Съвети за нова програма

15.07.18
11:56

От известно време почнах да тренирам по следния начин:
1-ден: гърди (4 упражнения 2 базови) и трицепс (3 упражнения 1 базово)
2-ден: гръб (4 упражнения 2 базови) и бицепс (3 упражнения 1 базово)
3-ден: крака (4 упражнения 2 базови) и рамо (3 упражнения 1 базово)
4-ден: почивка
5-ден: гърди (4 упражнения 2 базови) и трицепс (3 упражнения 1 базово)
6-ден: гръб (4 упражнения 2 базови) и бицепс (3 упражнения 1 базово)
7-ден: крака (4 упражнения 2 базови) и рамо (3 упражнения 1 базово)
8-ден: почивка

Тренирам от около 5 - 6 години по 5 дни седмично(всеки ден различна мускулна група).Но ми се струва че няма смисъл да тренирам веднъж на 7 дена дадената мускулна група.Примерно тренирам в понеделникк ръце, а след 2 дена вече са възстановени и мисля, че няма смисъл да чакам още 5 дена, докато ги тренирам пак.Същото се отнася и за другите групи.Храня се добре и пия протеин, аминки, бустер, л карнитин, и витамини.Някой и друг съвет няма да ми е излишен, че ми писна да разбирам нещата по метода “проба-грешка”

16.07.18
20:13

казано от Atanas G на 15.07.18, 11:56:

Но ми се струва че няма смисъл да тренирам веднъж на 7 дена дадената мускулна група.......Някой и друг съвет няма да ми е излишен, че ми писна да разбирам нещата по метода “проба-грешка”

Правилно ти се струва. Само не разбрах защо трябва да се луташ, като информация има много и само трябва да я потърсиш. Мускула расте до 48 часа след тренировка, така че, за оптимален ефект, трябва да се тренира 2-3 пъти седмично.
И след като тренираш по-често, няма нужда да правиш голям обем тренировка, т.е., няма нужда от 4 упражнения за група. Също така и няма нужда да тренираш 5-6 пъти седмично. Може да вместиш всичко в 4 тренировки и пак да тренираш всичко два пъти седмично.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1