Всъщност, го споменах, защото бях попаднала на такъв, именно мислейки, че това, че е сложен на щанд със здравословни храни означава, че няма подобни съставки. Просто не бях прочела, и не че ще умра на момента ако ги ям, но ако бях прочела, бих взела друг.
А това кой е истеричен и кой на какви въглища си пече скарата, не ме бърка.
12/07
Сън - 10 часа и още ми се спеше ?
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо
Движение - Йога за бременни; Разходка 9км., част от които нагорнища и стълби по тепето
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Смути (1 банан, 4 фурми, 2с.л. цедено мляко и малко овесено мляко на око, какао, канела)
- Цедено мляко с праскова, бадеми и мед
- Порция дюнер без питката (пилешко, картофки, салата,сос)
——————————————
Пак бях мега отпаднала днес, до преди вечерта апетита и енергията ми бяха на нула. Радвам се, че се навих да изляза защото определено ми се отрази добре. На тепетата беше прохладно и имаше лятно кино. ❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 13.07.20 00:20.
13/07
Сън - Нямаше. Опитвах се и се въртях цяла нощ докато в 8ч сутринта не ми писна вече и станах..
Движение - Ходене по задачи близо 10км. + домакинска работа и готвене след това
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Кисело мляко с овес, мед и боровинки
- Купичка пъпеш, късо кафе
- 2 големи парчета домашно безглутеново брауни
- 1 топка сладолед горски плодове
- Розов домат + моцарела и песто; 3 парченца патладжан, няколко маслини и 2 топчета от грозде увито с козе сирене и поръсено с шам фъстък ❤️
- Шепа грозде за десерт и малко безалкохолна плодова бира
——————————————
Днес имах доста задачи и то все неотложни. За това и не заспах сутринта, а директно станах..
Не бих повторила грешката недоспиване + супер зает ден + бременност в средата на 7ми месец. Не мога да кажа, че ми беше готино ама все пак дори без сън издържах геройски на ходене по институции, пазаруване, чистене + няколко перални и готвене за гости утре.. след това дори успях да си направя маски и да се изкъпя. За фон на всичко котарака пак се е побъркал и от снощи насам прави пакост след пакост, съответно ходя след него да оправям щети. Считам се донякъде готова за мама, само да комбинирам всичко изброено с бебе! ?
И така утре цял ден ще имаме гости - опитах се максимално да приготвя неща от днес за да успея да се наспя преди да пристигнат. Направих уникално мляко с ориз поръсено с натрошени орехи и канела. Тези топчета с гроздето и сиренето определено ги препоръчвам ако обичате съставките, стават за 15мин. и са впечатляващо вкусни. ??
Мнението беше редактирано от Теди на 14.07.20 01:31.
14/07
Сън - 6 часа и се събудих наспана в 7:30ч без аларма! ?
Движение - Цял ден бяхме с гостите така че само шетане из вкъщи и после кратка 2км разходка
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено мляко + мед, натрошени орехи, банан, малини и къпини
- Малка купичка мляко с ориз, късо кафе
- Домат , патладжан, сирене и песто ; 1/2 краставица, лъжица хумус и 3 гриловани маслини ; 2 топчета от тези с козето сирене
- Малка купичка мляко с ориз, праскова
- Диня; 2 реда шоколад
——————————————
Толкова ми е странно колко много неща правих ставайки рано... Обикновено ставам по обяд и едва към 15ч. ми е закуската и разсънването. Днес до сега вече имам 4 хапвания и овен гостите имах време сутринта за себе си и сега да оправя вкъщи след тях. Направо не знам какво да правя с вечерта си след като съм свършила всичко възможно и вече съм изяла всичко което по принцип ям за цял ден. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 14.07.20 22:26.
15/07
Сън - 6 часа, отново се събудих наспана в 7ч. сутринта
Движение - 4-5км. разходка
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Топка сладолед + малко бита сметана и ягоди
- Цедено мляко с банан, праскова, орехи, мед и канела
- Купичка плодове (пъпеш, праскова, синя слива и грозде) , безалкохолна плодова бира
- Оризов чипс с морска сол и лайм
- 2 парчета риба на тиган; Салата домат, краставица, печена капия, пресен лук и сирене
—————————————
* 29 г.с. - 53,5 кг. (+10,5)
Днес бях на преглед и ми се плаче от радост.. бебчо се е обърнал с главичката надолу! ?❤️ Толковаа се притеснявах, че няма да се обърне и ще ми се налага секцио. Иначе това поне обяснява болките в ребрата, които явно са от ритници хахаха.
Килограмите му също вървят добре, в смисъл няма особена вероятност да е твърде голямо бебе. В момента е 1,300кг. Лекарят каза, че се очертава до раждането да стигне максимум до 3,500 (или по-малко) което ще си е напълно нормално тегло за бебенце.
Като цяло ме похвали и за начина на живот като храна и движение. Каза, че изглеждам много добре и здравословно без излишни килограми и съпътстващи проблеми. Изследванията ми и този път са супер. Попита ме дали бих искала да родя естествено, защото към момента нямам никакви причини това да не се случи. След като разбира се казах Да, той подчерта че имам пълната му подкрепа да успеем да го направим така. ?
Имам зелена светлина и за морето! ? Абее много як ден!
Тумбака расте светкавично, а на бебчо нямам търпение да му нащипя бузките! Не си спомням момент в живота ми в който да съм била по-щастлива и развълнувана да ми се случи нещо.. а като знам, че най-хубавото тепърва предстои. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 15.07.20 23:03.
16/07
Сън - 9 часа , днес поспах повечко и станах към 10ч.
Движение - 5км разходка
Храна:
- Кафе със сметана
- Смути от 1 банан, 4 фурми, прясно мляко, какао и канела
- Цедено кисело мляко + банан, праскова, орехи, мед и канела
- Сладолед пистачио и банан
- Зеленчуци + сирене, песто и хумус (на снимката); Оризов чипс с хим. сол и лайм
- Ментов чай
——————————————
Тази вечер няма да мога да хапвам плодове, защото не трябвало да ям нищо със съдържание на захар от днес следобед до утре. Ще ходя сутринта на гладно да ми пускат изследване за диабет и ще пия глюкоза. ? Надявам се да не взема пак да подпухна от всичката захар в нея, че тъкмо си вкарах водната задръжка в релси.
Малко странно ми стана, че ще ми го правят това при положение, че нямам никакви оплаквания и нямаме диабет в рода. Но щом лекарят го е преценил за нужно.. ще изтърпя един ден.
Мнението беше редактирано от Теди на 16.07.20 22:29.
17/07
Сън - 7 часа, ставане към 8ч.
Движение - Йога за бременни; Разходка 7км
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено мляко с банан, горски плодчета, мед и чиа
- Късо айс кафе
- 2 мини оризови барчета и няколко шоколадови оризовки
- Ябълка, шепа грозде
- Безглутвнова пица с прясна моцарела, риба тон и зеленчуци; Студен чай
- 2 мини оризови барчета, праскова; Ментов чай
————————————
Отпадна ми изследването за диабет днес.. малко се изнервих ама до някъде и аз си бях виновна така че не го взех много навътре и си продължих с деня. ? Реших да не си навивам аларма, защото мъжо става в 7 за работа (от вкъщи) и винаги се будя, а и на него казах да ме събуди ако не съм. Той обаче забравил милия и имал доста работа, та аз се събудих в 8ч. Въпреки, че лекаря не ми каза точен час за изследването а само да е сутринта на гладно все пак предположих, че е по-добре да звънна предварително и да попитам дали ще ме вземат.. Предупредих ги, че болницата ми е доста далеч и искам да съм сигурна при което от регистратура ме увериха, че няма проблем и не ми е нужен точен час. Облякох се, викнах си такси и отидох в 8:30ч. само за да ме върнат обратно понеже било твърде късно.. ? Не реагирах единствено защото момичето реално не беше виновно (бях говорила с долната регистратура по телефона) и ми съдейства много за други неща. Но иначе за момент бях бясна вътрешно.
И все пак от друга страна да съм си станала в 7ч. и нямаше да е така. ? Нищо, в Понеделник пак. Поне ми обясниха как протича и че трябва да си освободя няколко часа за цялото нещо.
Мнението беше редактирано от Теди на 18.07.20 02:03.
18/07
Сън - 7 часа, ставане в 10ч. ☀️
Движение - Разходка 4км
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено мляко с праскова, 3 фурми, орехи, мед и канела
- Шоколадови оризовки и оризови барчета.. всичките си отидоха навендъж?
- Порция дюнер без питката; Безалкохолна плодова бира
——————————————
Днес бях доста отпаднала.. пих кафе и закусвах в леглото. Следобед бях на фризьор и пазарувахме, иначе най-вероятно нямаше и да стана.
Поне освежих прическата преди морето и предстоящия mom life. ✌?
На излизане открихме, че има бебета котенца до входа ни.. много милички. ❤️ Терасата ни гледа зад блока и там храня котките директно с котешката храна на нашия или ако от нас остане, но тези бяха съвсем мънички и излизахме няколко пъти да им даваме мляко - утре пак. Много искаме да приберем поне едното, даже и две бихме прибрали ако има начин. Спряха ни две неща - разходите по ветеринари само за нашия котарак ни излизат не малко, всяко стъпване в клиниката не ни е падало под 100лв. и ако се удвои ще е трудничко в предвид , че все се налага. Другата причина е , че той в момента е на лечение за алергии понеже е бил охапан от нещо и кожата го дразни, ако доведем улична котка и внесем паразити това ще застраши и него.. пък и обстановката вкъщи в предвид, че чакаме новородено бебе скоро. И все пак ако нямаше да имаме нов член на семейството под формата на човече, то щеше да е една- две нови котки. ??
Абе решихме да сме разумни колкото и да не ми дава сърце да ги оставя навън, поне ще ги храня всеки ден. ? Ако някой е от Пловдив и си търси котенце да пише ЛС.
Кошарата ни пристигна и с това съм напълно готова с всичко освен козметиката, памперсите и разни други дреболийки. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 19.07.20 00:12.
19.07.20
10:54
Да се включи леля Точка. ?
Адашче, не давай мляко, особено прясно - подрискват се и умират доста често. И най-евтината бебешка консерва е по-добър вариант.
Като позаприличат на истински котки, пиши ми, за да закрънкам кастрационния център да ги излови и кастрира.
Иначе и мен ме мъчи един миниатюрен въпрос :) в двора на къщата, ама не мога да ги прибера всичките, нито да се погрижа за тях. ??♀️
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.07.20 10:57.
Мерси, адаш. Ще знам!
Ние имаме храна за малки котенца понеже се бяхме презапасили нашия като беше малък ? и сме я оставили за даване на улични такива като видим. Тези обаче са съвсем малки и не мислех, че ще могат да ядат такива неща ама ще ги пробвам днеска щом казваш това за млякото. Те си имат майка , просто исках да допринеса малко ?. В крайна сметка не искам пък да им вредя та добре, че се включи. ?
Много тъжно като искаш да прибереш всички, а не можеш. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 19.07.20 11:14.
19.07.20
11:39
Ако си имат майка, давай манджа на нея - тя ще произведе необходимото за тях. Иначе - консерва “бебе” като най-лесно и просто.
Знам те аз иначе, добро адашче си ти. ?? ? Тоест, няма нужда да казваш, че искаш да направиш добро, то е ясно. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.07.20 11:40.
Ооо на майката вече дадох 2 големи риби и котешка храна, тя е добре. ?
Аз напоследък като видя бременна или родила котка и направо звезди ѝ свалям, щото сега знам кво е нали и не е лесно. Трябва да се подкрепяме.??
Иначе дано се задържат дребните, нашия блок е доста голям и винаги се намира някой простак да ги прогони... ако си останат тук поне можем да помагаме с храна,кастрация и тн.
19.07.20
15:27
... ако си останат тук поне можем да помагаме с храна,кастрация и тн.
Ако имаш нужда от съдействие за нещо, думай.
Спирам да спамя. :))))
19/07
Сън - 9 часа, ставане в 10ч. ☀️ ии после мързелуване до обяд на дивана с бебе #1?❤️
Движение - Йога за бременни; Разходка 4км
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено мляко с банан, горски плодчета, мед и чиа
- Резен диня, праскова
- Капучино
- Салата Капрезе; Пържени картофки; Цитронада
- Сладолед пистачио и банан
- Оризовки; Ментов чай
П.П. Забравих да отбележа, че днес се събудих с ужасна крампа на прасеца на десния крак. Сутринта си правих масажи , после си почивах активно, по хладното вече се раздвижих с йога и ходене, вечерта мъжо направи масаж.. няма особена разлика. Като цяло са ми казвали, че в трети триместър не е новост да се събудиш с някой схванат мускул ама не го взимах на сериозно.. до сега. ? Ще видя дали ще продължи да се случва, не е много приятно. Също така започнаха да ми изтръпват ръцете от време на време и ме боли целия хълбок отстрани ако лежа на дадена страна повече от час-два.
Забравянето на елементарни неща пък вече граничи с абсолютна простотия.. а пишейки това се сетих, че прането ми от тази сутрин още си е в пералнята. ??♀️?
Мнението беше редактирано от Теди на 20.07.20 00:39.
Преди няколко дни и аз получих първа крампа в прасеца - заради изтръпването на тялото неусетно си изпънах силно крака в шпиц, докато спях, забравих, че трябва да се изпъвам с пета. Пищях 5 минути от болка.
Това с хълбоците е много гадно, съчувствам ти, чувствам се по същия начин.
Оня ден загорих варени яйца, забравих ги на печката.?
20/07
Сън - 6 часа, ставане в 7ч. ☀️
Движение - само 2км разходка днес, беше ми доста отмаляло за повече.
Храна:
(Сутринта 500мл вода с глюкоза ??)
- Кафе с овесено мляко
- Цедено мляко с банан, праскова, малини, мед и чиа
- Морков и 2 с.л. хумус с червен пипер
- Домат, сирене и песто + няколко маслини с билки; Солети от лимец
- Грозде
* Отивам да пека безглутеново брауни и ще хапна като е готово по-късно.
———————————————
Ми нямам диабет. ? Не знам кому беше нужно това изследване в предвид, че нямам никаква родова обремененост или симптоми за такова нещо. Може би е задължително - не знам. ? Прикачвам резултатите да ги имам и тук.
Беше си кофти сутрин.. но хубавото е, че ме настаниха в стая за половин ден и реално видях къде ще съм настанена след като родя. Също така се сблъсках с повече персонал и мед.сестри, които само порвърдиха избора ми на болница за правилен. Уникална атмосфера и екип! ❤️
И все пак ако можех бих избегнала в почти 30г.с. да ходя гладна, жадна, недоспала и да ми взимат 4 пъти кръв от вената. ?
П.П. Цял ден мислех за това брауни.
С последни сили отидох до магазина за продуктите. С още по-последни сили го приготвях в 22ч. вечерта само защото тооолоова много ми се яде.. и накрая като стана готово на мен ми се прияде грозде и оставих браунито на заден план. ???
Мнението беше редактирано от Теди на 20.07.20 23:59.
20.07.20
21:15
Не е от задължителните, по преценка на лекарите е.
Обичайно го правят при фамилна обремененост / наднормено тегло / поликистозни яйчници / два последователни теста на глюкоза (кръвна проба) с по-високш стойности.
Ти нямаш от тия предпоставки, така че, според мен, лекарят просто е искал да е сигурен, че няма рискове от гестационен диабет. Поне така си го обяснявам. Нещо като презастраховане.
Правила съм си такова обременяване преди години (сега не са искали), и на мен не ми хареса тогава, та ти съчувствам, но пък ето - веднага си открила положителното в ситуацията. :))))
Радвам се, че се чувстваш добре в болницата ти. Важно е.
Благодаря, Рони! ?
Наистина е важно да се чувстваш добре и в сигурни ръце. Откакто смених болницата се чувствам многооо по-позитивно за бременността си като цяло и всичките ми притеснения се изпариха.
А за това изследване.. като се замисля по-добре да ми правят за всеки случаи, отколкото както преди да сменя лекаря нямах нищо пуснато до почти 6ти месец.
П.П. Използвам поста да ти пожелая леко раждане, съвсем скоро ще гушкаш малкото бебче! ❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 20.07.20 23:55.
21/07
Сън - Заспала съм на дивана от 12:30ч. до към 5ч сутринта. После се преместих в леглото и имах разни неразположения, но спах отново от 7ч до 11:30ч. ☀️
Движение - 11км ходене днес.?? Отделно чистих вкъщи преди това, не ме свърта на едно място.
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено мляко с банан,малини, 3 фурми, мед и чиа
- 2 парченца безглут. брауни; Праскова
- Студено макиато от Коста
- Две вегетариански буритос, малко пържени картофки, гуакамоле и салса
- Грозде, шепа малини
——————————————
Много готин ден - свършихме важни задачи, комбинирахме го с хубава разходка и хапване навън вечерта. А най-якото беше, че попаднах на готина рокля която беше намалена на повече от половината цена. ? Веднага я взех разбира се хаха.
Още по-якото е, че остават 5 дни до моренцетоо. ❤️
Браунито стана адски вкусно! Само яйца, масло, какао и малко захар са съставките.. отделянето на белтъци от жълтъци и после смесването обратно е трудната част, но си заслужи занимавката снощи.
Мнението беше редактирано от Теди на 22.07.20 00:42.
22/07
Сън - 7 часа; Ставане в 9:30ч.☀️
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо ; Витамин Ц + джинджифил - голяма грешка ? гадеше ми се и имах киселини часове след това.
Движение - Йога за бременни; 3км разходка
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Банан; 2 парченца безглут. брауни
- Цедено мляко с праскова, малини, мед и канела
- Шоколадови оризовки; 2 мини оризови барчета
- Домат + сирене и песто; Морков и краставичка с лъжица хумус, няколко маслини с билки; Малко лимецови солети и безалкохолна плодова бира
- Пъпеш
———————————————
Поръчах си днес нова доза от витамините които пия, че моите са на свършване. Този път обаче ги взех от друг сайт, защото цените на Now Foods са дооста завишени спрямо всички други и не ми допада това в предвид редовна употреба. Та там видях това витамин Ц с джинджифил и реших, че ще е хубаво да го взема, но не помислих как ще приема вкуса. ? Сега ще търся начини да си го пия и понеса, ако не ще го оставя за след бременността когато спре да ми се гади от почти всичко.
Освежих си ноктите и лятното настроение съвсем ме завладя. ☀️
Мнението беше редактирано от Теди на 22.07.20 23:22.
23/07
Сън - 9 часа;Ставане в 10:00ч.☀️
Движение - Кратка разходка до близко кафе, нямах сили за друго ??♀️
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено мляко с пракова, боровинки, малини, мед и канела
- 2-3 парченца безглут. брауни
- 2 оризови барчета с шоколад
- Диня
- Лимецови солети; 4 оризовки с домат и сирене, няколко маслини
- Пъпеш, праскова
————————————
Днес влязох в 30г.с. - 54,5кг. ?
Станаха + 11,5кг от началото. Очаквах да са по-малко при положение, че повечето дни не се спирам по цял ден и не ям кой знае какво.. ама каквото такова.
Чувствам се добре и се радвам, че все още успявам да върша куп неща всеки ден и да правя дълги разходки без особена умора и почивки. Вече обаче има и дни в които ми се спи и ми е трудно да правя каквото и да е.. като днес. ? Рядко ми се случва за сега, ще видим как ще ми се отрази почивката. След нея вече идва подготовката за бебчо вкъщи (чистене, пране, гладене, подреждане и тн.).
За пръв път видях отпечатъка на малкото му краче по корема ми като мърдаше! ?❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 23.07.20 23:42.
Чувствам се добре и се радвам, че все още успявам да върша куп неща всеки ден и да правя дълги разходки без особена умора и почивки.
Ако знаеш как съжалявам, че върших куп неща вместо да почивам докато бях бременна...
Почивай., прави йога и се разхождай колкото можеш повече. Отделяй време за себе си. ❤
И аз мисля, че ще съжалявам нооо буквално не ме свърта. ?
Ето днес например уж съм го отдала на пълна почивка и до 17ч. вече издивявах и молех мъжо да направим няколко км разходка.. При положение, че дори в “почивния” ден оправих няколко перални, изчистих половината апартамент и свърших работа на компютъра. То тези неща даже не ги броя за особена дейност ама все пак, не съм легнала да не правя нищо.
Много по-енергична съм в момента от преди бременността. ??
Мнението беше редактирано от Теди на 23.07.20 20:41.
Nesting mode ?
Абсолютно! ? Съдейки по чистенето и по всички пратки които пристигат вкъши последната седмица.. направо nesting mode-а е в разгара си. ? Ей не е истина колко power дава това нещо ?
Мнението беше редактирано от Теди на 23.07.20 23:45.
Привет! ☀️
Минавам да си отбележа няколко неща за себе си от последните 3-4 дена, да ги имам ако искам да си направя справка. :)
По-специално с навлизането в 30г.с. забелязах рязко промени.
- Извендъж корема ми натежа някак си, не мога да обясня как.. но имам чувствтото, че за няколко дни порасна още. ? Буквално миналата седмица без проблем си оправях обувките, а днес се измъчих в опити да ги достигна.
- Започнах често да имам киселини - нещо което беше изключителна рядкост до сега. А за появата на крампи също е така, това го споменах вече.
- Малкият от 3 дни насам не само, че рита много както обиновено ами сега е без никакви прекъсвания. Независимо дали спя, ходя, лежа или каквото и да е - целият ми корем се движи. ? Няма дори и 1 час почивка... започвам да се чудя кога и дали спи въобще хахаха.
- Все още нямам стрии, но пък започнаха да ми се пукат капиляри по корема? Или е от разтягане или от интензивното движение на малкия. Не знам за капилярите, но ребрата от дясната ми страна където са му крачетата скоро ще станат на нищо. ?
- Рязко започнах да се чувствям доста изморена постоянно и заспивам по 2-3 пъти на ден през няколко часа.
- Имам някакви мини контракции в долната част на корема, която се втвърдява като камък докато траят. Болката е поносима, но не особено приятна ако се случи навън и ходя трябва да спра моментално. Това си е нормално доколкото знам, стига да не са силни и на често.
- Ставам всее по-чувствителна и гладна. Горкият ми мъж. ???♀️
Прекратявам писането тук за седмица, тези дни ми е доста тежко да свикна с горе споменатите неща.. а в Понеделник пък отиваме на море. ❤️
Като се върнем вече живот и здраве ще се върна и към дневничето, тогава вече в 8ми месец.
Оставям една снимка на шкембето и до скоро!?
Мнението беше редактирано от Теди на 25.07.20 18:37.
Юхууу ☺️ Прибрах се!
Още вчера всъщност, но момчето с чиято кола бяхме ни остана на гости за вечерта и днес вече офицялно приключи купона. ? Иначе много яко си изкарахме.. удължихме си нощувките, защото не ни се прибираше. Созопол ми е много любима дестинация. ❤️
Ако трябва да съм честна имах доста по-ниски очаквания за това как аз ще се справя с темпото и жегата обаче си бях пушка. До последно мислихме дали да сме само двамата или с приятели именно, защото не очаквахме да издържам плажове и разходки по цял ден и вечер, но направихме добър избор за компания и в крайна сметка даже не се налгаше да се съобразяват с мен особено.
Храна имаше многооо, но все хубава и качествена. Бяхме там благодарение на този наш приятел и баща му, който е дългогодишен готвач и ни беше уредил страхоотни места за хапване! Имаше и много движение - всеки ден прекарвах време във водата и вечер дълги разходки из града, след полунощ и по пясъка. Нямам идея дали е полезно/вредно бременна да влиза в морето и да стои на плажа, но ми беше супер да се водя по себе си и да не се затормозявам с излишна информация. ??♀️ Важното е, че се чувствах добре и когато имах нужда винаги почивах.
Единственото, което считам за знак, че може би вече е хубаво малко да забавя темпото е появата на контракции. На морето ми се случи веднъж последната вечер и тази вечер вкъщи също. Корема ми става по-твърд и ме боли много силно за секунди, после спира и след малко повтаря пак. До сега ми се беше случвало, но доста по-слабо и не го считах за кой знае какво. Сега обаче, предполагам не е хубаво да се натоварвам толкова, че да се получава често. ? Във Вторник съм на преглед и ще говоря с АГ-то въпреки, че не е като да не съм го очаквала в 8ми месец.
Равносметката от почивката е лек тен, много готини спомени и +2кг. Живи и здрави. ? Не е изключено това да е останала водна задръжка - там се подувах ужасно мнооого. Може би заради жегата, постоянното ходене на крак и храната по ресторанти.
Както казах хапвахме повечко отколкото сме свикнали ние в предвид, че вкъщи главно живеем на плодове, салати и оризовки.Снощи се довършихме с едно мексиканско.. и днес направихме хубава разходка с по-малко храна, защото вече ни дойде много готвеното.
Успях да оправя всички перални, да изчистя основно и сега вече пълен релакс. Докато не започне чистенето и пренареждането за бебчо! ?
———————————————
02/08
31г.с. + 3 дни - 56кг.
Сън - 8 часа;Ставане в 10:30ч.☀️
Движение - 7км. разходка; След това чистене на целия апартамент и 1 час търкане на банята
Храна:
- Кафе със сметана
- Сладолед банан и пистачио с шоколад
- 2 оризови барчета
- Праскова; Студен чай
- Голяма купа салата /домат, краставица, сирене, слънчогледови семки и маслини/; Солети от лимец
* По-късно ще пия ментов чай и ако огладнея имам пъпеш.
Мнението беше редактирано от Теди на 02.08.20 22:43.
03/08
Сън - 8 часа;Ставане около 11ч.☀️ И после още сън следобед, не знам колко време беше ?
Движение - Йога за бременни, кратка разходка за пазар
Храна:
- Кафе с кокосово мляко
- Цедено мляко + гранола със семена, банан, канела, полято с малко кокосово мляко
- Пъпеш, Праскова
- Безглутенови бисквитки
- Голяма купа салата /розов домат,краставица,чушка,сирене, слънчогледово семе и маслини/
* Най-вероятно като пия чай ще хапна още малко пъпеш по-късно, ако не заспя до тогава.
—————————————
Била съм права, че качените 2кг. от почивката са главно водна задръжка, вече съм с 1кг. надолу за няма и два дни.. а усещам, че има и още. Друго си е като спадна малко и мога да ходя и спя нормално без да ме болят оттоци.
Не знам как живеят бременните които не правят йога. ? Само една седмица без такова раздвижване и бях схваната отвсякъде, въпреки ежедневната друга активност. Не го забелязвах чак толкова, но днес след практиката така ми олекна всичко, че направо се зачудих какво ли щеше да ми е ако имах противопоказания да я правя примерно. Няма да спирам докато мога, защото наистина облекчението в ставите и мускулите е голямо.
Цял ден си умирам за сън.. каквото и да стана да върша до 1 час ми се приспива. От 2 седмици насам почти съм спряла да се будя вечер за тоалетна.. случвало се много рядко и то само ако не съм заспала бързо. Заспя ли няма мърдане до сутринта, като труп съм. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 03.08.20 22:10.
Не знам как живеят бременните които не правят йога. ? Само една седмица без такова раздвижване и бях схваната отвсякъде, въпреки ежедневната друга активност.
???
Ако не бях прекарала една голяма част от бременността си с главата надолу, щеше да има жертви. ???
Бабите ви само йога....са правили...с ведическа кухня и ведическа астрология са карали))).
Бабите ви само йога....са правили...с ведическа кухня и ведическа астрология са карали))).
Ей тези баби, все за пример ни ги дават. ? Баба ми е живяла по времето на Втората световна война, дядо ми е служил в кавалерията...някак други са били времената, за да търсим общото. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 03.08.20 23:04.
Ей тези баби, все за пример ни ги дават. ? Баба ми е живяла по времето на Втората световна война, дядо ми е служил в кавалерията...някак други са били времената, за да търсим общото. ?
А...тя йогата някво младо течение явно....ще мине,като всяко течение))).
Хахах това с бабите ми е “любимия” пример. ? То и бабите ти са нямали достъп до интернет, компютри, транспорт какъвто е днес и още куп неща ама сега като ги има всички ги ползват, нали? Това, че нещо не е било разпространена практика по времето на бабите ни не значи, че ползването му сега когато е лесно достъпно е прищявка. Много неща реално не са ни нужни или ги е нямало едно време, но времената се менят и хората еволюират спрямо тях. Всеки си намира това с което е щастлив и няма причина според мен да се дава пример с това, че тези които не са го правили също са живи и здрави.
Споделила съм,че мен това ме кара да се чувствам добре. Също както други ги кара да се чувстват добре това да отидат на фитнес и да изядат една пържола след това. Аз не правя разлика между двете, и двете са начин на по-добър живот просто при различни хора и интереси. Бабите ви не са вдигали лежанка и не са яли по половин кг. месо на ден ама щом се чувстваш по-добре го правиш, нали. :))
Не намирам смисъл в подобни дискусии. Разни хора, разни идеали. ☀️
Мнението беше редактирано от Теди на 03.08.20 23:50.
Споделила съм,че мен това ме кара да се чувствам добре.
Ами всъщност написа, че не знаеш как живеят бременни, които не правят йога, тоест тези, които не правят, за да се чувстват добре, това, което ти правиш ( по мой спомен от след петия месец насам, та имаш май няколко месеца бременен живот без йога). Така че, да, явно в ясно как живеят жениците, така живеят, правят други неща, които ги карат да се чувстват добре, например вдигат тежести и нямат никакви схващания. Или разчитат на създаденото преди бременността, за да не се схващат. Аз лично имам регистрирани 15 месеца бременно състояние дотук в живота си, не съм се схващала нито за миг от бременността, изключвам неудобни работни пози, които биха ме схванали и без да съм бременна.
Всеки си намира това с което е щастлив и няма причина според мен да се дава пример с това, че тези които не са го правили също са живи и здрави.
....
Също както други ги кара да се чувстват добре това да отидат на фитнес и да изядат една пържола след това. Аз не правя разлика между двете, и двете са начин на по-добър живот просто при различни хора и интереси..
...
Разни хора, разни идеали. ☀️
Значи все пак знаеш как живеят тези, които нямат твоите интереси идеали. ? Вероятно примерът за неправили йога бременни баби, които са си износили здрави и прави децата, се даде тъй като ти сама каза, че не знаеш как живеят бременните, които не правят йога. Та не го виждам като безмислен, щом някой казва, че не знае нещо.
Явно всъщност няма какво да не знаем как живеят другите, които не правят еди какво си, ясно е, правят друго, от което са здрави и щастливи. ✌️ Смятам има доста примери за това.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.08.20 06:28.
Аз не виждам причината да се спори тук. Просто някои хора се чувстват добре като практикуват йога, други като следват примера на бабите си.
Не мисля, че Теди се изрази по този начин защото наистина не знае как живеят бременните без йога, а просто за да сподели ентусиазма си от резултата. Нещо, което всяка бременна практикувала йога вероятно би споделила. Тъй като работата ми беше в йога студио, докато бях бременна, имаше класове за бременни, които се посещаваха от момичета без предшестваща практика и почти всички се оплакваха от всевъзможни неудобства на бременността, част от които успяха да преодолеят с практиката. Аз лично не се сблъсках с нито едно от тях. Дългогодишната практика и начин на живот просто се отплаща в един момент.
Така че, не мисля, че има нужда да де спори дали йогата, щангите, лежането, или пържолите са най-добри за бременни. Всеки прави каквото счита за най-добро за себе си и детето си, а по-натам става ясно е още здрав след 15 години, кой има гинекологични усложнения и т.н. Добре е да се работи с перспектива, една жена трябва да се старае да съхранява здравето си в годините.
Мнението беше редактирано от Margi на 04.08.20 07:00.
Това казвам и аз - всеки прави това, което счита за най-добро за себе си, има живот за бременни и с, и без йога. Не виждам някой да спори кое е най-добро. Даже спор не виждам. И всеки се старае по свой начин да се пази здрав и щастлив.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.08.20 07:19.
04.08.20
07:27
Животът на бременна без йога е добре.
За 9 месеца без йога, едно схващане не съм получила.
Отдавам го на годините тренировки с тежести.
Направо се чудя как живеят бременните, които не ходят на фитнес. ?
(П.П. не звучи красиво това, нали? Е, същото е и при обратното изказване. ;)
Да. Всеки да прави нещото, което го кара да се чувства добре -това е най-важното, особено в такъв етап от живота; но считането, че това нещо е всеобща панацея, просто си предразполага към някакви ответни реакции. Без значение дали са йога, мога, щанги, манги.)
Важното е да има здрави малко здрави бебета и деца, пък кой как го постига, си е негова работа.
И няма нищо лошо в това да сподели радостта си. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 04.08.20 07:41.
Реално пишех мнение в което се обяснявах как в следващите ми изречения е ясно, че говоря кокретно за себе си и това как на мен щеше да ми се отрази ако ми бяха забранили тази активност примерно.. Също как това е често използван израз за изразяване на ентусиазъм и няма в предвид да е в буквален контекст. Но навреме се сетих, че няма много смисъл.
Забравих, че тук нещата които не са по твоя вкус и спрямо твоите идеали лесно се приемат за лични обиди.
Ще внимавам как вписвам храната, движението и впечатленията си върху това как ми действат на мен.. да не се обиди още някой. :) Извинете ме този път.
П.С. Марги е права с последното си мнение. ??
Мнението беше редактирано от Теди на 04.08.20 11:43.
Винаги се получават недоразумения, когато се пише по форуми, всичките движения си имат преимущество. Но всъщност на мен да си излекувам някои проблеми, най-добре ми се отрази йога тип движения, всъщност динамичен стречинг и упражнения за мобилност. Досега за мен си съм разбрал, че човек който работи и натиска някакви неща, най-доброто лечение е това. Първо отпуска тялото и ако имаш душа и нея :) .
Даже вече натрупах доста опит с тези неща и мога да го твърдя със сигурност, не че има значение. :)