15.12.18
11:06
Здравейте, тренирам в домашни условия, както си личи по снимките в дневника ми. Имам въпрос относно лицевите опори със съпротивление. Разполагам с лежанка, но е опасно да гоня силови постижения на бенч пресата в домашни условия, пък не мога постоянно да ангажирам някой. Мога да си правя лежанка но с разумни килограми. Та на въпроса, спрял съм се на лицеви опори с ластично съпротивление, като основно бутащо движение за гърди. Гледах клипче в ю тюб, че при стандартна лицева опора използваме 65 % от личното си тегло, в което има логика. Ако един 100 кг атлет прави бенч преса с 100 кг 6 пъти е нормално да направи 20-30 лицеви опори без проблем. Веднъж ангажираха приятел, да ми поставя дискове на плешиките при лицеви опори, макса ми бе 2 повторения с 2х20 кг, общо 40 кг. Което ще рече, че 40 кг плюс 65 % от теглото ми, по онова време бях 64 кг е равно на 82 кг. Но не мога всеки път, както и при лежанката, така и при лицевите опори да ангажирам някой, за това ползван ластици. В момента правя 7-8 пъти в серия със собствено тегло, плюс съпротивлението от всички ластици които ползвам в момента е 28-52 кг. Та въпросите са ми в момента колко точно ми е работна тежест с която правя лицевите опори? В момента съм 61 кг плюс съпротивлението от ластиците. Добра алтернатива ли е на бенч пресата? За по безопасна е ясно! След време ще инвестирам в още ластици. Благодаря предварително за отговорите и ме поправете, ако някъде греша. Поздрави! 🙂
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
15.12.18
13:04
Затискане, късане на гръден мускул, не един клип съм гледал, как пич къса гърда. Даже на скоро бях видял пич как на бенч пресата скъса гърда с тежест, която му позволява да направи 10 повторения
15.12.18
13:56
казано от nervak на 15.12.18, 13:21:
И как ще се затиснеш с 70-90кг?
. Макса на бенч пресата ми е 70 кг 2 пъти.
казано от Васил Стефанов на 15.12.18, 13:04:
Затискане, късане на гръден мускул, не един клип съм гледал, как пич къса гърда. Даже на скоро бях видял пич как на бенч пресата скъса гърда с тежест, която му позволява да направи 10 повторения
Всякакви идиоти има, не е нужно да ги копираш. При правилно изпълнение и премерени тежести, няма никаква опасност. Аз лично никога не ползвам помощници на лежанката и за 20+ години тренировки, никога нищо не съм късал. Да, затискането е кофти, но ако тренираш с премерени тежести, не би трябвало да ти се случва. И не е нещо опасно, има си техника как да свалиш щангата.
Иначе, като алтернатива на лежанката ти препоръчвам кофички с тежест.
15.12.18
17:03
казано от Петко К на 15.12.18, 15:39:
казано от Васил Стефанов на 15.12.18, 13:04:
Всякакви идиоти има, не е нужно да ги копираш. При правилно изпълнение и премерени тежести, няма никаква опасност. Аз лично никога не ползвам помощници на лежанката и за 20+ години тренировки, никога нищо не съм късал. Да, затискането е кофти, но ако тренираш с премерени тежести, не би трябвало да ти се случва. И не е нещо опасно, има си техника как да свалиш щангата.
Иначе, като алтернатива на лежанката ти препоръчвам кофички с тежест.
. Благодаря за отговора, ще вработя лежанката в рутина ми, кофички мога 20 със собствено тегло, предполагам +10-15 кг на мен, ще се справя прилично, но трябва да инвестирам в колан. 2-3 пъти седмично бенч преса ок ли е?
15.12.18
18:08
Лежанка може и във всяка тренировка, зависи какви са ти целите.
15.12.18
18:47
казано от Светослав Захариев на 15.12.18, 18:08:
Лежанка може и във всяка тренировка, зависи какви са ти целите.
. Сила, маса, атлетчност!
16.12.18
19:23
Колкото и да звучи нелепо, при мен от лицевите опори с 10-15кг диск след тежък клек/тяга като ги правя, започнаха да ми растат трицепсите а аз съм 100кг човек... не релефен просто обемен... от лежанката тесе/нормален/широк хват, само помпам гърдите и ми е некво неприятно това упражнение.....
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече