казано от nervak на 10.02.26, 17:47:
Бахти и писанията за 8% мазнини))))
Ти си от изключенията. Не може да пишеш. Извън статистиката си... :–)
казано от Петко К на 10.02.26, 17:17:
Стареенето е факт, но в случая говорим за сваляне на мазнини, което зависи от храненето, а това е фактор, който можеш да контролираш.
Естествено, че го контролираш...😄
Не говорим ли при еднакви други условия?
Няма смисъл да пиша повече по темата, безсмислено е. Все едно да разговаряш с радио.
казано от Svetoslav на 10.02.26, 17:44:
Статистичеки данни:
Мъже процент мазнини (добър)
Възраст 20 - 29 г 10,6 - 14,8
30 - 39 г 14,6 - 18,2
40 - 49 17,5 - 20,6
50 - 59 19,2 - 22,1
60 - 69 19,8 - 22,6Възрастта няма никакво значение..... ама никакво. Стига сте писали просто ей така, за да си докажете тезата. Като си говорим за теория, по-горе е медицинската статистика.
Medical News Today https://www.medicalnewstoday.com/articles/body-fat-percentage-chart#men
Ама никой не спори, че хората стават по-дебели с възрастта, спорим че не е възрастта виновна за това.
Спирам вече да пиша, явно няма смисъл повече, че си говорим различни неща. Само ще оставя ей това за успокоение - явно възрастта добавя и повече пари към сметката
10.02.26
22:17
Аз не съм си променял начина на живот от 20 годишен.Нито ритъма.
За това изглеждам добре,но нито ми се яде нито ми се ебе като преди 20 години.
Днес примерно денят ми започна към 6 сутринта имам 3 часа преход в Балкана вечерта водих тренировки,борих се, пообръщах, покляках понабирах се..Не бях ял абсолютно нищо до преди малко.
Даже ядох насила,явно сланините около пъпа вършат работа.
Защо тренирам с леко?
Тренирал съм и с тежко (за мен) и съм се чувствал добре.Ся нямам нерви да се напиням да слагам кила и т.н
Правя кръгова и си следя пулса това е.
11.02.26
07:18
А да,преди обиколката на талията ми винаги отговаряше на килограмите.
Ако съм 90 кг 90см обиколка
Сега декември като бях 94 кг беше отишла на 110..
Сега съм 84 и е 90 см
Като млад блъсках за маса и с 5-6 хранения на ден едва стигах килограмите които съм сега и потдържам с едно хранене .
Освен това съм се смалил и на ръст.
В казармата бях 179 см,а сега се оказах 177..
казано от Ivan на 10.02.26, 18:01:
Ама никой не спори, че хората стават по-дебели с възрастта, спорим че не е възрастта виновна за това.
Иване, ние казахме, че с възрастта поддържането на добра форма и ниско тегло става доста по-трудно. Вие го оспорихте. За това иде реч. Никой не е оспорил другите фактори, които също имат значение. Аз тренирам от 10 годишен. През последните 40 години храненето ми е горе долу едно и също, само дето сега ям по-малко от преди, но въпреки това поддържането на тегло е вече изключително трудно. Като за моята възраст тренирам горе долу колкото тренирах и преди 30-40 години, скалирано. Разбира се вече не мога да тренирам толкова интензивно и обемно. Натоварването е доста по-малко. Както и храната.
На 20-30 години аз също си мислех, че ще съм безсмъртен. Да, ама не. Реалността е по-различна. Ние не спорим. Аз, а предполагам и Дони вече нямаме нужда да спорим. Просто споделихме опит на хора, които тренират от 40+ години.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 11.02.26 10:04.
казано от doni dimitrov на 11.02.26, 07:18:
Сега декември като бях 94 кг беше отишла на 110..
Много бе. По снимките на които съм те виждал не може и да го допусна, но явно качваш на тези места. Иначе как мериш? При мен през талията и през пъпа е почти едно и също, та си меря през пъпа. Меря стегнат, с изпуснат въздух, но без гълтане на корема. Че ако се отпусна не мога да преценя колко и дали не надувам повече в съответното мерене спрямо друго, т.е. за мен по-трудно се проследява без грешка. Измерено по моя начин бях около 114 см. при 119 - 120 кг. лично тегло и ръст 178 см., демек само 1 см. над теб. Днес при тегло 97.5 кг. обиколката ми бе 98 см.
И аз бях преди точно 180 см., ама ей го :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 11.02.26 10:24.