Как расте мускулът?

Здравейте искам да отворя една тема защото чета и чета и нищо подобно не намирам.
Аз тренирам от поне 4месеца ям по 6-7пъти на ден гледам поне 2.000-2.500калорий да ям -аз д/г си ги изчислявам
От като почнах да тренирам бях 57кг вдигнах там 500гр пак го смъкнах - аз как мога да вдигна мускулна маса ??
Тренирам за горна част 1ч плътно почти без почивка по има няма 1мин след серия!
Аз тренирам 1ден за горна част на другия за Долна част и така всеки ден ги редувам - поне по 1 ден да има почивка.
Но бицепса си стои на 30-31 но защо ? Стегната е иначе
Иначе забелязах гърдите поне малко от малко пораснаха
А като направя 2седмици тренировка така като редувам почивам изцяло 2дена!
А и да добавя не ползвам добавки.

Темата беше редактирана от Тихомир Петков на 17.09.19 11:41.

Много фактори.
Храна. Начин на трениране. Сън.
Качеството > количеството (за всичко важи)

По принцип редувам упражненията за гръб,ръце,рамо,бицепс,трицепс,гърди и перки
Смисъл не само от едното няколко серии и после другото упражнение а ги редувам във рамките на 1час. Да ти кажа как се казват всичките и аз не знам - гледам клипове и от там.... А за храната гледам да ям нещо по мазно и калорично. Нямам режим за ядене като съм гладен ям почти на всеки 2часа

казано от Тихомир Петков на 17.09.19, 09:42:

Смисъл не само от едното няколко серии и после другото упражнение а ги редувам във рамките на 1час. Да ти кажа как се казват всичките и аз не знам - гледам клипове и от там.... А за храната гледам да ям нещо по мазно и калорично. Нямам режим за ядене като съм гладен ям почти на всеки 2часа

С други думи нищо не правиш.

казано от Веселин Блажев на 17.09.19, 10:42:

казано от Тихомир Петков на 17.09.19, 09:42:

С други думи нищо не правиш.

Добре дай нещо.... Например от твоя опит
Аз гледам другите всеки ден ги редуват упражненията а не на един път всичко - но като се замисля нали почти за всички упражнения си използваме ръцете и демек всеки ден се натоварват а не през ден примерно. Не знам !
Това което го права помага да но за релеф - а да изградят по-голям мускола ми трябва килограми. Ям но как да кача тази мускола маса ?
На едни и същи килограми си стоя - не знам със Тея добавки как са нещата.

Мнението беше редактирано от Тихомир Петков на 17.09.19 11:36.

За растеж на мускУла ти трябва силов прогрес и постоянство при тренировките и храненето. Ако правиш постоянно различни упражнения и не си следиш храненето, то ще тъпчеш на място. Горна-долна-почивка не е лоша програма, но зависи какви упражнения правиш. Важно е да ги познаваш и изпълнваш правилно, както и да следиш силовия прогрес. Наблегни на тежки, многоставни упражнения и повишавай плавно тежестта. Следи грубо какво и колко ядеш и го изчисли с някакъв калкулатор за макроси.
Недей се лута с месеци като муха в залата, правейки някакви измислици от нета, защото ще видиш прогрес само с фотошоп.

казано от Веселин Блажев на 17.09.19, 11:52:

За растеж на мускУла ти трябва силов прогрес и постоянство при тренировките и храненето. Ако правиш постоянно различни упражнения и не си следиш храненето, то ще тъпчеш на място. Горна-долна-почивка не е лоша програма, но зависи какви упражнения правиш. Важно е да ги познаваш и изпълнваш правилно, както и да следиш силовия прогрес. Наблегни на тежки, многоставни упражнения и повишавай плавно тежестта. Следи грубо какво и колко ядеш и го изчисли с някакъв калкулатор за макроси.
Недей се лута с месеци като муха в залата, правейки някакви измислици от нета, защото ще видиш прогрес само с фотошоп.

Развитие има и повярвай упражненията ги правя чисти
И забелязах гледам почти всички имат широки гърди а моите се едно са в кръгла форма. На 57кг. За 172висок е малко поне до 65кг. Как да стигна не знам и 70 не е зле тогава някаква диета ще имам вече
Мисля че на 65кг. Тялото ми ще изглежда по-добре !

Мнението беше редактирано от Тихомир Петков на 17.09.19 12:06.

Като прочетох - перки... и ми стана ясно.
Виж сега, нов си в цялата история.
Тежки многоставни упражнения - клек, тяга, кофи, лег, преси, гребания, набирания.
Обем 3 х 5 на всяко. Правиш по 3 упражнения на тренировка и така - гледаш да има силова прогресия.
Храна - има режими бол. Мазното е хубаво.

25.11.19
20:48

казано от Светослав Захариев на 17.09.19, 12:54:

Като прочетох - перки... и ми стана ясно.
Виж сега, нов си в цялата история.
Тежки многоставни упражнения - клек, тяга, кофи, лег, преси, гребания, набирания.
Обем 3 х 5 на всяко. Правиш по 3 упражнения на тренировка и така - гледаш да има силова прогресия.
Храна - има режими бол. Мазното е хубаво.

Целият фитнес в 5 изречения 😄 (y)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1