Прави ми впечатление, че напоследък всички, които имат бебета се впускат да четат безброй ръководства за родители, които нашите родители въобще не са чели. Това им е вид хоби. Мисля, че по-добрият вариант е самите родители да общуват повече между себе си и да са на една страница относно стратегията на възпитание и да си гледат децата в хармония и любов. Но може и да греша, тъй като не разполагам с директен опит :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 06.05.20 14:06.
Аз лично съм била винаги анти общуване с родители на бебета. Разговорите се свеждат до основните физиологични нужди на бебето и изказ в множествено число,който безумно много дразни. Поне на мен ми действа така.Може ти да го приемаш нормално. Но вярвай ми,с такива тъпотии и безпочвени притеснения може да ти напълнят главицата,че не е истина.
Далеч по-успокояващо и удовлетворяващо ми действаха разходки само с бебето и любима книга на пейка например☀
Мнението беше редактирано от Веси на 06.05.20 14:36.
06.05.20
14:32
Да, повечето майки са като сектанти
Прави ми впечатление, че напоследък всички, които имат бебета се впускат да четат безброй ръководства за родители, които нашите родители въобще не са чели. Това им е вид хоби. Мисля, че по-добрият вариант е самите родители да общуват повече между себе си и да са на една страница относно стратегията на възпитание и да си гледат децата в хармония и любов. Но може и да греша, тъй като не разполагам с директен опит :)
По принцип е така, Кико. Но това, че ще прочетеш по някоя книга (главно за практическа и полезна гледна точка) не значи, че няма да общуваш и с пратньора си по темата и да си намирате собствени начини.
Аз по скоро не виждам как едното пречи на другото.
Ако по принцип не общуваш с партьора си и не сте на една страница - книгите няма да те спасят. Но ако вече сте изградили общуване и прочитате по някоя книга не мисля, че ще навреди.
Ние имаме късмета да живеем във време в което има безброй достъпни и полезни източници на информация.
Това, че може и без тях защото някога е можело не означава да се спираш да използваш всичко което развитието в наше време ни предоставя. ☀
П.С. Подкрепям и мнението на Веси, аз съм по същия начин.
Дори от нашите родители се дразня понякога, понеже то не са съвети ами си е направо налагане на мнение. За това предпочитам да прочета книга за основни неща от която сама да си изградя мнение и подход, като в същото време ми помага да релаксирам и да се чувствам по-подготвена.
Мнението беше редактирано от Теди на 06.05.20 14:47.
В нашето семейство, четяхме конкретни неща, само когато и ако имаме ситуация, която го изисква. Много натоварващо и според мен безпредметно е, да четеш базово и наред. Информацията е противоречива, голяма част от нея, по всяка вероятност няма да ви се наложи никога. Естествено, налага се и да прекарате всичко през критично мислене и личен опит ... отнема ресурс, който може да се използва за по-приятни и полезни неща :)
Мнението беше редактирано от Splash на 06.05.20 14:46.
В нашето семейство, четяхме конкретни неща, само когато и ако имаме ситуация, която го изисква. Много натоварващо и според мен безпредметно е, да четеш базово и наред. Информацията е противоречива, голяма част от нея, по всяка вероятност няма да ви се наложи никога. Естествено, налага се и да прекарате всичко през критично мислене и личен опит ... отнема ресурс, който може да се използва за по-приятни и полезни неща :)
По повод на това ще добавя, че въпреки съветите ми, всъщност единствената книга (за раждане и бебета и родителство) , която прочетох докато бях бременна, беше тази на Олга Дукат (при това не до края, защото междувременно родих). Прочетох я само защото ми я дадоха. Една седмица преди да родя се сетих, че всъщност нямам идея какво да правя след като родя, но избутахме цяла година от тогава. С досаждане на приятели с по-големи бебета (вкл. цитираните :) ) и common sense, някак се получават нещата.
Аз подкрепям предимно всеки да си прави каквото на него му е удобно, устройва го, кара го да се чувства спокоен, при набор от достатъчно и формация:
- да ражда както иска;
- да кърми, ако прецени;
- да кърми колкото време иска;
- таткото да присъства или да не присъства на раждането;
- детето му да е с него от мига на раждането постоянно или да го взима на три часа, като през нощта е с всички други бебета;
- да чете предварително книги за отглеждане на деца или да ги чете, ако му се наложи, или изобщо да не ги чете, а да ползва други източници;
- да общува с когото иска, на каквато тематика поиска...и так дальее..
Отговорността я носи един/двама, без да обхващаме темата за отговорността на обществото към самото него 😆
Вярно, сигурно има нещо най-добро, най-полезно, най-оптимално, най-, най-...но на мене ми се струва размито.
💚💚💚
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.05.20 15:23.
Как се гледат деца - кратко ръководство:
Хранене:
Първото дете – всичко се стерилизира.
Второто дете – от време на време се измива и се следи да не яде от чинийката на котката.
Третото дете – ако изяде котешката храна, това си е проблем на котката.
Дрехи:
Първото дете – купуваш си дрехи за бременни, ден след като си видяла двете чертички.
Второто дете – носиш си ежедневните дрехи, докато не ти отеснеят.
Третото дете – дрехите за бременни са твоето ежедневно облекло от години.
Обличане на детето:
Първото дете – переш, изваряваш и подреждаш в гардеробчето по цветове.
Второто дете – переш само дрехите с видими петна.
Третото дете – „Голяма работа, че момче носи розова блуза, нали?“
П.С. Лека бременност и раждане! И на финала - спокойно бебе 😊
Мнението беше редактирано от Marcheto на 06.05.20 15:21.
Точно...,а като леко поотраснат надписваш в хладилника теждерката с бульона с ориз ,който е за кучето!-щот инак заминава и той.
06.05.20
16:54
Най-доброто, което съм чувал/чел на тази тема за първо, втор и трето дете го беше написал Кръстев, смяхме се с дни, но не успях да го намеря.
Привет! ☀
Отбелязвам 20та седмица с малко снимки и инфо. ❤
* Килограмите са 49,7 (качени 6кг, близо 7 даже) - доволна съм.
На някой може да му се вижда много, но аз толкова си бях регулярно години наред преди да сваля рязко.. та реално сега в 20та седмица се върнах на килограмите на които се харесвах. Мъжо ме моли да не свалям след бременността, така съм била по-секси отколкото скелет. 😁
* Най- важното е, че бебчо вече застана нагоре където си трябва и съответно не е разположен ниско. Напълно добре е по всички параграфи на последните Фетална и Биохомичен скрининг на които бях. Размерите и килограмите му също са в точна норма, абее живи и здрави сме и двамката! ?
* С храната се справям доста добре напоследък, не е имало никакви желания за шоколади и тн. Предимно ям яйца (всеки ден по 2) , домати, сирене, кисело мляко с овес, много плодове и по-малко безглут. хляб, но все пак си го позволявам разбира се.
Пия и повечко вода в топлите дни, хапвам по малко сладолед от време на време и така.
* Увеличих леко движението вече, за сега нямам рискове. Чувствам се добре макар, че започнах често да не си доспивам въобще и това ми бърка плановете понякога.
Имам си едно приложение за бременни и съм си сложила 5км на ден цел за сега, постигам я почти всеки ден и скоро ако се чувствам добре ще ги вдигам постепенно. За жалост обаче йога студиото няма да отвори на този етап. Все пак си правя някои безопасни пози вкъщи и се раздвижвам.
* Ментално също съм значително по-добре. 😀 С оправянето на времето и разхлабването на мерките нямам време да се депресирам и ми е много готино напоследък.
Добре ми се отрази и да не пиша тук ежедневно, започнах да не мисля толкова за килограми.. вместо това обърнах повече внимание на себе си и коремчето. Осъзнавам колко сме различни и няма еднаква бременност, същото се отнася и за подхода към родителството. Това не прави на никого личния опит и избор грешен, просто си е негов. 🙂 Малко в повече ми идват понякога излишните мнения тук, като не визирам само моят дневник хаха. Но пък от мноого страни ми е и полезно.
Книгите ми помагат също доста на този етап, каквито и различни мнения да се написаха по-горе аз смятам да си ги чета. :))
Ето ме мен на половината път вече, снимка на малкия и на обяда ни. 😁❤
Мнението беше редактирано от Теди на 13.05.20 16:48.
13.05.20
16:27
Теди, споделих за килограмите, само за да те успокоя, а не да те комплексирам. Т.к качих основно във втори триместър и също имах известни притеснения. Освен това, стартово тегло също има значение, а моето не е било 40кг.
Както и да е, това е последното ми мнение по темата. Лека бременност :)
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 13.05.20 16:29.
Здравей, Алекс!
Въобще не съм имала в предвид теб в случая за килограмите или някой конкретно. Сега даже не си спомням какво си писала, ще погледна след малко нагоре да видя.
Имах в предвид, че аз сама много търся и се сравнявам. В този форум и в други също. Това е съвсем различно от някой да ми даде успокоително мнение след като съм споделила притеснение. Така че въобще не си мисли такива неща хаха.
Може би не съм се изказала правилно и е прозвучало така, ще се поправя сега. ☀
А за излишните коментари далеч нямах в предвид теб отново (нито която и да е от мамите тук които се отзоваха). Визирах горната дискусия която беше супер излишна за мен и не знам кому беше нужна. 😁 Както и тенденцията във форума като цяло, не моят дневник конкретно.
Както и да е, това само исках да кажа за да не си мислиш нещо което не е така.
Поздрави! 🍀
Мнението беше редактирано от Теди на 13.05.20 16:54.
Ама не си отивай така, няма откъде да крадна храна 😆😆😆
Супер е, че се чувстваш добре! Продължавай все така, още толкова 💚💚💚
Ох и аз крада храна от дневниците като невидяла.😆😆😆
Не бе, тук съм си. Има твърде много позитивни аспекти и хора за да се фокусирам само върху негативните такива. ☀🍀
Просто малко по-обрано за сега, че не ми се влиза всеки ден. Аз или не пиша нищо или пиша всичко.. не мога да си затворя човката вендъж като тръгне!😁
Мнението беше редактирано от Теди на 13.05.20 18:35.
Здравейте!
Днес ще ходим до Декатлон и много се чудя дали да не си взема ластици за тренировка. От няколко дни попадам на мнения, че тренирането с такъв вид ластици е подходящо и безопасно за бременност.
Ще се радвам някой да сподели тук или на лично съобщение ако знае нещо повече по въпроса и особено ако има мами които са правили такива тренировки. 🙂
На мен ми се струва по-лека и безопасна активност дори от йогата.. но може и само така да ми се струва! 😁
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Теди на 16.05.20 14:09.
Благодаря на всички които се отзоваха на лично съобщение с полезна инфо по горния ми въпрос! 😊
Марги, съгласна съм с теб. Именно за това питам тук, където има хора с опит и мога да получа съвети по които да преценя дали да включа тази активност или по-добре не.
—————————————
21 г.с. - 49,4кг. (очаквах да съм качила, но даже съм свалила някакви 500гр вода от миналата седмица 😁)
Активност - Все по-добре! Само за две седмици почти ежедневно ходене километрите на които се чувствам добре се увеличиха двойно, в някои дни и повече. Цялата минала седмица ходих средно по 10км на ден, имам един в който навъртях и 14км.
В дните в които не се разхождах правих йога вкъщи, вече няма никаква болка и съм безкрайно щастлива, че мога да се движа нормално! ❤ Не знам дали е само защото бебето си промени позицията или просто моето тяло до сега е свиквало с порастването му и вече аз самата се чувствам по-спокойна. Каквото и да беше - отмина за сега. Не съм пила нито едно но-шпа вече 2 седмици и дори мога да се навеждам напред и да клякам без да ме боли. 🍀
Храна - И тук върви много добре, храня се супер. Без излишен апетит, а и топлото време ми помогна да увелича течностите и плодовете. Позволявах си сладолед в горещите дни и разходки, не го смятам за нещо вредно и винаги взимам прясно приготвен на място, а не тези по магазините.
Иначе продължавам да съм основно на яйца, сирене, домати, просо, сандвичи с авокадо, сурови ядки и от време на време риба. Смених сутрешния овес с цедено кисело мляко Олимпус 10% + домашен мед, чиа и плод. Да добавя малко повече полезни мазини и да не ми се подува корема от овеса.
Добавките са ми същите - Омега 3, вит. Д, Магнезий и Фолиева
* Безкрайно съм изненадана от лекарите си.. отново. В 21ва седмица аз ВСЕ ОЩЕ нямам нито едно кръвно изследване и не се шегувам. Питах лекаря на Скрининга дали няма да ми взимат и кръв, той каза че нямало нужда. Обадих се на лекарката която ме следи защото ми предстои консултация тази седмица и на нея вече каза, че ще ми пусне кръвни... да бе, ама няма свободен час до средата на Юни. А като ги пусне тогава, съответно ще погледне резултатите следващия път. Тедка до 7ми месец ще си кара на усет хахаха.
Може и аз да бъркам и наистина да не са нужни, не съм лекар и не знам как се процедира при различни бременности. Да чукна на дърво се чувствам прекрасно и нямам никакви странични оплаквания които да ми налагат спешни изследвания. Просто съм учудена, това е всичко.
Като цяло се чувствам страхотно по всеки параграф и с порастването на коремчето и увеличаването на активността на бебчо все повече се чувствам бременна в най-хубавия смисъл на думата. Преди това просто постоянно ми беше зле или нещо ме болеше до непоносимост хаха. Доволна и щастлива съм от всичко случващо се в мен и около мен! ❤
Мнението беше редактирано от Теди на 21.05.20 16:10.
Включвам се пак с описване като не знам дали ще е всеки ден, но поне да имам представа как се справям и какво се (или не се) променя. ☀
26/05
Сън - 7 часа и после през деня спах не помня колко
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий
Движение - Разходка
Храна:
- Кафе с кокосово мляко ; Смути от кисело мляко и малко кокосово + мед, чиа, банан, замразени манго и ананас
- Цедено кисело мляко 10% + банан, орехи и мед
- Купичка ягоди и череши
- Просо с масло и сирене, варено яйце, 1/2 авокадо
- Оризовки; ментов чай
Движение - Йога за бременни
Храна:
- Кафе с кокосово мляко ; Смути от кисело мляко и малко кокосово + мед, чиа, банан, ягоди и замразени боровинки
- Цедено кисело мляко 10% + банан, ягоди и мед
- Череши
- Няколко безглутенови кокосови бисквитки и шоколадови оризовки
- Просо с масло и сирене, 1/2 авокадо, варени домашни яйца
** Уикенда бяхме на гости при роднини където пътуването, храната и движението ми дойдоха в повече, а съня малко.. Откакто се прибрахме наваксвам с почивката и съня, съответно нямам много апетит при положение, че повечето време спя или чета книги. Нямах търпение да си ям просото и яйцата, колкото и вкусно да беше всичко на гостито. 😁
Мнението беше редактирано от Теди на 27.05.20 22:20.
22 г.с. - 50кг. (+7 до момента)
* Килограмите си варират между 49-50кг от седмици насам в зависимост от водната задръжка в деня на теглене.
* Продължавам да се чувствам много добре, нямам абсолютно никакви неразположения към този момент.
* Смених си лекаря и цялата болница всъщност, бях доста недоволна от предишния си избор.
В Понеделник ми е първата ЖК на новото място и надявам се това да си остане за раждането. Иначе днес личния ми прави кардиограма - каза, че е всичко е в норма.
Снимка от дните когато съм забременяла през Декември и сега.
🌷🌷🌷🌷🌷
28/05
Сън - 10 часа
Движение - Разходка, пазар, чистене, готвене.. цял ден изкарах на крак.
Храна:
- Кафе с мляко 1,5%
- Цедено кисело мляко 10% + банан, ягоди, мед и чиа
- 3 шоколадови оризовки
- Неопределено количество череши
- Пържени тиквички и пресни картофки от село с млечен сос ( кис. мляко, чесън, копър и зехтин); Розов домат със сирене и няколко маслини
- Останалите 3 шоко оризовки и още череши 😁
Мнението беше редактирано от Теди на 29.05.20 00:06.
30/05
Сън - 7 часа
Храна:
- Кафе с кокосово мляко
- Цедено кисело мляко 10% + банан, бадеми, мед и канела
- Череши
- 2 мини парчета безглутеново брауни и 2 ореховки
- Сандвич с крема сирене и 1/2 авокадо на грила; Домат със сирене и резенчета авокадо отгоре, 2 варени домашни яйца
- Оризовки , ментов чай
Мнението беше редактирано от Теди на 30.05.20 22:18.
31/05
Сън - 12 часа
Храна:
- Кафе с кокосово мляко
- 2 безглут. ореховки
- Енчиладас с телешко, два вида боб и зеленчуци; Гарнитура ориз + салса и пържени картофи + гуакамоле *грух*
Домашна лимонада с прясна мента
- Шепа череши, ментов чай
———————————
Ако трябва да опиша бременността си с две думи - сън и мексиканско. 😆
Мнението беше редактирано от Теди на 01.06.20 01:08.
01/06
Сън - Зле.. около 6часа разпокъсани между сутрешните часове и следобед
Движение - Разходка към 5км
Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- Много сладолед от Рафи.. срам ме е ама ще си призная, че половината кутия от снимката си отиде😆 и череши на корем
- 3 оризовки с авокадо и сирене; Лимецови солети
- Ментов чай
——————————
* Мина днес прегледа на новото място и съм страшно доволна! Лекаря ми обясни всичко нужно и ми отдели време, не както до сега ме отпращаха набързо. Днес ми взе микробиология и още утре сутрин на гладно ми е назначил нужните изследвания.
Също така всеки един преглед е на 4D и оглежда всички органи, не стандартана черно-бяла снимка. Скъпо е и ми е бая далеч, но си заслужава отношението и спокойствието! Живот и здраве си оставам там за следене и раждане. 🙂
Дребният се развива добре и вече е 30см и 560гр. ❤ Снимката се обръща нещо.. от сайта сигурно, при мен си е наред.
Мнението беше редактирано от Теди на 01.06.20 23:12.
02/06
Сън - 5 часа
Движение - Разходка
Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- Банан, Овесени бисквити и няколко парчета Тоблерон
- Два малки сандвича с крем сирене и 1/2 авокадо, домат
- Купичка череши и шепа ягоди
- Лимецови солети
- 2 препечени филийки с авокадо и варено яйце, домат + сирене
- Ментов чай
—————————————
Изследванията минаха.. то било кофти в 6ти месец да ходиш сутринта на гладно да чакаш час и нещо и да ти вземат 3 ампулки кръв. 😆 Очаквам резултатите онлайн и така.
Иначе закусвах тия неща в колата за да спре да ми е лошо, но беше грешка. От тоблерона и бисквитите така за първо хранене ми стана супер гадно и получих киселини за половината ден (имам многоо рядко). Не знам дали това, малкото сън или нещо друго е дало отражение.. ама днес отново си припомних гаденето в началото. 😫
За това го карам на филийки и лека храна надявайки се утре да съм по-добре, защото сме планували ден издън града. Подозирам, че тази вечер или ще повръщам много или ще спя много.
Мнението беше редактирано от Теди на 02.06.20 22:04.
И през деветте месеца е отврат това с изследванията на гладно. Аз ходих миналата седмица, отне ми 20 минути да отида, да ми вземат кръв и да се върна да ям, беше ужасно! А съм човек, който от години яде за първи път след 12:00 😔
Същата работа.. но на мен ми отне 2 часа общо всичко. Не знаех къде се намирам след това. 😣 А аз съм човек, който преди 15ч. не яде когато и да стане. 😂
Ще го преживяваме, няма как хаха.
Мнението беше редактирано от Теди на 02.06.20 22:30.
Аз винаги си носех нещо за ядене с мен, когато ми вземаха кръв. 😰😁
Иначе ми ставаше лошо от глад, а давах кръв на две седмици, понякога и по-често. 😁
Мнението беше редактирано от Margi на 02.06.20 23:00.
03/06
Сън - 9часа
Движение - Разходка
Храна:
- Кафе с кокосово мляко
- Пъстърва на скара с босилеково песто и орехи; Салата домати, печен патладжан, сирене и песто; Картофи соте (рибата си я хапнах цялата , салатата и картофите си ги разделихме с половинката)
- Домашен сладолед със смокини и орехи, късо кафе
- Диня; Череши
- Няколко парченца бял тоблерон; Чай лайка
——————————————
Днес се разходихме до Карлово, хапнахме прясна риба в ресторант Бяла Река по пътя и след това бяхме на Конна база “Тракиец” за кафенце. Цял ден се разхождах, препичах се на слънце и хапвах вкусна храна.. дойде ми идеално! 😆
Най-хубавото е, че на връщане спряхме до пазара в Граф Игнатиево и накупихме плодове, зеленчуци и сладка от бабите. Нямам търпение да опитам всичко, но тази вечер успях само до динята и черешите да стигна. Утре сутрин ще пробвам смокини от буркан върху цедено кисело мляко. ❤
Мнението беше редактирано от Теди на 03.06.20 23:52.
23 г.с. - 51кг. (+8)
Изследванията ми са готови, прикачвам снимка долу. Изпратих ги на лекаря си и ми изписа да пия желязо 2 пъти по 1 таблетка на гладно. Хемоглобина е нисък, но не мисля, че това е изненада като за бременна жена хаха. Другото предполагам е окей.. съдейки по това, че нищо друго не ми каза да пия или да спра.
Микробиологията също беше добре, нямам инфекции/заболявания.
Продължавам да си се чувствам все така добре. Имам чувството, че корема расте със скоростта на светлината, а бебчо става все по-редовен и силен в ритниците и шаването. 😁
——————————————
04/06
Сън - 6-7 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий, Желязо 2x1
Движение - Разходка 5км
Храна:
- Айс кафе, Фреш портокал
- Цедено кисело мляко 10% с мед, смокини от буркан, банан и чиа
- 3-4 мини киндер яйчица (като шоколадови бонбонки бяха) и купичка череши
- Патладжан на фурна + розови домати и сирене; Препечени филийки с хумус , 1/2 бира от на мъжо.. не се сдържах вече 😁
- Диня
Мнението беше редактирано от Теди на 04.06.20 22:03.
05/06
Сън - 10 часа
Движение - 1 час йога + дихателни упр. и релаксация
Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- Смути /кокосово мляко, банан, берита, чиа/
- Цедено кисело мляко 10% с банан, ягоди, мед и тиквени семки
- Купичка череши
- Пресни картофки соте с масло и копър, Патладжан на фурна + домат,краставица и сирене, лъжица хумус
- Диня; Чай лайка
* На вечеря пак пийнах малко бира от на мъжо 😁
П.П. Само на мен ли ми е супер забавно как всеки познат с който се засека веднага посяга към корема ми да го пипне? ? Оказа се, че е често явление май.. аз никога не съм го проявявала това към бременни познати. Много ми е странно и смешно хахаха.
Мнението беше редактирано от Теди на 06.06.20 00:21.
На мен ми беше супер противно това пипане на корема. 😁 Също както ми беше неприятно когато родих, да щипят, пипат и целуват бебето. От тази гледна точка ми допадат правилата за дистанциране през последните месеци и не знам защо преди тива хората не се сещаха сами, че не е ок да се пипат жени по коремите и да се плюнчат бебетата им. 😃
На мен за щастие ми е сладко и нямам против.. или поне не ми прави впечатление най-малкото. ?🏻♀️😁
Надявам се така да си остане и с детето.. да не съм от педантичните майки, които си мислят,че могат и трябва да опазят детето от всичко естествено заобикалящо го защото много ще се натоваря заради собствения си мозък. Но още нямам идея как ще е при мен и просто ежедневно си напомням на ум само позитивни неща хаха. Може би за това не ме и дразни пипането на коремчето - приемам някак си, че хората просто се радват. 🙂
Признавам обаче, че все пак ми е странно и аз не бих го правила колкото и да се радвам на корем/бебе.
Мнението беше редактирано от Теди на 05.06.20 23:42.
06/06
Сън - 9 часа
Движение - Разходка 5км
* Снощи ме заболя от ляво на слабините и надолу към крака, може нещо да съм натоварила или разтегнала с йогата.. днес още я има тази болка като стъпвам на левия крак. Отделно след разходката и пазаруване ме заболя корема като чувство на опъване. Няколко дни ще правя само разходки докато отминат тези неща и си напомням да спра да нося тежки неща вече!
Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- Мелба с йогут сладолед, сметана, сладко от горски плодове и орехи
- Фреш диня; 2-3 редчета бял шоколад с малини “Гайо”
- Сандвич с крем сирене и авокадо, 2 бъркани яйца и зелена салата + сирене и маслини
- Диня, 2 редчета бял шоколад с малини; Домашна лимонада с прясна мента и ягоди ❤
Мнението беше редактирано от Теди на 06.06.20 22:47.
07/06
Сън - 6 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий, Желязо 2x1; Но-шпа 2x2
Движение - Кратка разходка
* Днес направо умирах от болки в кръста, текоха ми сълзи направо.. пих но-шпа и ме отпусна бързо ама се повтори същата история след около два час-два. Лекаря каза, че това след 6ти месец е нещо нормално заради увеличаването на тежестта на бебето и разширяването на таза... ще видим как ще е като то тепърва ще качва килца. ? Добавям и това, че всеки ден започва да рита все повече и по-силно. ??♀️
Разходих се малко, но бързо видях, че няма как да издържа и се прибрах. Използвах Неделята за почивка, маски за лице и палачинки. ☀️❤️
————————————
Храна:
- Кафе с лешниково мляко; 3 сурови бонбона с шоколад и лешници
- Цедено кисело мляко 10% с банан,ягоди, мед и чиа
- Купичка череши, 2 кайсии
- Палачинки с брашно от елда + цедено мляко, домашно сладко от боровинки и банан
* По-късно ще хапна още нещо, може би оризовки с авокадо.
Мнението беше редактирано от Теди на 07.06.20 21:29.
09/06
Сън - 10 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо
*Лекаря каза вече да спра магнезия и фолиевата.
Движение - 4 часа основно чистене вкъщи ? и кратка разходка
Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Смути /мляко 1,5%, банан, замразени манго и папая, чиа, мед/
- Цедено кисело мляко + банан и домашно сладко от боровинки
- Купичка пъпеш, 2 кайсии
- Просо с масло и сирене, варено яйце, 1/2 авокадо
- Ябълка; Ментов чай
—————————————
Вчера беше кофти ден и много зле откъм храна. Тази болка в кръста която описах се засили през нощта и спах едва 3 часа.. след което в 7ч сутринта лекаря ме извика да ме прегледа дали не са бъбреци или нещо друго. Когато отидох го викнаха по спешност за секцио и трябваше да чакам 2 часа да се върне за да ме прегледа. После размотаване из болницата.. не бяха бъбреци, но ме прати и невролога да ме види където пак чаках доста. В крайна сметка изкарах половината ден там и после имах задачи навън в жегата от което пък ми прилоша, но нямаше как да отлагам.
И така на 3 часа сън, много чакане и разкарване направо не знаех къде се намирам. Хапвах главно навън през целия ден все боклуци, болницата е почти извън града и нищо нормално не намерих наоколо. Днес съм с уникална водна задръжка, +1,2кг от снощи (ясно е, че няма как за една вечер да кача над килограм ?). Чистих доста днес да си оправя малко настроението, че се бях сдухала и трябваше да върша нещо. Сега съм по-добре и болката вече отмина, не се установи да има проблем така че явно наистина си е просто разширяването на таза и тежестта на бебчо. Радвам се, че поне минах прегледите да не се притеснявам излишно.
Мнението беше редактирано от Теди на 10.06.20 11:17.
10/06
Сън - 9 часа
Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Цедено кисело мляко + банан, орехи, мед и канела
- Няколко бисквитки от лимец и рожков
-Салата / домат,краставица,авокадо, сирене и маслини/ ; Суши 4 бр. с печена сьомга и 6 бр. с филаделфия и авокадо
- Шепа череши, Домашна ягодова лимонада + мента и лайм
- Още малко череши; Ментов чай
————————————
Днес съм доста по-добре, свалих килограма вода за един ден и съм доволна. ? Друго е като не са ми подути крака, ръце и тн. А дано се сетя за това следващият път като прекаля с глупости хаха.
Мъжо е на гости при техните днес и вечерта го обърнахме на женско събиране у нас. Дребния пък е супер активен в корема и имам чувството, че вече подскача. ? Успях даже да го хвана на видео как се мести вътре, луда работа. ❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 11.06.20 00:52.
11/06
24 г.с. - 51кг. (+8)
Сън - 8 часа
Движение - Йога за бременни, разходка
Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Цедено кисело мляко + банан,праскова, ягоди, орехи и мед
- Овесени бисквити с кокос
- Салата спанак, авокадо,черита, репички, царевица; Две вегетариански буритос /вътре с 2 вида боб и различни печени зеленчуци/, Пържени катофки, салса, гуакамоле
- Домашна лимонада с мента
- Диня, Ментов чай
Мнението беше редактирано от Теди на 11.06.20 23:30.
12/06
Сън - 8 часа
Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Смути с банан,замразени боровинки и чиа
- Овесена каша + мед,канела, тиквени семки, банан и праскова
- 3 препечени филийки с авокадо и сирене; 1/2 домат, няколко маслини
- Сурови бадеми, Халва
- Диня; Домашна лимонада
—————————————
Забравих да спомена, че Йога студиото за бременни в което така исках да ходя отваря отново на 20ти. ❤️ Познавам се с жените които го държат и под влиянието на хормоните им бях супер ядосана, че няма да отворят още на 13ти Май.. извиних се де.?
До там разходката ми е приятна и е точно към 4-5км общо в двете посоки, което е супер за сега и за последните месеци. Много съм щастлива, че все пак ще успея да посетя часове на живо и да се запозная с други бъдещи йога мами. :))
Мнението беше редактирано от Теди на 12.06.20 23:20.
13/06
Сън - 7 часа
Движение - Йога за бременни 1 час + дишане и релаксация
Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Цедено кисело мляко + банан, ягоди, мед и чиа
- Купичка череши
- Голям розов домат със сирене и песто, няколко зелени маслини с подправки, лимецови солети и малко царевичен “ чипс” (и малко от бирата на мъжо ?)
- Диня; Вода с лайм
—————————————
Днес пак никак не бях в настроение още от сутринта и ми отне няколко часа да се разсъня и да ми се върши нещо. ? Става все по-трудно да се овладявам откъм настроение и енергия. Оправих се следобеда с малко разходка, йога и храна.
Малкия снощи ме риташе доста силно до към 4-5ч сутринта.. все още е разположен седалищно и зверски се усеща как рита надолу. Не, че в ребрата ще ми е приятно по нощите ама знам ли хаха. Имам около 6-7 будения за тоалетна, а докато спре да рита въобще не заспах.
Ако съдим по активността в корема, то ще имам хипер активно дете.. ? Малко са часовете от денонощието в които се кротва и те не продължават дълго. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 14.06.20 00:19.