Два дни седмично на разположение за тренировки?

21.01.19
20:57

Здравейте, наскоро започнах да карам автовоз и на практика имам два свободни следобеда в седмицата и това ми е времето за трениране сега. Чудих се как най-адекватно да разпределя групите в тези два дни и вариантите на които се спрях са да правя един ден гръб с гърди на кръгови и втория крака и рамо( ръцете няма да правя) корем и кардио и двата дни. Другия вариант е да правя всички мускулни групи отделно и в дълги и до колкото мога тежки тренировки, но да ги тренирам през седмица, като една седмица гръб и гърди и следващата ръце, рамо и крака( корем и кардио отново всеки ден). Храната си я приготвям предварително за цялата седмица така, че ям добре за тази професия. За добавки не съм решил още, преди пиех сурватка, бцаа и моно хидрат на SAN и енергията и мотивацията ми във фитнеса бяха много добри. Та въпроса ми основно е кой от изброените варианти е по-адекватен или ако някой се сеща за по-добър вариант да сподели.
  Между другото на 27г съм, 1.80 на 75 кг, тренирам от малко повече от година, целта ми е общо взето да не се застоявам и да поддържам някаква прилична форма.

Темата беше редактирана от Pavel Kolashev на 21.01.19 21:00.

24.01.19
11:35

казано от Pavel Kolashev на 21.01.19, 20:57:

Та въпроса ми основно е кой от изброените варианти е по-адекватен или ако някой се сеща за по-добър вариант да сподели.

В случая няма по-добър вариант от тренировка за цялото тяло. Нищо не трябва да разделяш или да мислиш за отделни мускулни групи. Няколко базови упражнения са достатъчни, за да тренираш цялото тяло, като не задължително да правиш всичките в една тренировка.

Пример:

Тренировка едно:
1. Клек
2. Лежанка
3. Набиране надхват
4. Пуш преса
5. Гребане с щанга от пода

Тренировка две:
1. Клек 
2. Военна преса
3. Набиране подхват
4. Кофички или лежанка с раменен хват
5. Мъртва тяга

27.01.19
17:10

Здравей, колега!
И аз съм шофьор на камион и са ми свободни единствено уикендите. Тренирам един път седмично цялото тяло, можеш да ми видиш дневника. На мен една тренировка ми е достатъчна, защото възстановявам бавно, все пак съм на 58. Поздрави!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1