27.06.19
14:13
Здравейте, искам да ви помоля за съвет с тренировките, тъй като не съм много сигурен какво би било подходящо в моя случай. Нека да обясня и за какво става на въпрос - на 26г съм, 174см и съм 78кг като имам бая коремче и идеята е да го сваля. Проблема е, че искам разбира се максимално да запазя мускулната си маса (доколкото я имам де..) и евентуално да я покача, а в същото време да стопя и прибера корема. Ясно ми е, че само с тренировки няма да стане и може да се каже, че храненето съм го пооправил. Тук идва момента и от помощта, от която се нуждая, а именно кой ден какви упражнения да правя, тъй като ще тренирам всеки ден от Понеделник до Петък по 1 час в обедната ми почивка (по-друго време просто нямам възможност) като смятам 15-20мин да тичам на пътека и да оставя 40-45мин за упражнения, но не знам какви упражнения биха били подходящи за това време и как да ги разпределя в тези 5 дни? Има и 2 особености - ако може да пропуснете упражненията за крака (моля да не ме упреквате, просто за момента не виждам нужда и предпочитам да наблегна на горната част за няколко месеца преди да включа краката.) И второ - имам 2 дискови хернии на кръста, т.е. тяга и подобни упражнения не смея да правя дори и с шеки тежести, поне докато не ми заякна достатъчно физически. Дори бих се радвал, ако ми препоръчате и упражнения за кръстните/гръбни мускули. Благодаря предварително на всички за помощта!
Темата беше редактирана от Mr.L на 27.06.19 14:16.
Тренирай цялото тяло три пъти на седмица. Ако искаш два пъти седмично си прави кардио.
Нетренирането на долната половина от тялото и тренирането усилено на горната ще доведе до дисбаланси и повишен риск от травми. Добави към това две хернии - третата не е далеч.
Най-удачния вариант е да се обърнеш към компетентен треньор. За 90% от начинаещите едно 5х5 им върши много добра работа. При налични травми и вероятно от там различни дисбаланси и тн. е добре да заучиш техниката под наблюдение.
Правилно изпълнени мъртва тяга и клек ще ти заздравят кръста.