12.12.18
19:36
Здравейте!
Моля да ме извините, нов съм. Може и да има подобна тема, но не я намерих.
Навих се да тренирам. Фитнес за този момент няма да посещавам, защото винаги се отказвам след 1вия месец. Видях един клип в нета, че със следните 3/4 упражнения се натоварва и тренира цялото тяло:
5 набирания;
(10 кофички между 2 стола) - това го имаше само в единия клип;
10 лицеви опори;
15 клекания;
Повтаря се наколко пъти (10-15) с малко почивка за постигане на повече ефект.
Аз: 23 г. 90 кг. Водех много заседнал начин на живот и от скоро променям това.
Цели: влизане във форма, здраве, сваляне на килограми чрез калориен дефицит и кардио скачане на въже, топене на коремчето, оформяне на тялото и и покачване на мускулна маса, ама май не е възможно само със собствени тежести.
Пиша тук, за да ми помогнете, за съвети и насоки. Правилно ли съм се насочил и какво мога да постигна с тази тренировка.
Благодаря предварително?
17.12.18
21:42
Здравей!
Какво ще постигнеш - зависи от сегашното ти положение и от конкретиката на целите.
Ако дълго време си водил застоял начин на живот, вероятно ще те тонизира такава тренировка, ще си по-енергичен.
С времето обаче няма да ти е достатъчна, но пък тогава може да си готов за фитнес и/или да се снабдиш с някакви тежести у дома.
Накратко: ако с тези 3 упражнения ще поставиш старта си след застоял начин на живот, действай.
(Бих намерила вариант поне при клековете да ползвам някаква тежест - пудовка например)