02.10.18
11:49
Чел съм, че когато тренираш във фитнес, трябва да тренираш един ден за една мускулна група друг ден за друга и т.н. та въпросът ми е дали и за тренировки на лостове дали е така. Знам че е глупав въпрос просто не съм сигурен, защото с лостове те нямаш голям избор. Другия ми въпрос е дали, ако тренирам всеки ден ще имам прогрес понеже съм чувал, че мускула се измаря.
Чел съм, че когато тренираш във фитнес, трябва да тренираш един ден за една мускулна група друг ден за друга и т.н. та въпросът ми е дали и за тренировки на лостове дали е така.
То дори и във фитнеса не трябва да тренираш така.
Другия ми въпрос е дали, ако тренирам всеки ден ще имам прогрес понеже съм чувал, че мускула се измаря.
Прогрес ще има, но много зависи как тренираш.
16.10.18
11:45
Чел съм, че когато тренираш във фитнес, трябва да тренираш един ден за една мускулна група друг ден за друга и т.н.
Да, ако ходиш на фитнес с Фики.
Инвестирай в Starting Strength
Другия ми въпрос е дали, ако тренирам всеки ден ще имам прогрес понеже съм чувал, че мускула се измаря.
Не знам, ще имаш ли? Какво и колко ядеш?
Ако не ядеш колкото и както трябва на тялото ти няма да му пука особено. За него е винаги изгодно да складира мазнини ако ядеш много и да гори мускула ако си с ниско съдържание на мазнина.
Това мускула е скъпо нещо и тялото предпочита да не се занимава, не е в режим “оо пича почна да тренира, по добре да взема храната дето е ял днес и да почна да мажа по бицепса с маламашката”. Но тук въпроса е какво искаш да правиш със себе си? До какво ниво искаш да се докараш?
Когато знаеш каква е целта ти и си подготвиш плана става много елементарно и е въпрос на дисциплина и инат.
Ако искаш да станеш насечен (по нашенски), научи се да боравиш със свободни тежести, намери си калоричните нужди, приготви каква и колко храна да ядеш. Представа си нямаш колко много ненужни неща и глупости се правят по фитенсите.
Искаш гръб?
Дай турбо на набиранията и тягата
Искаш гърди и рамо?
Дай турбо на лежанката и военната преса
Искаш крака?
Клякай все едно тази седмица ти е последна
Абстрахирай се от факта, че трябва да ходиш 8 дни в седмицата на фитнес по 25 часа на денонощие.
Все пак не си в отбора на Иван Абаджиев, но можеш да вземеш философията му (и минималистичния подход), която спечели златни медали за България и подтикна много други хора в тази така наречене фитнес общост да преосмислят приоритетите и нещата (не в България естествено).
С други думи златната дума е - Progressive Overload
Поста стана доста подробен, така че може да послушаш съвета ми, да прочетеш Starting Strength и да се поровиш за това онова (част от упражнението).
Но не се претоварвай с размисли.
Само знай, че за да свалиш -500 калории от нуждите ти.
За да качиш +300 - 500 отгоре от нуждите ти.
Инвестирай в compound упражнения, за да не си губиш времето с глуповати машинариики за изолациика (предно, задно, странично рамо днеска БАТЕ!) и се наслаждавай на живота.
Or fuck me и прави каквото искаш.
Мнението беше редактирано от NotFatJustBalkan на 16.10.18 11:49.