Stairway to Health

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.02.19
22:01

Точи, да, котлонa и аз така го чистя. Фурната е проблемът, фурнатаааа 🙂)) Както каза QC, най-добре е да се чисти след всяко готвене. Айде да не е след всяко, ама поне 3-4 пъти в седмицата will do the trick. Мелио няма тук, но има други обезмаслители.

Днес много се изморих, а като добавим това, че бях на 1300 калории допреди малко, доста се и поизнервих. Мисля, че няма нужда от чак такъв дефицит на ежедневна база. Напомням, че съм голяма и тежка жена и само BMR ми е над 1800 калории.
Та значи калориите станаха 1600, след като по собствен избор и целенасочено изядох още няколко ореха и едно парче пуешки гърди (100 г).

2200 наистина са много калории за жена, която иска да сваля (конкретно за мен, де) и мноооого бавно свалях на тях в последно време. Залагам цел 1500 до 1600 калории/ден и пак ще имам едно 800-1000 калории дефицит... на теория. Ще проверя как е на практика, но ми се струва, че ще е така и на практика.

Мнението беше редактирано от Елена на 06.02.19 22:06.

Т. Тодорова

06.02.19
22:05

Ой, аз на Блажка коментара със снимката на котлоните видях и другото с половин око... ИзвинетИ. 🙂))
За фурната и аз съм на зор, особено като не я подхващам 😃

Спирам да спамкам 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.02.19 22:06.

06.02.19
22:31

Az ще изкажа моето мнение, че дефицит по-голям от 200-300 ккал на ден е прекалено голям стрес за тялото и не намирам никаква причина да си го причиняваш. Тези 2200 ккал не са никак много, ти си едра и хабиш повече енергия дори да придвижваш тялото си в сравнение с някой 50 кг. , и се движиш доста,по десетина км, което всъщност е и основният енергоразход на тялото. Ако искаш си прави дни с по-ниски калории, но тегло, което си качвала 30 год, да искаш да го свалиш за няколко месеца не оферта. Минус 2-3 кг на месец са добър резултат, а поне аз смятам, трябва да си намериш режим и хранителни навици с който да се храниш ЦЯЛ  живот занапред, т. е всеки ден с години, а не само за някакви месеци с експерименти със сокчета, семенца и пр. .

06.02.19
22:39

Благодаря за мнението! Разумно е това, което казваш, да, това беше и моят подход последните 3 месеца.
Не искам да свалям повече от 3 кг на месец, не.
В последно време се бях отпуснала с калориите, така че няколко дни на по-ниски калории не са лоша идея. Не знам дали ще мога да ги поддържам значително по-ниски за по-дълъг период от време, а има и рискове за здравето, но не ми се навлиза в тази тема.
Утре ще го мисля, сега съм доста изморена.
Приятна вечер от мен!

Мнението беше редактирано от Елена на 06.02.19 22:41.

06.02.19
23:00

Кобри, аз не съм казала, че трябва да има дефицит на 1200 или 1300, далеч съм от мисълта, че е по силите на всекиму да е такъв урсуз като мен в храненето ( когато реша, иначе ако реша мога и да изям 5000 без за ми мигне окото). Но 200-300… да си кажем честно това е една кофичка кисело мляко или 200гр котидж сирене, с какво би помогнало и какво би променило това, че не си изял днес 200 калории при положение, че стана ясно  - трудно е да се изчисли с абсолютна точност калориния дефицит още повече, че за мен в случая става въпрос за лека до умерена, а не за умерена физическа активност. Съдейки по учебниците, по които учим - умерена физическа активност се изразява в минимум 3 тренировки по средно 45 -60 Мин седмично в аеробен режим ( кардио) + минимум 2км ходене пеша на ден. Йога не е аеробна тренировка за мен, помага изключително много и аз я харесвам като начина да активирам неработещи мускули и да си лекувам болежките, но не е в аеробен режим... освен може би ащанга, но тя затруднява дори напреднали да изпълняват позите... както и да е, ще стане дълго и широко, мисля, че ми схвана мисълта.
Искам да помогна, а не да си правя сметките без кръчмаря... утре ще имам малко време и ще напиша нещо за калориите, сега заспивам, лека!

07.02.19
00:09

200 дефицит е малко и дори e в рамките на грешката, 1200 е много и няма да мога да го поддържам месеци/година. Искам само да кажа, че всичките решения си ги взимам аз и никой не ми е отговорен/виновен за това, което аз съм решила да правя в краткосрочен или дългосрочен план. Голям човек съм, смятам, че имам и достатъчно акъл (невинаги, ама често 😄).

Йогата на мен ми действа перфектно и аз се натоварвам добре с нея. Смятам, че това е перфектното натоварване за мен, освен ходенето (когато е повече).
Пак да напомня 😄, че съм доста голяма жена и повечето по-сложни движения са ми трудни/изискват повече усилия, отколкото при по-дребен/слаб човек.

Кобрито, ходя по 10 км през по-топлите месеци. Сега температурите са отрицателни и ми се събират по 5-6 км в повечето дни. Чакам с нетърпение да се постопли.

Мнението беше редактирано от Елена на 07.02.19 00:12.

07.02.19
10:38

Блаже, то е ясно, че си добре практически и теоретично подкована, правила си и състезателни диети и учиш физиология в момента.
Но не съм съгласна за статистическата грешка. Да , такава има и тя може да се преекспонира от грешно мерене, изчисляване и пр. Но като човек, който си прави менюто едно и също поне за  5-6 дни от седмицата, е много лесно да премахнеш една от междинките за 200-300 ккал и да се усети разлика. От основното ще махнеш 2 лъжици и ето още 150 кал. За мен най-важното при меренето на храната е постоянството - правиш си седмичното меню , готвиш си го и си го ядеш, без особени отклонения. Така е пределно видимо ако извън определеното вкараш снак или почерпка.
От друга страна далеч по-лесно е (и полезно) - поне според мен, да допълниш дефицита от активност, а не от храна. Вместо да се режат още 300 ккал да се направят допълнителни  30 мин аеробна активност която да ги “изгори”.

07.02.19
11:09

Както казах, последните седмици се бях отпуснала с храната. Дори тези 200-300 калории дефицит не всеки ден ги имаше. Иначе ако съм стриктна, сигурно и с 300 калории дефицит ще си свалям добре (и си свалях). Обаче какъвто и да е дефицитът, дори и да е по-малък, в един момент се изморявам и имам нужда от малко презареждане - мисля, че това се случи тези последни няколко седмици. Сега отново се чувствам готова за дефицит, даже и за по-голям от 300 калории, но то ще се види в процеса, ден след ден. Няма смисъл от прекалено много приказки, по-важното е да се прави нещо.
А иначе може ли аз да реша кога ще се движа повече и кога ще ям по-малко, моля? 😄
Обичам ва иначе. 🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 07.02.19 11:24.

07.02.19
11:20

Вчера нали ти написах, че днес ще си поиграя и ще напиша калории на някои храни, които аз бих включила в режима си, ако искам да свалям. Направих 2 варианта спрямо твоите мерки и цели, като аз бих избрала първия, ясно защо... А, въпросът ми е към Мира, според теб, тази храна малко ли?
Зеленчуци изобщо не съм писала, защото съм на мнение, че трябва да присъстват постоянно в менюто ни и не ми се изчисляват калории на марули, репички, зелета, защото става смешно...
@Елена, цялата работа да се захвана за твоя дневник е, защото според мен никой не се включва с някакъв по-сериозен съвет, всеки минава, удря по един лайк и това е.

Екселите са примерни, главно свързани с дискусията ми с Мира. В тоя ред на мисли - относно умората от режими - смятам, че на първо време на всеки 5 дни калориите могат от 1800 да се качат на 2300, като се изяде нещо, което е любимо, после пак да се задържат ниски и така.

ДЕ

07.02.19
11:28

От последните 5 дни, без да броя днес, но хайде и днес, поддържам около 2000 калории, имам 4 тренировки - 2 дни занимания, почивка и после пак 2 дни посещение в залата, при заложени 2700 калории за баланс, не съм паднал и 1 кг. Дори да има някаква статистическа грешка, макар да съм ял твърда храна, която се мери, пак съм доста под баланса. Въглените са ми доста ниски, протеина около 140-160 гр. средно, ама отслабване нъцки. И след като при 4 занимания, 105 кг. тегло  и токлоз калории се чувствам ок, не знам защо са ѝ на Елена 2000 и не знам колко си калории.

07.02.19
11:33

Блажка, благодаря, че си си направила труда! Оценявам факта, че си вложила време в тези изчисления. 

Значи: първо ще кажа, че съм чела повече, отколкото изглежда 😄 и съм запозната с ротацията на калориите с цел да се изненадва тялото, да се забързва метаболизма и т.н. Стига да изкарам 5-6 дни на добър дефицит (500-600 ккал), на 7-мия ден мога да заредя малко, така е, това е добър начин, но не ми се получава особено, защото досега бях на по-малък дефицит, а имаше и няколко дни в месеца, в които не мога/не можех да ям на дефицит и тези дни по естествен начин балансираха нещата. 1700-1800 калории е много добър калориен прием за мен - съгласна съм.
Но не мисля, че начинът, по който се храня сега като качество е значително по-лош от това, което предлагаш, Блажка. Има какво да се желае, но постепенно подобрявам нещата.

@Деян: всеки е различен, има различен метаболизъм и т.н. Моят опит показва, че горя средно 2400-2500 калории на ден и ако искам да поддържам - толкова трябва да ям.
Според мен 5 дни не са достатъчно дълъг период, за да се правят изводи.

Мнението беше редактирано от Елена на 07.02.19 11:41.

07.02.19
11:50

Блаже, не искам да звуча като плямпаща опозиция и спамър, Обаче  🙂 🙂
- 20-30 гр. масло са 200-300 ккал, а не 100.
- Свинско плешка/бут е 220-250 ккал на 100 гр, така че 200 гр. са около 500 + ккал, а не 350.
- докато пиле - гърди е около 100 ккал на 100, така че 200 гр. сурово ще е по-малко от 350 ккал

07.02.19
11:56

казано от Queen Cobra на 07.02.19, 11:50:

Блаже, не искам да звуча като плямпаща опозиция и спамър, Обаче  🙂 🙂
- 20-30 гр. масло са 200-300 ккал, а не 100.
- Свинско плешка/бут е 220-250 ккал на 100 гр, така че 200 гр. са около 500 + ккал, а не 350.
- докато пиле - гърди е около 100 ккал на 100, така че 200 гр. сурово ще е по-малко от 350 ккал

За месата гледах оттук - Печено
За зехтините и маслото си права, но съм го сложила опционално, аз слагам по 5гр зехтин на салата за двама човека... дори и да надвиши 1800калории със 100, не смяташ ли, че не е нужно да са 2300?

07.02.19
13:07

Да, за филе свинско си права. Иначе другите са много мазни по 25 до 30 гр мазнини на 100.
Аз никъде не съм казала нищо за 2300, нещо се разминаваме 🙂
Хубав режим е това, като се включат и зеленчуците.

07.02.19
21:59

За днес: 1720 ккал; 10 300 крачки

Наслаждавам се на новооткритата си способност да ям по-малко. 🙂 😄

Направих ревизия на гардероба: има дрехи, които вече няма как да нося (размер 50 EU) и ще видим какво ще ги правя, а имам и няколко чифта дънки и панталони, размер 44 EU, които са на косъм да ги закопчая, така че нещата си вървят добре.

Една снимка, за да не ме забравите. 😄

Мнението беше редактирано от Елена на 07.02.19 22:02.

08.02.19
11:57

За днес: 55 мин. пилатес - много освежена се чувствам, направо супер!

Храната:
- 20 г чиа, 10 г овесени ядки, 200 мл бадемово мляко, 85 г ягоди, 15 г бадеми;
- 1 ябълка (дребна)
- 400 г броколи на пара, купичка чорба с чисто телешко (към 80 г в сурово съст.) и малко зеленчуци, 10 г масло;
- 2 варени яйца, 1/2 лъжичка горчица, магданозено смути с морков (последното не е в сметките)
- голяма зелена салата с краставица, 120 г сьомга, 2 с.л. зехтин

Калории: 1400 (98В/70М/89П)
Крачки: 8 000

Edit: + 1 мандарина и 1/3 банан късно вечерта

Пускам два колажа. Разликата е 2 месеца и половина и 7-8 кг. Нямам подходяща снимка от самото начало на процеса, който започна преди 3 месеца и 10-на дни.
Общо съм свалила 11 кг.

Мнението беше редактирано от Елена на 09.02.19 09:02.

08.02.19
19:54

Четвърти ден (мислех, че е трети 🙂) на по-ниски калории и не мога да повярвам, че мога.
Честно, мислех си: “кой, аааз?! абсурд! Не мога - ще ми стане лошо, няма да издържа и т.н.”
Радвам се, че се отвори тази дискусия на предишната страница и ми вляхте малко кураж да пробвам!
И се чувствам много добре, като изключим главоболието, което започна вчера. И днес ме болеше главата, но след 3 л. вода, сега съм добре. Днес не пих хапче. 
Следя сравнително стриктно колко вода пия и е ок. 3 л.
Мисля да продължавам на по-ниски калории, просто защото се чувствам отлично.

Да кажа (макар че не е кой знае какво) че правя малко разтягания, клекове, някои упражнения от йога всеки ден по малко. Не ги засичам като време - по една минута по няколко пъти на ден, да кажем. Просто имам желание за това.

Мнението беше редактирано от Елена на 08.02.19 20:15.

09.02.19
09:52

Добро утро!
Пак се събудих с главоболие. Вероятно дефицитът сега е пък прекалено голям.
Не е като да не пия вода - пия, и то доста. Днес пробно ще увелича калориите до 1600-1700, да видим какво ще стане. То вече не ми се яде толкова много, така че решението е съвсем целенасочено. Повече complex carbs ще пробвам да включа, например малко сладки картофи.
Усещам мускулна треска в трицепса и корема. Learn to love it, baby!

Храната:
- 2 яйца, банан, 1 ч.л. ленени семена, ок. чаена лъжичка кокосово масло, кисело мляко Данон - 100 г, 2 капсули еспресо
- 100 г берита;
- айсберг, рукола, краставица, 5 печурки, 70 г печено пилешко (гърди), 1.5 с.л. зехтин. 1/4 авокадо;
- 200 г салата от леща с малко лук и кориандър, 1/2 авокадо, 3 сушени смокини;
- салата като на обяд, 130 г скариди, 1/2-1 с.л. зехтин, 10 маслини
И после ядох още, ама не ми се описва.
Калории: 2250.
Kрачки: 7000
към водата: магданоз, лимонов сок, ябълков оцет

Мнението беше редактирано от Елена на 10.02.19 11:04.

10.02.19
10:29

Браво, супер си, виждаш ли че можеш, продължавай в същия дух. Във всяко едно отношение важи правилото - апетитът идва с яденето, ще поискаш да промениш още неща след време.

10.02.19
11:12

Така си е, Блажка, мерси!

Вчера го броя зареждащ, хаха. Иначе само тази седмица съм с 2 кила надолу.
След малко отиваме на разходка, после ще отидем да разгледаме една изложба на импресионистите, а довечера ще се почерпим за именния ден на Хари. 🙂
Хубава неделя на всички!

10.02.19
21:37

Крачки: 12 000+
Храна: 1800 ккал максимум

До вечерта бях на ок. 1000 калории, защото знаех, че ще ходим на ресторант вечерта, а пък и днес отново бях във форма за малко по-голям дефицит.
Вечерята беше мини салата и 220 г (в сурово състояние) немазна телешка пържола, която беше поднесена почти сурова, заедно с горелка и съд, в който да си я досготвиш сам толкова, колкото искаш. Ефектна работа. 🙂 В съда имаше сос с горчица, масло и подправки.
Значи телешкия стек + салатката + ок. 20 г от соса + 1 хапка хляб + 2-3 парченца пържени картофи го пиша 800 kcal. Даже ми се струва, че е много, но по-добре да се застраховам.

Изложбата на английските майстори беше страхотна! Ей сега ще кача малко снимки.

Мнението беше редактирано от Елена на 10.02.19 21:47.

10.02.19
21:56

Каква е тази изложба? Страшно ме впечатли! Дали ще има шанс да дойде в Берлин?

10.02.19
22:01

Идея си нямам дали ще дойде в Берлин, Кико. Ето тази изложба е. 🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 10.02.19 22:02.

10.02.19
22:08

Много ти благодаря за линка! Ще трябва да се ходи до Лозана! 😄

11.02.19
13:01

Крачки: 10 000
Тренировка: 30 мин. силова за начинаещи с 2 гирички х 3 кг (засега само такива имам у нас)
тренировката включваше базови упражнения - клек, преден клек, лицеви, пулоувър, планк, напади, раменна преса и др.
Храна:
- 45 г овесени ядки, 10 г чиа, 200 мл бадемово мляко, 100 г ягоди, 1 ч.л. бадемово масло;
- 2 моркова, 30 г хумус
- ок. 150 г домат, 150 г грах, 140 г риба тон в зехтин, отцедена;
- кафе с малко бадемово мляко и стевия;
- вечерята е на снимката, плюс още едно яйце, плюс 100 г ягоди.

калории: ок. 1500
вода до момента: 3.5 л.
към водата: ябълков оцет, лимонов сок

Главата спря да ме боли, вероятно заради повечето калории в събота (бях на минимален дефицит в този ден, а може би да съм била на баланса). Но може и да са други причините.

Мнението беше редактирано от Елена на 11.02.19 23:47.

11.02.19
13:15

вода до момента: 1.8 л.

Как успяваш толкова вода да приемаш и то до 13:00 или тук си включила и водата от храната ?
П.с. трудно ми е да пия вода, не че не пия, но до 13:00 почти 2 литра не мога и да си го представя.
Поздрави 🙂

11.02.19
13:23

Здравей, Асене!
Истината е, че невинаги успявам, но установих (за пореден път), че когато ям по-малко, имам място за повече вода. Това е защото човек понякога бърка жаждата с глад. Пия вода точно след ставане от сън (към 7:20 ставам) и после по ок. 300 - 400 мл през час горе-долу. Добавям малко лимонов сок към водата, а понякога и малко сок от мандарина и така повече ми върви. 🙂
Поздрави!

п.п. Тук е 12:26 в момента 🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 11.02.19 13:27.

11.02.19
13:53

За водата - аз пия по около 600мл всеки час, час и половина когато съм в офиса, имам шише със сламка (мнооого помага на пиенето) и е постоянно с/до мен, така изобщо не се замислям че пия, а и е повод да се разхождам до кухнята да си го пълня. 🙂

11.02.19
13:54

казано от Асен Стоймирски на 11.02.19, 13:15:

трудно ми е да пия вода, не че не пия, но до 13:00 почти 2 литра не мога и да си го представя.

Може би зависи и от физическия размер на човека, но 2 литра ги вдигам и ги изпивам на веднъж ако ми се пие или просто искам да ги изпия.

И Елена е много права в това че много често се бърка жаждата с глад. И не на последно място, като ти е пълен корема, макар и с вода, сензорите ти изпращат сигнали на мозъка че си сит и не ти се яде толкова.

11.02.19
21:35

Да не говорим, че всички процеси в тялото се подпомагат и изискват вода, а самото човешко тяло е съставено от 70-75% вода.
И неслучайно човек може да оцелее без храна седмици и месеци, а без вода - само няколко дни.
In a nutshell - водата е важна. 🙂
“Nature’s solution to pollution is dilution”.

Отчетът ми остана по-нагоре.

Мнението беше редактирано от Елена на 11.02.19 21:37.

12.02.19
09:26

Добро утро!

След малко отивам на йога. Интересното е, че имам мускулна треска от домашната ми тренировка вчера. Обмислям да си направя абонамент за фитнес, но това ще е след Великден. Искам да съм 100% сигурна, че ще го използвам много редовно, иначе няма смисъл да се прави.

На снимките: разликата между стрес и страст.
А за по-емоционално реагиращите (като мен) слагам един цитат от Уорън Бъфет. Не че е лесно да се спазва, но е хубаво човек да се стреми към самоусъвършенстване.

Успешен ден ви желая.

12.02.19
11:19

Стрес е още да не можеш да намериш нищо вкъщи, защото не си разтребил. Да разтребвам определено не ми е страст, но се налага, за да избегна после стрес. Генерално казано цитатът ме кефи, а и като игра на думи на български се е получило добре, но в микропланирането ежедневно е нужно да правим неща, които не обичам. Друг голям стрес е доставките с ДПД, а пък да поръчвам онлайн ми е страст 😂
Стана малко като включване на слушател е едно любимо (пенсионерско) предаване по радио Шумен—“Часът на совите”, за което, примерно, се извинявам, но реших да си кажа по темата 😅☺

12.02.19
12:58

казано от Кико Сан на 12.02.19, 11:19:

Стрес е още да не можеш да намериш нищо вкъщи, защото не си разтребил. Да разтребвам определено не ми е страст, но се налага, за да избегна после стрес.

Вярно е това. Аз се стресирам ако не мога да си намеря ключовете например. Затова е хубаво всяко нещо да си има място и човек да слага нещата по местата им веднага след като ги използва, за да не се налага да подрежда после. 🙂

За днес:
1 ч. и 15 мин. йога. Чувствам се много добре. 
Крачки: 11000+

Храна:
- 50 г овесени ядки, 10 г чиа, 100 г ягоди, 100 мл бадемово мляко;
- 2 кафета с обикновено мляко (ок. 50 мл макс) навън;
- задушени зеленчуци: ок. 50 г кейл, малък домат и тиквичка, червено цвекло (100 г), 1 с.л. зехтин и 50 г маслини; 130 г кокосово кисело мляко, 60 г малини;
- 200 г пилешко филе на тиган 🙂;
- 2 плоски хлебчета х 40 г + моркови, краставица и 30 г хумус, 2 мандарини;
- 100 г маслини, 1 с.л. сварена червена леща, ок. 100 г грах, ок. 70 г бяла риба, 5-10 г масло

2000-2100 ккал

След йогата казах на Джес (инструкторката), че съм on a weight loss and lifestyle change journey и т.н. В процеса на разговора стана ясно, че сестра й е свалила 50 кг, но пак си ги е върнала и сега отново се опитва да сваля. Това да си върнеш килограмите, според мен, се получава тогава, когато човек не промени mindset-a си за един различен начин на живот. Емоционалното journey е даже по-голямо предизвикателство от физическото понякога, но всеки има силата да постигне всичко, което иска.

Мнението беше редактирано от Елена на 12.02.19 23:43.

13.02.19
13:35

Днес пообиколих малко, защото има намаления навсякъде и мислех да си купя бял пуловер за един вери спешъл кафяв клин (тук много се носят клинове с по-дълги пуловери отгоре), ама не си намерих пуловер. Взех на майка ми подарък за рождения ден обаче, така че имаше полза от обиколката.

Крачки: 11 К

Храна:
- закуска като вчера (чиа, овес. ядки, бадемово мляко, ягоди, кафе)
- още кафе с малко обикн. мляко;
- 125 г телешки бургер, 40 г червена леща с пресен лук; рукола, 1/4 авокадо и малко зехтин;
- 250 г ягоди, 1 сварено яйце, 35 г орехи, няколко маслини;
- 1 яйце, морков, краставица, 50 г хумус

1600 ккал
...и още 1/2 краставица с 40-50 г бяла риба преди лягане, така че към 1700. Не можах да ги задържа на 1600, значи...

Няма да тренирам нищо днес. И без т’ва имам мускулна треска бая сериозна.

Мнението беше редактирано от Елена на 13.02.19 23:23.

13.02.19
20:56

Във връзка с утрешния ден напомням: Св. Валентин празнуват тези, които имат по един любовник. Които имат повече, празуват Вси Светии! 😄 😄 😄
Или Св. 40 мъченици. 🙂

13.02.19
21:10

казано от Елена на 13.02.19, 20:56:

Или Св. 40 мъченици. 🙂

Ааа, първо пробвай, та тогаз отсъди 💁 Добре си е по един отделен мъж за всичко ✌🏻😜

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 13.02.19 21:11.

13.02.19
21:13

Не знам дали те разбрах правилно, Кико. Най-добре е един мъж за всичко. Само трябва да е точният за теб. 🙂 Иначе знам, че се шегуваш. <3

ДЕ

13.02.19
21:18

Абе навкараха се какви ли не празници, характерни за други култури и вероизповедания, само и само за да има поводи за подаръци, мили думи и напиване. И ние като нация попиваща угодното й за нас.ране, се отдаваме с огромно желание.

Мнението беше редактирано от Деян на 13.02.19 21:34.

13.02.19
21:23

Аз съм сравнително неутрална относно Хелоуин, Св. Валентин и т.н. чуждестранни празници. На който му харесват - да си ги празнува, няма лошо, според мен. Даже два пъти съм се маскирала за Хелоуинско парти. Бях доста смешна със саморъчно изработения си костюм. 🙂))

14.02.19
11:04

Въвеждам нови правила за себе си: 13-15К крачки на ден + 4 тренировки на седмица.
Досега правех по 2 сигурни тренировки + още една, ако съм в настроение и крачките в повечето дни не надхвърляха 10К (с изключение на последните няколко дни, когато бяха ок. 10-11К). 
От тази седмица:
понеделник: силова вкъщи (базови упражения със собст. тегло и леки гири - 30 мин);
вторник: продължавам с йогата (1 ч. 15 мин.)
сряда: почивка
четвъртък: като понеделник
петък: пилатес, ок. 1 ч.
Вчера почивах, значи днес е ден за тренировка.

Относно храната: в ден без тренировка или с 30 мин. тренировка реалистично калориите могат да са ок. 1600. 1-2 пъти в седмицата - 2000-2100. Старая се да е не повече от веднъж.

п.п. Малки стъпки правя, но засега така ги усещам нещата.

Мнението беше редактирано от Елена на 14.02.19 11:47.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1