08.05.19
17:24
Привет. От утре мисля да сменям досегашната си програма с такава, която включва основно базови упражнения. Може ли мнение за тази? Задължително след всяка тренировка ще включвам упражнения за корем. Нещо да добавя, изключа, съвет? Благодаря.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
09.05.19
09:47
Ако изпълняваш всичко правилно и тежест която те “предизвиква” от друго няма смисъл.
Многоставни упражнения - натоварват цялото тяло.
09.05.19
10:01
казано от Малина Илиева на 08.05.19, 17:24:
Може ли мнение за тази?
Ами това си е един от класическите варианти на Бил Стар за 5х5, само където е преработен на 5х8. И набирането в подхват е заменено с горен скрипец - за който не си описала, но предполагам следва да е в подхват, тъй като целта очевидно е да се замести набирането. Другото което е, обикновено клека се слага пред тягата-поне така е по програмите. В едни от вариантите на конкретната посочена от теб преработена програма, клека например в различните дни не е с една и съща тежест, а в други варианти е. То какви ли не разновидности вече на 5х5.
Тук ЦЪК са изброени някои от тях, но има и други. В твоят случай, е преработен първия вариант, посочен в статията.
Също така, основното предназначение на 5х5 е покачването на сила и маса, т.е. всяка седмица покачваш тежестта на движенията с 2.5 или 5 кг., като се препоръчва храненето да е в излишък. Някои даже я определят, като чисто билдърска програма. Не, че и от 5х8 няма да има ползи, но например при дефицит, не знам при толкова повтарящи се движения седмично, дали ще можеш да се възстановяваш, защото обемът ще скочи още. Нека и другите се включат. То затова и при този вариант има разлики в тежестите-например при клека, 5х5 в първата тренировка ти е с еднаква тежест, във втората с 20 % по-ниска тежест от първата тренировка, а в третата тренировка тежестта се покачва във всяка серия. И вече през следващата седмица, на движенията от първата тренировка през предходната седмица покачваш тежестта. Например, ако в понеделник си клякала с 50 кг., лег с 40, раменна с 30, следващата седчица ти стават съответно 55 кг., 45 кг. и 32.5 кг. или пък повишаваш с по-малко, за да можеш да си изпълниш сериите. Абе много детайли има, подготвителни периоди при някои варианти ....писано, писано, обсъждано и така. Общо взето програмата в класическите ѝ варианти, се прави около 3 месеца. Но и тази предполагам ще ти свърши работа. Слушаш тялото си, възстановяваш се, а и след като тренираш с базови, както горе казаха, успех ще има.
Мнението беше редактирано от Деян на 09.05.19 10:48.
09.05.19
10:56
Много благодаря. Да, набирането е заменено с горен скрипец в случая. Само че аз искам да свалям и килограми все още. Та...Не ми се ще яденето да ми е в излишък. Даже напротив. Преди тренировка пия Animal cuts , който като цяло ми дава доста сила за тренировка. До момента бях на програма- гръб бицепс, гърди трицепс, крака рамо. Почивах само един ден в седмицата.
29.06.20
21:20
Как върви програмата?
03.05.21
22:06
страхотни съвети :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече