22.09.19
20:16
Здравейте, казвам се Мартин на 22 години съм, висок съм 173 и тежа 95кг. Мотивиран съм да свалям кила понеже вече усещам тежестта на тялото си и почвам да имам натоварване в коленете. Имам нужда от няколко съвета. Някой ще може ли да ми предложи някакъв хранителен режим и тренировки които мога да ги правя вкъщи.
Благодаря предварително!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Свалянето на мазнини е много просто нещо. Трябва да си в калориен дефицит. Тоест калориите, които изяждаш да са по-малко от тези, които изразходваш. И неминуемо ще отслабнеш. Няма нужда от някакви разписани диети. Дали ще ядеш по-малко, дали ще изразходваш повече калории от движение и тренировки, или пък и двете - това си е твой избор.
За да си в дефицит, трябва да знаеш колко калории на ден приемаш и колко изразходваш за да направиш математиката. Колко приемаш се установява като си теглиш храната и записваш калориите и смяташ. Изразходването се смята по формула, а ако правиш и някакви тренировки или движения, това се смята допълнително.
Всички тези сметки можеш да се научиш и да си ги правиш на ръка, но много по-лесно е да се регистрираш на безплатния сайт myfitnesspal.com или да си свалиш апликейшъна (поне за мен през браузър е по-удобен интерфейса) и да попълниш всички данни и всекидневно и честно да си пишеш храната и той ще ти казва всеки ден колко още имаш да ядеш за да си в дефицит. Като си изчерпаш калориите за деня, просто спираш да ядеш, за да си в калориен дефицит. И това е. Правиш това същото всеки ден в продължение на няколко месеца и ако си писал честно и редовно и си си стоял в дефицит, ще трябва да си смениш целия гардероб. А навиците и знанията за храната ще ти останат за цял живот, което е важно, нали не искаш да си фит само за 1 лято или само за сватбата или нещо такова.
Би било чудесно ако тренираш с тежести / съпротивление и ядеш достатъчно протеин, защото ще направиш някой мускул, или поне загубата на мускули от ограничението с храната ще е минимална.
Това е. Като се регистрираш в MFP, ако имаш въпроси, питай. Успех.
22.09.19
21:53
Вкъщи можеш да правиш всякакви тренировки, може и с тежести, ако имаш условия. Предполагам имаш предвид със собствено тегло, но и там избор има, стига да искаш-клекове, лицеви опори, бърпита и т.н. Може да опиташ разни варианти от Табата със собствено тегло в по-леки варианти. В интернет има клипове и описание по темата, колкото искаш. Даже и тук, където е посочен и един вариант със собствено тегло ЦЪК
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече