Помощ, някой сеща ли се за "Не линейна периодизация"

Здравейте търся програма за “Не линейна периодизация”. Тренирах по нея около 2 месеца и след това се контузих и съм я запилял някъде, а бях доста доволен от резултатите. Ще съм много щастлив ако някой я сподели 🙂)))))

Периодизацията не е програма, съответно няма такова неща като програма “нелинейна периодизация”.

Периодизацията е концепция, която може да бъде прилагана по много различни начини и представлява организирана и планирана манипулация на тренировъчните параметри във времето.

Линейната периодизация е тип структура на тренировките така, че тренировъчният обем да намалява във времето, а тренировъчната интензивност да се увеличава.

Всичко останало, което не следва това изменение на обема и интензивността на практика се води нелинейна периодизация.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.10.18 09:56.

Деян

17.10.18
11:13

Според мен Мартин има предвид точно тези, при които се редуват тежки с леки тренировки и които най са обсъжданите, от сорта например на бутам/дърпам ..........., т.е. бутащи - тежко, дърпащи - леко, почивка, бутащи - леко, дърпащи - тежко, почивка, почивка. Или прави само тежки бутащите и дърпащите в два последователни дни, демек в тежките серии с ниски повторения на базовите упражнения, почива и после има 3 последователни тренировки с повече повторения в следващите дни за съответните групи- гърди и гръб / крака, рамене/ ръце/ почивка. И при тази схема се почива само сряда и неделя.
Не казвам, че за него е перфектно, просто общо взето такива са питанията и ориентирите на трениращите, когато стане дума за нелинейната периодизация. Със сигурност същата има много варианти и тренировъчни схеми - горните са само пример.

Мнението беше редактирано от Деян на 17.10.18 11:18.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1