Имам въпрос относно лицевите опори със съпротивление?

Здравейте, тренирам в домашни условия, както си личи по снимките в дневника ми. Имам въпрос относно лицевите опори със съпротивление. Разполагам с лежанка, но е опасно да гоня силови постижения на бенч пресата в домашни условия, пък не мога постоянно да ангажирам някой. Мога да си правя лежанка но с разумни килограми. Та на въпроса, спрял съм се на лицеви опори с ластично съпротивление, като основно бутащо движение за гърди. Гледах клипче в ю тюб, че при стандартна лицева опора използваме 65 % от личното си тегло, в което има логика. Ако един 100 кг атлет прави бенч преса с 100 кг 6 пъти е нормално да направи 20-30 лицеви опори без проблем. Веднъж ангажираха приятел, да ми поставя дискове на плешиките при лицеви опори, макса ми бе 2 повторения с 2х20 кг, общо 40 кг. Което ще рече, че 40 кг плюс 65 % от теглото ми, по онова време бях 64 кг е равно на 82 кг. Но не мога всеки път, както и при лежанката, така и при лицевите опори да ангажирам някой, за това ползван ластици. В момента правя 7-8 пъти в серия със собствено тегло, плюс съпротивлението от всички ластици които ползвам в момента е 28-52 кг. Та въпросите са ми в момента колко точно ми е работна тежест с която правя лицевите опори? В момента съм 61 кг плюс съпротивлението от ластиците. Добра алтернатива ли е на бенч пресата? За по безопасна е ясно! След време ще инвестирам в още ластици. Благодаря предварително за отговорите и ме поправете, ако някъде греша. Поздрави! 🙂

15.12.18
12:56

Какво,толкова те притеснява безопасността при лежанката?

Затискане, късане на гръден мускул, не един клип съм гледал, как пич къса гърда. Даже на скоро бях видял пич как на бенч пресата скъса гърда с тежест, която му позволява да направи 10 повторения

15.12.18
13:21

И как ще се затиснеш с 70-90кг?

казано от nervak на 15.12.18, 13:21:

И как ще се затиснеш с 70-90кг?

.                              Макса на бенч пресата ми е 70 кг 2 пъти.

15.12.18
15:39

казано от Васил Стефанов на 15.12.18, 13:04:

Затискане, късане на гръден мускул, не един клип съм гледал, как пич къса гърда. Даже на скоро бях видял пич как на бенч пресата скъса гърда с тежест, която му позволява да направи 10 повторения

Всякакви идиоти има, не е нужно да ги копираш. При правилно изпълнение и премерени тежести, няма никаква опасност. Аз лично никога не ползвам помощници на лежанката и за 20+ години тренировки, никога нищо не съм късал. Да, затискането е кофти, но ако тренираш с премерени тежести, не би трябвало да ти се случва. И не е нещо опасно, има си техника как да свалиш щангата.
Иначе, като алтернатива на лежанката ти препоръчвам кофички с тежест.

казано от Петко К на 15.12.18, 15:39:

казано от Васил Стефанов на 15.12.18, 13:04:

Всякакви идиоти има, не е нужно да ги копираш. При правилно изпълнение и премерени тежести, няма никаква опасност. Аз лично никога не ползвам помощници на лежанката и за 20+ години тренировки, никога нищо не съм късал. Да, затискането е кофти, но ако тренираш с премерени тежести, не би трябвало да ти се случва. И не е нещо опасно, има си техника как да свалиш щангата.
Иначе, като алтернатива на лежанката ти препоръчвам кофички с тежест.

.    Благодаря за отговора, ще вработя лежанката в рутина ми, кофички мога 20 със собствено тегло, предполагам +10-15 кг на мен, ще се справя прилично, но трябва да инвестирам в колан. 2-3 пъти седмично бенч преса ок ли е?

Лежанка може и във всяка тренировка, зависи какви са ти целите.

казано от Светослав Захариев на 15.12.18, 18:08:

Лежанка може и във всяка тренировка, зависи какви са ти целите.

.              Сила, маса, атлетчност!

16.12.18
19:23

Колкото и да звучи нелепо, при мен от лицевите опори с 10-15кг диск след тежък клек/тяга като ги правя, започнаха да ми растат трицепсите а аз съм 100кг човек... не релефен просто обемен... от лежанката тесе/нормален/широк хват, само помпам гърдите и ми е некво неприятно това упражнение.....

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1