Обемни тренировки- поради липса на тежести.

05.08.19
21:38

Здравейте, хич ме няма по форумите, но реших да се регистрирам за да получа съвет и направления. Извинявам се ако темата не е в правилния раздел.
Мъж на 27 години, около 5-6 години стаж в залата. Като бих казал, че 2 години от тях са били по- сериозни.
През годините съм посещавал зала, но обичам да си купувам тежести и да си майсторя разни неща. Имам едно помещение вкъщи и реших да си направя заличка. Да кажем, че това е нещо като инвестиция с цел здраве, по- добър и здравословен живот и тн.
Разполагам с регулируема лежанка, стойка за набирания, кофи и облегалки за вдигане на краката от вис// два чифта дъмбели с гайки, всеки по около 32кг. и още два чифта с 20кг.// 2 пудовки по 16кг. / борцова торба 20кг. // ластици с различни съпротивления/ лост ф30 на който могат да се слагат дисковете от дъмбелите.
По проста сметка се разбира, че най- тежките неща са 30кг. дъмбели, 20кг. борцова торба и 16кг. пудовки, и лоста на който мога да слагам дисковете от дъмбелите.
Просто в момента не разполагам с достатъчно тежести, стойка за клек и един хубав олимпийски лост. Но въпреки това ми се тренира в моята собствена заличка. Та поради липсата на достатъчно тежести, увеличих обема и съкратих почивките между сериите. Но не знам на този етап струва ли си това начинание. До онзи ден бях в командировка в друг град и ми се наложи да посетя една зала в която има всичко. На този етап сякаш не съм загубил силата си.
Ще ви дам примерна тренировка, която направих днес.
Клек с две 16кг. пудовки в ръцете: 4х20-25 повторения.
Напади с пудовките: 4 серии до отказ
Клек с борцовата торба на гърба: 4 серии по около 30 повторения
Гоблет клек с 16кг. пудовка: няколко серии до отказ
Завърших с една две серии клекове със собствено тегло, мостове и тн.
За капак направих няколко серии лицеви опори, общо около 70-80 бройки.
Напомпване много, но до колкото знам то не е индикатор за качествена тренировка.
Същото е горе- долу и с другите мускулни групи. В момента деля на горна- долна част. Като освен това отделно си правя лицеви опори, по 50-60 на ден. Понякога като съм вкъщи, стоя си, и хоп, правя по някое и друго набиране.
Чудя се дали ще прегрея скоро с такъв тип тренировки. Да спомена и че съм на хранителен дефицит.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1