Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим09.08.19
14:52
казано от Т. Тодорова на 09.08.19, 14:48:
Не знам кои сме НИЕ, но аз ТАКОВА нещо не съм казвала.
Твърденията ми от последните дни се свеждат до:
1) има значение КАКВО ядеш
2) не е безобидно тъпа грешка да фастиш/караш на полу-глад и после да се натъпчеш до гърлото с пицаНе ми приписвай чужди изказвания, ако обичаш.
И след като си визирал и мен в предния пост, в който ни обобщаваш с думата к.рви, ще те помоля да си мериш приказките или да си ги насочваш на някъде, където биха ти ги толерирали.
чакай сега, никой не е казвал, че да се натъпчеш с пица е повече от калорийният ти минимум! Обясни ми, как, когато си в калориен минимум, това може да ти повлияе зле. Във всички дневници твърдите, че няма значение колко и кога, ако е в дефицит. Обясни ми, пак ти го повтарям, как това ще й повлияе зле, както се изказваш, това, че е изяла до гърло, но пак е в дефицит?! КАК?
Или само вожем общи приказки около, около да пишем?!)))
09.08.19
14:57
Не знам кои сме НИЕ и кои са всичките дневници (повтарям с надеждата да разбереш какво ти казвам най-накрая), но прекъсвам тази комуникация. Ако искаш, драскай си, излагай се на воля, но не ме забърквай в тоя невменяем филм. Чао-чао.
09.08.19
14:57
казано от Carbohydrate на 09.08.19, 14:52:
Обясни ми, как, когато си в калориен минимум, това може да ти повлияе зле.
Пицата на Domino’s е далеч от подходящото съотношение между белтъчини, мазнини, въглехидрати и фибри. В комбинация с глад не виждам позитив от никъде.
Не е лошо да си мериш приказките и да не превръщаш дневника в чат.
P.S. Употребата на думите ‘всички’ и ‘вие’ ти играе лоша шега в момента.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.08.19 14:59.
09.08.19
15:05
Ок, първо ме обиждате, после ми казвате, че съм тъп и да си изгоря книгите, но нито един от вас не може да отговори на въпроса ми! Знаи ли това обратното?!)))
Айде, още кой ще се включи с идеи: Повтарям въпроса:
Защо във почти всички дневници пишете, че няма значение колко и кога ядем, стига да не надвишяваме калорийният си баланс, но казвате, че изядени 1000 калории на веднъж е много лошо? Кольо, ти също можеш да се включиш, но не с общи приказки, като горният ти коментар)). Говорим за количество, а качеството изобщо не ни интересува, след като сме в дефицит.
09.08.19
15:10
Според мен истината е и така и иначе :-) Ако си в дефицит-отслабваш, но вида храна играе роля за самата рекомпозиция. Например съм в дефицит от 20 процента и трябва да изяждам 2000 калории за да сваля кило на седмица. Тренирам-ок, отслабвам защото съм в дефицит, обаче какво свалям. Не е все едно за мен 80-90 процента от калориите ти за деня да идват от въглехидрати от тесто или например 30 процента само да са въглехидрати от зеленчуци, а другото да е протеин и мазнини. И с оглед на това може би не е ок да се яде определена храна, нищо, че накрая кантара ще показва надолу.
09.08.19
15:14
казано от Деян на 09.08.19, 15:10:
Според мен истината е и така и иначе :-) Ако си в дефицит-отслабваш, но вида храна играе роля за самата рекомпозиция. Например съм в дефицит от 20 процента и трябва да изяждам 2000 калории за да сваля кило на седмица. Тренирам-ок, отслабвам защото съм в дефицит, обаче какво свалям. Не е все едно за мен 80-90 процента от калориите ти за деня да идват от въглехидрати от тесто или например 30 процента само да са въглехидрати от зеленчуци, а другото да е протеин и мазнини. И с оглед на това може би не е ок да се яде определена храна, нищо, че накрая кантара ще показва надолу.
това въпрос ли беше или отговор))))
Все още чакам отговор от турутата на форума, които твърдят, че няма значение колко и кога ядеш, а да си калориен дефицит и как това, че човек е изял почти всичките си калории на веднъж, но пак в калориен дефицит, се превръща в “ЗЛЕ”
Значи веднъж е зле, а веднъж добре! Това не мога да схвана нещо!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.08.19 15:17.
09.08.19
15:16
Е отговор е и на двата въпроса:
-можеш ли да отслабваш с оглед понижаване теглото, като стъпиш на кантара, независимо какво ядеш, ако си в дефицит -ДА;
-има ли значение относно рекомпозицията на тялото, какво ядеш, когато си в дефицит и същевременно спортуваш-ДА.
Сега, ако някой твърди, че и в дефицит няма да отслабваш, ако ядеш еди какво си, вече не мога да го оборя :-) Говорим разбира се за напълно здрав човек, а не с някакво объркване на хормони, заболявания и т.н.
Мнението беше редактирано от Деян на 09.08.19 15:18.
09.08.19
15:29
Много специалисти по отслабването, теоретици на високо ниво, ама без воля, остават само празните приказки и шкембетата.
09.08.19
15:31
казано от Carbohydrate на 09.08.19, 15:05:
Защо във почти всички дневници пишете, че няма значение колко и кога ядем, стига да не надвишяваме калорийният си баланс, но казвате, че изядени 1000 калории на веднъж е много лошо?
Не се разпознавам в това множествено число, на което говориш, тъй като форумната ми активност е отдавна доста ограничена, включително в дневниците. Тук не говорим за 1000 kcal… всъщност дали това не се дължи на различния контекст във всеки режим, който се обсъжда? Аделина самонадеяно прави глупости, а други подхождат доста по-разумно... някъде там е разликата.
Кольо, ти също можеш да се включиш, но не с общи приказки, като горният ти коментар)). Говорим за количество, а качеството изобщо не ни интересува, след като сме в дефицит.
Припомни ми къде съм твърдял, че качеството на храната не е от значение, дори в дефицит - така ще мога да се включа адекватно и с удоволствие. Благодаря.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.08.19 15:36.
09.08.19
15:32
казано от Т. Тодорова на 09.08.19, 14:57:
Не знам кои сме НИЕ и кои са всичките дневници (повтарям с надеждата да разбереш какво ти казвам най-накрая), но прекъсвам тази комуникация. Ако искаш, драскай си, излагай се на воля, но не ме забърквай в тоя невменяем филм. Чао-чао.
аха, значи даваш съвет, на който не знаеш отговора и после ми казваш, че аз съм тъп))). Еми, то се вижда колко ти е багажа!
09.08.19
15:42
казано от Carbohydrate на 09.08.19, 15:32:
аха, значи даваш съвет, на който не знаеш отговора и после ми казваш, че аз съм тъп))). Еми, то се вижда колко ти е багажа!
Какъв съвет дава, Васко?
Споделила е мнението си - тук. Къде е съветът?
В кое не е права? Дай да видим...
Как се дава отговор на съвет?
Ще си починеш ли сам или отново да разчистя темата?
Айде, още кой ще се включи с идеи: Повтарям въпроса:
Защо във почти всички дневници пишете, че няма значение колко и кога ядем, стига да не надвишяваме калорийният си баланс, но казвате, че изядени 1000 калории на веднъж е много лошо?
Аз никъде не съм казвал че 1000 Ккал наведнъж е кофти, Даже 2400 Ккал на веднъж не е няква драма според мен, просто е стискала по-дълго на глад, който казахме че за момичета не е много супер и8 накрая е изяла порциите си за трите дни наведнъж. Нищо страшно според мен, но същото горе-долу щеше да е да си яде 800-те калории всеки ден и щеше да в същия дефицит.
И качеството на пицата като храна макар и не топ предполагам, като макроси съвсем не е зле. Проверих и според МФП една голяма пица Доминос съдържа:
Domino’s Large Pepperoni Pizza - Large Pepperoni Pizza,
8 slice
2,400 Ккал
272 гр. карбс
100 гр. мазнини
96 гр. протеин
16 гр. влакнини
Също, аз лично продължавам да си твърдя, че ако яде по 800 Ккал на ден в продължение на 2-3 месеца и спортува по 1 час, накрая ще е свалила тези 7 килограма, че и повече даже.
Вече как ще ѝ се отрази на хормоните, настроението, фигурата, визията и генерално здравето и т.н. изобщо не мога да направя информирано предположение, според мен ще е с влошено поне хормонално състояние, може и цикъла да ѝ се обърка или спре от толкова ниски подкожни мазнини и дългото лишаване.
09.08.19
15:47
казано от Brown Bomber на 09.08.19, 15:29:
Много специалисти по отслабването, теоретици на високо ниво, ама без воля, остават само празните приказки и шкембетата.
Ами ако трябва да бъдем честни, повечето треньори, фитнес инструктори и т.н. и т.н. - за истински професионалисти говоря, в доста от случаите нито могат да вдигнат колкото свои спортисти, клиенти и др., нито визуално са толкова добре колкото тях. Това, че не го прилагаш върху себе си, не значи, че не знаеш как се случват нещата и какво трябва да се прави. Говоря принципно, нямам себе си предвид.
Опс........и Рипетоу е с шкембе ;-)
Мнението беше редактирано от Деян на 09.08.19 15:51.
09.08.19
15:48
казано от Кольо Пияндето на 09.08.19, 15:42:
казано от Carbohydrate на 09.08.19, 15:32:
Какъв съвет дава, Васко?
Споделила е мнението си - тук. Къде е съветът?
В кое не е права? Дай да видим...
Как се дава отговор на съвет?
Ще си починеш ли сам или отново да разчистя темата?
И все по-рядко ще издържаш. Да се захраниш с пица след фаст е меко казано брутално. За психиката, за дисциплината, за храносмилането.
След активията с трите плодчета може би пак ще скъсаш синджира и така до безкрай. Накрая ще си прецакаш здравето и/или психиката, а и току-виж постигнеш обратния ефект и се нашишкаш.
Искам да питам, как това ще се отрази на здравето, храносмилането и т.н. след като всички тук пишат, че няма разлика колко пъти на ден ядеш и по колко, ако си в калориен дефицит? (Оставаме за сега качеството на храната, хубава лоша, не пишем за това, да допуснем, че е идеална). Ето, аз не съм ял от вчера и довечера ще си направа вечеря от 2000 ккал (2500 ми е баланса).
09.08.19
16:07
казано от Carbohydrate на 09.08.19, 15:48:
Искам да питам, как това ще се отрази на здравето, храносмилането и т.н. след като всички тук пишат, че няма разлика колко пъти на ден ядеш и по колко, ако си в калориен дефицит?
Към хранене веднъж на 3 денонощия ще се адаптира в някаква степен, но в дългосрочен план не съм уверен, че нещата ще се разминат без проблемно. Психическият проблем вече е наличен - тя губи търпение и залита към junk food. Дисциплинарно проблемите също се мяркат - при първият гладен цикъл от режима не успява да навакса водата. Храносмилане - рано е за проблеми, но и те няма да закъснеят.
Ето, аз не съм ял от вчера и довечера ще си направа вечеря от 2000 ккал (2500 ми е баланса).
Именно. Разликите между теб и Аделина почти не се забелязват, нали?
Първо - ти не си с поднормено тегло в момента.
Второ - караш 24 часа (1 денонощие) без храна, не 72 часа (3 денонощия).
Трето - след 72 часа (3 денонощия) без храна ще гръмнеш ли 6000 kcal чрез пица? Защо?
Четвърто - 2000 kcal еднократно за теб са нещо доста различно от 2400 kcal еднократно за нея (лично тегло, количество мускулна маса).
Колкото по- дълъг е фаста, толкова по - важна е захранката. При фаст от 20-30 часа няма толкова значение дали ще прекъснеш с пица или не. При по - продължителен фаст начина на прекъсване става все по-значим от гледна точка на здравословните последици. Храната трябва да се ” представя” бавно на тялото. Да е лесно смилаема и да не води до голям инсулинов пик след дълга липса храна.
Естествено пицата е храна, която ще доведе до бързо прекъсване на процеса на изпадане в кетоза, който се постига по-бързо с фаста, докато примерно едни зеленчуци с месо ще го продължат. Лично аз свалям и прием на пици , сладолед и завишен прием на въглехидрати стига да съм дефицит. Просто при един вид на храната се задейства едни процеси в тялото при друг - други. И при двата случая може да сваляш ако ги нагодиш към собствения си начин на живот.
09.08.19
16:18
казано от Иван Марков на 09.08.19, 16:08:
Колкото по- дълъг е фаста, толкова по - важна е захранката. При фаст от 20-30 часа няма толкова значение дали ще прекъснеш с пица или не. При по - продължителен фаст начина на прекъсване става все по-значим от гледна точка на здравословните последици. Храната трябва да се ” представя” бавно на тялото. Да е лесно смилаема и да не води до голям инсулинов пик след дълга липса храна.
Естествено пицата е храна, която ще доведе до бързо прекъсване на процеса на изпадане в кетоза, който се постига по-бързо с фаста, докато примерно едни зеленчуци с месо ще го продължат. Лично аз свалям и прием на пици , сладолед и завишен прием на въглехидрати стига да съм дефицит. Просто при един вид на храната се задейства едни процеси в тялото при друг - други. И при двата случая може да сваляш ако ги нагодиш към собствения си начин на живот.
искаш да кажеш, че ако ям всеки ден по веднъж по 2000 ккал (от необходимите ми да речем 2300- 2500) аз ще топя мазнини и ще отслабвам?!
09.08.19
16:19
казано от Кольо Пияндето на 09.08.19, 16:07:
Искам да питам, как това ще се отрази на здравето, храносмилането и т.н. след като всички тук пишат, че няма разлика колко пъти на ден ядеш и по колко, ако си в калориен дефицит?
Към хранене веднъж на 3 денонощия ще се адаптира в някаква степен, но в дългосрочен план не съм уверен, че нещата ще се разминат без проблемно. Психическият проблем вече е наличен - тя губи търпение и залита към junk food. Дисциплинарно проблемите също се мяркат - при първият гладен цикъл от режима не успява да навакса водата. Храносмилане - рано е за проблеми, но и те няма да закъснеят.
Ето, аз не съм ял от вчера и довечера ще си направа вечеря от 2000 ккал (2500 ми е баланса).
Именно. Разликите между теб и Аделина почти не се забелязват, нали?
Първо - ти не си с поднормено тегло в момента.
Второ - караш 24 часа (1 денонощие) без храна, не 72 часа (3 денонощия).
Трето - след 72 часа (3 денонощия) без храна ще гръмнеш ли 6000 kcal чрез пица? Защо?
Четвърто - 2000 kcal еднократно за теб са нещо доста различно от 2400 kcal еднократно за нея (лично тегло, количество мускулна маса).
абсолютно си прав и може да се допълни с още доста неща!
09.08.19
16:25
Госпожице Тодорова или г-жа, не знам, виждам, че тайно сте във темата. Искам да ви кажа, че вие правилно сте написали всичко, не се притеснявайте! Просто трябва да стоите зад думите си, а не да се скатавати и някой друг да отговаря вместо вас. Защото, реално погледнато, един и същ съвет може както и да е правилен, така и да не е! 🙂
казано от Carbohydrate на 09.08.19, 16:18:
казано от Иван Марков на 09.08.19, 16:08:
Естествено пицата е храна, която ще доведе до бързо прекъсване на процеса на изпадане в кетоза, който се постига по-бързо с фаста, докато примерно едни зеленчуци с месо ще го продължат. Лично аз свалям и прием на пици , сладолед и завишен прием на въглехидрати стига да съм дефицит. Просто при един вид на храната се задейства едни процеси в тялото при друг - други. И при двата случая може да сваляш ако ги нагодиш към собствения си начин на живот.искаш да кажеш, че ако ям всеки ден по веднъж по 2000 ккал (от необходимите ми да речем 2300- 2500) аз ще топя мазнини и ще отслабвам?!
Да. Отслабване е по- коректният термин. Естествено при определен тип ” по-чисто” хранене свалянето ще е по-оптимално. Ако говорим обаче за прекъсване на дълъг фаст нещата са малко по - различни и храната трябва да се подбира и приема в определен ред , както писах и по- горе.
09.08.19
16:42
казано от Carbohydrate на 09.08.19, 16:25:
Госпожице Тодорова или г-жа, не знам, виждам, че тайно сте във темата. Искам да ви кажа, че вие правилно сте написали всичко, не се притеснявайте! Просто трябва да стоите зад думите си, а не да се скатавати и някой друг да отговаря вместо вас. Защото, реално погледнато, един и същ съвет може както и да е правилен, така и да не е! 🙂
Никак не е тайно присъствието ми в темата, просто комуникацията с теб не ми допада и това е наистина последното, което ти пиша в тази или в която и да било друга тема. От тук нататък оставаш глас в пустиня, както и трябваше да стане от самото начало, ама нейсе.
1. Ти въпрос, формулиран по поста, който аз написах, не ми зададе. К’ви минимуми, к’ви максимуми, к’ви пет лева? Къде споменах калории? К’ви дефицити? От мен се искаше да давам обяснения за мнението на съвсем други хора, които на прима виста дори не мога да назова. Въпрос, на който можех да отговоря от свое име, зададе чак тук: https://www.bb-team.org/forums/viewthread/84360/P40#p-1347245
2. Нападките ти са тотално лични, щот’ налЕ...
3. Поведението ти е неуважително, вулгарно и неадекватно, и не смятам, че дължа обяснение за каквото и да било (нито време, нито внимание) на някой, който проявява такова отношение.
Ако и тоя път не е ясно, ще съм скъсала пет минути, но пък поне е за последно.
Моите уважения към Кольо за търпението и дипломатичността.
искаш да кажеш, че ако ям всеки ден по веднъж по 2000 ккал (от необходимите ми да речем 2300- 2500) аз ще топя мазнини и ще отслабвам?!
Според мен (а и според няколкото научни пиър-ривю’д статии, които съм чел по въпроса) е точно така. Дори при определени условия/според някои изследвания ще свалиш ПО-БЪРЗО ако ядеш по веднъж на ден, отколкото ако си го разхвърляш на 3, 5 или 15 яденета през деня.
09.08.19
17:12
Типичен пример е воинската диета, с едно хранене само вечер, при която даже не се говори и за дефицит, а просто да се яде в поредност-салатата, протеина/месото и накрая въглехидратите. Но и да не се спазва поредността, пак май се сваля.
Мнението беше редактирано от Деян на 09.08.19 17:14.
09.08.19
17:18
казано от Димо на 09.08.19, 16:42:
Според мен (а и според няколкото научни пиър-ривю’д статии, които съм чел по въпроса) е точно така. Дори при определени условия/според някои изследвания ще свалиш ПО-БЪРЗО ако ядеш по веднъж на ден, отколкото ако си го разхвърляш на 3, 5 или 15 яденета през деня.
тоест, искаш да кажеш, че при трениране, мускулите расходват энергия и стоят “празни”, до като чакат да ги заредиш с онова единствено хранене?
Би ли пояснил това “стоят празни”?
p.s. И опитай да пишеш по-грамотно.
Мнението беше редактирано от Станимир на 09.08.19 17:24.
09.08.19
19:18
Кольо, можеш да истриваш колкото си искаш, това означава само едно нещо, че си слабак, не само физически, но и психиката ти е, като на жена! Смешно ми е))). Няма скоро да минеш на ново ниво, за съжаление!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.08.19 19:20.
09.08.19
19:30
казано от Станимир на 09.08.19, 17:23:
p.s. И опитай да пишеш по-грамотно.
казано от Деян на 09.08.19, 17:12:
а просто да се яде в поредност-салатата, протеина/месото и накрая въглехидратите.
Първо ракията, после салатата!
p.s. Детската учителка да си задържи забележките.
09.08.19
19:42
Димо, уважавам те, подкрепил си мнение на един олигофрен, който не е във форума и е далеч от всичко, стар познайник, още преди теб,...както и да е. Да менем към въпроса.
Когато си на едно хранене през деня и имаш развиваща тренировка (силова), има значение дневният хранителен режим. Режим е думата! Да допеснем, че имаш сутрешна тренировка по ББ. След нея мускулите са използвали някакво количество от енергията. Тя е доста голяма, знаем го, за да има на следващата тренировка хормонален отклик и суперкомпенсация....но ние не ядем нещо за да компенсираме загубата на енергия. Каво става тогава? Организма при всяко наше движение, било то и силово, включва всички влакна, да, даже аеробните, които използват окислението на мазнините. Кръвната захар пада, организма трябва да я поддържа, иначе ще умре просто и дава от запасите си на гликоген в черният дроб, за да ги възстанови. Паралелно имаме окислени мазнини. От медицината знаем, че имаме запас от гликоген около 90 г, средно, как то и че можем да усвоим без да се превърнат в мазнини средно толкова въглехидрат. Но да оставим това. Изхарчили сме доста енергия, която бавно се попълва от мазнините, понеже ние не се храним и в стомаха ни няма нищо. Ние, общо взето разграждаме депата от своята запасена мазнина, като попълваме до някъде запасите на мускула. За това сочи факта, че след един час, може и по рано, ние може да направим същото количество повторения при ББ трениране! Факт! Храненето вечер с баланса на калории, клони към запълването на празните депа в нашите мастни клетки, които са празни ( клетките си седят, като прозни торбички и запълването им е също толкова бързо, като и изпразването им. За това хората си връщат толкова бързо предишния вид, когато прикалят, но ти това го знаеш от практиката....и т.н.
09.08.19
19:48
Carbohydrate,
...това ми е нивото, толкова силица имам.
Тези, които ме познават, ще потвърдят.
Сега, обаче, те моля сериозно да си преосмислиш стила и изразните средства във форума. Занимавам се в името на останалите, та белким остане нещо стойностно в дискусията... Знаеш, че има много по-лесни начини да те ограничим, ако не си в състояние да се контролираш.
Тази тема е дневник, не място за обща и дървена философия.
Забравяш къде се намираш.
09.08.19
19:52
казано от Кольо Пияндето на 09.08.19, 19:48:
Carbohydrate,
...това ми е нивото, толкова силица имам.
Тези, които ме познават, ще потвърдят.Сега, обаче, те моля сериозно да си преосмислиш стила и изразните средства във форума. Занимавам се в името на останалите, та белким остане нещо стойностно в дискусията... Знаеш, че има много по-лесни начини да те ограничим, ако не си в състояние да се контролираш.
Тази тема е дневник, не място за обща и дървена философия.
Забравяш къде се намираш.
така е, ти си като Тато тук, колиш и бесиш, но през оная ми работа. Изтрихте всичките съобщения, където ме обиждат! ФАКТ! и още ми си правиш на готин. Що не си ебеш майката пръдльо! Ограничи си тъпотията!)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.08.19 20:54.
09.08.19
20:02
казано от Деян на 09.08.19, 15:47:
казано от Brown Bomber на 09.08.19, 15:29:
Ами ако трябва да бъдем честни, повечето треньори, фитнес инструктори и т.н. и т.н. - за истински професионалисти говоря, в доста от случаите нито могат да вдигнат колкото свои спортисти, клиенти и др., нито визуално са толкова добре колкото тях. Това, че не го прилагаш върху себе си, не значи, че не знаеш как се случват нещата и какво трябва да се прави. Говоря принципно, нямам себе си предвид.
Опс........и Рипетоу е с шкембе ;-)
Ако имаше и толкова воля, колкото знания, а ти ги имаш, може и по усет, но са абсолютно верни, щеше да се ...... опитай 🙂
12.08.19
06:29
Здравейте,хораа 🙂
Гледам голяма дискусия се е заформила докато ме нямаше. Нямам против де,просто нека спазваме добрия тон и без обиди! Няма смисъл от това,все пак ако някой просто е на различно мнение,нищо не пречи да го уважим 🙂))))
Значиии много съм щастлива! Свалила съм близо 2 килограма за 1 седмица! Е,2та дни в планината с около 50000 крачки през уикенда само на плодове и кафе също спомогнаха доста.Чудесно е когато човек вижда резултатите от труда си. Също така за моя изненада нямам мускулна треска!
Чувствам се отлично,след тези 3 дена храна сега продължавам по план с нови 72ч. фастинг и ако продължавам с това темпо до края на месеца ще съм постигнала целта си! Нямам търпение 🙂))) (happy)
Хубав и успешен ден на всички!
12.08.19
17:48
Огромна част от тези 2 кг сега са вода и чревно съдържание.
Ако обаче продължаваш с толкова чести 72 часа гладувания, последвани от неадекватно хранене, каквото ти имаш, до края на месеца вероятно ще си постигнала целта си на кантар (да, ще сочи по-малко тегло), но визуално няма да си доволна, защото ще си свалила и активно тегло.
След това, понеже на такъв глад не се държи дълго време, и вземайки предвид недостатъчните ти калории в дните, в които се храниш (салати, праскова, активия; няма протеин, няма мазнини) и съдейки по нахвърлянето върху пицата (и да, така НЕ се захранва след 72 часа глад), ще си върнеш свалените кила с лихвите.
13.08.19
07:18
Благодаря ти за мнението,Вероника. Определено ще го взема под внимание и следващия път ще внимавам със захранването и ще гледам да ям повече яйца и салати по време на дните с храна.
Вчера гледах някакви клипчета с тренировки и реших за първи път да отида на фитнес където да пробвам да тренирам с тежести. Мина ужасно и не мисля,че скоро ще стъпя в подобна зала пак,просто не е за мен това.
Първо залата беше пълна с мъже (мисля,че имаше само още едно момиче,но тя беше с приятеля си) и постоянно идваха някакви момчета да ме заговарят,начинаеща ли си,искаш ли помощ,това упражнение не се прави така,нека ти помогна,сама ли си тук и т.н. Ако искам някой да ме сваля ще отида в някоя дискотека или бар просто??
После обаче стана нетърпимо вече. Реших да се пробвам да правя клекове с късия лост (не знам дали така се казва,имаше дълги и къси) и зад мен точно застанаха няколко момчета и падна едно супер досадно и гадно гледане в дупето ми. Сякаш това не бе достатъчно,ами единият почна да ми обяснява как съм правела грешно упражнението и трябвало да ме “пази”,каквото и да значи това. Каза ми да направя още една серия,в която той щял да ме пази,а аз с целия си акъл се съгласих.... И почвам аз,застава нашия герой и започва някакво приклякане с мен,като го усещам че е на няколко сантиметра от мен. Аз естествено се притесних малко,но той ми вика продължавай,продължавай и в момента в който го усетих как се отърква в дупето ми чашата преля. Оставих лоста и просто щях да се разрева.... :( събрах си нещата и си тръгнах. Не съм от тези момичета,които биха се развикали на някой,но конкретно в този случай ми се прииска да съм от тях. Оффф ужас,срам ме е даже че ви го разказвам това :( Момичета,някоя от вас сблъсквала ли се е с нещо подобно и как е добре да постъпя в тази ситуация? Много ми е гадно,моля за съвет :(
13.08.19
10:05
Къде е това, бре :-) Да не е зала с предимно мъжки индивиди. В настоящата зала, а и в другата където съм ходил, такова нещо никога не съм видял да се случва. Обикновено има доста мадами и то готини, очевидно някои начинаещи, но всеки си гледа него си и рядко, ако някой заговори някоя ей така. Нормално е-млади хора. Ама пък чак такова стълпотворение зад мацка, опитваща се да прави клек и толкова желаещи за “пазачи” и “отърквачи”. Иначе да-така се “пази”, когато някой кляка. Вече, защо се е отъркал и какво точно и отърквал, не знам.
Няма да се косиш, продължавай напред, като просто ги разкарай следващия път. Кажи им с по-сериозен тон и без никакви усмивки: “Благодаря за желанието да ми помогнете, но ще ме оставите ли да тренирам или не. Има кой да ми дава съвети, какво и как ;-)”
Смени залата...явно е пълна с квартални педалчета събрали се на групи,щот иначе като са поединично не са толкова отворени.
В залата където ходя(Флайс) доста е голяма,до сега не съм видял някой да тормози момиче така,а не е като да няма мацки.
Самия аз винаги избягвам да заговарям по какъвто и да е повод...за да не притесня момичето...и да не си помисли-тоя па дърт козел ,къде се бута...винаги изчаквам на разстояние да си взема нещо необходимо и тн.
13.08.19
10:28
И аз, Нервак като упоменах тази “другата”, за Флайс имах предвид. Иначе в настоящата, освен нормалния поток от мъже, бая от посетителите са си много натокани пичове. Готини, млади, отворени, много от тях очевидно на препарати и с коли пред залата започващи от 30-40 бона, така като ги гледам. Обаче и те не правят такива простотии и не се врат на никоя нова или непозната мацка. Явно е до хора, просто на такава зала е попаднала. Но бързо, бързо както казах може да ги разкара. Стига да няма някакви брутални нахалитети. То обикновено, по-простоватите и с нисък статус мъже, са именно такива.
Мнението беше редактирано от Деян на 13.08.19 10:31.
Може би има и някакво значение в кой часови пояс се тренира. От трите зали , които съм сменил ми е направило впечатление, че сутринта предимно тренират семейни мъже, които гледат да приключат възможно най- бързо тренировката за да не закъснеят за работа. Лично на мен два - три пъти са ме заговаряли жени да им помогна с разтоварването на тежестите . Разтоварвал съм от учтивост и съм си продължавал с тренировката. В сегашната зала има май бая жени, но даже не съм обрънал внимание как изглеждат. Иначе инцидентно когато съм ходил вечерта съм виждал крийпи типове да се бутат да “помагат ” на момичетата във фитнеса.
Конкретно може да пробваш да тренираш сутринта или друго време, което няма много хора. Да тренираш със слушалки( което ми напомня че трябва си взема плеяр и аз) . Когато си със слушалки хората по- малко те заговарят или ако те заговорят може да се правиш , че не ги чуваш . Най- добрия вариант си остава - учтиво да ги пратиш да вървят на ...
13.08.19
11:18
казано от Аделина Христова на 13.08.19, 07:18:
Ако искам някой да ме сваля ще отида в някоя дискотека или бар просто??
В кой бар ходиш да те свалят?
казано от Аделина Христова на 13.08.19, 07:18:
и зад мен точно застанаха няколко момчета и падна едно супер досадно и гадно гледане в дупето ми.
Имам сходен проблем, редовно идват и започват да се дупят по клин пред мен, нечовешко е.
казано от Деян на 13.08.19, 10:28:
Готини, млади, отворени, много от тях очевидно на препарати и с коли пред залата започващи от 30-40 бона, така като ги гледам.
Страшни пичове.
казано от Деян на 13.08.19, 10:28:
То обикновено, по-простоватите и с нисък статус мъже, са именно такива.
В игра на тронове ли живееш?
13.08.19
11:21
E, Ванка, сигурно има значение времето, в което посещаваш залата, ама както казах, зависи от “късмета”, какъв контингент се мотае в района. Само уикенда ходя около обяд или в ранния следобяд, рядко привечер, но през делничните дни обикновено съм след работа. Т.е. в диапазона 18-20 ч. и ги има всякакви възрастови граници. Явно си е до хора.
Това със слушалките е добра идея. На мен обаче ми пречат да тренирам, разсейват ме.
Бомбър, имах предвид хора, които определено могат да си позволят да са нахални, защото първо, повечето от мацките им се кефят и второ-имат някакво покритие. Хайде, махни факта, че някои са на препарати. И въпреки това, че сигурно не страдат от липса на женско внимание, не наглеят и не досаждат на готините мацки, посещаващи залата.
И не, не живея в Игра на тронове. Дори всеки ден на пътя го виждам това нещо-най-наглите и простовати шофьори като извадка от цялото, обикновено не са тея дето карат скъпите коли, а калтаците. И не правя сравнение, какъв си в зависимост от това, колко е скъпа колата ти. И моята не е, давам само пример. Но едно е все пак интелигентен човек, с някакъв статус в обществото /било то в професия, било то в нещо друго или пък просто уважаван човек в средите си/, друго е гашльото и никаквеца. Ей такива мекерета обикновено се цанят да “пазят” нашата съфорумка. Е, има и от другите, но това което виждаме ежедневно показва кои преобладават.
Мнението беше редактирано от Деян на 13.08.19 11:50.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече