03.10.19
12:59
Предлагам форумно предизвикателство.
Упражнение:
Тласкане/Пуш Преса/Тласкане ножица
Тежест:
- За мъжете: Собственото тегло.
- За жените: 0.6хСТ
- Ако някой е между две тежести, тежестта се закръглява надолу. Примерно някой тежи 98кг - тежестта ще е 97.5кг, а не 100кг.
Скала за оценяване:
Бройка-Оценка
10-10+ : Отличен
7-9 : Много Добър
4-6 : Добър
1-3 : Среден
Изисквания:
- Изпънати лакти и колене в горно положение
- Може да се раздишва в рак позиция на гърди
- Щангата може да се взима от стойка или да се обръща
- Пуш преса, силово тласкане, тласкане ножица - всичко се приема
Краен срок:
- 31.12.2019
Темата беше редактирана от Боян на 05.10.19 22:41.
Ще се включа,но при едно условие :
- 0,6 х ЛТ с една ръка 🙂
п.п. То май и сега ще го направя с 0,6…..Затова може да опитам с 0,7 до края на годината.
Мнението беше редактирано от Гюлето на 07.10.19 13:23.
Само ще оставя това тук - по твоята схема Лаша Талахадзе трябва да се срамува като най-слаб от всички световни рекордьори в изхвърлянето само с някакви си 155% от личното тегло и мизерните си постигнати 264 кг.
казано от Boby_ на 07.10.19, 13:40:
Само ще оставя това тук - по твоята схема Лаша Талахадзе трябва да се срамува като най-слаб от всички световни рекордьори в изхвърлянето само с някакви си 155% от личното тегло и мизерните си постигнати 264 кг.
Не разбрах дали на мен пишеш, но не схванах какво точно се опитваш да ми кажеш...Предизвикателството е за тласкане, не изхвърляне и то не за 1РМ, а за бройки..Ясно е, че в щангите с нарастване на категорията абс.сила се вдига, но относителната пада, ако това показваш?
Мнението беше редактирано от Боян на 07.10.19 14:26.
07.10.19
14:29
Абе бройки, бройки, ама са по 1 СТ. Аз и в дневника ти го написах, в отговор на един съфорумец, не знам прав ли съм, ама за мен не е все едно един тежащ 80 кг. да трябва да тласне 10 пъти 80 кг и един 150 кг., да трябва да тласне 10 пъти 150 кг. Особено като се има предвид, че колкото си по-дебел /ако не си някой изпилен културист, тежащ доста/, е много по-вероятно съотношението на активно тегло към СТ да е по-малко.
Но да не се оправдаваме, който иска да участва :-) Аз лично желая успех на всеки!
Мнението беше редактирано от Деян на 07.10.19 14:34.
казано от Боян на 07.10.19, 14:25:
казано от Boby_ на 07.10.19, 13:40:
Не разбрах дали на мен пишеш, но не схванах какво точно се опитваш да ми кажеш...Предизвикателството е за тласкане, не изхвърляне и то не за 1РМ, а за бройки..Ясно е, че в щангите с нарастване на категорията абс.сила се вдига, но относителната пада, ако това показваш?
Няма значение дали е за бройки. Ако тежестта и/или постижението не са коригирани с коефициент в зависимост от личното тегло, тежките са ощетени. Все едно да фиксираш тежестта (примерно да кажеш 60 кг) и да го пуснеш независимо от категорията - същото, но в другата посока.
Без да ми е силно като движение и без да го тренирам в последно време, още утре, ако се напъна мога да обърна дори и изтласкам 10х35кг. Вижда ми се прекалено лесно.
Прави сте, предлагам следното.:
За мъжете:
Категория 100+ = тежест 0.8хСТ
Категория 90+ = тежест 0.9хСТ
Категория 70+ = тежест 1хСТ
Категория 60+ = тежест 0.8хСТ
За жените:
Категория 70+ = тежест 0.7хСТ
Категория 55+ = тежест 0.8хСТ
Категория 48+ = тежест 0.6хСТ
Така за тежките мъже ще е справедливо, а за жените ще е по-предизвикателно. Бройките/оценка остават същите.
Мнението беше редактирано от Боян на 07.10.19 20:10.
казано от Боян на 07.10.19, 20:07:
Прави сте, предлагам следното.:
За мъжете:
Категория 100+ = тежест 0.8хСТ
Категория 90+ = тежест 0.9хСТ
Категория 70+ = тежест 1хСТ
Категория 60+ = тежест 0.8хСТЗа жените:
Категория 70+ = тежест 0.7хСТ
Категория 55+ = тежест 0.8хСТ
Категория 48+ = тежест 0.6хСТТака за тежките мъже ще е справедливо, а за жените ще е по-предизвикателно. Бройките/оценка остават същите.
Пак не го смяташ обективно, за жените не е ок като тежест 0.8 СТ, тежко е за 5+ повторения, а при мъжете е прекалено леко. Имах предвид друго, бройката може да е различна. А и не смятам, че трябва да има различни клаефициенти според теглото, поне тук във форума. Като цяло това, че на теб ти върви и ти е интересно, според мен е доста ограничаващо с едно движение и не е никакъв мерител. Друго е да се включи в комплекс изискващ повече качества. Но все пак има предизвикателства за клек, така че може на някого да му е интересно.
Мнението беше редактирано от Дени на 07.10.19 22:36.
07.10.19
22:39
казано от Боян на 03.10.19, 12:59:
Упражнение:
Тласкане/Пуш Преса/Тласкане ножица
Ей тук още се осираш в условията.