Мнение за тренировка с гигантски серии

Привет, последните 4 месеца качих доста сила и маса и вече е време да вадиме релеф....Стаж около 1 година в залата с леки прекъсвания, 95 кг , 190 см. От вторник започвам да чистя и хранителният ми режим е готов, но искам да ви попитам за тренировките ми понеже много се колебая как да тренирам....единият вариант е както тренирах и досега, а именно Горна/Долна част по 2 пъти седмично всички групи....за маса и сила има убийствен ефект тази тренировка и за мен категорично е най-лесният начин да качваш яко, но за релеф не съм сигурен, че е най-добрият избор:

Долна
Горна
Почивка
Долна
Горна
Почивка

Другият вариант е един, дето един приятел ми предложи за релеф, той се занимава с фитнес от 15 години и има много добри плочки...миналата седмица направих 2 такива тренировки с него и здраво се усетиха....става въпрос за следния сплит, всяка група по 1 път седмично, но доста тежко

Гръб
Гърди
Крака
Рамо
Ръце
Почивка

Корем и кардио правя 2-3 пъти в седмицата след някоя силова....когато ми е удобно, но те не нямат общо с темата и въпроса ми, за това не им обръщам внимание.

Тренира се със гигантски серии, което предполагам знаете е една серия да е 2,3 4 или 5 последователни упражнения за дадената група без почивка....ще ви напиша тренировката ми за гърди каква беше и каква ще бъде, ако тренирам така

1. Лицеви опори (пет тяхни разновидности едно след друго, 4 серии....една серия е един вид лицеви + веднага втория и така петте....по 8-10 повторения, но накрая е колкото можеш вече последните серии)
2. Флайс + Хоризонтално Избутване на Дъмбели ( 4 серии по 6-8)
3. Хоризонтална лежанка + пак хоризонтална с малко по тесен хват от стандартния( 4 серии по 6-8)
4. Обратна лежанка + обратен флайс + обратно избутване на дъмбели ( 3-4 серии по 6-8)
5. Пуловър с тежък дъмбел + пуловър с по-лек дъмбел (4 серии)

Според него когато тренираш с цел чистене/сепарация на мускула е по-добре да се прави изцеждане на мускула с малко по-леки килограми на базовите упражнения, за това изжеждам мускула с флайса и дъмбели и после на лега съм леко изморен и го карам на малко по-леки килограми.

За гърба и другите тренировки няма да ги пиша, но предполагам схванахте идеята. Мислите ли, че така ще имам по-голям напредък в чистенето ??? това са тежки тренировки, но възстановяването ми не мисля, че ще е проблем, винаги съм се възстановявал добре и пия добри добавки, взел съм си много бцаа, витамини, омега 3, протеин и фетбърнър(знам, че доста хора сте против бърнъра, но той няма нищо общо с темата, него няма да го обсъждаме) 😄 😄

Искам да знам ако можехте да избирате стандартен сплит горна/долна част и начина, по който аз предлагам да се тренира кое бихте избрали ? благодаря

Темата беше редактирана от Силви Георгиев на 08.04.19 03:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1