Гърди

Прескочи до:
CR

25.07.05
19:48

Искам да ве попитам за някои по специален сплит за гърди.
Аз ся за гърди правя : Вдигане от лежанка 2Флайи 3Пулоувър
ПЛС за хелп  :lol:

опитай наклонена лежанка.

[quote author=“delyan”]опитай наклонена лежанка.

Ти най-специалния му каза :)

Ами може да пробваш 3-те лежанки и някакъв флайс.
Или лег, дъмблеи от полулег, кросоувър.
Колкото по-базова упражнение толкова по-добре.

26.07.05
09:08

Да беше казал поне какво целиш...ако искаш маса както каза manson работи с базови упражнения - лег, кофички....евентуално преси с дъмбели и кросоувър.
ЕДИТ: можеш да опиташ да редуваш - едната тренировка лег, а на следващата - преси с дъмбели....ама като цяло не прекалявай с броя упражнения и сериите в тях.
:D

26.07.05
09:50

Пробвай нещо такова - лежанка, наклонени преси (щанга, дъмбели, по избор), флайс с наклон по избор. По 3 серии, една лека и две тежки, на лежанката в началото още 1 много лека за загрявка. Вместо флайс може кофички, 2 серии, евентуално с тежест, ако повторенията са над 10.

CR

26.07.05
10:48

[quote author=”Петко К”]Пробвай нещо такова - лежанка, наклонени преси (щанга, дъмбели, по избор), флайс с наклон по избор. По 3 серии, една лека и две тежки, на лежанката в началото още 1 много лека за загрявка. Вместо флайс може кофички, 2 серии, евентуално с тежест, ако повторенията са над 10.

Kакво щв рече наклонени преси ....?

А забравих да ве попитам .... знаете ли от каде мога да намеря някаква таблица кадето да пише напримерно ако си 65кг колко трябва да ти е гръдния кош бицепс ..... е такива работи.

26.07.05
11:12

Наклонени преси са преси с щанга или дъмбели от наклонена лежанка,  като наклона е около 30 градуса. На сайта мисля че ги има, прегледай упаржненията.
Само по теглото не може да се кажат такива данни, освен това няма точна зависимост, такава таблица няма. Зависи колко си висок, каква ти е костната структура, на колко години си, колко си висок, колко си тренирал и т.н.

26.07.05
12:45

напиши си данните и ще ти кажа аз имам такава програма

CR

26.07.05
16:21

Амм аз сам малко слабичък :oops:
170см, 65кг, на 16год. сам, тренирам вече .... малко повече от поливин година
Гръдна обиколка 96-97см
Бицепс 35см.
Предмишница 30см.
Какво мислите  :?

Мисля, че не си никак слабичък!  8)

CR

26.07.05
16:27

слаб в смисал че ... 170 са ми малко 65кг. иначе сам доволен от тялото си

26.07.05
20:23

65 са нормални кила за този ръст. Аз на 17 години бях 67, като почнах да тренирам (при същият ръст). Разбира се, нормални за нетрениращите ;)

CR

26.07.05
21:07

е знам че трябва да кача още маса .... ям колкото мога .... поне откакто пренирам все качвам маса (иначе мн трудно качвах бях мн зле)  :oops:

29.07.05
00:32

-шанга от лег/пирамиди/ + яко серии за маса
-кофички/пирамиди/
-пул овър/не голяма тежест
+стречинг

Добри повторения и серии, като лега във тренировките е добре да варира откъм наклон на лежанка в зависимост от нуждите.

NE

29.07.05
10:17

Защо не пробваш пек-дек, на мен това упражнение най-добре ми се отразява. Аз правя така - лег, флайс -полулег, пек-дек и кросоувър,
всяка една част на гърдите се натоварва достатъчно. Прави всяко едно от упр. по 3 серии, но ако искаш да наблягаш на лег-а примерно, махни едно от тях, може би кросоувъра.  :?

29.07.05
11:34

аз за гърди тренирам лег,полулег и накря лицеви опори за напомпване.така както сам ги написал добра ли е последователственоста в тренировката или да ги разместя?

CR

29.07.05
11:47

[quote author=“tpd”]-шанга от лег/пирамиди/ + яко серии за маса
-кофички/пирамиди/
-пул овър/не голяма тежест
+стречинг

Добри повторения и серии, като лега във тренировките е добре да варира откъм наклон на лежанка в зависимост от нуждите.

стречинг  ... какво е това ? 
Някои упр. като Пек-дек , кросоувър .... немога да ги правя тъй като тренирам вкащи и нямам тея ъреди :?

29.07.05
12:14

виж тука
http://www.bb-team.org/training/000641.php

29.07.05
12:28

искам да попитам, за да не пускам друга тема, значи какви тези упражнения стават ли за маса: 3х8 кофички; 3х8 лег щанги; 3х8 полулег щанги; 3х8 полулег дъмбели; 3х8 флайс на наклонена лежанка;

29.07.05
12:30

пробвай
лег
полулег
кофички
флайс

29.07.05
12:52

[quote author=“westsa”]пробвай
лег
полулег
кофички
флайс

полулег дъмбели и щанга или само едното ??? и със същите серии ли??? и през колко време трябва да сменям тези упражнения примерно лег с дъмбели вместо щанга и т.н.

31.07.05
15:18

[quote author=“Azazel”][quote author=“westsa”]пробвай
лег
полулег
кофички
флайс

полулег дъмбели и щанга или само едното ??? и със същите серии ли??? и през колко време трябва да сменям тези упражнения примерно лег с дъмбели вместо щанга и т.н.

?????

31.07.05
21:39

1Ами с дъмбели
2аз не съм ти правил програмата за да ти казвам колко повторения ти сам си избери незнам кво целиш а й трябва да пробваш различни тренировки докато някоя не ти легне на сърцето :D блъскаш по нея  2-3 месеца и сменяш :!:

01.08.05
10:21

целя маса  :wink:  но искам да попитам хубаво ли ще бъде ако правя флайса на наклонена лежанка и ако правя полулег с дъмбели и щанга на една тренировка ???

01.08.05
11:18

за флайса ти си избираш как да го правиш зависи на коя част на гърдите искаш да наблегнеш
миналата седмица спорехме по 2рия ти въпрос и.....
ако си начинаещ т.е. нямаш повече от година стаж си избери само едно дъмбели или лост!!!! :wink:

01.08.05
12:01

имам само още един въпрос да включа ли въобще наклонена лежанка като уред ??? Или да я заменя със скрипец

01.08.05
12:03

задължително я изпълняваш
а нещо не разбрах кво имаш предвид под скрипец?

01.08.05
12:07

[quote author=“westsa”]задължително я изпълняваш
а нещо не разбрах кво имаш предвид под скрипец?

ми събиране на горен скрипец пред тялото, за на целите гърди си мисля, че е това упражнение

значи искам да попитам още нещо флайс с кое упражнение се заменя, защото доколкото разбирам оттук, трябва упражненията да се сменят редвоно, за да има стрс над мускула, флайса да не се заменя от пек-дек и кажи така подредени упражненията как са и за маса не са ли много

лег
полулег
кофички
наклонена лежанка
флайс

01.08.05
12:09

виж сега
лег
полулег
флайс
кофички
това е.

01.08.05
12:11

[quote author=“westsa”]виж сега
лег
полулег
флайс
кофички
това е.

добре де ми наклонената лежанка къде замина  :oops:

01.08.05
12:12

[quote author=“Azazel”].....

лег
полулег
кофички
наклонена лежанка
флайс

Я ми обясни каква е разликата между полулег и наклонена лежанка? Аз бих съкратил още тренировката - лежанка, наклонена лежанка (дъмбели или щанга), кофички ИЛИ флайс. 3 упражнения.

01.08.05
12:16

еми наклонената лежанка е когато краката са ти по-високо от тялото, този вид лежанка отсича долната част на гърдите от тялото (искам да кажа, че не се приливат с тялото)

KA

01.08.05
13:17

ОООО БОЖЕ как каква е разликата между полу лег и наклонена лежанка...полулег е за горна част, а другото е за долна(като кофички)

Хахахаххахахааааа нямам думи просто  :shock:  Въпроса на Петко К беше риторичен! А именно че полулег=накл. лежанка
А това което иска да каже Azazel се казва полулег(главата горе) и обратен полулег(главата долу).

CR

01.08.05
14:14

Незнам защо никой него споменава и нз. дали го изпълнявате в програмата си за гърди, но Пулоувър-ът е бихказал отлично упр. поне на мен Мн ми допада и усещам ефекта му.
Които има нужда от оформяне на гърдите и  наи вече оголемяване на гръдния кош няма да сгреши ако заложи на това упр. :lol:

01.08.05
14:32

[quote author=“kakvo_stana…”]ОООО БОЖЕ как каква е разликата между полу лег и наклонена лежанка...полулег е за горна част, а другото е за долна(като кофички)

Полулег = наклонена лежанка. Другата е с обратен наклон, и така си се води. Според мен няма голям смисъл от нея.

01.08.05
14:43

[quote author=”Петко К”][quote author=“kakvo_stana…”]ОООО БОЖЕ как каква е разликата между полу лег и наклонена лежанка...полулег е за горна част, а другото е за долна(като кофички)

Полулег = наклонена лежанка. Другата е с обратен наклон, и така си се води. Според мен няма голям смисъл от нея.

мерси за мнението това исках да разбера иначе сори, че не съм много ясно с терминологията, но още се уча  :roll:

иначе сега направих супер (според мен) тренировка за гърди и бицепс
първо лег 3х8, после полулег 3х8 и после флайс 3х8, а за бицепс правих 3 упражнения: бицепсово сгъване с щанга 3х8, сгъване на дъмбели от седеж (разделечени) 3х8 и концентрично сгъване на дъмбел 3х8 и за накрая едно упражнение за предмишница. Правих всички упражнения почти с максималното тегло, с което мога да правя и си мисля, че това е една добра тренировка за маса, ако имате някакви възражения относно тази програма не се стеснявайте и кажете  :wink:

01.08.05
15:12

супер ти е програмката :wink:

Екстра. Добре съчетана е. Успех  :P

01.08.05
16:09

и си мисля всяка тренировка с различни уреди примерно една седмица правя шанга лег полулег и флайс полулег, после другата седмица дъмбели лег полулег и флайс лег и за бицепс ще сменям по едно 2 упражнения

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1