04.05.20
08:13
Приготвих си всичко от снощи с надеждата, че ще съмок за тренировка, но се наложи да се върна в леглото.
Под 50% от болката е останала, но трябваше да си наложа да се върна в леглото, знам че отида лк се га да тренирам ще ме боли дълго.
Ще видя как ще е утре.
Много внимавай с колената, аз като човек който не съм имал проблем с колената , знам че когато започне да боли така, трябва много да се внимава.
Случвало ми се е в Ирландия да ме заболи коляно и то като кляках с щанга с не много килограми, мисля бяха 60 кг аз тогава бях 70 и ги кляках за бройка. Обаче съчетавах с много бягане и колело през деня. ЯВно съм претоварил без да разбера.
После спрях да клякам въобще и бягането бях намалил и ми отне ама много време , докато спрях да го усещам и да мога да си тренирам пак. Като под много време визирам поне 1 месец, мисля и повече. Явно колкото повече повтарящи се движения като повторения и бройки, толкова по зле.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.05.20 10:15.
04.05.20
11:24
Колелото винаги съм го ползвал за рехабилитация на всякакви болежки по краката успешно.
Пък и можеш да се натоварваш в голям диапазон,от леко до много тежко.
Имал съм дълги периоди ,в които съм се поддържал само с колоездене .
Стой мирен сега с това коляно седмица-две. Прави някакви набирания и раменни преси, ще дойде време и за клекове.
04.05.20
12:36
Ще отпочина, да.
Ето, нещо което дори и аз не разбирам.
Как трябва да ти работи тялото, главата за да си там, колко трябва да виждаш всичко-друго яче, за да го направиш.
Колко трябва да вярваш в ръцете си, не знам, свива ми се стомаха само като го гледам, въпреки, че и аз имам сола, макар и в пъти по-къси.
Първото качване е “Ел капитан” мисля, че е динствения, който го е минавал соло.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.05.20 12:39.
Ами на Алекс са му правени и изследвания, неговия мозък по различен начин реагира на стрес, да го кажем че просто не се панира. Иначе той си катери сам от дете и е свикнал. Има и нещо много важно, преди да го мине така този маршрут, той го е катерил на въже и е правил пасажните движения доста пъти, преди да тръгне така.
Все пак е единствен, поне който е жив в момента.
Иначе имаше още един човек Брад Гобрайт, който също катереше така и държеше скоростния рекорд, преди алекс ходолд да си го върне пак. Той миналата година се преби по най-тъпия начин, както и винаги става. Не на нещо трудно, а от бързане.
Тук където даваха спасителната акция зимата, едни словашки хеликоптери, бяха наети за купата в Банско, превозиха Виктор Варошкин, един от най-техничните и можещи хора в момента, той също е и хеликоптерен спасител, обаче се потроши на място, на което аз като начинаещ човек и пълен некадърник не съм падал нито веднъж.
Просто това е .... човек се пребива на лесните неща и май това е за всичко.
04.05.20
13:33
Аз съм убеден, че трасетата са му познати както на мен и теб-пътя до магазина, но когато нямаш колан на задника усещането е различно.
За мен вечния ще си остане Дан Осман, велик, най-велик и още.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.05.20 13:39.
казано от Bart Simpson на 04.05.20, 13:33:
Аз съм убеден, че трасетата са му познати както на мен и теб-пътя до магазина, но когато нямаш колан на задника усещането е различно.
За мен вечния ще си остане Дан Осман, велик, най-велик и още.]
Мда, така е .. аз се прибих на място където бях с въжете и със “специалисти” и още сеирджии. Ходил съм без “колан” на място което е много по-леко като техническа трудност, но знам какво е да си сам, на слизане и на скала, която се пързаля и там никога не си минавал и имаш много приблизителна идея как е.
Чел съм за Дан Осман , но и той горкия се пребива на “уж” контролиран експеримент. То има много още други хора, които са имали сериозни постижения в свободното катерене, но за тях почти няма никаква информация, тъй като че освен че е било по други времена, никога не са търсели каквато и да е популярност, даже са бягали от нея.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.05.20 19:47.
04.05.20
19:58
Това, знаеш къде е, наали?
От сипеите до горе, около час.
На Даан Осмн тргедията е разследвана от лесничеите в парка “Йелоустоун” и производителите на въжетата ползвани заа създадената от него три точкова система за свободно паадане до 300 метра.
Извода е, че са ползвани въжета, които са били изложени на атмосферно влияние дълго времв.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.05.20 20:00.
Да, знам го :) ти си от старите кучета, даже не ми е ясно , как може да се занимаваш с кросфит, при положение че си правил тези неща .. :)
04.05.20
20:08
Нямам нужните умения за да се занимавам с истински КФ, но ми харесва просто да опирам края, а това ми е най-краткия път.
Имаал съм до 40 уикендаа н Лакатник за година.
04.05.20
20:14
Пф, преди да видя, че снимките са завъртяни, си казах, че си направил нещо като флаг между скалите. Викам заеби 😎
04.05.20
20:29
Дидо, вкарва термини от фристайла......
казано от Bart Simpson на 04.05.20, 20:08:
Нямам нужните умения за да се занимавам с истински КФ, но ми харесва просто да опирам края, а това ми е най-краткия път.
Имаал съм до 40 уикендаа н Лакатник за година.
Мдаа, аз съм доста далеч от тези занимания като продължителност. Всеки път като се засиля и се сещам че има и по-важни неща. Толкова много работа и хобита, че по едно време се усетих, че контузиите и болестите не са ми опция. Но въпреки намеренията ни, те пак се случват. Затова карам уж леко , с много неща, с много кеф, без гонене на резултати и мерене. Даже утре съм на виртуален курс по ориентиране, че се каня от години да видя кое как е и все не остава време.
Наздраве!
Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.05.20 20:39.
04.05.20
20:38
Това е много яко, аз съм го минавал като малък и на състезание съм бил по ориентиране.
Астмата ме спря от подводно орирнтиране.
Наздраве.
05.05.20
08:04
30 х суинг-ляво/дясно-33
3 х тяга-140
25 х суинг-ляво/дясно
3 х тяга-140
20 х суинг-ляво/дясно
3 х тяга-140
15 х суинг-ляво/дясно
3 х тяга-140
10 х суинг-ляво/дясно
3 х тяга-140
5 х суинг-ляво/дясно
3 х тяга-140
05.05.20
10:06
казано от kaloyan на 04.05.20, 13:10:
Просто това е .... човек се пребива на лесните неща и май това е за всичко.
Предполагам, че всички знаят кой е Рейнхолд Меснер и какво е изкачил и постигнал в живота си. Едно от най-тежките му падания и контузии са една вечер, след като се опитва да прескочи стената на замъка си. Бил си е забравил ключовете и се покатерил на стената. При слизането се подхлъва и пада. Мисля че си чупи крака и след операцията се преориентира към равнинни експедиции.
05.05.20
13:27
Сгрешена пратка пристигна в ресторанта.... 😂
Правя безплатни тестове.
05.05.20
13:33
Фитили ли ве...Това е като да пържиш с маргарин :D
05.05.20
13:43
Ееееееееее, що риташ ниско ся.
Ам 105 суинга на ръка не са малко, хвата ми нямаше да издържи.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.05.20 13:44.
Хвата при високата бройка суингове и на мен ми е ограничаващ. Въздух, гръб и гъз имам още много, обаче предмишниците блокират, ръцете изпускат. Трябва да пробвам с фитили някой път ако ми се самоизтезава.
05.05.20
13:48
Женки...:D
казано от James Hinks на 05.05.20, 13:48:
Женки...:D
Не го слушайте тоя....грубиян.
05.05.20
14:10
Значи...Никой от вас не искам да ми предлага пържени картофи :)
05.05.20
14:56
Добре де, ш сменя маргарина да видя как е и до къде ще стигне хвата и без това пред мен има поляна и да излети няма болка.
На мен на този етап ми омекват краката , нито въздух, нито ръце, нито хват. Но предполагам защото това ми е по-слабо звено откъм сила.
Но според мен е грешно да изолираш слабото звено. Не виждам как слабото везно ще стане по силно с грипове. Дефакто продължаваш да засилваш силните звена, а слабите си остават толкова слаби.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 05.05.20 15:12.
05.05.20
15:16
Я дай пак, че не схванах, а четох няколко пъти..... 🙂
Ясно, поясниха ми.
Правенето на такава бройка суингове не цели засилване на хвата, мислех че е ясно.
А и не смятам, че хвата ми е супер слаб та да искам целенасочено да го засилвам, също като хванеш Донка ще ме разбереш, все едно е с фатгрип.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.05.20 15:48.
казано от kaloyan на 05.05.20, 15:09:
според мен е грешно да изолираш слабото звено. Не виждам как слабото везно ще стане по силно с грипове. Дефакто продължаваш да засилваш силните звена, а слабите си остават толкова слаби.
Ако искаш да тренираш големите силни мускулни групи на гъз и гръб, защо слабите малки мускули на предмишницата ти да те ограничават?
Иначе разбирам логиката и я подкрепям - да не се напъваш да вдигаш неща, които естествено не би могъл да вдигнеш, защото хвата в случая ще изпусне. Но да кажем, че все едно не клякаш с щанга на пръсти, защото ще те ограничава. А не е като да няма случаи, в които да трябва да се изправиш на пръсти.
05.05.20
16:44
Аз гледам на това упражнение в такава схема като на чисто кондиционно трениране.
Според мен суинга е едно от най-добрите такива.
След 30 суинга дишам като след спринт и след това газ на тягата и така.
Но както писах, ще опитам такава бройка и без фитил.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.05.20 16:45.
казано от Димо на 05.05.20, 16:07:
според мен е грешно да изолираш слабото звено. Не виждам как слабото везно ще стане по силно с грипове. Дефакто продължаваш да засилваш силните звена, а слабите си остават толкова слаби.
Ако искаш да тренираш големите силни мускулни групи на гъз и гръб, защо слабите малки мускули на предмишницата ти да те ограничават?
Така е, ако разглеждаш мускулатурата от гледната точка на месар, който транжира свински труп и трябва да извади филета, котлети и шол поотделно. Ако малко надскочиш тази концепция, ще разбереш какво има предвид Калоян.
А на въпоса защо ти е да можеш да вдигнеш, тласнеш, изхвърлиш или разклатиш тежест, която дори не можеш да държиш в ръце, отговорът е ясен - не ти е нужно.
05.05.20
16:53
Аз няма да се съглася с това.
Хаамалите защо ползват ремъци..... 😂.
Сериозно, не съм съгласен, но това едва ли вълнува някого.
казано от Bart Simpson на 05.05.20, 16:53:
Хаамалите защо ползват ремъци..... 😂.
По същата причина, поради която ползват електрокари. Какво общо има това с тренирането?
П. П. А иначе аз отдавна съм се научил да не се вълнувам особено, ако някой не споделя мнението ми, така че стой си несъгласен, не ми пречиш. ;)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.05.20 17:01.
05.05.20
17:01
Добре де, за да не си блъскате повече главите, имам раздрано съхожилие на левия палец заради което бях пет месеца на диван.
Нито работех, нито тренирах.
Нито минава, нито зараства добре, три пръстовия хват работи на 10%.
Това на лявата, реших че е редно да ползвам фитил и на дясната за да няма разминавания.
Затова е фитила, защото нищо не мога да задържа на четири пръста.
Дори последните тяги не дърпах без фитили.
Ето го как изглежда, точно една година след разкъсването-08/05/2019.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.05.20 17:03.
05.05.20
17:03
Аз изтървах смисъла на разговора, тоест отричате използването на fat gripz? Тоест, няма смисъл да тренира по-усилено хвата?
П.С. Ако ще те успокои, имам проблем и със сухожилието на десния палец от над година, но последните два месеца има малко подобрение. Тея работи като те хванат не минават току така.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 05.05.20 17:05.
05.05.20
17:04
Има, дори преди десетина мнения писах, че търся, защото моите изчезнаха пти преместването.
05.05.20
17:07
Кире, вообще неми помага, че и теб те боли, дори напротив.
Но мен ме е яд за неадекватните мерки на докторите в Ейре, защото това трябваше да се оперира.
казано от Boby_ на 05.05.20, 16:50:
казано от Димо на 05.05.20, 16:07:
Така е, ако разглеждаш мускулатурата от гледната точка на месар, който транжира свински труп и трябва да извади филета, котлети и шол поотделно. Ако малко надскочиш тази концепция, ще разбереш какво има предвид Калоян.
А на въпоса защо ти е да можеш да вдигнеш, тласнеш, изхвърлиш или разклатиш тежест, която дори не можеш да държиш в ръце, отговорът е ясен - не ти е нужно.
Чудесно разбираш,за какво иде реч.
Що пък да не ти е нужно...причини има бол...от това наречено его...),до нарастване на някоя мускулна група.
А и понякога ти писва от лигавия хват,който каквото и да го правиш се е лигоч.
05.05.20
17:11
Обясниха ми, че това сухожилие се шие трудно, знам че бият кортико в него под ехограф.
Което не е голяма оферта, но ако друго не помага, уж решавало проблема, но при условие, че не го подлагаш на големи натоварвания (например с щанги), защото става твърдо, нееластично и изтънява от кортикостеродите.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 05.05.20 17:22.
05.05.20
17:13
Аз съм качвал снимки когато го разкъсах, но ето пак, така изглеждаше на третия ден.