29.07.05
15:10
Айде в тази тема да съберем всички шейкове, които знаем, защото си мисля, че от тях доста добре човек се възобновява от тежка тренировка, защото са в течно състояние и се получава чист протеин...
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
тази скромна рецепта сам си я измислих:
Банан или 2.
една шепа орехи разбити на ситно.
300мл. прясно мляко.
мед на вкус.
малко захар ако не ви е достатъчно сладко.
по някой път ако имам слагам и половин ябълка.
това цялото го бъркам докато стане подходящо за бебе. :D
01.09.05
23:40
след трен разбито:
1.прясно мляко
2.звара
3.2 банана
мерси, много ми се услаждат такива шейкове и особено след изтощителна тренировка, като изпия един протеинов шейк имам чувството, че се презареждам
след трен разбито:
1.прясно мляко
2.звара
3.2 банана
може ли да ми кажеш, мерки
П.с. Давайте още, дайте да оменим опит :D
[quote author=“Azazel”]шейка стана много добър, но си мисля, че сложих повече мед- 2 лъжици сложих и стана доста сладък, сложих 5-6 ореха, 1,5 банан, 300 мл мляко-майче е много, 2 белтъка и 2 лъжици извара и става мноооо добро :wink:
цялата смес излезе 700 мл, аз изпих 400 мл и имам чувството, че ще се пръсна, трябва да правя по по-малко, сигурно ще го оставя за утре :roll:
дамм последно време и аз се замислям и майче ще приключа с тях, жалко, че си нямам кокушарник :lol:
23.10.05
20:27
цели овесени ядки,прясно мляко 500мл и степ4е
в мощен шейкър и гъл гъл :lol: :lol: :lol:
два белтъка
банан
2 лажици мед
800кал
————————————————
банан
прсно мляко 200мл
мед
520кал
————————————————
кисело мляко 450
банан
2 мед
орехи 1шепа
900кал...вис. въг.
много добър
————————————————
След трен
——————————————————————————-
:arrow: Кисело мляко ( На Баба )
:arrow: 1 яице
:arrow: И мед
И бъркам с миксера :)
——————————————————————————-
1 въпрос—> Така може ли да си взимам протейна така :arrow:
Кисело мляко След това слагам 2 лажици протеин и 1 яице :?: :?:
Похубаво ли ще е или да си го пия както трябва с мляко :?: :roll:
[quote author=“MuscleTech”]след трен разбито:
1.прясно мляко
2.звара
3.2 банана
След това мога ли да си пия протеина :?:
07.11.05
12:15
300 мл. прясно мляко ( Загрято обаче )
3 белтъка (може и целите яйца)
2 шоколадчета Марс
1 Банан
2 - 3 лъжички мед ( супени )
2 лъжички захар супени ( И по-малко става )
Сложете допълнително Канела и какао за подобряване на вкуса. :)
И накрая разбивате с пасаторче или с нещо друго
Колкото по-загрято е млякото толкова по лесно ще разбиете шейка.
07.01.06
17:03
ето ви един шейк и от мен.
пия го всеки ден. на мен ми е вкусно, след това и на гаджето му е вкусно, ако разбирате какво имам предвид 8)
- 200 мл сок ябълка
- 200 мл сок ананас
- 1 банан
- 2 сл мед
- 1 белтък
- 1 чл ванилия
- 1 чл индийско орехче
- 1 чл канела
Аз си правя шейковете със много узрели банани . Имам един висок миксер събира 1,5л слагам протеина - вода около 300-400гр и после дробя бананите докато се напълни и това е . Миксера ми е много мощен - и съм правил доста диви експерименти включващи протеин - някой направо и прасе не би ги погледнало .
20.05.06
12:39
500 мл мляко
2 банана
2 топки сладолед
1 лъжичка пудра захар
1 ванилия
и става перфектно просто
След тернировка:
4 белтъка + 1 жълтък,2 супени лъжици мед,400 гр. кисело мляко “Верея”-калции,2 банана - на два пъти го дигам и съм ток и жица :P :D
1- Извара
2- три суп.лъжици кисело мляко
3- 7 ягодки, една малка ябълка
4- 2 степчета суправит
5- 2 чаени лъжици мед
И в шейкара!!!!! :lol: :wink:
Боже, хора, това ли наричате протеинови шейкове?! :shock: Та това са въглехидратни мегатонни бомби! Какви са тези шоколади, захар?!? Сега вече разбирам защо в България хиляди мъже блъскат във фитнеса, а по улицата се виждат само лоени топки... :o Както и да е.
Има ли някой тук, който да ми каже една рецепта за НИСКОКАЛОРИЧЕН протеинов шейк (защото протеинът сам по себе си е достатъчно калоричен), като под протеин имам предвид 90% соев изолат на прах. Шейк, който е предназначен за хора във фаза на дефиниция, а не на освинване (както явно някои разбират фазата на натрупване)...
[quote author=“Lumina”]Боже, хора, това ли наричате протеинови шейкове?! :shock: Та това са въглехидратни мегатонни бомби! Какви са тези шоколади, захар?!? Сега вече разбирам защо в България хиляди мъже блъскат във фитнеса, а по улицата се виждат само лоени топки... :o Както и да е.
Има ли някой тук, който да ми каже една рецепта за НИСКОКАЛОРИЧЕН протеинов шейк (защото протеинът сам по себе си е достатъчно калоричен), като под протеин имам предвид 90% соев изолат на прах. Шейк, който е предназначен за хора във фаза на дефиниция, а не на освинване (както явно някои разбират фазата на натрупване)...
За какви фази говориш,повечето в този форум качват маса...а и става дума за след тренировка,когато е подходящо да се взмат бързи въглехидрати.
Иначе по темата
протеин+канела+ванилия+прясно мляко+банан+(мед/захар/подсладител)
[quote author=“djpetko”][quote author=“Lumina”]Боже, хора, това ли наричате протеинови шейкове?! :shock: Та това са въглехидратни мегатонни бомби! Какви са тези шоколади, захар?!? Сега вече разбирам защо в България хиляди мъже блъскат във фитнеса, а по улицата се виждат само лоени топки... :o Както и да е.
За какви фази говориш,повечето в този форум качват маса...а и става дума за след тренировка,когато е подходящо да се взмат бързи въглехидрати.
Иначе по темата
Ясно, аз горе-долу си правя същото, без банана и прясното мляко, защото те само ми качват калориите и въглехидратите. :)
Говоря за фазите на бодибилдинга, които са три - масиране (натрупване), дефиниция и възстановяване (почивка). Съотношението е 8-9 месеца натрупване, 3-4 месеца дефиниция и 2-3 седмици почивка. Това е годишният цикъл на един бодибилдър. Маса се качва само през първата фаза. Не през цялото време. И никога със захар и шоколад! А след натрупването винаги следва дефиниция, в която се тренира и едновременно се пази строга диета, за да изчистиш тлъстините, натрупани преди това покрай мускулите.
Това беше уточнение.
[quote author=“Lumina”][quote author=“djpetko”][quote author=“Lumina”]Боже, хора, това ли наричате протеинови шейкове?! :shock: Та това са въглехидратни мегатонни бомби! Какви са тези шоколади, захар?!? Сега вече разбирам защо в България хиляди мъже блъскат във фитнеса, а по улицата се виждат само лоени топки... :o Както и да е.
Иначе по темата
Ясно, аз горе-долу си правя същото, без банана и прясното мляко, защото те само ми качват калориите и въглехидратите. :)
Говоря за фазите на бодибилдинга, които са три - масиране (натрупване), дефиниция и възстановяване (почивка). Съотношението е 8-9 месеца натрупване, 3-4 месеца дефиниция и 2-3 седмици почивка. Това е годишният цикъл на един бодибилдър. Маса се качва само през първата фаза. Не през цялото време. И никога със захар и шоколад! А след натрупването винаги следва дефиниция, в която се тренира и едновременно се пази строга диета, за да изчистиш тлъстините, натрупани преди това покрай мускулите.
Това беше уточнение.
Е незнам това е сигорно за несериозните билдери,но колкото време си качвал,толкова време ще ти трябва да се изчистиш,аз лично правя 6-7 качване на маса и 4-5 изчистване(обикновено през лятото),никакви почивки,освен високовъглехидратни дни при период на изчистване.Друг е методът...на 7-мия месец започвам постепенно и много бавно да намалявам въглехидратите и калориите,като до 8-мия месец вече чистя с пълни сили...
За мен няма такова нещо като слаба форма,просто се старая да качвам чисто цялата година,до колкото е възможно,и след това чистя.
Такива почивки 1-2 месеца само могат да ми навредят,както се казва ще почиваш в гроба.
[quote author=“djpetko”] Е незнам това е сигорно за несериозните билдери,но колкото време си качвал,толкова време ще ти трябва да се изчистиш,аз лично правя 6-7 качване на маса и 4-5 изчистване(обикновено през лятото),никакви почивки,освен високовъглехидратни дни при период на изчистване.Друг е методът...на 7-мия месец започвам постепенно и много бавно да намалявам въглехидратите и калориите,като до 8-мия месец вече чистя с пълни сили...
За мен няма такова нещо като слаба форма,просто се старая да качвам чисто цялата година,до колкото е възможно,и след това чистя.
Такива почивки 1-2 месеца само могат да ми навредят,както се казва ще почиваш в гроба.
Както се сещаш, няма да тръгна да пиша предния си постинг, измисляйки си сама разни норми - в крайна сметка аз не разбирам. Затова чета книги от сериозни билдъри. Просто съм ти цитирала каквото съм чела...
25.11.06
20:34
Абе тука принципно си пишат рецептите не жени по 45 кила,които искат да станат 40,а мъже,които искат да качват ЗДРАВО-а това включва и качване на мазнини.След здрава тренировка обаче един такъв шейк идва просто пперфектно въпреки,че наистина е много калоричен и с много въглехидрат в него.Иначе по темата:
1.3 белтъка-сварявам яйцата,отделям белтъка и после го правя на каша с пасатора.Без вкус е и не се усеща.
2.100-200гр. извара
3.1 банан
3.50гр. мед
Много е як тоя,даже половината го изпивам и чак след половин час другата половина.
13.08.15
14:46
Искам да попитам дали 300 мл прясно мляко, 1 яйце и 1 банан ще се получи добре, това примерно всяка вечер преди лягане или преди тренировка.
казано от Ивалин Спасов на 13.08.15, 14:46:
Искам да попитам дали 300 мл прясно мляко, 1 яйце и 1 банан ще се получи добре, това примерно всяка вечер преди лягане или преди тренировка.
Не, не мисля че е подходящо за преди лягане.
24.05.20
12:12
Аз лично си преправя шейк от:
1. 250мл. Прясно мляко;
2. 1 чаена чаша овес;
3. Един банан;
4. 1 средно голяма зелена ябълка, обелена и изчистена от семките.
Всичко това блендирам в блендера, като се получава смес от 600 - 700 мл. Аз трениран рано сутрин, така че половината изпивам 30 мин. преди тренировка, а другата половина след тренировка.
Не знам дали е правилно, но аз се чувствам добре.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече