06.08.18
13:37
Аз пък недоумявам какво толкова се чудите кой 20, кой 30% мазнини - всичките сме един дол дренки дебелаци с шкембета, все едно има значение дали някой е 20% или 21.385% bodyfat 😄
06.08.18
13:40
Аз колко съм?
06.08.18
13:41
Е да, но след 3 мес всички сте на корицата на “Мускули и фитнес”.
казано от old_man на 06.08.18, 13:30:
Някой ако му се занимава да постне линк с някой доказано добър калкулатор с повече величини за въвеждане(може да съм го пропуснал),а пък аз ще купя и и калипер да видим кво ще излезе.
Купи си калипер и ползвай сайта дето го постнах в началото на тази страница. Това със смятането по обиколки не е много обективно, защото метъра не знае колко от тая обиколка е мускул и колко е мазното. При мерене с калипер мериш точно подкожните мазнини дебелината на слоя.
Я дай един линк все пак по коя формула ти се мериш да видя какво ще покаже сравнено с мерене с калипера.
Във връзка с показването на снимки на 15%, аз показвам миналото лято според моя калипер и моето мерене как изглеждам на 15-16% и 87-88 кг
Мнението беше редактирано от Димо на 06.08.18 13:44.
06.08.18
13:55
И аз имам едни такива на около 15% от преди 3-4 години някъде :
казано от old_man на 06.08.18, 13:58:
Поръчах калиперчето,та да видим 🙂 Инак за калкулаторите,примерно ТУК и ТУК
Според първия:
Процент подкожни мазнини:22.73% (21 кг)
и според втория:
25.07% подкожни мазнини (23.3151 кг)
при въвеждане на едни и същи данни 🙂
Както казах, обиколките няма как да знаят каква част е мазно и каква част е мускул и каква е конституцията на тялото - тесен ли е кръста, широк ли е, има ли си гъз или е плосък.
06.08.18
14:30
ЦЦЦ, мен единия калкулатор ме изкара 30.69, а другия 31.99, което може би си е около вярното. Но пък и тези снимки са супер ориентировъчни на единия сайт, кой как изглежда със съответния процент, защото както се коментира, различни са конструкциите и мазното е разпределено различно.
Я нещо аз да си питам, щото си мисля тук едни работи. Все пак в темата ще е хубаво и да си коментираме, кое как и защо, без да къткаме инфо - не сме на състезание с награден фонд я :-) Та ясно е, че при дефицит и идея за запазване на мускулите следва да се тренира основно с базови, по-интензивно и без голям обем. Ок, съгласен съм. Обаче одеве си разсъждавам, че се тренира тежко, щото видите ли тялото да разбере, че мускулите му трябват. Но се чудя, ако то разбира, че му трябват при 5х5 или 6х3, как няма да разбере, че му трябват и при 4х8 да кажем, ако 8-ците са вече почти до отказа :-) Нали пак се напъваш. И в двата случая е все едно движение, няма да правиш по няколко упражнения за мускулна група и обема няма да е кой знае колко по-голям. Има и нещо друго /ей са ме пратиха пак за кафе или каса бира направо/, което звучи на пръв прочит смешно, ама по таз теория си има логика. Ако тренираш само в ниски повторения, играят основно бързите влакна и по таз логика, тялото ще каже: “Абе тоя пич само бързите му трябват, дай да се освобождавам от бавните” ;-) И ей го решението на проблема - просто си правиш трите движения да кажем в съответната тренировка /примерно лег, клек и гребане или тяга раменна и набиране/ не в плоска, а в стандартна пирамида, за да удариш и едните и другите влакна, като така също няма да отидеш на голям обем, като имаш само три движения основни на тренировка и някое и друго асисистиращо, т.е. разгряваш и примерно 12х80, 8х100, 6х110, 3х120.
Питам си само!
Димо, моите ги меря на базата на килограмите и обиколката на талията. Сега да си кажа, никога не ме е вълнувало особено, снимки и нямам, сега направих една набързо
06.08.18
14:58
казано от БПН на 06.08.18, 14:55:
Дидо, 5,3,1 ли имаш предвид?
За мен и скромния ми опит, това е най-доброто, което съм правила досега.
Ами не точно с такива ниски бройки, а тръгваш от 10-12 повторения и слизаш до към 6-3 примерно.
И аз се включвам, може да е полезно да съм в кюпа 🙂
Пол Ж 😁
Възраст 32, 2 деца
Ръст 165
Тегло 67 (последните 3 месеца свалих 9-10кг)
Цел 58 кг и стягане на коремна област
Стратегия:
Храна около 1400 кал/ден
3 пъти силови на седмица и активност всеки ден, горя около 2000-2400 кал на ден според гривна.
Подкожни не съм мерила, но по снимки от нета съм около 25%
Поздравления за инициативата. Бих се включил, но следващите три месеца съм на две ваканции по две седмици с жената и ако правя диета ще отслабна с една глава...
Иначе се вписвам в целевата група. Над 30 и май над 20% мазнини....
06.08.18
15:45
*** 31 години
*** 173см
*** 90кг в момента, поради ежемесечна водна задръжка, 86кг до преди 4 дни.
Целта ми е да не губя мотивация. 🙂
Снимки по-нататък и от мен, защото все още съм на път.
🐷
Лигата на Необикновените до момента:
1. XXL
2. Deyan
3. old_man
4. Alexander Krastev
5. БПН
6. Димо
7. Radost
8. Т. Тодорова
До края на деня , всичко по записването приключва и както изглежда , започваме от утре сутрин...ще коригирам стартовата дата на 07.08.2018
Мнението беше редактирано от XXL на 06.08.18 15:57.
06.08.18
16:02
казано от Deyan на 06.08.18, 14:30:
/ей са ме пратиха пак за кафе или каса бира направо/, което звучи на пръв прочит смешно, ама по таз теория си има логика. Ако тренираш само в ниски повторения, играят основно бързите влакна и по таз логика, тялото ще каже: “Абе тоя пич само бързите му трябват, дай да се освобождавам от бавните” ;-)
Според скоростта на съкращаване, влакната се делят на бързи и бавни, и общо взето с каквите се родиш, с такива си оставаш доживот, но със сигурност не изчезват, освен ако не ги изрежеш физически с нож, примерно 🙂 Също така и не се появяват нови при възрастни индивиди, защото не се делят.
Според вида на енергийна обезпеченост се делят на оксидативни и гликолитични - първите имат повече митохондрии, докато вторите по-малко митохондрии, но пък по-големи запаси от гликоген и по-голям размер. Затова като си на ниско въглехидратна диета, мускулите стават “по-плоски”, и като заредиш с въглени и изведнъж ставаш яко нацепен.
Това, което се променя е обемът на влакната ( мускулните клетки ) - това може да стане за сметка на съдържание на вода, гликоген, брой на миофибрили. Първите много лесно се губят и възстановяват, докато миофибрилите доста по-трудно се създават, но пък и май не се губят толкова лесно.
Понеже бързите гликолитични влакна са най-големи, те имат най-голямо отношение към външния вид и нацепеността, идеята е да тренираш с малък обем, за да не изразходваш гликогенът в мускулите и да го възстановяваш сравнително бързо, с висока интензивност, за да ползваш главно тези бързи гликолитични влакна.
Вече колко точно интензивно и какъв обем, според мен, си е индивидуално, но във всеки случай правилото е да намалиш обема и да увеличиш интензивността, спрямо периода, когато не си бил на енергийна рестрикция.
Бавните оксидативни влакна нямат кой знае какво отношение към външния вид - аз досега маратонец-културист не съм видял 😄
06.08.18
16:22
казано от Alexander Krastev на 06.08.18, 16:02:
Бавните оксидативни влакна нямат кой знае какво отношение към външния вид - аз досега маратонец-културист не съм видял 😄
:-)
Четох за разни изследвания-и то не на едно място, при които едната група тренирала в ниски, а другата в бройки 15-20 и накрая почти еднакво били хипертрофирали. За силови показатели не говорим естествено, както и коя група какво е уголемила или напълнила с течност/хранителни вещества/гликоген......НО не са били и на дефицит. То няма и как да мориш мускула с изразходване на гликогена, ако не му доставяш необходимото обратно. Въпреки, че и за тази теория четох, че било глупост. Доказва се, че не можеш да изчерпаш целия наличен гликоген по време на тренировка, т.е. винаги си остава в мускулите. Иначе да, възстановява липсата та и отгоре.
06.08.18
16:24
Само дето тези с 15-20 повторения после изпикават “хипертрофията” ; ) След точно 2-3 дни НВД.
казано от Deyan на 06.08.18, 16:22:
Въпреки, че и за тази теория четох, че било глупост. Доказва се, че не можеш да изчерпаш целия наличен гликоген по време на тренировка, т.е. винаги си остава в мускулите. Иначе да, възстановява липсата та и отгоре.
Да. Гликогенът в черния дроб се изразходва сравнително бързо, но този в мускулите - много по-бавно, отколкото средният бро-сайънс билдър си мисли. 🙂
06.08.18
16:36
Ни тъ разбрах? Да са включа под номер 9 или нещо друго имаше предвид? 😄
06.08.18
16:39
казано от Херцог Трън на 06.08.18, 16:36:
Ни тъ разбрах? Да са включа под номер 9 или нещо друго имаше предвид? 😄
Аз тъй го разбирам :-)
06.08.18
16:48
Някой друг чалъндж ще е ; ) Не искам да оставя другите 8 без шансове за победа ; )
06.08.18
17:05
казано от Boby_ на 06.08.18, 16:25:
Да. Гликогенът в черния дроб се изразходва сравнително бързо, но този в мускулите - много по-бавно, отколкото средният бро-сайънс билдър си мисли. 🙂
То по-скоро идеята е, не че ще свърши, а че възстановяването му изисква енергия, която в режим на енергийна рестрикция трябва да се ползва възможно най-рационално 🙂
Синтезата на гликоген (гликогеногенеза) не е просто обръщане на гликогенолизата, а отделен път с други ензими. При физиологични условия гликогенолизата е екзергоничен процес и той не може да бъде обърнат без разход на енергия.
Изследванията върху едно наследствено заболяване (болест на McArdle, разгледано в т. 6.4.6) са потвърдили, че разграждането и синтезата на гликоген протичат в отделни пътища. Засегнатите от тази болест имат дефектна мускулна фосфорилаза, но в мускулите им има нормален гликоген в увеличено количество.
Синтезата на гликоген започва с активиране на глюкоза до УДФ-глюкоза (фиг. 6-18). То протича, както следва:
Хексокиназа в мускулите или глюкокиназа в черния дроб активират глюкозата до глюкозо-6-фосфат като пренасят фосфатна група и част от енергията на АТФ върху глюкозата (формулите са дадени в т. 6.1.3.1).
Фосфоглюкомутаза превръща глюкозо-6-фосфат в глюкозо-1-фосфат (обратима реакция - виж 6-18 в т. 6.4.4).
Уридиндифосфат-глюкозо пирофосфорилаза (съкратено УДФ-глюкозо пирофосфорилаза) активира допълнително глюкозния остатък. Директното превръщане на глюкозо-1-фосфат в гликоген и фосфат е ендергонична реакция. Тя може да стане термодинамично възможна, ако се съчетае с друга екзергонична реакция или реакции. За целта УДФ—глюкозо пирофосфорилазата катализира взаимодействието между глюкозо-1-фосфат и УТФ (фиг. 6-18). Получават се УДФ-глюкоза и пирофосфат. (DGo’ е около 0 kJ/mol) и би трябвало да е обратима реакция, но тъй като последващата хидролиза на пирофосфат под действие на пирофосфатаза е силно екзергонична реакция, тя осигурява протичането на цялостния процес.
06.08.18
17:22
казано от XXL на 06.08.18, 16:55:
И по-добре , че направо ще те отвея за тези 3 месеца...нема ти дадем никъв шанс баце да се Явиш на връо...)))
Абе дано не стане като с другите проекти-в началото нахъсани, та така та иначе и на финала още по-дебели 😃...... и то на мазно.
казано от Херцог Трън на 06.08.18, 16:48:
Някой друг чалъндж ще е ; ) Не искам да оставя другите 8 без шансове за победа ; )
И аз така, мислех да се включа, ама няма да е честно спрямо останалите 😄
06.08.18
18:56
За к’во викате, беше темата?
казано от Петко К на 06.08.18, 17:54:
казано от Херцог Трън на 06.08.18, 16:48:
И аз така, мислех да се включа, ама няма да е честно спрямо останалите 😄
Включи се, що да не е често? За мен специално с опита, който имаш, ще си сериозна мотивация. Ти в момента над 20% ПМ ли си?
06.08.18
19:20
Име: Brown Bomber
Възраст: 37г
Ръст: 172см
Тегло: 87кг
ПМ: 20+%
Току що си направих снимки, абсолютно отпуснат. Целта ми е да спечеля голямата награда. Хващате ме малко неподготвен, защото съм на хотел с включена храна, но и други са в неизгодно положение, така че оправданията не важат.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 06.08.18 19:29.
Би било добре да се качат по повечко снимки в различни пози,по-обективно ще е,мисля.
06.08.18
19:39
казано от old_man на 06.08.18, 19:34:
Би било добре да се качат по повечко снимки в различни пози,по-обективно ще е,мисля.
Легнал или как? 🙂
Намирам го за контрапродуктивно 🙂 да се снимам стегнат сега, при условие, че ще се стягам до пръсване накрая. В профил, анфас и изотзадзе не е ли достатъчно?
06.08.18
19:47
Лигата на Необикновените до момента:
1. XXL
2. Deyan
3. old_man
4. Alexander Krastev
5. БПН
6. Димо
7. Radost
8. Т. Тодорова
9. Brown Bomber
казано от Brown Bomber на 06.08.18, 19:39:
Легнал или как? 🙂
Намирам го за контрапродуктивно 🙂 да се снимам стегнат сега, при условие, че ще се стягам до пръсване накрая. В профил, анфас и изотзадзе не е ли достатъчно?
Извинявай Brown,не визирам теб,когато почнах да пиша нямаше снимки към поста ти.Поздрави 🙂
казано от Brown Bomber на 06.08.18, 19:39:
Легнал или как? 🙂
Много сложно стана с повторенията и “изхвърлянето” на какво? Нищо не разбрах.
Аз правя 12-15-20 повторения със средна за мен тежест. Доста четох по въпроса и не се чувствам добре с много високи за момента тежести и само с 5-6 повторения...
06.08.18
22:16
то затуй е в кавички :>
06.08.18
22:18
казано от Мартин на 06.08.18, 22:12:
Заглавието подлъгва.
В смисъл? То ние си се знаем, външни хора няма кой знае колко, които да се подведат, че някакви културяги тук ще се нацепват 😃
А пък може грешката, накрая да се окаже вярна 😉
06.08.18
22:18
Има нещо такова. Заглавието трябва да се смени, а всички излишни мнения да се махнат.
казано от Brown Bomber на 06.08.18, 19:20:
Име: Brown Bomber
Възраст: 37г
Ръст: 172см
Тегло: 87кг
ПМ: 20+%Току що си направих снимки, абсолютно отпуснат. Целта ми е да спечеля голямата награда. Хващате ме малко неподготвен, защото съм на хотел с включена храна, но и други са в неизгодно положение, така че оправданията не важат.
Странно,еднакви на ръст сме и само с 6 кила си по-тежък,но по снимките си доста по-масивен отвсякъде спрямо мен...би ли дал някакви мерки ? Поздрави 🙂
06.08.18
22:25
казано от Brown Bomber на 06.08.18, 22:18:
Има нещо такова. Заглавието трябва да се смени, а всички излишни мнения да се махнат.
И хората защо са си правили труда да коментират, като накрая ще да ги изтрият?
Направете си нова тема, а тази да остане за коментари, като искате да си имате стерилна тема да се показвате.