Peaceful mind and body ♥ Getting back in shape & Breastfeeding

Прескочи до:

06.05.20
14:02

Прави ми впечатление, че напоследък всички, които имат бебета се впускат да четат безброй ръководства за родители, които нашите родители въобще не са чели. Това им е вид хоби. Мисля, че по-добрият вариант е самите родители да общуват повече между себе си и да са на една страница относно стратегията на възпитание и да си гледат децата в хармония и любов. Но може и да греша, тъй като не разполагам с директен опит :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 06.05.20 14:06.

06.05.20
14:30

Аз лично съм била винаги анти общуване с родители на бебета. Разговорите се свеждат до основните физиологични нужди на бебето и изказ в множествено число,който безумно много дразни. Поне на мен ми действа така.Може ти да го приемаш нормално. Но вярвай ми,с такива тъпотии и безпочвени притеснения може да ти напълнят главицата,че не е истина.

Далеч по-успокояващо и удовлетворяващо ми действаха разходки само с бебето и любима книга на пейка например☀

Мнението беше редактирано от Веси на 06.05.20 14:36.

06.05.20
14:32

Да, повечето майки са като сектанти

06.05.20
14:38

казано от Кико Сан на 06.05.20, 14:02:

Прави ми впечатление, че напоследък всички, които имат бебета се впускат да четат безброй ръководства за родители, които нашите родители въобще не са чели. Това им е вид хоби. Мисля, че по-добрият вариант е самите родители да общуват повече между себе си и да са на една страница относно стратегията на възпитание и да си гледат децата в хармония и любов. Но може и да греша, тъй като не разполагам с директен опит :)

По принцип е така, Кико. Но това, че ще прочетеш по някоя книга (главно за практическа и полезна гледна точка) не значи, че няма да общуваш и с пратньора си по темата и да си намирате собствени начини.
Аз по скоро не виждам как едното пречи на другото.

Ако по принцип не общуваш с партьора си и не сте на една страница - книгите няма да те спасят. Но ако вече сте изградили общуване и прочитате по някоя книга не мисля, че ще навреди.

Ние имаме късмета да живеем във време в което има безброй достъпни и полезни източници на информация.
Това, че може и без тях защото някога е можело не означава да се спираш да използваш всичко което развитието в наше време ни предоставя. ☀

П.С. Подкрепям и мнението на Веси, аз съм по същия начин.
Дори от нашите родители се дразня понякога, понеже то не са съвети ами си е направо налагане на мнение. За това предпочитам да прочета книга за основни неща от която сама да си изградя мнение и подход, като в същото време ми помага да релаксирам и да се чувствам по-подготвена.

Мнението беше редактирано от Теди на 06.05.20 14:47.

06.05.20
14:43

В нашето семейство, четяхме конкретни неща, само когато и ако имаме ситуация, която го изисква. Много натоварващо и според мен безпредметно е, да четеш базово и наред. Информацията е противоречива, голяма част от нея, по всяка вероятност няма да ви се наложи никога. Естествено, налага се и да прекарате всичко през критично мислене и личен опит ... отнема ресурс, който може да се използва за по-приятни и полезни неща :)

Мнението беше редактирано от Splash на 06.05.20 14:46.

06.05.20
15:15

казано от Splash на 06.05.20, 14:43:

В нашето семейство, четяхме конкретни неща, само когато и ако имаме ситуация, която го изисква. Много натоварващо и според мен безпредметно е, да четеш базово и наред. Информацията е противоречива, голяма част от нея, по всяка вероятност няма да ви се наложи никога. Естествено, налага се и да прекарате всичко през критично мислене и личен опит ... отнема ресурс, който може да се използва за по-приятни и полезни неща :)

По повод на това ще добавя, че въпреки съветите ми, всъщност единствената книга (за раждане и бебета и родителство) , която прочетох докато бях бременна, беше тази на Олга Дукат (при това не до края, защото междувременно родих). Прочетох я само защото ми я дадоха. Една седмица преди да родя се сетих, че всъщност нямам идея какво да правя след като родя, но избутахме цяла година от тогава. С досаждане на приятели с по-големи бебета (вкл. цитираните :) ) и common sense, някак се получават нещата.

06.05.20
15:16

Аз подкрепям предимно всеки да си прави каквото на него му е удобно, устройва го, кара го да се чувства спокоен, при набор от достатъчно и формация:
- да ражда както иска;
- да кърми, ако прецени;
- да кърми колкото време иска;
- таткото да присъства или да не присъства на раждането;
- детето му да е с него от мига на раждането постоянно или да го взима на три часа, като през нощта е с всички други бебета;
- да чете предварително книги за отглеждане на деца или да ги чете, ако му се наложи, или изобщо да не ги чете, а да ползва други източници;
- да общува с когото иска, на каквато тематика поиска...и так дальее..

Отговорността я носи един/двама, без да обхващаме темата за отговорността на обществото към самото него 😆

Вярно, сигурно има нещо най-добро, най-полезно, най-оптимално, най-, най-...но на мене ми се струва размито.

💚💚💚

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.05.20 15:23.

06.05.20
15:20

Как се гледат деца - кратко ръководство:

Хранене:
Първото дете – всичко се стерилизира.
Второто дете – от време на време се измива и се следи да не яде от чинийката на котката.
Третото дете – ако изяде котешката храна, това си е проблем на котката.

Дрехи:
Първото дете – купуваш си дрехи за бременни, ден след като си видяла двете чертички.
Второто дете – носиш си ежедневните дрехи, докато не ти отеснеят.
Третото дете – дрехите за бременни са твоето ежедневно облекло от години.

Обличане на детето:
Първото дете – переш, изваряваш и подреждаш в гардеробчето по цветове.
Второто дете – переш само дрехите с видими петна.
Третото дете – „Голяма работа, че момче носи розова блуза, нали?“

П.С. Лека бременност и раждане! И на финала - спокойно бебе 😊

Мнението беше редактирано от Marcheto на 06.05.20 15:21.

06.05.20
16:09

Точно...,а като леко поотраснат надписваш в хладилника  теждерката с бульона с ориз ,който е за кучето!-щот инак заминава и той.

Bart Simpson

06.05.20
16:54

Най-доброто, което съм чувал/чел на тази тема за първо, втор и трето дете го беше написал Кръстев, смяхме се с дни, но не успях да го намеря.

13.05.20
15:56

Привет!

Отбелязвам 20та седмица с малко снимки и инфо.

* Килограмите са 49,7 (качени 6кг, близо 7 даже) - доволна съм.
На някой може да му се вижда много, но аз толкова си бях регулярно години наред преди да сваля рязко.. та реално сега в 20та седмица се върнах на килограмите на които се харесвах. Мъжо ме моли да не свалям след бременността, така съм била по-секси отколкото скелет. 😁

* Най- важното е, че бебчо вече застана нагоре където си трябва и съответно не е разположен ниско. Напълно добре е по всички параграфи на последните Фетална и Биохомичен скрининг на които бях. Размерите и килограмите му също са в точна норма, абее живи и здрави сме и двамката! 🥰

* С храната се справям доста добре напоследък, не е имало никакви желания за шоколади и тн. Предимно ям яйца (всеки ден по 2) , домати, сирене, кисело мляко с овес, много плодове и по-малко безглут. хляб, но все пак си го позволявам разбира се.
Пия и повечко вода в топлите дни, хапвам по малко сладолед от време на време и така.

* Увеличих леко движението вече, за сега нямам рискове. Чувствам се добре макар, че започнах често да не си доспивам въобще и това ми бърка плановете понякога. 
Имам си едно приложение за бременни и съм си сложила 5км на ден цел за сега, постигам я почти всеки ден и скоро ако се чувствам добре ще ги вдигам постепенно. За жалост обаче йога студиото няма да отвори на този етап. Все пак си правя някои безопасни пози вкъщи и се раздвижвам.

* Ментално също съм значително по-добре. 😀 С оправянето на времето и разхлабването на мерките нямам време да се депресирам и ми е много готино напоследък.
Добре ми се отрази и да не пиша тук ежедневно, започнах да не мисля толкова за килограми.. вместо това обърнах повече внимание на себе си и коремчето. Осъзнавам колко сме различни и няма еднаква бременност, същото се отнася и за подхода към родителството. Това не прави на никого личния опит и избор грешен, просто си е негов. 🙂 Малко в повече ми идват понякога излишните мнения тук, като не визирам само моят дневник хаха. Но пък от мноого страни ми е и полезно.
Книгите ми помагат също доста на този етап, каквито и различни мнения да се написаха по-горе аз смятам да си ги чета. :))

Ето ме мен на половината път вече, снимка на малкия и на обяда ни. 😁❤

Мнението беше редактирано от Теди на 13.05.20 16:48.

13.05.20
16:27

Теди, споделих за килограмите, само за да те успокоя, а не да те комплексирам. Т.к качих основно във втори триместър и също имах известни притеснения. Освен това, стартово тегло също има значение, а моето не е било 40кг.
Както и да е, това е последното ми мнение по темата. Лека бременност :)

Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 13.05.20 16:29.

13.05.20
16:48

Здравей, Алекс!

Въобще не съм имала в предвид теб в случая за килограмите или някой конкретно. Сега даже не си спомням какво си писала, ще погледна след малко нагоре да видя. 

Имах в предвид, че аз сама много търся и се сравнявам. В този форум и в други също. Това е съвсем различно от някой да ми даде успокоително мнение след като съм споделила притеснение. Така че въобще не си мисли такива неща хаха.
Може би не съм се изказала правилно и е прозвучало така, ще се поправя сега. ☀

А за излишните коментари далеч нямах в предвид теб отново (нито която и да е от мамите тук които се отзоваха). Визирах горната дискусия която беше супер излишна за мен и не знам кому беше нужна. 😁 Както и тенденцията във форума като цяло, не моят дневник конкретно.

Както и да е, това само исках да кажа за да не си мислиш нещо което не е така.

Поздрави! 🍀

Мнението беше редактирано от Теди на 13.05.20 16:54.

13.05.20
17:57

Ама не си отивай така, няма откъде да крадна храна 😆😆😆

Супер е, че се чувстваш добре! Продължавай все така, още толкова 💚💚💚

13.05.20
18:34

Ох и аз крада храна от дневниците като невидяла.😆😆😆

Не бе, тук съм си. Има твърде много позитивни аспекти и хора за да се фокусирам само върху негативните такива. ☀🍀
Просто малко по-обрано за сега, че не ми се влиза всеки ден. Аз или не пиша нищо или пиша всичко.. не мога да си затворя човката вендъж като тръгне!😁

Мнението беше редактирано от Теди на 13.05.20 18:35.

16.05.20
14:08

Здравейте!

Днес ще ходим до Декатлон и много се чудя дали да не си взема ластици за тренировка. От няколко дни попадам на мнения, че тренирането с такъв вид ластици е подходящо и безопасно за бременност.

Ще се радвам някой да сподели тук или на лично съобщение ако знае нещо повече по въпроса и особено ако има мами които са правили такива тренировки. 🙂
На мен ми се струва по-лека и безопасна активност дори от йогата.. но може и само така да ми се струва! 😁

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Теди на 16.05.20 14:09.

16.05.20
14:26

Важен е не уреда, а това какво правиш с него. :)

21.05.20
15:49

Благодаря на всички които се отзоваха на лично съобщение с полезна инфо по горния ми въпрос! 😊
Марги, съгласна съм с теб. Именно за това питам тук, където има хора с опит и мога да получа съвети по които да преценя дали да включа тази активност или по-добре не.
—————————————

21 г.с. - 49,4кг. (очаквах да съм качила, но даже съм свалила някакви 500гр вода от миналата седмица 😁)

Активност - Все по-добре! Само за две седмици почти ежедневно ходене километрите на които се чувствам добре се увеличиха двойно, в някои дни и повече. Цялата минала седмица ходих средно по 10км на ден, имам един в който навъртях и 14км.
В дните в които не се разхождах правих йога вкъщи, вече няма никаква болка и съм безкрайно щастлива, че мога да се движа нормално! ❤ Не знам дали е само защото бебето си промени позицията или просто моето тяло  до сега е свиквало с порастването му и вече аз самата се чувствам по-спокойна. Каквото и да беше - отмина за сега. Не съм пила нито едно но-шпа вече 2 седмици и дори мога да се навеждам напред и да клякам без да ме боли. 🍀

Храна - И тук върви много добре, храня се супер. Без излишен апетит, а и топлото време ми помогна да увелича течностите и плодовете. Позволявах си сладолед в горещите дни и разходки, не го смятам за нещо вредно и винаги взимам прясно приготвен на място, а не тези по магазините.
Иначе продължавам да съм основно на яйца, сирене, домати, просо, сандвичи с авокадо, сурови ядки и от време на време риба. Смених сутрешния овес с цедено кисело мляко Олимпус 10% + домашен мед, чиа и плод. Да добавя малко повече полезни мазини и да не ми се подува корема от овеса.

Добавките са ми същите - Омега 3, вит. Д, Магнезий и Фолиева

* Безкрайно съм изненадана от лекарите си.. отново. В 21ва седмица аз ВСЕ ОЩЕ нямам нито едно кръвно изследване и не се шегувам. Питах лекаря на Скрининга дали няма да ми взимат и кръв, той каза че нямало нужда. Обадих се на лекарката която ме следи защото ми предстои консултация тази седмица и на нея вече каза, че ще ми пусне кръвни... да бе, ама няма свободен час до средата на Юни. А като ги пусне тогава, съответно ще погледне резултатите следващия път. Тедка до 7ми месец ще си кара на усет хахаха.
Може и аз да бъркам и наистина да не са нужни, не съм лекар и не знам как се процедира при различни бременности. Да чукна на дърво се чувствам прекрасно и нямам никакви странични оплаквания които да ми налагат спешни изследвания. Просто съм учудена, това е всичко.

Като цяло се чувствам страхотно по всеки параграф и с порастването на коремчето и увеличаването на активността на бебчо все повече се чувствам бременна в най-хубавия смисъл на думата. Преди това просто постоянно ми беше зле или нещо ме болеше до непоносимост хаха. Доволна и щастлива съм от всичко случващо се в мен и около мен!

Мнението беше редактирано от Теди на 21.05.20 16:10.

21.05.20
16:48

Хайде, все така добре да звучиш и занапред! 💚💚💚

27.05.20
21:38

Включвам се пак с описване като не знам дали ще е всеки ден, но поне да имам представа как се справям и какво се (или не се) променя.

************************************
26/05

Сън - 7 часа и после през деня спах не помня колко
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий
Движение - Разходка

Храна:
- Кафе с кокосово мляко ; Смути от кисело мляко и малко кокосово + мед, чиа, банан, замразени манго и ананас
- Цедено кисело мляко 10% + банан, орехи и мед
- Купичка ягоди и череши
- Просо с масло и сирене, варено яйце, 1/2 авокадо
- Оризовки; ментов чай

_______________________

27/05

Сън - 12 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий
Движение - Йога за бременни

Храна:
- Кафе с кокосово мляко ; Смути от кисело мляко и малко кокосово + мед, чиа, банан, ягоди и замразени боровинки
- Цедено кисело мляко 10% + банан, ягоди и мед
- Череши
- Няколко безглутенови кокосови бисквитки и шоколадови оризовки
- Просо с масло и сирене, 1/2 авокадо, варени домашни яйца

** Уикенда бяхме на гости при роднини където пътуването, храната и движението ми дойдоха в повече, а съня малко.. Откакто се прибрахме наваксвам с почивката и съня, съответно нямам много апетит при положение, че повечето време спя или чета книги. Нямах търпение да си ям просото и яйцата, колкото и вкусно да беше всичко на гостито. 😁

Мнението беше редактирано от Теди на 27.05.20 22:20.

28.05.20
23:51

22 г.с. - 50кг. (+7 до момента)
* Килограмите си варират между 49-50кг от седмици насам в зависимост от водната задръжка в деня на теглене.
* Продължавам да се чувствам много добре, нямам абсолютно никакви неразположения към този момент.
* Смених си лекаря и цялата болница всъщност, бях доста недоволна от предишния си избор.
В Понеделник ми е първата ЖК на новото място и надявам се това да си остане за раждането. Иначе днес личния ми прави кардиограма - каза, че е всичко е в норма.

Снимка от дните когато съм забременяла през Декември и сега.

🌷🌷🌷🌷🌷
****************
28/05

Сън - 10 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий
Движение - Разходка, пазар, чистене, готвене.. цял ден изкарах на крак.

Храна:
- Кафе с мляко 1,5%
- Цедено кисело мляко 10% + банан, ягоди, мед и чиа
- 3 шоколадови оризовки
- Неопределено количество череши
- Пържени тиквички и пресни картофки от село с млечен сос ( кис. мляко, чесън, копър и зехтин); Розов домат със сирене и няколко маслини
- Останалите 3 шоко оризовки и още череши 😁

Мнението беше редактирано от Теди на 29.05.20 00:06.

30.05.20
22:17

30/05

Сън - 7 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий
Движение - Йога за бременни

Храна:
- Кафе с кокосово мляко
- Цедено кисело мляко 10% + банан, бадеми, мед и канела
- Череши
- 2 мини парчета безглутеново брауни и 2 ореховки
- Сандвич с крема сирене и 1/2 авокадо на грила; Домат със сирене и резенчета авокадо отгоре, 2 варени домашни яйца
- Оризовки , ментов чай

Мнението беше редактирано от Теди на 30.05.20 22:18.

31.05.20
21:13

31/05

Сън - 12 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий
Движение - Йога за бременни

Храна:
- Кафе с кокосово мляко
- Цедено кисело мляко 10% + банан, ягоди, мед и чиа
- 2 безглут. ореховки
- Енчиладас с телешко, два вида боб и зеленчуци; Гарнитура ориз + салса и пържени картофи + гуакамоле *грух*
Домашна лимонада с прясна мента
- Шепа череши, ментов чай

———————————
Ако трябва да опиша бременността си с две думи - сън и мексиканско. 😆

Мнението беше редактирано от Теди на 01.06.20 01:08.

01.06.20
23:03

01/06

Сън - Зле.. около 6часа разпокъсани между сутрешните часове и следобед
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий
Движение - Разходка към 5км

Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- Цедено кисело мляко 10% + банан, ягоди, мед и чиа
- Много сладолед от Рафи.. срам ме е ама ще си призная, че половината кутия от снимката си отиде😆 и череши на корем
- 3 оризовки с авокадо и сирене; Лимецови солети
- Ментов чай

——————————

* Мина днес прегледа на новото място и съм страшно доволна! Лекаря ми обясни всичко нужно и ми отдели време,  не както до сега ме отпращаха набързо. Днес ми взе микробиология и още утре сутрин на гладно ми е назначил нужните изследвания.
Също така всеки един преглед е на 4D и оглежда всички органи, не стандартана черно-бяла снимка. Скъпо е и ми е бая далеч, но си заслужава отношението и спокойствието! Живот и здраве си оставам там за следене и раждане. 🙂
Дребният се развива добре и вече е 30см и 560гр. ❤ Снимката се обръща нещо.. от сайта сигурно, при мен си е наред.

Мнението беше редактирано от Теди на 01.06.20 23:12.

02.06.20
22:02

02/06

Сън - 5 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий
Движение - Разходка

Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- Банан, Овесени бисквити и няколко парчета Тоблерон
- Два малки сандвича с крем сирене и 1/2 авокадо, домат
- Купичка череши и шепа ягоди
- Лимецови солети
- 2 препечени филийки с авокадо и варено яйце, домат + сирене
- Ментов чай
—————————————

Изследванията минаха.. то било кофти в 6ти месец да ходиш сутринта на гладно да чакаш час и нещо и да ти вземат 3 ампулки кръв. 😆 Очаквам резултатите онлайн и така.

Иначе закусвах тия неща в колата за да спре да ми е лошо, но беше грешка. От тоблерона и бисквитите така за първо хранене ми стана супер гадно и получих киселини за половината ден (имам многоо рядко). Не знам дали това, малкото сън или нещо друго е дало отражение.. ама днес отново си припомних гаденето в началото. 😫
За това го карам на филийки и лека храна надявайки се утре да съм по-добре, защото сме планували ден издън града. Подозирам, че тази вечер или ще повръщам много или ще спя много.

Мнението беше редактирано от Теди на 02.06.20 22:04.

02.06.20
22:18

И през деветте месеца е отврат това с изследванията на гладно. Аз ходих миналата седмица, отне ми 20 минути да отида, да ми вземат кръв и да се върна да ям, беше ужасно! А съм човек, който от години яде за първи път след 12:00 😔

02.06.20
22:30

Същата работа.. но на мен ми отне 2 часа общо всичко. Не знаех къде се намирам след това. 😣 А аз съм човек, който преди 15ч. не яде когато и да стане. 😂
Ще го преживяваме, няма как хаха.

Мнението беше редактирано от Теди на 02.06.20 22:30.

02.06.20
22:59

Аз винаги си носех нещо за ядене с мен, когато ми вземаха кръв. 😰😁
Иначе ми ставаше лошо от глад, а давах кръв на две седмици, понякога и по-често. 😁

Мнението беше редактирано от Margi на 02.06.20 23:00.

03.06.20
22:25

03/06

Сън - 9часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий
Движение - Разходка

Храна:
- Кафе с кокосово мляко
- Пъстърва на скара с босилеково песто и орехи; Салата домати, печен патладжан, сирене и песто; Картофи соте (рибата си я хапнах цялата , салатата и картофите си ги разделихме с половинката)
- Домашен сладолед със смокини и орехи, късо кафе
- Диня; Череши
- Няколко парченца бял тоблерон; Чай лайка

——————————————

Днес се разходихме до Карлово, хапнахме прясна риба в ресторант Бяла Река по пътя и след това бяхме на Конна база “Тракиец” за кафенце. Цял ден се разхождах, препичах се на слънце и хапвах вкусна храна.. дойде ми идеално! 😆
Най-хубавото е, че на връщане спряхме до пазара в Граф Игнатиево и накупихме плодове, зеленчуци и сладка от бабите. Нямам търпение да опитам всичко, но тази вечер успях само до динята и черешите да стигна. Утре сутрин ще пробвам смокини от буркан върху цедено кисело мляко. ❤

Мнението беше редактирано от Теди на 03.06.20 23:52.

04.06.20
19:38

23 г.с. - 51кг. (+8)

Изследванията ми са готови, прикачвам снимка долу. Изпратих ги на лекаря си и ми изписа да пия желязо 2 пъти по 1 таблетка на гладно. Хемоглобина е нисък, но не мисля, че това е изненада като за бременна жена хаха.  Другото предполагам е окей.. съдейки по това, че нищо друго не ми каза да пия или да спра.
Микробиологията също беше добре, нямам инфекции/заболявания.

Продължавам да си се чувствам все така добре. Имам чувството, че корема  расте със скоростта на светлината, а бебчо става все по-редовен и силен в ритниците и шаването. 😁

——————————————

04/06

Сън - 6-7 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий, Желязо 2x1
Движение - Разходка 5км

Храна:
- Айс кафе, Фреш портокал
- Цедено кисело мляко 10% с мед, смокини от буркан, банан и чиа
- 3-4 мини киндер яйчица (като шоколадови бонбонки бяха) и купичка череши
-  Патладжан на фурна + розови домати и сирене; Препечени филийки с хумус , 1/2 бира от на мъжо.. не се сдържах вече 😁
- Диня

Мнението беше редактирано от Теди на 04.06.20 22:03.

05.06.20
21:37

05/06

Сън - 10 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий, Желязо 2x1
Движение - 1 час йога + дихателни упр. и релаксация

Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- Смути /кокосово мляко, банан, берита, чиа/
- Цедено кисело мляко 10% с банан, ягоди, мед и тиквени семки
- Купичка череши
- Пресни картофки соте с масло и копър, Патладжан на фурна + домат,краставица и сирене, лъжица хумус
- Диня; Чай лайка

* На вечеря пак пийнах малко бира от на мъжо 😁

П.П. Само на мен ли ми е супер забавно как всеки познат с който се засека веднага посяга към корема ми да го пипне? 🤣 Оказа се, че е често явление май..  аз никога не съм го проявявала това към бременни познати. Много ми е странно и смешно хахаха.

Мнението беше редактирано от Теди на 06.06.20 00:21.

05.06.20
22:36

На мен ми беше супер противно това пипане на корема. 😁 Също както ми беше неприятно когато родих, да щипят, пипат и целуват бебето. От тази гледна точка ми допадат правилата за дистанциране през последните месеци и не знам защо преди тива хората не се сещаха сами, че не е ок да се пипат жени по коремите и да се плюнчат бебетата им. 😃

05.06.20
23:38

На мен за щастие ми е сладко и нямам против.. или поне не ми прави впечатление най-малкото. 🤷🏻‍♀️😁
Надявам се така да си остане и с детето.. да не съм от педантичните майки, които си мислят,че могат и трябва да опазят детето от всичко естествено заобикалящо го защото много ще се натоваря заради собствения си мозък. Но още нямам идея как ще е при мен и просто ежедневно си напомням на ум само позитивни неща хаха. Може би за това не ме и дразни пипането на коремчето - приемам някак си, че хората просто се радват. 🙂
Признавам обаче, че все пак ми е странно и аз не бих го правила колкото и да се радвам на корем/бебе.

Мнението беше редактирано от Теди на 05.06.20 23:42.

06.06.20
20:50

06/06

Сън - 9 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий, Желязо 2x1
Движение - Разходка 5км

* Снощи ме заболя от ляво на слабините и надолу към крака, може нещо да съм натоварила или разтегнала с йогата.. днес още я има тази болка като стъпвам на левия крак. Отделно след разходката и пазаруване ме заболя корема като чувство на опъване. Няколко дни ще правя само разходки докато отминат тези неща и си напомням да спра да нося тежки неща вече!

Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- Мелба с йогут сладолед, сметана, сладко от горски плодове и орехи
- Фреш диня; 2-3 редчета бял шоколад с малини “Гайо”
- Сандвич с крем сирене и авокадо, 2 бъркани яйца и зелена салата + сирене и маслини
- Диня, 2 редчета бял шоколад с малини; Домашна лимонада с прясна мента и ягоди ❤

Мнението беше редактирано от Теди на 06.06.20 22:47.

07.06.20
21:19

07/06

Сън - 6 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Фолиева, Магнезий, Желязо 2x1; Но-шпа 2x2
Движение - Кратка разходка

* Днес направо умирах от болки в кръста, текоха ми сълзи направо.. пих но-шпа и ме отпусна бързо ама се повтори същата история след около два час-два. Лекаря каза, че това след 6ти месец е нещо нормално заради увеличаването на тежестта на бебето и разширяването на таза... ще видим как ще е като то тепърва ще качва килца. 😁 Добавям и това, че всеки ден започва да рита все повече и по-силно. 🤷🏻‍♀️

Разходих се малко, но бързо видях, че няма как да издържа и се прибрах. Използвах Неделята за почивка, маски за лице и палачинки. ☀️❤️

————————————

Храна:
- Кафе с лешниково мляко; 3 сурови бонбона с шоколад и лешници
- Цедено кисело мляко 10% с банан,ягоди, мед и чиа
- Купичка череши, 2 кайсии
- Палачинки с брашно от елда + цедено мляко, домашно сладко от боровинки и банан

* По-късно ще хапна още нещо, може би оризовки с авокадо.

Мнението беше редактирано от Теди на 07.06.20 21:29.

09.06.20
22:21

09/06

Сън - 10 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо
*Лекаря каза вече да спра магнезия и фолиевата.
Движение - 4 часа основно чистене вкъщи 😆 и кратка разходка

Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Смути /мляко 1,5%, банан, замразени манго и папая, чиа, мед/
- Цедено кисело мляко + банан и домашно сладко от боровинки
- Купичка пъпеш, 2 кайсии
- Просо с масло и сирене, варено яйце, 1/2 авокадо
- Ябълка; Ментов чай

—————————————

Вчера беше кофти ден и много зле откъм храна. Тази болка в кръста която описах се засили през нощта и спах едва 3 часа.. след което в 7ч сутринта лекаря ме извика да ме прегледа дали не са бъбреци или нещо друго. Когато отидох го викнаха по спешност за секцио и трябваше да чакам 2 часа да се върне за да ме прегледа. После размотаване из болницата.. не бяха бъбреци, но ме прати и невролога да ме види където пак чаках доста. В крайна сметка изкарах половината ден там и после имах задачи навън в жегата от което пък ми прилоша, но нямаше как да отлагам.
И така на 3 часа сън, много чакане и разкарване направо не знаех къде се намирам. Хапвах главно навън през целия ден все боклуци, болницата е почти извън града и нищо нормално не намерих наоколо. Днес съм с уникална водна задръжка, +1,2кг от снощи (ясно е, че няма как за една вечер да кача над килограм 😁). Чистих доста днес да си оправя малко настроението, че се бях сдухала и трябваше да върша нещо. Сега съм по-добре и болката вече отмина, не се установи да има проблем така че явно наистина си е просто разширяването на таза и тежестта на бебчо. Радвам се, че поне минах прегледите да не се притеснявам излишно.

Мнението беше редактирано от Теди на 10.06.20 11:17.

11.06.20
00:34

10/06

Сън - 9 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо
Движение - Йога за бременни

Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Цедено кисело мляко + банан, орехи, мед и канела
- Няколко бисквитки от лимец и рожков
-Салата / домат,краставица,авокадо, сирене и маслини/ ; Суши 4 бр. с печена сьомга и 6 бр. с филаделфия и авокадо
- Шепа череши, Домашна ягодова лимонада + мента и лайм
- Още малко череши; Ментов чай

————————————

Днес съм доста по-добре, свалих килограма вода за един ден и съм доволна. 😆 Друго е като не са ми подути крака, ръце и тн. А дано се сетя за това следващият път като прекаля с глупости хаха.

Мъжо е на гости при техните днес и вечерта го обърнахме на женско събиране у нас. Дребния пък е супер активен в корема и имам чувството, че вече подскача. 😆 Успях даже да го хвана на видео как се мести вътре, луда работа. ❤️

Мнението беше редактирано от Теди на 11.06.20 00:52.

11.06.20
22:11

11/06

24 г.с. - 51кг. (+8)

Сън - 8 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо
Движение - Йога за бременни, разходка

Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Цедено кисело мляко + банан,праскова, ягоди, орехи и мед
- Овесени бисквити с кокос
- Салата спанак, авокадо,черита, репички, царевица; Две вегетариански буритос /вътре с 2 вида боб и различни печени зеленчуци/, Пържени катофки, салса, гуакамоле
- Домашна лимонада с мента
- Диня, Ментов чай

Мнението беше редактирано от Теди на 11.06.20 23:30.

12.06.20
20:36

12/06

Сън - 8 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо
Движение - Йога за бременни

Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Смути с банан,замразени боровинки и чиа
- Овесена каша + мед,канела, тиквени семки, банан и праскова
- 3 препечени филийки с авокадо и сирене; 1/2 домат, няколко маслини
- Сурови бадеми, Халва
- Диня; Домашна лимонада

—————————————
Забравих да спомена, че Йога студиото за бременни в което така исках да ходя отваря отново на 20ти. ❤️ Познавам се с жените които го държат и под влиянието на хормоните им бях супер ядосана, че няма да отворят още на 13ти Май.. извиних се де.😁
До там разходката ми е приятна и е точно към 4-5км общо в двете посоки, което е супер за сега и за последните месеци. Много съм щастлива, че все пак ще успея да посетя часове на живо и да се запозная с други бъдещи йога мами. :))

Мнението беше редактирано от Теди на 12.06.20 23:20.

13.06.20
20:37

13/06

Сън - 7 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо
Движение - Йога за бременни 1 час + дишане и релаксация

Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Цедено кисело мляко + банан, ягоди, мед и чиа
- Купичка череши
- Голям розов домат със сирене и песто, няколко зелени маслини с подправки, лимецови солети и малко царевичен “ чипс” (и малко от бирата на мъжо 😁)
- Диня; Вода с лайм

—————————————

Днес пак никак не бях в настроение още от сутринта и ми отне няколко часа да се разсъня и да ми се върши нещо. 😁 Става все по-трудно да се овладявам откъм настроение и енергия. Оправих се следобеда с малко разходка, йога и храна.

Малкия снощи ме риташе доста силно до към 4-5ч сутринта.. все още е разположен седалищно и зверски се усеща как рита надолу. Не, че в ребрата ще ми е приятно по нощите ама знам ли хаха. Имам около 6-7 будения за тоалетна, а докато спре да рита въобще не заспах.
Ако съдим по активността в корема, то ще имам хипер активно дете.. 😆 Малко са часовете от денонощието в които  се кротва и те не продължават дълго. 🤪

Мнението беше редактирано от Теди на 14.06.20 00:19.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1