Според вас кога е по-добре да тренирам?

07.08.19
17:27

Здравейте, чудех се дали това, което правя е правилно и реших да пусна тема, в която да видя какво мислят повечето хора.
Тренирам само на лостове по 3-4 пъти на седмица. Всяка една тренировка се състои от трениране на цялото тяло (отнема ми около 60-90 минути). Въпросът е, че често карам нощни смени на работа и не ми остава много време да тренирам. В моментът след 12-часова нощна смяна тренирам към 9 сутринта (не съм спал цялата нощ), прибирам се, ям и спя до към 17:00.

Според вас как е по-добре? Директно след нощната ми смяна да си правя тренировката или първо да се прибера, да поспя примерно до 15:00 и тогава да тренирам? Понякога се случва след нощна да съм много изморен и да нямам сила за нищо, а после като се събудя се чувствам отново отпаднал и пропускам един ден трениране.

Здрасти!

На този въпрос най-добре можеш да отговориш ти, а и вече май си наясно със ситуацията.
Все пак зависи ти как и кога се чувстваш най-добре. Дори и да ти даваме някакви съвети, те малко или много ще са пречупени през нашия опит.

Като цяло е хубаво да тренираш, когато чувстваш, че имаш енергия, а не когато си смазан.

На твое място, аз не бих могла директно след нощна смяна. Такава съм - липсата на сън ме убива. Бих се наспала, след което бих отишла да тренирам.
Ако обаче и след съня не чувствам особен прилив на енергия, ще мисля план Б:
- скалирана/ по-лека тренировка
- пропускане на тренировката в този ден, в случай, че имам възможност на следващия или по-следващия да тренирам след по-добро възстановяване.

Пробвай различни варианти просто, виж кое ще ти е най-добре.
Следи си силовите показатели, те са добър ориентир.

08.08.19
17:04

По принцип имам повече сила, докато още съм буден. Като се събудя след нощна следобед и имам чувството, че ще умра, защото спя по различно време през 2-3 дни и докато тялото ми разбере къде се намира минават 2 часа и не съм много в кондиция да тренирам. Благодаря ти!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1