04.08.18
22:52
Без много излишни приказки...онзи ден в дневника , който водя , написах , че съм решил да отслабвам и решението е безкомпромисно.Само защото Деян изяви желание да го направим съвместно , отлагам първоначалната дата и я измествам за 06.08.2018.Всеки , който отговаря на условията , които ще поставя по-долу и желае да се включи , може да заяви участие до понеделник.
Изискванията са следните:
1.Минималното ниво на подкожни мазнини в момента да е 20% за мъжете и съответно 25% за жените , поради хормоналните различия между двата пола
2.Възрастова граница 30+ , щот иначе кви батки и каки ще сме)))
3.Всеки желаещ да си въведе възраст/ръст/тегло/% мазнини(приблизително) / снимков материал за отправна точка , който ясно показва горчивата истина и да се започва)))
За победителя/победителката ще има награда , а тя ще е сладолед във фунийка , както и гордостта че е постигнал най-добрия резултат за поставения срок!
Още веднъж , надпреварата започва на 06.08.2018 и приключва на 06.11.2018/
XXL-35 години / 186см / 114.5кг /около 24% мазнини / целта е минус 15кг
Коригирам датите по разбираеми причини (07.08.2018-07.11.2018)
Темата беше редактирана от XXL на 06.08.18 16:10.
04.08.18
23:27
Супер, утре се меря, нанасям и почваме.
Според мен нека няма такава рестрикция за възраст, че имаше и по-млади желаещи. Правим го за кеф, а и наличието на такава тема и обвързването с нея ни стимулира.
Хайде, почваме.
казано от Deyan на 04.08.18, 23:27:
Супер, утре се меря, нанасям и почваме.
Според мен нека няма такава рестрикция за възраст, че имаше и по-млади желаещи. Правим го за кеф, а и наличието на такава тема и обвързването с нея ни стимулира.
Хайде, почваме.
И снимки да направиш без да се срамуваш баце..току що го допълних в условията , че бех пропуснал.Относно възрастта , ако някой под нея прояви желание , ще се помисли и вероятно ще се направи някакъв компромис...
04.08.18
23:45
Предизвикателство “Плочки за 3 месеца” ли е това?
Ама вземете си по един калипер за 2 лв и дайте замерванията, че как ще се излъчи победителят иначе? :>
казано от Gogo на 04.08.18, 23:45:
Предизвикателство “Плочки за 3 месеца” ли е това?
Ама вземете си по един калипер за 2 лв и дайте замерванията, че как ще се излъчи победителят иначе? :>
Ако някой успее да изкара плочки за 3 месеца , като стартира от 25% мас , шапка му свалям.Времето е достатъчно и всеки ще може да си набави калипер.Победителя ще се определи на база общо мнение на всички съфорумци и си мисля че ще е обективно така.Но не е задължително победителя да е този , който свали до най-нисък процент , а този който се преборил с най-много тлъсто на база началното си положение.Все пак няма да е някакво критично състезание.Всичко ще е забавление и съвместна работа с цел подобряване качеството на живот и подобрено самочувствие.Говоря за победител , за да има поне малко съспенс и съревнование , което няма да е излишно.
Не знам,как ги определяте тези проценти...аз съм нормално около 91-2кг на 183см и съм поне с 18-20% свинина...
05.08.18
00:07
Гого, никви плочки. Идеята като цяло е за сваляне на мазното, колкото се може повече. Абе предсъзтезателна подготовка за турнир 😎 Пък ако нЕкой извади и плочки на ръст примерно 180 см. на 100 кг. тегло-супер 😉
Офффф умирам от смях 🙂🙂🙂 пак ли започвате надпревара, която никой не завършва 🙂🙂 ?
05.08.18
08:26
Аз планирах да почвам сваляне, ама тая контузия много ми обърка плановете. Ся чакам да поотшуми, че повече от седмица все още ми е трудно сядането и ставането, пък тогаз ще се включа активно и аз към предизвикателството. Тоз път нямам силови цели, така че се надявам да съм по-стриктен 🙂 Ама да мога поне да тренирам нещо, че ся нищо не мога да правя дейба...
Димо, ти няма ли да се включиш към нашия скромен кръг?
05.08.18
09:09
казано от kaloyan на 05.08.18, 07:39:
Офффф умирам от смях 🙂🙂🙂 пак ли започвате надпревара, която никой не завършва 🙂🙂 ?
Ами не точно надпревара като предните-поне аз не я възприемам така. По-скоро е: “Абе пич, ко ша каиш да посвалим малко мазно”.
Колкото, толкова-няма изискване непременно за плочки и т.н., а просто накрая да изглеждаме по-добре. Е, ще си кажете мнението кой се е справил най-добре.
В момента съм извън София, поради което няма да мога веднага да кача снимки и мерки......особено второто. Ще е по-привечер, когато се прибера.
Кръстев, оздравявай по-бързо 😎
Баси, един Кевин Леврони на 52 г. се подготви за Олимпия за няколко месеца, чист от всякъде 😉, само с прецизно хранене и тренировки, та ние ли да не можем 😂
Мнението беше редактирано от Деян на 05.08.18 09:19.
05.08.18
09:41
Бе ся ако почна рязко да гладувам без тренировки и ще стана една торба с лой само 😄 Пък дали ще е Понеделник или Петък, все тая, аз така или иначе бях го замислил.
A! Нямам време да чета, но съм вътре с двата (вече дебели - нощи усетих как ми се търкат баджаците като ходя 😄 ) крака!
Май наистина ще трябва с калипер да се мерим всички, че визуално само има място за разминавания.
Бягам на басейн, после ще чета и пиша.
Аа, браво чудесна групичка се заформяме. Барти, братчето ми, ти си най сериозен ама и ти си си по плочки вече.
Наде, ти не си 30+ ама си сериозна, а и си дама...
05.08.18
14:03
Той откакто изкара плочките и вече е в друга лига 😄
Очаквах да сме само аз и Дидо , а то кво стана...приятна изненада! Все пак се надявам през почивните дни всеки да е имал възможност да хвърли по едно око на темата и да реши дали отговаря на изискванията и дали желае да се включи в надпреварата , защото време почти не остана.Затова ще е хубаво и разумно , всички от вас които изявихте желание , да си въведете данните според регламента в началото.Ако някои нямат калипер , то нека да преценят ориентировъчно нивото на мазнини(вярвам че всеки знае горе долу) и да го въведат.Също може да си напишете и какви са целите ви , като свалени килограми за въпросния период.Снимките са препоръчителни , както и можем всеки уикенд да качваме такива , както и моментното тегло , хем да не е досадно претрупано с такива , а и хем да не е веднъж месечно , че ще бъде много сива цялата тема.
Мнението беше редактирано от XXL на 05.08.18 16:40.
05.08.18
19:47
Възраст-45 г.
Ръст-179 см.
Тегло-109 кг.
Подкожни мазнини- около 27%, сметнати с няколко различни калкулатори на отделни сайтове, че нямам калипер, а и не знам как се работи с него. Някои казват, че са повече, но все ми е тая-важното да падат от тук натам.
Тъй като считам, че и обиколките са важни, които също говорят много накъде вървиш, ще ги сложа и тях, измерени току що. Въпреки меренето сутрин да е по-точно уж. Та:
Гръдна- 117 см. отпуснат и 124 см. с въздух и стегнат.
Раменна-137 см. с отпуснати ръце до тялото.
Ханш-110 см.
Талия-измерена както през пъпа, така и на най-тясното все е 105 см.
Врат-46 см. отпуснат
Мишници-42 см. лява и 41 см. дясна.
Предмишници - 36 см., измерени при свита ръка на 90 градуса.
Бедра-64 см.
Прасци-41 см.
Китка-19 см.
Глезен-24.5 см.
Прилагам само две снимки, от които едната направих днес сутринта при тъщата, а другата когато се прибрах.
Мнението беше редактирано от Деян на 05.08.18 19:59.
Ще се включа и аз,че като гледам адаша 30 кила по-тежък,а на талия сме почти еднакви,направо се депресирах 😄
Възраст-след месец 52 🙂
Ръст-172 см.
Тегло-81 кг.
Подкожни мазнини-около 28-30% по различни калкулатори.Чудя се да си купя ли някой евтин калипер да опитам да ги измеря.
Малко мерки:
Гръдна-107/112см.? Сам се мерих...
Талия-102см.
Ханш-99см.
Врат-41см.
Рамене-124см.?
Бицепс-36,5/35,5см.-ляв/десен
Предмишници-30/29см.
Бедро-57/56см.
Основната ми цел е да стегна корема,не държа да сваля килограми,дори няколко отгоре при по-малък корем ще са добре 🙂 Успех,колеги 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 05.08.18 23:28.
05.08.18
23:31
Идеален си, адаш. Май си увеличил мазното, за да се изкараш шишо и да имаш повод да участваш 😂 То ти ако си с 28 %, аз съм с 40 %. Въпреки, че на мен основно се трупат на сисите и на корем, но не правя “любовни дръжки”.
Абе ХХЛ създаде темата и правилата, ама ще си позволя да поканя който иска да участва. Правим го за кеф, за купона и за нас самите.
Така е,правим го преди всичко за нас самите 🙂 Мислиш,че имам по-малко мас ли? Щото по различни каклкулатори и снимки в нета така се определих аз 🙂
06.08.18
04:21
казано от Alexander Krastev на 05.08.18, 14:03:
Лигата на лигльовците.....😁 😁
Пичове и пТички, стискам ви палци и нека най- надъхания спечели.
Кръстев, майна, мани го това отслабване, клякай 200, че ми пълниш душата като те гледам.
казано от old_man на 05.08.18, 23:42:
Мислиш,че имам по-малко мас ли?
Абсурд е да си на 28-30%.Моето мнение е 20-21% , или използваш неподходящ калкулатор или нещо не въвеждаш както трябва.Най-добре е с калипер...то и той не е много достоверен , но все пак е по-близо до истината.Така или иначе отговаряш на условията и можеш да запретнеш ръкави , че от утре си във филма )))
06.08.18
07:34
казано от XXL на 06.08.18, 04:23:
Подробни телесни мерки не са нужни , но ако някой смята че така ще му е по-удобно да си следи нещата , то нека си ги въвежда.
До момента сме трима , взели участие по регламент и отговарящи на условията на начинанието:1. XXL
2. Deyan
3. old_man
+ Тодорова по регламента, който зададе. Само дето не тури снимки.
БПН и тя има желание, Димо, както и Кръстев, който даже е в по-неизгодна позиция, щото ние докато дагаме и чистим той пасува.
06.08.18
07:51
Ще тури снимки Тодорова, но извън сроковете (много в последния момент видях темата) - командирована съм и няма как да се снимам в колата. Може седнала - на няколко ката 😁
казано от XXL на 06.08.18, 04:46:
казано от old_man на 05.08.18, 23:42:
Мислиш,че имам по-малко мас ли?
Абсурд е да си на 28-30%.Моето мнение е 20-21% , или използваш неподходящ калкулатор или нещо не въвеждаш както трябва.Най-добре е с калипер...то и той не е много достоверен , но все пак е по-близо до истината.Така или иначе отговаряш на условията и можеш да запретнеш ръкави , че от утре си във филма )))
Хм...досега не съм намерил калкулатор,който да ме дава под 28%,при талия 102 според мен няма как 😄 Нищо,днес ще потърся из нета някой калипер,да пробвам пък с него.
казано от Димо на 06.08.18, 08:25:
И аз ще сложа снимки и мерки след малко.
Димо,ако не се лъжа ти бе си купил някакъв калипер.Би ли споделил какъв е и доволен ли си?
Да, за 11 лева от ОЛХ от някакъв пич от Ловеч ако не се лъжа - купува неща от алиекспреса на куп и ги продава с малка надценка в България ако не ти се чака 2 месеца доставка от китай. Самия калипер е китаец, пластмасов, даже марка няма, но си върши идеално работата, щипя се редовно и винаги си показва тенденцията - ако се виджам че съм се ошишкал, и измерените подкожни мазнини и те вървят нагоре. Обратното - ако съм бил в дефицит и съм позаслабнал, съответно и измерените ПМ са надолу.
06.08.18
09:35
Ай и аз да се запиша
Възраст-32 г.
Ръст-185 см.
Тегло- 112.8 кг.
Процент мазнини - балиго, ама със сигурност е над 20 😄
И снимки от тази сутрин:
06.08.18
09:37
казано от Bart Simpson на 06.08.18, 04:21:
казано от Alexander Krastev на 05.08.18, 14:03:
Лигата на лигльовците.....😁 😁
Пичове и пТички, стискам ви палци и нека най- надъхания спечели.
Кръстев, майна, мани го това отслабване, клякай 200, че ми пълниш душата като те гледам.
Нидьей, че ми е слаб ангелът и малко ми трябва 😄
Сега съм контузен, ама те 200 кила няма къде да избягат и на 100 кила ЛТ ще ги клякам 🙂
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 06.08.18 09:37.
Възраст:26 все още
Тегло:поне 75 вече
Ръст 171см
Снимки по-натам,че пътувам за вкъщи от морето....
Ама Наде, кви са тея шано- изследвания Вега тест? 😄
Другия път като дойдеш ще те нащипя с калипера поне да си знаеш процента ПМ.
име: Димо
години: 42
ръст: 1.75
тегло: 93
%ПМ: 19.6
цели: да сваля 10 кг до 83 кг на около 13-15% МП за 3 месеца
как смятам да го постигна: броене на калории, кардио и/или щанги всеки ден, трябва да съм по 1000 Ккал дефицит на ден
Успех на всички участници!
Мнението беше редактирано от Димо на 06.08.18 11:51.
Димо, не се заяждам, но как по точно определи че си на 20 процента мазнини ? Я кажете тея калипери кво мерите с тях, мен ми се струва малко неточна работа. То аз при 174 и килограми към 71-2 съм може би над 15 процента мазнини, а ти с 20 килограма повече си под 20 процента ..
Ще ти кажа бе, нали сме тук да обменяме личен опит. Имам си калипер, меря се в 3 точки, въвеждам на сайта данните, той смята и ми изплюва данните.
На картинката е как изглежда самото въвеждане.
А ти как си мериш процентите и откъде знаеш че са 15-16? Визуално? И ако е така според теб визуално колко %ПМ съм аз?
06.08.18
12:51
казано от kaloyan на 06.08.18, 11:55:
Димо, не се заяждам, но как по точно определи че си на 20 процента мазнини ? Я кажете тея калипери кво мерите с тях, мен ми се струва малко неточна работа. То аз при 174 и килограми към 71-2 съм може би над 15 процента мазнини, а ти с 20 килограма повече си под 20 процента ..
Аз съм 172см на 87кг, значи съм 40% мазнини така ли? Или няма значение колко мускули имаш?
п. с. Имам снимки на ~73кг от преди 6-7год, слаб като жена и не особено чист, предполагам защото все още не тренирах с тежести и не се храних, БФ около 15%. (след това за кратко свалих до 67кг и чист, но нямам снимки). Ако качиш твоя на ~15% ще кача и аз да видим кой е прав и кой крив. А да и имам много тънки кости 🙂
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 06.08.18 13:09.
06.08.18
13:00
казано от Brown Bomber на 06.08.18, 12:51:
Аз съм 172см на 87кг, значи съм 40% мазнини така ли? Или няма значение колко мускули имаш?
Възникналата дискусия ме накара именно да уточня нещо. За мен предизвикателството не се изразява на първо място, да си свалил само общо тегло и да изглеждаш по-изчистен. Хе, то и това ако се постигне си е успех, но много по-голям успех би било да задържиш да кажем стартовото тегло или малко под него, но талията да е например 10 санта надолу, да поизчистиш където е необходимо и т.н.. А пък най-голям - 10 -ина кила надолу, талия сериозно надолу, гъз също, обаче ръки, бедра и др. такива или с настоящите обиколки или нагоре ;-) Сложно е - да, много фактори са -да, постоянството трябва да е на 6-така е, но и такива неща се случват!
Абе ние да се радваме, ако дори само поослабнем и се поорелефим малко :-)
Разбира се че имат значение и мускули, и кости и органи.
Аз знам че “едър ми е кокала” е измислено за политически коректна версия на “дебел съм”, но аз си мисля че наистина ми е едър кокала. Мисля че го бях писал, но зъболекаря ми каза че за 20 години практика не бил срещал толкова широка челюст като моята и не влизаше в никоя “лъжица” за силиконов отпечатък и се наложи да ми правят поръчкова “лъжица” за моята уста 😄
Калоян не съм го виждал на живо или поне на снимка, нито му знам конституцията, а и не знам как си е определил процента подкожни мазнини, но това с процентите наистина е много относително. Гледал съм и картинки по интернета с надписано на тях колко % ПМ са това, има значителни разминавания. Бях поствал едно видео, където елитни атлети (Конър Макгрегър и т.н.) бяха показани снимките им и резултатите от ДЕКСА сканиране и имаше огромна разлика - изглеждат подобно, а скенера показва десетина процента разлика. Във видеото беше обяснено от къде евентуално идва разминаването.
Затова питам как ги определя Калата.
Аз съм в недоумение след мнението на XXL за предполагаемия ми процент мазнини,мисля че са повече.Снимките ги правих умишлено за да има някакви сенки с цел по-нататък при еднакви условия на снимане да се вижда има ли прогрес.В тази връзка,мизерния релеф плод на 40-тина дни тренировки може би леко заблуждава,не знам.Факт е обаче,че шкембето ми е огромно за тия кила,което явно в калкулаторите натежава и вдига процента.
Някой ако му се занимава да постне линк с някой доказано добър калкулатор с повече величини за въвеждане(може да съм го пропуснал),а пък аз ще купя и и калипер да видим кво ще излезе.Пиша това,защото все пак не е маловажно от какъв процент тръгваш,разбира се по-важното е визията накрая де 🙂