Въпрос относно "Kinesis machine"

30.01.19
16:57

Здравейте, въпросът ми е отностно тази машина, могат ли да се постигнат добри резултати с нея, като вместо кабели, лежанка, дъмбели използваме нея ? Питам, защото във фитнеса в който ходя, никой не я ползва, а кабелите са почти постоянно заети.
Видях, че на нея има упражнения за всяка част на тялото, но главно ме интересува дали може за гърди да замести примерно лежанка и дъмбелите.

Ето клип със самата машина, с упражнения за много части от тялото:
https://www.youtube.com/watch?v=Mg4GGtnbn88

Здрасти!

Зависи какво целиш с тренировките си, какво искаш да постигнеш.

Според мен не може да става дума за адекватно заместване на упражнения със свободна тежест. Направи си експеримент - клякай по посочения начин от видеото и после клякай с щанга на гърба. Ще усетиш разликите.

30.01.19
21:14

Ами забравих да кажа за всеки случай, че съм начинаещ.
Целта си ми е за мускулна маса.
Ами за клякането добре, но примерно за гърди с дъмбели въобще не ми е удобно, защото не мога да балансирам както трябва самите дъмбели 😄. И за това трябва с 6-7 кг. да правя, а така не усещам много да отива в гърдите както примерно на машина за гърди.
Другото е с кабели както се прави за средната част на гърдите -упражнение
С тази машина ми изглежда като цяло същото. Единствено май за долната част на гърдите не може на нея.
За това въпроса ми е основно за упражнения за гърди, дали ще е добре да се ползва.

Мнението беше редактирано от Blazy на 30.01.19 21:16.

31.01.19
04:27

Не е същото като щанги и дъмбели, но става. В нашия фитнес я има и си я ползвам наред с щангите. Щом си начинаещ, имаш време да експериментираш да се учиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1