27.05.19
17:35
Здравейте.
В последните три месеца го карам на калориен дефицит. Свалих 9/10кг. и смятам, че е време за спорт.
Днес се оказах в тъпа ситуация, в която моя близка приятелка няма как да ходи на фитнес (пулс) а картата е 30 и нещо лв на месец. Това ме устройва, и затова я взех. Вече е на мое име.
Нямам добро мнение за този фитнес, тъй като преди години, мои приятели бяха буквално изтормозени....
За тези 30 и нещо лв, мога да ходя колкото си искам, но аз нямам идея какво да правя.
Един огромен батко дойде до мен с лист хартия и започна да ми обяснява:
“8 тренировки ( х, лева) 12 тренировки (блабла) , ама аз ей тука ще ти добавя две от мене и тн. ” като цяло извъртя цяла схема пред мен, и то с трицифрени суми.
Реално нямам толкова пари, и не съм в положение да ги получа. И целия този номер, който ми пробута, ме изнерви.
Как да процедира според вас?
Да ангажирам някой да ми изготви програма?
Ами зависи какво ти е нивото, ако имаш опит и знаеш упражненията и техниката е по-лесно. Ако не, значи трябва някой да ти ги покаже.
Иначе за този фитнес и 30 лева са много. Аз не бих спонсорирал мутро-бизнесмените и с 1 стотинка.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.05.19 19:38.
27.05.19
19:49
Здравей!
Опитай сама на първо време. В сайта има много информация - ръководство, програми, упражнения.
Ако видиш, че не се справяш, можеш да потърсиш помощ, но този батко с трицифрените суми едва ли ще е удачен вариант.
Сподели какъв спортен опит имаш.
27.05.19
20:24
Спортен опит... хмм. Карала съм кънки (ролери) градско, извънградско. Имах период, в който правех по 30км на ден... ех хубаво време, тогава оклощавях много.
А истински спортен опит нямам.
Ще погледна това ръководство. Това, което ме притеснява е, дали ако избера някаква програма ще я следвам чисто, и дали ще правя упражненията правилно. Със сигурност ще гледам да се образовам в нета преди да започна.
Благодаря за отговорите!