Лодка или гребане със скрипец

15.08.19
14:28

Здравейте, искам да попитам някой дали знае каква е разликата между лодка и гребане със скрипец? И как точно се изпълняват? Благодаря ви предварително.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Кое по-точно наричаш “лодка”?
Защото за мен това е придвижване във вода с дървен плавателен съд и гребла.

Деян

15.08.19
15:22

казано от Krasimir Emanuilov на 15.08.19, 14:28:

Здравейте, искам да попитам някой дали знае каква е разликата между лодка и гребане със скрипец? И как точно се изпълняват? Благодаря ви предварително.

Принципно много хора използват обозначението на упражнението като “лодка”, когато имаш накланяне напред на торса и връщането му назад заедно с издърпване на въжето на хоризонталния скрипец. Т.е. все едно си на истинска лодка и гребеш с две гребла. Аз лично не се накланям на никъде и издърпването се старая да е основно с гръбните мускули и минимална възможна свивка в лактите.  Иначе “гребане на скрипец” рядко съм срещал като употреба. Имаш гребане с щанга, гребане с дъмбел и придърпване на хоризонтален или вертикален скрипец. Най-наподобяващо на гребане на хоризонтален скрипец ще е, когато е с прав лост, а не ръкохватка за успореден хват. Но както и да се нарекат, упражненията и вариациите за изпълнението им са ясни.

Мнението беше редактирано от Деян на 15.08.19 15:46.

Леле.. ама на придърпването на хоризонтален скрипец наистина му казвали “лодка”... За пръв път се сблъсквам с това название.

В такъв случай, вероятно става въпрос за едно и също движение.

16.08.19
01:12

казано от Кольо Пияндето на 15.08.19, 14:30:

Кое по-точно наричаш “лодка”?
Защото за мен това е придвижване във вода с дървен плавателен съд и гребла.

Аз питам за съвсем друго нещо,  но благодаря все пак, изчерпателният ти отговор може да ми помогне в някоя кръстословица.

Мнението беше редактирано от Krasimir Emanuilov на 16.08.19 01:31.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1