Начинаещ търси помощ

06.12.18
19:09

Здравейте, казвам се Иван на 18 години съм, 197 висок и тежа около 85 килограма. Около 4 години се занимавах с волейбол, но след контузия на коляното бях спрял и вече от година и половина си мързелувам. Причината поради която де факто спрях да тренирам е че след консултация с ортопедът ми се оказа, че ако се случи отново подобен инцидент ще се наложи да си направя операция на коляното и може би тогава това ме стресна и се отказах.
След година и половина тотален разпад на физиката ми (искам да отмента, че през цялото това време не съм имал активен начин на живот) забелязах как гърдите ми започнаха да растат, вече си имах дори и бирено коремче, нещата вървяха на зле. Реших, че няма да оставя нещата така и се мотивирах да ходя на фитнес, но проблема идва тук, че до сега съм нямал никакъв опит с това, прекарал съм десетки часове четейки разни статии или по форумите какво и как трябва да се прави при начинаещите. Така де съчетах някак си нещата, но ми трябва съвет от по-опитните от мен да ме насърчат как да се справя.

В момента използвам тази тренировъчна програма:
3-месечна кръгова тренировка за начинаещи

Като редувам тренировка “А” с тренировка “Б” 3 пъти седмично, т.е. примерно в понеделник правя тренировка “А” във вторник почивам след това в сряда тренировка “Б”, на следващият ден пак почивам и последно тренировка “А” в петък. Другият понеделник продължавам с тренировка “Б” и т.н.т. Правя всяко упражнение с около 10 повторения или докато не започна да усещам, че се измарям с по една серия. Въпросът ми идва тук, дали след като си направя първата серия и се чувствам добре да я повторя отначало? Изобщо тази програма подходяща ли е за мен? Ами хранителен режим? (забравих да кажа, че тренирам от една седмица) Моля за вашите съвети. Благодаря 🙂

Темата беше редактирана от Иван Иванов на 06.12.18 19:11.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1