23.08.18
14:39
Здравейте,
След няколко седмици ще участвам в едно интересно колоездачно събитие в което дисциплината ми е до 48 часа за 680 км.
И понеже в движение ще приемам протеин (на прах), въглехидрати (като гелове основно) и изотонични напитки, а като спрем ще караме на по-”твърда” храна (като супи, може би пилешка пържола, омлет и т.н.).
И понеже съня ще е малко, а карането - много, се зачудих какъв би бил максималния прием на един средностатистически човек и какво ще стане ако го прекрача?
За въглехидратите ще гледам да го карам кротко, но все пак ще трябва да бухам нещо долу-горе на всеки час.
Всички съвети ще са ми от супер голяма полза.
Недко.
Бял хляб с мед
Сушени плодове
Не прекалявай с протеина и мазнините и наблягай на въглехидратите.
23.08.18
20:57
От моя мсъвсем малък опит на колоездач)) - 50 км за 2 часа, 7,8 пъти....разбрах, че запасите на гликоген свършват при мен, някъде след 40 минути непрекъснато въртене....после се кара на мазнини основно....Като пийна няколко глътки вода, все едно съм взел нитро за гориво))...На мазнините им трябва вода, как то и на организма, за работа...Трябва непрекъснато да пиеш вода на малки глътки...хубаво е да има и някакъв бърз въглехидрат вътре...аминокиселини също....Не и протеин...
Като приключиш, организма трябва да презареди. Специално, как се хранят колоездачи - не знам!