Програма: 1 мускул, но 2 пъти в седмицата

26.07.18
15:11

Здравейте билдъри,

Не мога да повярвам, че имам профил тук, та дори съм писал преди 6 години, че не мога да се набирам еее нищо не се е променило 🙂. Като се замисля и програмата ми не е мръднала особено. Тренирам си твърдо и упорито в сплит по 1 мускулна група (МГ) на седмица.

Да, обаче най-накрая отварям интернета и гледам, че новата мода е да се тренира всяка МГ поне по 2 пъти в седмицата.

Набързо си спретнах следната програма. Това ли е най-доброто на пазара или може да се пипне малко:

1 и 4     Гърди  3 упр  (72 повторения)
          Рамо    2 упр (48 повторения)
          Трицепс 2 упр (48 повторения)

2 и 5 ден Гръб    3 упр (72 повторения)
          Бицепс 2 упр (48 повторения)

3 ден Крака- клек(45)+предно(24)+задно(60)+прасци(60)
  Корем

Да се знае, че имам различни упражнения за 1-4 и 2-5 ден. Броя на повторенията добре ли?

Темата беше редактирана от Rotterdam Amsterdam на 26.07.18 15:25.

26.07.18
16:28

казано от Rotterdam Amsterdam на 26.07.18, 15:11:

Да, обаче най-накрая отварям интернета и гледам, че новата мода е да се тренира всяка МГ поне по 2 пъти в седмицата.

Новата “мода” всъщност е нормалния начин да се тренира. Така се е тренирало още преди един век, и никога не е имало причина да се променя. Преди 25 години, като почнах да ходя на фитнес, беше съвсем нормално да се тренира 2 или 3 пъти седмично мускулна група (със или без сплит), това го пишеше във всички книги. Само в разни вестници и списания се публикуваха програмите на про-бодибилдери, където се тренираше веднъж седмично мускулна група. Т.е., тренировка на мускулна група само веднъж седмично е новата мода, а не обратното. Тази мода навлиза сред бодибилдерите едва през 90-те години на миналия век. И от там тълпата по залите почва масово да ги копира, без обаче да отчитат другите фактори, които са намесени там.
Относно тренировките, стигат ти 4 седмично.
Примерно - дърпащи (набиране, тяга, гребане, бицепс) и бутащи (лег, клек, раменни преси, трицепс). Или горна част (лег, набиране, раменни преси, гребане) и долна част (клек, тяга).

26.07.18
17:54

Интересно за модата. Благодаря за мнението. То за това хората са казали, че трябва да се чете, а не да гледаш от хормон-бандитите във фитнеса.

Хареса ми 4 дневната (дърпащи-бутащи), просто не съм сигурен, че по 1 упр за гърди,рамо и крака ще е достатъчно. Ще я пробвам така, пък ако трябва ще добавям повторения.

П.п То всъщност и 5x5 е с по едно базово упражнение пък те хваща мускулната треска 🙂

26.07.18
18:30

Чуек, ти тренираш от 10 години и още вярваш в ефекта на мускулната треска, а тя единствено означава, че не си адаптиран към натоварването...

😄

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1