14.12.2020 - Карантинно 7
1. Флор преса с ластик, едновременно - 3x12 (син)
2. Мъртва тяга с ластик - 5x5 (зелен)
3. Румънска тяга с ластик - 2x10 (син)
4. Разгъване зад глава от седеж - 15, 10 (на ръка, жълт)
5. Един трисет за ротатори и задно рамо
Обобщение:
Нищо специално последните дни. Най-накрая ми остава време (и интерес), за да си довърша “Тъмната кула” на Кинг. Останаха ми 200 страници от последната книга. Всички останали ги прочетох 2017-та (после оставих малко Кинг да почива) и сега, като има препратки към предишните книги, е доста мъка да си спомня за какво идеше реч.
Мнението беше редактирано от Гордан на 14.12.20 18:41.
15.12.2020 - Карантинно 8
1. Набиране с надхват - 3x8
2. Зерчер клек с ластик - 10 (син), 3x10 (зелен)
3. Раменна преса с двоен ластик през успоредка - 3x12 (оранжев)
4. Кофички с ластик зад врат - 2x8
5. Скотово сгъване с ластик - 20
Обобщение:
Излязох мялко на разходка. Нарамих и ластиците и се пуснах до стадиона за една сесия. Супер време, даже се изпотих повече от колкото е редно. ?
16.12.2020 - Карантинно 9
1. Лицеви опори с ластик - 10, 3x10 (оранжев)
2. Хоризонтално набиране - 3x10
3. Хип-тръст с ластик от стоеж (между крака, завързан отзад) - 12 (червен), 2x12 (син)
4. Един трисет за ротатори и задно рамо
5. Разгъване с ластик (пулдаун) - 2x12 (оранжев)
6. Повдигане на крака от вис - 20
Обобщение:
Същото като вчера, но по-студено.
Завърших си “Кулата”. Кинг не е известен особено със завършеците на книгите си, но тук ме изненада и ми хареса наистина.
17.12.2020 - Карантинно 10
1. Зерчер клек с ластик - 10 (син), 10 (зелен), 3x10 (зелен+червен)
2. Разгъване встрани с ластик - 3x8 (жълт)
3. Разгъване напред с ластик - 3x8 (оранжев)
Обобщение:
Кофти е с повече от един ластик. Повдигат ми се петите, а на първото повторение единият се изхлузи и ме изпердаши в междукрачието.
18.12.2020 - Карантинно 11
1. Мъртва тяга с теглич на валяк - 5x12
2. Кофички - 10, 15, 19
3. Разгъване с ластик - 15, 12 (оранжев)
Обобщение:
За следващия път си намерих и една футболна скамейка за раменна преса. ?
Мнението беше редактирано от Гордан на 18.12.20 13:45.
21.12.2020 - Карантинно 12
1. Набиране с подхват - 3x8
2. Едностранна раменна преса със скамейка - 3x10 (на ръка)
3. Клек със собствено тегло - 3x20
4. Сгъване с ластик - 2x10 (червен)
Обобщение:
Бая ми е студено. Започнах да дишам тежко и ми се запалиха дихателните пътища направо. Ще видя да направя някоя обиколка, като оправя дишането. Онзи ден 6x400 с редуване 100 ходене, 100 свински тръст и после 4x400 ходене. Днес пак нещо такова. От нас до стадиона и обратно са още към 2 километра, та събирам някакво движение.
Мнението беше редактирано от Гордан на 21.12.20 14:48.
22.12.2020 - Карантинно 13
1. Кофички - 10, 3x15
2. Гребане с ластик - 3x10 (син)
3. Хип-тръст с ластик от стоеж (между крака, завързан отзад) - 3x12 (син)
5. Разгъване с ластик - 15, 12 (оранжев)
Обобщение:
Вчера 7x400 мешана скара + 3x400 ходене. Днес ще е 8+2.
Мнението беше редактирано от Гордан на 22.12.20 18:13.
28.12.2020 - Карантинно 14
1. Набиране с надхват - 3x8
2. Зерчер клек с ластик - 10 (син), 10 (зелен), 3x10 (зелен + червен)
3. Едностранна раменна преса с ластик - 3x8 (на ръка, червен)
4. Сгъване с ластик - 2x8 (син)
Обобщение:
Мързеливо раздвижване. Онзи ден сме били съседи с чичо Дидо. Бях на ергенско парти в Копривщица. Посъбраха ми се няколко дни уискита, а не бях близвал от няколко месеца преди това. Повече ми липсваше сън, последните дни, от колкото нещо друго. Трябва и да ида на УНГ, за да ми промият ушите от цялата чалгия, която ми се изсипа отгоре.
[color=red]Трябва и да ида на УНГ, за да ми промият ушите от цялата чалгия, която ми се изсипа отгоре.
От доста години избягвам да си го причинявам - не ходя на места, където е възможно да чуя чалга.
Тръгвал съм си от посрещане на Нова година, от фирмени партита, от гости зарди това, без да ми дреме дали някой ще ме помисли за груб.
Ама в някоя къща за гости ли или на домашно при някой местен. Аз бях в Стоичковата къща, малко след нещо като пазарче на главната улица. Общо взето около нас тишина, не съм чул джабала, т.е. сигурно не сте били на близо ?
От доста години избягвам да си го причинявам - не ходя на места, където е възможно да чуя чалга.
Тръгвал съм си от посрещане на Нова година, от фирмени партита, от гости зарди това, без да ми дреме дали някой ще ме помисли за груб.
За жалост го нямаше варианта да си тръгна.
Ама в някоя къща за гости ли или на домашно при някой местен. Аз бях в Стоичковата къща, малко след нещо като пазарче на главната улица. Общо взето около нас тишина, не съм чул джабала, т.е. сигурно не сте били на близо ?
“Денис” май се казваше. Беше доста в началото на главната. Седнахме в 14:00 следобяд, така че то до вечерта вече нямаше кой да вдига врява. ?
30.12.2020 - Карантинно 15
1. Кофички - 5x10
2. Мъртва тяга на един крак - 3x8 (на крак)
3. Хоризонтално набиране с подхват - 3x10
4. Френско със собствено тегло - 20
Обобщение:
Малко скачане на въже и няколко километра ходене.
Равносметка за 2020
Целите за тази година бяха:
Лично тегло - 110кг
Клек - 160кг (ако всичко върви гладко и няма болка)
Избутване от лег - 140кг
Тяга - 220кг
Набиране - +тежест
Раменна преса - 80кг
С оглед на всичко, което се случи през годината, в спортно отношение аз останах истински доволен. Въпреки че числата горе не бяха достигнати (така или иначе те бяха по-скоро ориентир, а не някаква заветна цел), успях да си повиша клека от 100 кг. на 150 кг. с аванс. 200 тяга си остана мираж и завършвам с 190 успешни. Лега отдавна не е пробван и си остава на 130. Достигнах 80-те на раменна и започнах да се набирам с допълнителна тежест.
Колкото до личното тегло, свалих качествено едни десетина килограма и стигнах до 115.5 кг. през Август. Сега съм воден и шишкав, качил няколко килца, но не е болка за умиране. А най-вече за отбелязване е и пълното възстановяване на аддукторите ми.
При все, че имах(ме) плюс-минус 6 месеца хубави тренировки в зала, покрай всички събития през 2020, няма как да бъда недоволен. За болки и контузии няма да говоря. Жив съм, здрав съм.
В обобщение - бях много по-дисциплиниран от всяка друга предходна година, дадох всичко от себе си, доколкото мога и докъдето ми стигат знанията. Физически не съм бил по-силен. В личен план ще си оставя равосметката за себе си. Благодаря на всички, които се включваха и помагаха с насоки! Догодина с нови сили.
Весело посрещане на 2021 година!
01.01.2021 - Карантинно 16
1. Набиране с надхват - 5x5
2. Зерчер клек с ластик - 10 (син), 3x10 (зелен)
3. Раменна преса с двоен ластик - 3x10 (оранжев)
4. Сгъване с ластик - 15 (червен)
5. Повдигане на крака от вис - 15
Обобщение:
Честита Нова година!
Засякох се с един съученик на лостовете и поизкарахме малко снощната почерпка. После и няколко минути скачане на въже у нас.
02.01.2020 - Карантинно 17
1. Кофички с ластик - 5, 3x5 (жълт), 2x5 (оранжев)
2. Добро утро с ластик - 12 (червен), 2x12 (син)
3. Хоризонтално набиране - 3x10
5. Френско със собствено тегло - 20
Обобщение:
Малко скачане на въже след това. Много е бавно и ми се откачват ръцете да въртя, ама за 5 лева от Декатлон - толкова. Прибирам се да гледам World’s Strongest Man, че смотаните англичани го излъчиха най-накрая.
04.01.2020 - Карантинно 18
1. Набиране с надхват - 4x6
2. Напади - 3x12 (на крак)
3. Едностранна раменна преса със скамейка - 3x10 (на ръка)
Обобщение:
5x400 - 100 ходене, 200 бягане
Вчера се премерих малко над 118 кг. Доста плавам, защото някои сутрини съм даже над 120. Въглехидрата е в повече, ама ще започна да влизам в релси. Септември съм кум, така че ризата трябва да стои добре до тогава. :D
Мнението беше редактирано от Гордан на 04.01.21 16:14.
Септември съм кум, така че ризата трябва да стои добре до тогава. :D
Не ризата да ти стои добре-трябва де що има пила от гостите, да копнее да я поканиш на танц като те види :-) Такава форма ти пожелавам до есента на Новата година ;-)
Стига да не ядеш бой от кумата :-) Но формата и желанията на женското съсловие да си остават!
Мнението беше редактирано от D_M на 04.01.21 16:18.
05.01.2020 - Карантинно 19
1. Кофички - 6x10
Обобщение:
5x400 - 200 бягане, 100 ходене
Всичко е в мускулна треска по някаква причина, така че днес скромно.
Не ризата да ти стои добре-трябва де що има пила от гостите, да копнее да я поканиш на танц като те види :-) Такава форма ти пожелавам до есента на Новата година ;-)
Стига да не ядеш бой от кумата :-) Но формата и желанията на женското съсловие да си остават!
А дано!
Тая година е по-малко за сваляне, дано стигна там, на където съм тръгнал.
Мнението беше редактирано от Гордан на 05.01.21 15:00.
07.01.2020 - Карантинно 20
1. Едностранно гребане с двоен ластик - 3x8 (син)
2. Напади - 3x12 (на крак)
3. Раменна преса с ластик от седеж - 3x10 (червен)
4. Чуково сгъване с ластик - 15 (на ръка, червен)
5. Крънчове - 40
Обобщение:
Времето е гадно, цял ден съм вкъщи.
08.01.2020 - Карантинно 21
1. Избутване на лост от лег - 2x5x55kg, 5x91kg, 2x5x101kg
2. Мъртва тяга - 2x5x55kg, 5x101kg, 3x3x121kg
3. Един двусет за ротатори и задно рамо
4. Разгъване на скрипец - 2x12
Обобщение:
Съвсем символично раздвижване. Бях забравил всичко колко ми е неудобно в тая зала, ама пак е някакъв кеф.
11.01.2020 - Карантинно 22
1. Клек - 5x35kg, 5x55kg, 5x75kg, 5x95kg, 3x1x115kg
2. Борческо въртене - 3x12x10kg (на ръка)
3. Набиране - 3x5
Обобщение:
Тръгнах за лоу-бар, но нямаше как да хвана и остана хай-бар. Внимателно и леко, че след петък бях за гипсово корито. Брутална мускулна треска от привидно нищо особено. Борческото с гиричките, че на дъмбелите им нямам доверие, за да ги подмятам. Преди години счупих пръст в тая зала, като се разви един и ми смаза палеца.
Загледах се последните дни в няколко видеа за клек и дървени глезени и тазобедрени стави. Тествах си обхвата на движение в двата глезена и особено десния е трагедия. Заставам на едно коляно на 10 сантиметра (или инча беше?) от стена. Евентуално трябва с коляно да мога да докосна стената без да си отделям петата от земята..., ами то аз едвам мърдам сантиметър напред, левия е една идея по-добре. Не би трябвало да ми е проблемът в ставата, тъй като усещам цялото дърпане в прасеца. Направих малко разтягане преди клека и беше доста по-добре.
Цялата вдървеност и плоските стъпала и после се чудя защо не мога да държа неутрален гръбнак при клек. Ще трябва да обърна повечко внимание.
Мнението беше редактирано от Гордан на 11.01.21 17:35.
12.01.2020 - Карантинно 23
1. Избутване на лост от лег - 5x30kg, 2x5x50kg, 5x90kg, 2x5x106kg
2. Пендлей гребане - 5x50kg, 3x5x70kg
3. Един трисет за ротатори и задно рамо
4. Повдигане напред от седеж с диск - 3x12x10kg
5. Навеждане встрани с дъмбел - 15x17kg (на страна)
Обобщение:
Да има нещо. :)
14.01.2020 - Карантинно 24
1. Клек - 5x35kg, 5x55kg, 5x75kg, 5x95kg, 3x1x121kg
2. Раменна преса от седеж с дъмбели с успореден хват - 8x17.kg, 3x5x24kg (на ръка)
3. Набиране - 3x5
4. 21 - една серия
Обобщение:
Раменна прав не мога да правя в залата, тъй като тавана е супер нисък. Нямах къде да се облегна и ситуацията беше Хъмпти-Дъмпти.
Срещат ме познати по улицата и ми казват, че съм се стопил, което, с оглед на растящата талия, ще го приема за обида.
Мнението беше редактирано от Гордан на 14.01.21 18:36.
19.01.2020 - Карантинно 25
1. Клек - 5x35kg, 5x55kg, 5x75kg, 5x95kg, 5x1x121kg
2.1. Борческо въртене - 3x12x10kg (на ръка)
2.2. Повдигане на диск напред от седеж - 3x10kg
3. Набиране - 3x5
4. Сгъване на скрипец - 8, 6
Обобщение:
Отидох в петък до София и вчера се прибрах. Имах да свърша някои неща и нямаше много движение, но пък имаше много ракии.
20.01.2020 - Карантинно 26
1. Избутване на лост от лег - 2x8x55kg, 3x8x95kg
2. Гребане с дъмбел от земя - 3x10x30kg (на ръка)
4. Разгъване на скрипец - 12, 10
Обобщение:
Дъмбелът по спомен е 30. Преди бая години си го бях сглобил, може и килограм-два да е отгоре.
Мнението беше редактирано от Гордан на 20.01.21 17:56.
22.01.2020 - Карантинно 27
1. Зерчер клек - 5x30kg, 5x50kg, 2x5x70kg
2. Раменна преса от стоеж - 5x30kg, 5x5x50kg
3. Сгъване с дъмбели - 2x8x16kg (на ръка)
Обобщение:
Зерчерът до тук, че щеше да ми откъсне ръцете това тънко лостче. Нежни са ми ръчичките.
Раменната с обръщане в началото. Извадих лоста пред залата, за да правя малко прав.
Без дърпащо, че това гребане онзи ден ме е смазало. Мускулна на междуребрени и всичко де що има по гърба. А аз си виках, че ще ми е лека тежестта. Гърдите са същата работа с няколкото повторения отгоре. Жалка работа. ?
Мнението беше редактирано от Гордан на 22.01.21 17:59.
24.01.2020 - Карантинно 28
1. Избутване на лост от лег - 2x5x50kg, 5x90kg, 3x3x110kg
2. Мъртва тяга - 2x5x55kg, 5x95kg, 3x115kg, 3x3x141kg
4. Разгъване на скрипец - 20
Обобщение:
Чистих колата и смених чистачките между сесиите на лежане. Исках да направя и една разходка, ама нямах желание.
Мнението беше редактирано от Гордан на 24.01.21 19:08.
25.01.2020 - Карантинно 29
1. Набиране - 8, 8, 6
2. Клек - 5x35kg, 5x55kg, 5x79kg, 3x8x99kg
3.1. Разтваряне напред с прав лост - 3x8x20kg
3.2. Разтваряне встрани с дъмбели - 3x8x10kg (на ръка)
4. Сгъване на скрипец - 15
Обобщение:
Уж да почина днес, че дупарата е в треска, но правих хай-бар. Нищо особено за отбелязване друго.
27.01.2020 - Карантинно 30
1. Кофички - 5xСТ, 5x10kg, 5x15kg, 5x22kg, 5x30kg
3. Една гигантска серия за ротатори и задно рамо от 5 упражнения
4. Разгъване на скрипец с въже над глава - 20
Обобщение:
Може би другата или по-другата седмица ще се прибирам към София. Вече направиха зона и последния булевард, на който паркирах. Наемодателя се нави да се преместя в апартамента по постоянен адрес, така че ще започне мъчението - общината, смяна на лична карта, смяна на книжка, пререгистрация на колата, кандидатстване за стикер за зелена зона. Ще бъде интересно. Смятам скоро да си търся и купя собствено жилище, така че поне после ще знам процедурата. :D
Мнението беше редактирано от Гордан на 27.01.21 18:12.
27.01.2020 - Карантинно 30
1. Кофички - 5xСТ, 5x10kg, 5x15kg, 5x22kg, 5x30kg
3. Една гигантска серия за ротатори и задно рамо от 5 упражнения
4. Разгъване на скрипец с въже над глава - 20Обобщение:
Може би другата или по-другата седмица ще се прибирам към София. Вече направиха зона и последния булевард, на който паркирах. Наемодателя се нави да се преместя в апартамента по постоянен адрес, така че ще започне мъчението - общината, смяна на лична карта, смяна на книжка, пререгистрация на колата, кандидатстване за стикер за зелена зона. Ще бъде интересно. Смятам скоро да си търся и купя собствено жилище, така че поне после ще знам процедурата. :D
Може да го знаеш, но пререгистарция на колата вече не означава смяна на номер. Можеш да смениш само талоните, а регистрационният номер да запазиш. Реших да кажа, защото аз скоро го научих и се спестяват средства.
... ще започне мъчението - общината, смяна на лична карта, смяна на книжка, пререгистрация на колата, кандидатстване за стикер за зелена зона. Ще бъде интересно. Смятам скоро да си търся и купя собствено жилище, така че поне после ще знам процедурата. :D
Ако ти разкажа как са организирани тези неща в Швеция, не знам дали ще ти стане по-леко.
Личната карта не е обвързана с адрес и не се сменя при местене. Само влизаш на сайта на данъчното и си сменяш адреса с електронния си подпис. Никъде другаде.
Колата не е регистрирана по населено място. При смяна на местоживеене не е нужно да се прави нищо, а при смяна на собственост само се изпраща отрязък от талона до местния КАТ и те изпращат новия талон на купувача по пощата.
При нужда да се паркира в зони се плаща такса през сайта на общината и колата ти влиза в регистъра, без да се лепи нищо по нея (друг е въпросът, че това не ти гарантира място, а в добавка има един ден от седмицата за поддръжка и чистене на улиците, в който е забранено да се паркира на ротационен принцип и трябва да помниш и да се местиш).
При покупка на имот брокер има само продавачът. Той обслужва и двете страни, без купувачът да му плаща такса. Няма нотариус - брокерът регистрира сделката. Не се вадят никакви документи (данъчни оценки, семейно положение, скици и други такива) - всичко е вече налично и достъпно в електронен регистър. Отиваш на крак с лична карта, подписваш договор, звъниш в банката да наредиш парите. Брокерът звъни отделно да потвърди превода. Слагаш подпис на договора, взимаш си ключовете и се нанасяш.
Дори чалгата и миризмата на цигари не ми причинява такъв културен шок, както когато се прибера в България и тръгна по институции да чакам на крак. То това си ми причиняваше стрес и преди да замина, де. :)
27.01.21
18:33
В Швеция явно всичко става много бързо - прехвърляне на имот или кола, вземане на дете от родители или куче от стопаните, примери много :)
В Швеция явно всичко става много бързо - прехвърляне на имот или кола, вземане на дете от родители или куче от стопаните, примери много :)
Животът в Швеция си има положителни и отрицателни страни и не съм спестявал нищо досега, нито пък превъзнасям положението тук. Не знам защо е тая ирония.
Колкото до децата, това са глупости, базирани на един-единствен злоупотребил с властта си чиновник, раздухани до безобразие от путинската пропагандна машина. Даже има примери за обратното (включително и с мой колега в момента) - пасивност на социалните служби тогава, когато трябва да се намесят.
Може да го знаеш, но пререгистарция на колата вече не означава смяна на номер. Можеш да смениш само талоните, а регистрационният номер да запазиш. Реших да кажа, защото аз скоро го научих и се спестяват средства.
Наясно съм, но аз ще ги сменя по мое желание. Просто ми дотегна от кореняци, които смятат света за техен. Разбиха ми колата, вдигат ми се чистачките по необясними причини, намирал съм изхвърлени торби с боклук върху колата, тухла на предния капак, цигла на задния капак, източваха ми бензина 2 пъти и всичко това, защото пише ЕН, а не СВ на две шибани табелки. “Ако не можеш да ги победиш, присъедини се към тях” е ситуацията. :)
...друг е въпросът, че това не ти гарантира място...
Тук също нищо не е гарантирано. Иначе смятам, че и тук всичко това е възможно, стига някой да го пожелае. То в градския транспорт имаме един апарати, които са в “тестов режим” от не знам колко години вече, какво остава за всичко останало.
Мнението беше редактирано от Гордан на 27.01.21 19:06.
Няма как да ме убедил,че чистачки и тн са само защото не е софийски номера.
Тук в Младост 4, заради Бизнес парка има доста коли с номера различни от софийски...познай кои най-често спират на две места,затварят тротоар, пътека,завират кочината на 50см от входа...Всеки ден мога да правя по 3-4 снимки на по фрапиращи случаи.
Става въпрос за 2-3 места в улицата зад блока. Мога да ти снимам и да ми кажеш кое ми е кривото, при положение, че не съм единствения, който спира там, но само аз изглежда да им преча.
Един от съседния блок си е извадил 7-8 стари гуми и си запазва това и онова място.
Всички от моя блок имат гаражи, но тия гаражи се дават под наем на разни магазини и живущите спират пред тях на площадката. Тая площадка е зелена зона, но са си сложили паркинг скоби и конуси и имай късмет да спреш на свободно място.
В един друг блок един човек си беше купил друга кола и си спираше пред неговия блок. Започнаха да му вдигат чистачките, защото не знаеха, че колата е негова.(?!) А си спираше на “неговото” място.
Тия неща по-горе звучат ли нормално?
Като преча на някого, подава се сигнал на ЦГМ, идват и те преценяват дали съм в нарушение - поставя ми се скоба или се вдига колата, а не тоя и оня да ми пипат собствеността.
Мнението беше редактирано от Гордан на 27.01.21 21:11.
Тъпата еснафщина трудно се избива. Аз живея в краен квартал, но подобни изцепки в стил “тва си е моето място” и тук ги има. Един мой приятел преди 3г. като взе книжка, един образ от неговия вход му се отваряше и му дигаше джангър КАК ТАКА СИ СПРЯЛ ТУКА, ТОВА СИ Е МОЕТО МЯСТО, АЗ ОТ 25г. ТУК ПАРКИРАМ. Че тъпакът селски после и колче с катинар си сложи на мястото, дето е на шибан общ паркинг зад шибана панелка в шибан краен квартал. Бях избеснял тогава, спряха ме да не му потроша тъпата 25г. френска брамтия.
Съгласен съм с теб,тук също има гуми и туби и квот се сетиш,да си пазят местата селтаците...имах доста пререкания, прераствали в чудесни конфликти))))...Научих ги,че тая кола е моята..но само аз ритам туби и спирам на местата.Другите не смеят деба.
Един комшия от блока имаше колчета със синджир, ама му ги изкорубиха на няколко пъти от общината и вече не слага. Иначе и при нас ти “подсказват” с чистачка или нещо, ако си спрял пред друг вход. Веднъж се бях накъркал и като започнах да крещя и да псувам пред блока, кой ги върти тия мизерии. Подават глави леко от прозорците гледам, ама никой не признава.
Преди 2 месеца взехме още една кола, жената да си ходи на работа, та да не я карам и взимам аз, макар да сме кажи речи в една посока. А пък и за резерва......която в момента е основна, че на другата пък се скапа акумулатора ? Една сутрин малко след покупката лайсната на едната врата,......оная, която е на нивото на свален прозорец бе наполовина извадена и стърчаща. Ако са искали да я откраднат, не е било проблем. Сама да си изскочи толкова много, също тц. Само някой такъв боклук я е изкорубил-или защото не е знаел колата, че е наша нова или защото са две наши коли на паркинга. Ок, ама ние сме собственици на два апартамента в съседни входове, плащам данъци и за двата, както и такси за входа. И не можем да я направим да щракне тая лайсна и това си е, нещо са преебали и постоянно лекичко се разкачаше. Накрая лепихме там със силикон и за сега държи. Та такива боклуци заслужават разстрел без да преувеличавам. Даже го правят такива, които сигурно и коли нямат.
Мнението беше редактирано от D_M на 27.01.21 21:38.
Много мразя мишкарски истории.
Мен кат не ми харесва ,как е спрял някой(на две места)просто спирам зад него и оставям тел номер на моето табло.
Като ми се обадят,лежерно идвам след 10 мин....имало е доста изнервени от чакането))))))))))