11.09.19
22:50
Здравейте, на 17 съм, 74 килограма.
Има ли някакъв проблем да тренирам гръб, гърди и бицепс +1 упражнение за корем в един ден.
Към момента краката и трицепса не са ми толкова важни.
Благодаря.
Няма значение кое ти е важно и кое не, за да прогресираш трябва да тренираш цяло тяла. Иначе няма проблем да ги тренираш, но на дали ще можеш хубаво да ги натовариш толкова мускулни група в една тренировка. Силовите упражнения кате клека, лежанка и мъртва тяга, които е хубаво някое повторение да ти е с максимални килограми, а точно на предела на възможностите се стимулира по голямо отделяне на растежен хормон и тестостерон, които са от остовно значение към прогреса. Има програми за 4 дни седмично за цяло тяло, моя съвет е насочи се към нещо такова и не претренирай в един ден.
Здравейте, на 17 съм, 74 килограма.
Има ли някакъв проблем да тренирам гръб, гърди и бицепс +1 упражнение за корем в един ден.
Към момента краката и трицепса не са ми толкова важни.
Благодаря.
Проблем ще е, ако не ги тренираш в един ден, заедно с всичко останало, както си трябва. Поне докато си начинаещ, не си губи времето със сплитове. Докато мислиш за отделни мускули, а не за цялостно развитие на тялото, няма да постигнеш много. И краката са много важни (да не кажа, че са основното), дори да не мислиш така.
Иначе няма проблем да ги тренираш, но на дали ще можеш хубаво да ги натовариш толкова мускулни група в една тренировка.
Колко пък са тези мускулни групи, че да не може да ги натовари?
22.09.19
19:30
По принцип краката са ми природно здрави, но ще се вслушам в съвета.