От около 10 години имам наблюдения върху Банско...италианци не съм видяла да прииждат...имат си Доломити и Алпи все пак...
Мнението беше редактирано от Margi на 18.03.20 22:02.
казано от Margi на 18.03.20, 21:51:
От около 10 години умаю наблюдения върху Банско...италианци не съм видяла да прииждат...имат си Доломити и Алпи все пак...
Да, обаче аз ги чувах на лифтовете и ние също се чудехме много. Аз също за първи път чувам италианци в банско.
Отделно на това на Тодорка се качихме с едни момчета, които учат в Дания, а са от Испания, Англия и тн .. :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 18.03.20 21:59.
Съгласна съм, Калоян. Маската си я ползвам за лично успокоение. Но именно изолацията имах в предвид, че не се спазва. И дезинфекцията.. но лично аз не мога да намеря по аптеките дезинфектант и нося ръкавици.
Прав си и за това,че можеше да е по-рано. Аз по-скоро не очаквах да нашите да реагират никак навреме. 😁 Все пак се справяме доста по-добре от останалите държави, но само ако изолацията започне да се спазва. Иначе нямам смисъл от нея.
Целият проблем е в това, че ако много хора се заразят наведнъж нашата здравна система грам няма да издържи. С тази изолация се цели това да се случи по-бавно, за да има как всеки да бъде лекуван. А по мои наблюдения повечето хора са айляк щото нямало чак толкова заразени и не било смърноностно в повечето случаи. Не ми се иска да видя как е при липса на апарати, места в болницата и медицински персонал.
Мнението беше редактирано от Теди на 18.03.20 22:08.
18.03.20
22:43
Честито! Лека бременност, Теди!
Ами положението е сериозно. То е сериозно защото вируса е нов (поне този тип)и не достатъчно изследван. Освен това много лесно се предава и има голяма смъртност сред възрастните хора. Затова трябва да сме отговорни, това е.
Много хора и държави го подцениха, обаче сега си признават грешката. И наистина не трябва да стигаме положението в Италия, което сега може да се види от някои клипове, но те не са много за гледане.
19/03/20
Добавки - Фолиева киселина 400мг х2 ; Цетебе
Движение - Тренировка и разходка няма днес. За сметка на това цял ден домакинска работа.. и си танцувах докато я вършех! 😁
Сън - 9 часа
Храна:
- Овесена каша с мед, канела, 1/2 банан и 2 фурми; Кафе с мляко
- Фреш портокал и грейпфрут
- 4-5 овесено- бананови палачинки поляти с кленов сироп и натурално фъстъчено масло
- Купичка гъста леща; Шопска салата + няколко маслини
———————————
Овесено-бананови палачинки:
- 2 яйца
- 1 банан
- 50гр. овесени ядки
- 30мл. овесено мляко
- Щипка канела
* Кокосово масло на тигана и котлона на средна температура
А малкото тумбаче си растее. ❤
Мнението беше редактирано от Теди на 19.03.20 21:01.
20/03/20
Движение - Няколко часа разходка на слънце
Сън - 10 часа
Храна:
- Овесена каша с мед, канела, 1/2 банан и лъжичка фъстъчено масло; Кафе с овесено мляко
- Фреш портокал и грейпфрут; Парченце безглутеново брауни с тахан, 2 ореховки, шепа ядки микс
- Купичка леща и шопска салата + маслини
* Ако стоя до късно обикновено хапвам ябълка или оризовки с ленено семе
—————————————-
Честита Първа Пролет! 🌷
Разходихме се приятно на места без хора и събрахме слънчеви лъчи. За пръв път започва да не ми харесва това, че живея в центъра на Пловдив и на 1ви етаж.. иска ми се да можех да стоя на слънце на тераса или да се разходя повече из природа, но и кола нямаме в момента. Малко ме е яд, че имам свободна къща с двор, но от години отказвам да живея в малък град. Това най-вероятно с идването на бебчето ще се промени за добро. 🙂
Малко пролетно настроение от днес! ❤
Мнението беше редактирано от Теди на 20.03.20 19:32.
21/03/20
Движение - Разходка
Сън - 7 часа
Храна:
- Банан, 3 безглутенови ореховки
- Фреш портокал и грейпфрут; Кафе с мляко; 2 ореховки и купичка мляко с ориз
- 50-60гр. печено кашу и малко шам фъстък
Вечерята след малко: Пилешка супа (главно зеленчукова, малка пилешка гърда добавих и застоих с яйце и кис.мляко) + салата цвекло, тиквено семе и магданоз и малка безглутенова филийка
* Ако не спя до 3ч. сутринта както снощи ще хрупам безглутенови солети по някое време.
———————————————
Днес отново се разходихме по пусти улички, че го дават да вали цяла седмица от утре... След това следобеда изкарахме у майка ми да се видим малко. И те не са излизали особено от седмица, добре ни се отрази на всички.
После пазаруване, готвене и деня мина. 🙂
Мнението беше редактирано от Теди на 21.03.20 21:20.
22/03/20
Движение - Няма, освен вършене на неща из вкъщи
Сън - Много разпокъсан.. 3 часа вечерта , след това будуване + 2 часа сутринта , отново будуване.. но ми се спеше много и доспах още няколко часа до късен следобед. Абе добре, че сме под карантина. 😁
Храна:
- Овесена каша с мед, канела, 1/2 банан и лъжичка фъстъчено масло; Кафе с овесено мляко
- 4 оризовки със сирене, 4-5 маслинки
Вечерята предстои - Пилешка супичка; Салата цвекло и тиквени семки; Безглутенова филийка
Едит: Хапнах и едно парченце от кекса, малко банан и ябълка; Билков чай
————————————
Днес правих безглутенов кекс с боровинки. Използвах бадемово и царевично брашно. Майка ми го приготви преди месец и от тогава го мисля.😁 Супер вкусен!
Мнението беше редактирано от Теди на 22.03.20 23:05.
Страхотни идеи за менюта в твоя дневник! Имаш талант и ако издадеш готварска книга, ще я купя! <3
казано от Кико Сан на 22.03.20, 21:20:
Страхотни идеи за менюта в твоя дневник! Имаш талант и ако издадеш готварска книга, ще я купя! <3
Благодря, Кико! Оценявам похвалата и ме усмихна. 🙂
Истината е, че аз винаги съм била с липса на апетит и мога да карам цял ден на оризовки или филийки без да се замисля. 😁
За това от известно време насам се опитвам да правя храната си по-вкусна и интересна. Така хапвам по-разнообразно.
Непоносимостта към глутен също е причина да приготвям повече неща домашно.
Мнението беше редактирано от Теди на 22.03.20 21:45.
Мога да кажа, че от твоя най-първи дневник се запалих да използвам по-качествени и разнообразни храни и от тогава ми потръгна и на мен храненето. Преди това си мислех, че можеш да ядеш, каквото и да е—- примерно пици, кроасани, бисквити—но въпросът е само в количеството. От твоя най-първи дневник и от визията ти тогава взех пример, най-сериозно ти казвам. Впечатлих се как се храниш, как изглеждаш и това ми помогна в личностното ми развитие (наред с няколко други момичета тук ... Саня е една от тях също, но по тип вкусове и нужда на организма, най-ми се доближаваш ти от целия форум хаха :) )
Много ми допадна, че развиваш тези си качества като си решила да станеш инструктор. Ти си уникален човек, който наистина има огромен потенциал да помогне на други хора! <3
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 23.03.20 10:56.
Много ти благодаря! Радвам се, че съм ти помогнала по някакъв начин! ❤
Според мен има доста хора във форума които се хранят по-здравословно от мен и са наистина за пример.
Има нещо ключово обаче, което ти спомена и аз също разбрах през годините. Ние сме различни и не всеки начин на хранене работи при всеки с добри резултати. За това трябва да разбереш кое на теб ти действа добре и от там да се опиташ да го използваш в твоя полза. В случая щом аз се доближавам до теб по вкусове и навици е нормално да си взимаш идейки и от тук.
Отне ми много време да разбера, че здравословното хранене не винаги опира само до суперхрани чието име не можеш да произнесеш или до 1кг месо на ден. И двете неща не присъстват засилено при мен и все мислех, че някъде греша..
А просто те не ми се отравяват толкова добре, колкото на друг организъм.
Да слушаш тялото си е важно за да се чувстваш и изглеждаш добре. Това е здравословно. 🙂
Мнението беше редактирано от Теди на 23.03.20 14:07.
23/03/20
Движение - Нe
Сън - 8 часа с няколко събуждания
Храна:
- 2 парченца кекс, 1/2 банан, кафе с овесено мляко
- Фреш грейпфрут и портокал; малка купичка крем брюле
- 4 оризивки с домат, сирене и зехтин; няколко черни маслини
- Още 2 оризовки с домат, сирене и зехтин; шепа тиквено семе
- 1/2 ябълка, портокал и няколко хапки банан
————————————
Днес ми е доста лошо..
Ще хапна още нещо може би ако стомаха ми позволи. Със сигурност ще е сухо от което не ми се повръща. Има и такива дни от време на време.
Иначе хубав мързелив ден когато е дъждовно. Правих си маска за лице ии гледах сериали. 🙂
Мнението беше редактирано от Теди на 24.03.20 00:27.
26/03/20
Движение - Кратка разходка
Сън - 9-10 часа с няколко събуждания
Храна:
- Шепа сурово кашу, 2 реда млечен шоколад с лешници
- Сладки картофи с куркума на фурна, задушени броколи и малко варена леща + хумус
- Солети от лимец , Билков чай с мед
—————————————
Малко мрън.
По принцип съм ЗА карантината и не смятам, че 2-4 седмици частични ограничения са повод за мрънкане. Ноо.. почна да ми действа малко депресивно и демотивиращо цялото нещо.
Не толкова заради излизането, винаги мога да обиколя квартала за бърза разходка. По-скоро това, че не мога да се видя с близки и приятели , да се разходя по магазини или да си побъбрим на кафе и слънце.
Може би и най-вече защото не мога да отида дори на йога в студиото, а съм от хората които обичат активности в група и вкъщи сама не е същото... и това още повече ме сдухва.
Нямам особено желание за каквото и да е, спя и лежа до късно да минава времето и това е. Поне храната държа на фронта за сега, ама нямам и много апетит. Кантара е леко надолу последните дни.
Мнението беше редактирано от Теди на 26.03.20 23:41.
27/03/20
Добавки - Актив Мама (DHA омега 3 , фолиева киселина, йод, желязо, калций, вит. Д 3 , магнезий, цинк, вит. Ц и Е, витамини Б)
* Тези мултивитамини за бременни на Doppel Hertz ми препоръча доки от втори триместър нататък. Тъй като в тях има фолиева киселина и вит. Ц спирам отделния им прием.
Движение - 30 мин. Сутрешна йога за бременни от канала на Alo Yoga
Сън - Много разпокъснан.. около 7-8часа предимно сутринта до обяд
Храна:
- Бананов “сладолед” от банани, овесено мляко и лъжица фъстъчено масло + малко сурово кашу отгоре
Вечерята предстои - Сладки картофи с куркума на фурна, задушени броколи, варена леща + хумус и маслини
- Оризовки с ленено семе
——————————————
* * Нарязах сладките картофи на кубчета и ги овкусих със зехтин, хималайска сол и куркума. Пекох на 180 градуса с вентилатор.
Задуших броколите на тиган със зехтин и хим. сол.
Лещата просто я сварих във вода след което я оставих да се оцеди хубаво и добавих малко зехтин и хим.сол за вкус.
Всичко това го разпределих по кутии да имам за няколко дни напред и за гарнитура слагам хумус, маслини, чери домати.. каквото ми дойде. Нищо друго готвено не ми се яде напоследък и бях почнала да я карам на оризовки отново, та това е решението за сега. 🙂
Намерих си едно старо късо клинче което се вдига нагоре да топли кръста ... оказа се супер удобно за бременност!
Не, че и днес имах особена мотивация, но се бях схванала и имах нужда от раздвижване. Иначе през повечето време придружавам котката активно в леженето на дивана. ❤
Мнението беше редактирано от Теди на 27.03.20 21:58.
28/03/20
Добавки - Актив Мама (DHA омега 3 , фолиева киселина, йод, желязо, калций, вит. Д 3 , магнезий, цинк, вит. Ц и Е, витамини Б)
Движение - Няма
Сън - Почти никакъв.. До 7ч сутринта не можах да мигна въобще, после заспах до към 13ч. но с няколко събуждания
Храна:
- Кафе с овесено мляко; Фреш грейпфрут
- Овесена каша с мед, канела, 1/2 банан и лъжичка фъстъчено масло
- 50гр ядки микс, 1/2 банан
- 3 филийки с риба тон, домат и кашкавал запечени на фурна ; Салата айсберг, краставица, домат, маслини и семена
——————————————
Цял ден адско главоболие от безсънието последните два дни, така ще е още 4 дни за жалост.. Лекувам инфекция с едни капсули които вечер се разтичат с лекарство, обаче цялото това нещо ме побърква.
И това ще мине, сигурно ме подготвя добре за безсънието с детето. 😁
Мнението беше редактирано от Теди на 28.03.20 20:18.
29/03/20
Движение - Няма
Сън - Все така зле. Събирам общо 5-6часа сън измежду всички събуждания.
Храна:
- Кафе с овесено мляко; Фреш грейпфрут
- 4 оризовки с пуешко филе + резен домат и резен сирене отгоре ; няколко маслини
- .... ще дописвам вечерята по-късно.
—————————————
Приятеля ми беше на пазар днес да зареди малко плодовете и хладилника ии взел пуешко филе. Така ми се ядеше откакто съм бременна... наред със пушена сьомга и суши. Въпреки, че специално колбаси не ям от години в момента много ми текат лигите. А рибата и сушито винаги съм ги обичала много.
Ама все чета в нета, че категорично не трябва да се консумират такива колбаси и пушени меса/риби без термична обработка. Други пък казват, че малко няма да навреди и е от значение количеството. Лекаря също казва да си ям от всичко, но тези неща с мярка!?
Не знам кое е правилно, но не се сдържах. А и от два- три тънки резена едва ли нещо ще ми стане. 😁
Форумни мами, които четете това - вие позволявахте ли си колбаси, суши и пушена сьомга? Интересно ми е да чуя мнение от тук. 🙂
Мнението беше редактирано от Теди на 29.03.20 20:27.
Привет, Теди :)
Аз по принцип рядко, много рядко хапвам колбаси. И бременна и не бременна, не ги предпочитам. Но ако ти се хапва, хапки си. Ако не става навик, не виждам проблем.
Сьомга и суши не са моята храна. Суши пък никога не съм имала желание да консумирам.
Сьомга съм опитвала, но и тя не ми е по вкуса.
29.03.20
20:19
Морски дарове и риба не ям изобщо сега, но и по принцип не ги обичам. За тях съм получавала съвети да избягвам.
Колбаси ми се хапват, най-вече суджуци, но също ги избягвам в момента или ги изпичам (примерно днес взехме наденица, която ако не бях бременна, щях да я изям във вида, в който я купихме, но сега я изпекох във фурна).
Два три пъти съм си резвала по малко луканка. :D
Значи, като бременна си ядях от всичко и то не по малко ( за това и трите пъти качих по 25-30 кг), включително сушита, мушита, колбаси ... и каквото там се сетиш :)
П.С. Като цяло слушай лекарите и не чети много много в нета, че там какви неща пише ....
Лека бременност :)
Мнението беше редактирано от Marcheto на 29.03.20 20:32.
Сушито препоръчват да се избягва при бременност и кърмене, поради риск от зараза с бактерии от несготвената риба. Това важи и за меките сирена с плесени, и за сурово сушени меса. По същата причина някъде съветват да се избягват и кълнове и рохки яйца.
С останалите колбаси не знам какъв е случая, но по-скоро са за избягване, заради съдържание на консерванти, оцветители, подобрители и др.
Аз лично не съм консумирала нито едно от изброените, но и желание за тях не съм имала. Два-три пъти веряотно съм яла раклет, камембер и бри, но специално със сирената не мисля че има проблем, тъй като на практика не може да се намери сирене от непастьоризорано мляко. А пастьоризацията мори въпросните микрооргнизми.
казано от Margi на 29.03.20, 21:54:
А пастьоризацията мори въпросните микрооргнизми.
Аха...а след пастьоризацията няма, как нежелани бактерии да направят колонии докато зрее.
казано от nervak на 29.03.20, 22:02:
казано от Margi на 29.03.20, 21:54:
А пастьоризацията мори въпросните микрооргнизми.
Аха...а след пастьоризацията няма, как нежелани бактерии да направят колонии докато зрее.
Има как, ако хигиената е лоша.
30.03.20
00:26
Аз се спуках да ям суши ,но не със сурова риба и пушена сьомга ядях и ананас и всичко което ми се ядеше ипиеше. С последната бременност се доверих на вътрешното си усещане. Но на теб като първа такава вероятно ти е много притеснено, затова се посъветвай с компетентно лице, за да не се психирваш после
Благодаря ви за отговорите, дами! 🙂
Дени, права си, че с първата бременност е малко по-притеснително. За това и търся съвети и опит от където мога. От лекаря си потърсих първо, разбира се. Той ми каза, че няма нищо изключително вредно - има вредни количества и е хубаво да се следи качеството и от къде идва дадената храна.
Марги, съгласна съм за консервантите и другите съпътстващи съставки. Аз по принцип не ям колбаси въобще. Пуешкото е единственото, което много ми се прияде покрай бременността. Иначе не съм яла подобни глупости сигурно от малка.
Морската храна обаче ми е любима. Не мога да назова друго нещо, което обичам повече. За това най-много се чудех дали да си позволявам от време на време. Най-вероятно няма, в предвид препоръките които са основателни.
Просто в момента много неща не са ми никак апетитни и без това трудно се намират такива, които въобще желая. Щеше да ми е твърде лесничко ако можех да опъна една суши софра или сандвич с пушена сьомга. 😁
Мислех, че като съм бременна ще ям всичко което ми се яде... ама то баш моето е забранено явно! 😁 Поне Мексиканското ми остава. :))
Мнението беше редактирано от Теди на 30.03.20 01:27.
Това за количествата не е съвсем така - дали ще изядеш едно сурово яйце със салмонела или три...ефекта няма да в твърде различен.
Голяма част от лекарите нямат понятие от хранене, затова са такива препоръките им. С което не казвам, че непремено ще стане нещо от няколко сушита, разбира се. Прецени за себе си кое би било ок и кое не.
Аз имах много препоръки от моят лекар по отношение на храненето. Някои дори не ми ги е казвал директно, а само ми е обръщал внимание на резултатите от определени изследвания. В следствие на което основния ми въпрос когато ми се доядеше нещо беше - защо го ям; как ще се отрази на следващите изследвания.
Имах категорична забрана от двама лекари, да не доближавам нищо съдържащо изкуствен подсладител, оцветител, консервант, за което също имаю медицински показания.
30.03.20
10:14
Аз не консумирах изброените продукти. Май само шунките от рода на Серано и Парма ми се прияждаха, но се въздържах. Меките сирена, макар и от пастьоризирано мляко, минаваха термична обработка. Рискът не е огромен, но го има и от това ми се отяждаше. Веднъж ми се прияде пушена сьомга и леко я запържих на тигана... еми няма такава гадост и повече не съм яла.
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 30.03.20 10:22.
Благодаря ви отново за съветите! Оценявам, че се включихте и получих някакви насоки. 🙂
Няма да консумирам и аз такива неща, може би с много минимални изключения както вчера си разрязах 2 тънки лентички от пуешкото и го разделих на 4 оризовки. И това ще е рядко де. Сега имам още останало, иначе просто няма да си взимам и това е. Най-лесно е като не е пред теб! 😁
Има жени които наистина си хапват от всичко без притеснения, лично познавам такива и гарантирам, че нищо им няма. Ноо аз съм си малко притеснителна и знам, че на психиката ми няма да се отрази добре ако рискувам. Временно е все пак, ще имам време кога да се насладя и на това.
Снощи не дописах вечеря, понеже ми беше доста лошо отново. Повърнах всичко, което опитах на хапна и докато си легна стомаха ми беше напълно празен от храна и течности.
Сутрините съм супер, обаче вечер е кофти.
————————————
30/03/20
Движение - Няма
Сън - 8 часа (Заспах благодарение на това, че бях изтощена от повръщане)
Храна:
- Кафе с овесено мляко; Фреш грейпфрут и портокал
- 2 безглутенови мъфина с ванилия и парченца шоколад
- 4 оризовки с домат, сирене и малко пуешко
- 2 мъфина
- Няколко оризовки, сурово кашу
Мнението беше редактирано от Теди на 31.03.20 00:56.
31/03/20
Движение - 6 часа основно чистене на целия апартамент + пазаруване на два пъти
Сън - 8 часа
Храна:
- Кафе с бадемово мляко; Фреш грейпфрут и портокал
- 2 безглутенови мъфина с ванилия и парченца шоколад; 1/2 банан
- Салата домат, краставица, червена чушка, нахут, маслини и натрошено сирене + зехтин; 2 препечени филийки с филаделфия
- Царевични оризовки; Катък + печени червени чушки
——————————————
Днес чистихме буквално цял ден (в предвид, че ставаме по обяд 😁), хвърляхме боклуци и излишни неща от вкъщи, пазарувахме,подредихме шкафове, изпрахме всичко.. доста ползотворен ден!
Не бяхме правили такова почистване откакто се нанесохме. Много съм доволна, че успях да свърша всичко без да ми е лошо.
Мнението беше редактирано от Теди на 01.04.20 04:28.
01/04/20
14г.с. - 45,8кг.
Сън - 12 часа ❤
Тренировка:
Sumo Squats (:30)
Regular Squats (:30)
Alternating reverse lunges (:45)
Sanding Side Crunches (right) (:30)
Standing Side Crunches (left) (:30)
Donkey kicks (on hands and knees) (right) (:30)
Donkey pulse (:15)
Donkey kicks (left) (:30)
Push-ups on knees (:45)
x 2 кръга
+ 15 минути разтягане и дишане
——————————————————
Храна:
- Kaфе с био сметана и кокосова захар; Фреш портокал,грейпфрут и лимон
- 200гр кисело мляко + овес,мед,канела, 1/2 банан и шепа боровинки
- Омлет от 3 яйца + бейби спанак и натрошено сирене; 2 филийки с филаделфия; 1/2 червена чушка с хим.сол и зехтин
Едит: Добавям за вечерта няколко царевични оризовки, шепа сурово кашу и 5 бразилски ореха, 1/2 ябълка
—————————————————-
И днес беше от добрите дни в които не ми е лошо, стават все по-често.
Тази тренировка ми хареса най-много от всички за бременни, които пробвах до сега! Eдин кръг е буквално 5 минути, днес реших да направя два, може и до три кръга да стигна ако съм постоянна. Лесна и бърза като в същото време ми натовари тялото равномерно.
Ако трябва да съм честна йогата за бременни ми е безкрайно скучна в момента и предпочитам по-интензивно движение.. не знам на какво се дължи това. Мисля, че когато отида на групова практика ще си променя нагласата.
Започвам да си пиша килограмите в началото на всяка гестрационна седмица, понеже вече започнах да качвам малко по малко. 🙂
Едни тренират, други спят на дивана както винаги! 😁
Мнението беше редактирано от Теди на 01.04.20 22:20.
02/04/20
Сън - 10 часа
Тренировка:
Разтягане, дишане и кучета нагоре/надолу
1 кръг:
Sumo Squats (:30)
Regular Squats (:30)
Alternating reverse lunges (:45)
Sanding Side Crunches (right) (:30)
Standing Side Crunches (left) (:30)
Donkey kicks (on hands and knees) (right) (:30)
Donkey kicks (left) (:30)
Push-ups on knees (:45
—————————————
Храна:
- Kaфе с био сметана и кокосова захар; Смути от 1 банан, 3 фурми, бадемово мляко, какао и канела
- 200гр кисело мляко + овес,мед,канела, 1/2 банан и шепа боровинки
- Омлет от 3 яйца + бейби спанак и натрошено сирене; 2 филийки с филаделфия и тънко резенче пуешко филе; 1/2 червена чушка с хим.сол и зехтин
Едит: Добавям ябълка, 1/2 банан, шепа ядки микс + 4 бразилски ореха
* По-късно ще хапна още нещо докато гледаме Спартак. Плодове, ядки или оризовки. Може и от всичко по малко.. зверски огладнявам последните 2-3 дена .😁
Иначе имам мускулна треска на цялото тяло след вчера.
Лошото е, че имам и болки ниско в корема които на няколко пъти ми спряха въздуха и ме накараха да седна и да оставя каквото върша. Не знам дали е нормално? За това не ми се рискуваше с трениране вкъщи ама така ще е.. ако болката продължи официално ще се откажа от тренировки за момента.
Мнението беше редактирано от Теди на 02.04.20 23:44.
казано от Кико Сан на 02.04.20, 21:53:
Да не са близнаци? :-o
Кико, истината е, че не съм сигурна! 😁
Ако прегледа в 9та седмица е достатъчно показателен, то не са близници. Това беше последния ми преглед преди извънредното положение, което ме хвана точно в 12та седмица.
Не знам обаче кога се установява със сигурност..
А какво те навежда на тези страшни мисли? 😁
Мнението беше редактирано от Теди на 02.04.20 22:22.
Деветата седмица е напълно достатъчна, за да знаеш колко са 😆 щом тогава не са ги видели двама 😆
03.04.20
10:44
Аааа аз знам за случаи, при които второто го виждат едва след 12-13-та седмица 😁
Не знам, не знаааам. Ахаххахаа
П.П. Като разбрах, че е едно при мен, майка ми: “ееее как се надявах на близнаци!”, викам й “ма ти ли щеше да ги гледаш” 😄
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 03.04.20 10:45.
Иги, благодаря, че ме успокои с този факт! 😁 Абе и тонове слушахме, чу се едно сърце... едно си е бебчето.
Нека няма изненади! 😁
П.П. Майка ми в момента правят опити с инвитро, понеже няма друг начин. Там знам, че шанса за близнаци е доста голям. Достатъчни ще са 3 нови попълнения в семейството, да не стават 4, че тогава не знам кой на кого ще помага хахахах.
Мнението беше редактирано от Теди на 03.04.20 15:58.
03/04/20
Сън - 9 часа
Тренировка: Почивен ден
—————————————
Храна:
- Kaфе с био сметана и кокосова захар; Смути от 1 банан, 4 фурми, бадемово мляко, какао и канела
- 200гр кисело мляко + овес,мед,канела, 1/2 банан и боровинки
- Шепа сурово кашу, няколко бразилски ореха и 1/2 морков
- Купичка зеленчуково-пилешка супа (картофи,моркови, чушка, гъби и пилешка гърда) ; Салата домат, краставица, чушка, нахут и натрошено сирене + зехтин и хималайска сол
Едит: Добавям редче шоколад с лешници и един банан с няколко лъжички фъстъчено масло.
Глада е голям, не знам какво се случва! 😁 Добре, че спя през по-голямата част от деня щото за часовете в които съм будна мога да изям света и пак няма да ми стигне. Луда работа.
* Правих тест със сода и урина за пола на детето. 😁😁 Нета казва, че в 90% от случаите е верен, иначе няколко мои приятелки потвърдиха същото.
Та ако вярвяме на содата ще си имаме момиче! 🙂 Ще потвърдя дали е вярно след преглед.
Мнението беше редактирано от Теди на 04.04.20 00:20.