилам в някой ъгъл. Чакам мц, усещам, че ще пристигне и е нещо страшно.

Цяла сутрин возене в кола, разходката на кучетата точно 4 минути, щото плющеше яко, сега 2-3 часа сън и после... Е, после ще размятам пудовките, че то срамота.

На душичката ми стана спокойно, щото поразцъках доста, намерих си много симпатична фирма за поръчкови кухни, днес отидох, видях им 4 мостри, пипнах ги 🙂, говорихме, проектът беше готов заедно с офертата за няма и 3 часа. Материалите - чук, обков - мега, с най фръц-пръц механизми, суперски остров, много функционални и готини шкафове, офертата - идеална. Със съвсем лека разлика в цветовете само от това, което искам, ама пълно щастие няма, както знаем.
Утре ще ходя да видя какво са начертали точно и след НГ да го почват, живот и здраве. Арменците са топ. 😄
Радвам се, че излязох от икеа транса, щото най-малкото услугата им е много по-лоша и неизгодна. Поне в Пловдив, не знам другаде как е.

За тренировката - клек, суинг, обръщане, тласкане, корем. С 12-ката всичко, освен суинга (16). Но ще дремна първо.

*** Мисля да се вържем към Сити Газ. Има ли някой с опит с отоплението на газ?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.11.19 15:30.

27.11.19
10:14

казано от Т. Тодорова на 26.11.19, 15:22:

*** Мисля да се вържем към Сити Газ. Има ли някой с опит с отоплението на газ?

Евтино, удобно, докато не стане беля. 🙂

Ето малко данни за отравянията с въглероден моноксид в Англия:
https://www.gov.uk/government/news/carbon-monoxide-poisoning-sends-4-000-people-to-a-e-each-year

Ето и изследване на инцидентите във Франция:
https://www.aria.developpement-durable.gouv.fr/wp-content/uploads/2016/03/2016-03-01_SY_utilgaz_JFM_GB_Vfin.pdf

И това са страни, където стандартите за безопасност са векове пред тези в нашата част на света. Ако искаш наистина да ти се изправят косите, потърси статистика за Русия.
Аз в газифицирано жилище не бих живял за нищо на света.

27.11.19
10:54

Не споменаваш обаче, че там почти всички са газифицирани. Все едно да сравняваме статистиката за пътните произшествия и да твърдим, че колите са адски удобни, докато не стане беля, затова нека ползваме метро.

27.11.19
12:18

Да не говорим,че евтиното на газ домакинство никак не е евтино!

27.11.19
12:31

Това е несериозно, ползваме газови котлони вкъщи откакто се помня, имали сме няколко автомобила на газ, много по-евтино е.

ДЕ

27.11.19
12:44

казано от Brown Bomber на 27.11.19, 12:31:

Това е несериозно, ползваме газови котлони вкъщи откакто се помня, имали сме няколко автомобила на газ, много по-евтино е.

Газови котлони, ама на пропан бутан в бутилки. Тук говорим за природен газ /нямащ нищо общо с пропан бутана, който е нефтен “отпадъчен” продукт/ със съответната инсталация в сградата, в съседни такива, в целия квартал и т.н. Или поне си мисля, че и темата засяга природен газ, щом се говори за свързване с определения доставчик.

Мнението беше редактирано от Деян на 27.11.19 12:46.

27.11.19
12:47

Хубаво, че ми обясни, благодаря. Иначе, ако целият блок е газифициран, а ти не си, е също безопасно.

27.11.19
12:54

Аз визирах парите.Нямам познат ,който на газ за 70-80квм да пада под 2500лв за отоплителен сезон,...при това са икономични.

27.11.19
12:59

казано от Brown Bomber на 27.11.19, 10:54:

Не споменаваш обаче, че там почти всички са газифицирани. Все едно да сравняваме статистиката за пътните произшествия и да твърдим, че колите са адски удобни, докато не стане беля, затова нека ползваме метро.

Чак пък почти всички. Във Франция е под 45%, в Англия - малко повече.

27.11.19
13:11

Ние щяхме да слагаме котел на пелети, отказахме се... Мъчеха се за газ да ме навиват, там категорично отказах.
Сега оставихме изводи във всяка стая за климатици и радиатори. Може да пуснем и едни тръби за всеки случай да има положени за парно и такам :-) Най-добрия вариант беше термопомпа вода/вода... но остана висящ.

ДЕ

27.11.19
13:17

казано от Brown Bomber на 27.11.19, 12:47:

Хубаво, че ми обясни, благодаря. Иначе, ако целият блок е газифициран, а ти не си, е също безопасно.

Не е естествено.

27.11.19
13:20

казано от Деян на 27.11.19, 12:44:

казано от Brown Bomber на 27.11.19, 12:31:

Тук говорим за природен газ /нямащ нищо общо с пропан бутана, който е нефтен “отпадъчен” продукт/

Пробвай пак.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.11.19 13:25.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1