Нова програма.

IS

20.10.19
17:43

Здравейте,тренирам около година,тежа 70кг,висок,188см на 16години.Тренирам в домашни условия,като разполагам с лежанка,3 щанги,стойка за клек,2 дъмбела и лост,уред за предно и задно бедро,плюс доста тежести.Последната програма,която използвах беше “клек и мляко”,като останах доволен,качих 3кг,покачих тежестите на клека и разширих гръдния кош,и то без особено добро хранене.Имам бърз метаболизъм и много бързо горя мазнините,слаби стави,ектоморф като цяло.От хранителните добавки пия само протеин на прах.Та новата програма която мисля да използвам е следната:
1ден-Гърди,Гръб
2ден-Крака
3ден-Гърди,Гръб
4ден-Крака
5-ден-Ръце
и така наново...Като идеята ми е да тренирам по-често големите мускулни групи и да увеличавам тежестта на базовите упражения,като може да включвам по 1-2 упражения за рамо и трапец,в дните за крака.В дните за гърди и гръб ще правя общо по 6-7 упражения.Като цяло тялото ми е добре,гърдите са ми оформени,раменете са ми широки,най-слабите части са ми прасеца и ръцете.Гръдния кош ми е 96см.Ръката 34см,за килограмите ми е нормална,но искам да е по-голяма,съответно,като наедрея цялостно и кача към 10кг.Дали тази програма според вас,ще действа,според мен ще е по-добре да тренирам големите мускулни групи повече от 1 път седмично и да увеличавам тежестите на базовите упражнения,вместо да правя по 10 дни за ръце и да си седя на едно место.Знам,че храненето е най-важно,но напоследък приемам доста повече калории от преди и започнах да се храня по-добре.Въпроса е дали тази програма,ще ми върши работа.Как мислите вие?

Темата беше редактирана от Ivan Spasov на 21.10.19 18:01.

Деян

20.10.19
18:49

То всякак може, но 5 поредни дни мисля не е много ок. Ръцете нямат нужда от отделен ден, а и щом искаш краката до са отделно, то това си е горна долна част. Единият ден например прави лег, набиране в подхват /ако имаш къде да се набираш/, раменна преса и гребане, а другият клек и тяга. Можеш горна, долна, почивка, пак повтаряш и два дни почиваш. Или пък караш през ден и както дойде. Ако пропуснеш си продължаваш както идва реда и така.
Тренираш в 3 работни серии по 5 повторения с еднаква тежест на посочените упражнения, малко преди отказа, като преди това можеш да направиш 2-3 загряващи. В деня за горна може и по 1 упражнение за ръце 2-3 серии в 10-12 повторения. Ако можеш да правиш кофи, т.е. имаш къде, в единия от дните за горна вместо лег правиш кофи. Ако на кофите и набираният имаш сила за повече, връзвай тежест за около 5-6 повторения. На тягата може само една тежка серия от 5 повторения, а предходните да са загряващи.
Храниш се добре, тренираш така 2-3 месеца и резултат ще има осезаем.

Мнението беше редактирано от Деян на 20.10.19 20:02.

IS

20.10.19
22:31

Мерси за съвета,ами правя набирания и то доста,главно от тях ми се разви гърба.Преди правех по 50-100 на ден, правя спокойно 4 серии по 10.Набирам се зад врат,въпреки че знам,че има опасност от контузии.Кофи също правя,но няма къде в нас,трябва да ходя навън.За гърди мисля да добавя и флайсовете с дъмбели,вместо кофите.

Мнението беше редактирано от Ivan Spasov на 20.10.19 22:35.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1