Peaceful mind and body ♥ Getting back in shape & Breastfeeding

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

06.08.20
01:23

05/08

Сън - 12 часа, вдигнах се от леглото чак следобед
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо
Движение - Само кратка и доста бавна разходка 3км.

Храна:
- Кафе със сметана
- Смути с оризово мляко, банан, горски плодове и чиа
- 3 парчета домашно безглутеново брауни
- Шопска салата; Ориз със зеленчуци и яйце
- Пъпеш, 2 кайсии
- Билков чай за бременни
П.П. Още брауни в 2:30ч. директно от тавата по път за тоалетната. Случайно беше. ?

——————————————

Вчера и днес съм с контракции от време на време и главно спя и си почивам. Не съм правила нищо особено и почти не съм ставала. Хубавото на това е, че имах време на довърша картините за стаята на бебчо. ❤️

Той пък се е размърдал толкова много, че снощи половината ми корем стана в спукани капирярчета след ритниците му. В чудо ще се видя тези последни седмици.
Бяхме на преглед вчера - всичко върви перфектно. Вече е 1,900кг. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 06.08.20 02:32.

07.08.20
02:15

06/08

Сън - Не успях да спя до 5ч сутринта.. къде ставах за тоалетна, по някое време за храна, дребния започна да хълца в корема ми, след това да рита ребра.?
После обаче си поспах едни 8 часа от тогава до следобед.
Движение - Разходка 5км.

Храна:
- Кафе със сметана
- Цедено мляко + гранола със семена, банан, чия и всичко полято с малко кокосово мляко
- Пъпеш, 1/2 праскова
- Сладолед пистачио с шоколад и банан
- Ориз със зеленчуци и яйце
- Праскова, билков чай за бременни

—————————————

Мисля, че без да искам съм направила малка “беля” с желязото. Понеже от това, което лекаря ми изписа и си взех от аптеката ходенето до тоалетна стана табу.. изкарах известно време така пробвайки какво ли не ама нищо не действаше и много се изнервях.
Като си поръчвах останалите витамини в сайта видях, че имат и желязо и си поръчах и това мислейки, че няма значение какво пия стига на опаковката да пише “желязо”. Оправи се проблема с тоалетната, но от седмица насам отново се чувствам значително по-отпаднала и често ми се вие свят както преди да започна приема на желязо. Погледах опаковките и видях, че изписаното ми е 320мг. а това което поръчах от този сайт е 14мг... тоест май нищо не правя приемайки второто. ??‍♀️ Разбира се още днес си започнах това което е по предписание, но все пак имам 2 седмици в които на практика все едно съм го спряла. А в Понеделник имам кръвни изследвания точно за да ми видят хемоглобина дали е подобрен и сега подозирам, че пак ще е нисък заради тази глупост. Голяма съм шматка да реша, че няма да има разлика между медицински предписан продукт и обикновени витамини от сайт.. ама наистина през ум не ми мина.

Мнението беше редактирано от Теди на 07.08.20 02:24.

07.08.20
07:39

С втората бременност имах проблеми с ходенето до WC и док ме светна да си взема сиропче Фрутилакс. Много ми помогна. Ако се наложи, можеш да си вземеш. Подходящо е за бременни :)

Ох, баткото хълцаше по нощите в корема ми ? Луда работа ?

07.08.20
12:37

Нс мен ми бяха дали да пия Тотема, но освен че ми създаде проблеми с тоалетната, започнах и да повръщам от него - моментално след като го изпия. Пиех билкова кръв, но не мисля че кой знае колко повлия нивата на жекязото. Накрая си взех едно на капки (на bio care)- пак гадно, но поне не го повръщах.
Желязото така и не се вдигна кой знае колко, но това е защото малкото човече също започва да го ползва след 6-тия месец.
А за хълцането - хълцаше поне по 5-6 пъти на денонощие. Хълцаше и след катп се роди. ?

Мнението беше редактирано от Margi на 07.08.20 12:43.

07.08.20
15:50

Хахаха хълцането е забавно, ама най-забавно ми беше таткото като се стресна от движенията на корема ми и не знаеше какво е. ??

Иначе аз нямам проблеми с WC по принцип, само като пия това конкретно желязо. Изписали са ми Sobifer таблетки ако нещо ви говори. Лекарят ми каза за тоалетната, че сиропче и също един разтворим магнезий с портокал ще помогнат, ноо успех да приема нещо течно без да повърна на момента. И двете ги купих веднага и си стоят в шкафа. ? Единствения начин ако ще оставам на Sobifer е да пия първо кафе и да изчакам докато ползвам WC и чак след това да пия хапчето и да закуся (защото то се пие на гладно). Тоест няколко часа без закуска, днес така направих и беше ок.
Те са едни схеми и чудо ама се радвам, че поне имам някакъв усет да се нагаждам. ? За сега остава този вариант, а това с капките е идея и може би ще го попитам за тях следващия път да пробваме.
Каквото и да стане не остана много. ?

07.08.20
23:20

07/08

Сън - 7 часа; ставане в 10:30 ☀️
Движение - Разходка 3км.

Храна:
- Фрапучино, парче безглутеново брауни
- Цедено мляко + гранола със семена, чия, банан и малини
- Студен чай
- Солети от лимец
- Царевични спагети Болонезе с телешка кайма; Гръцка салата
- Пъпеш; Билков чай

————————————

П.П. Честито да е новото форумно бебче! ❤️ Нека расте здрава и силна като майка си и да бъде мноого щастлива! ?

Мнението беше редактирано от Теди на 07.08.20 23:51.

09.08.20
22:57

09/08

32г.с. - 55кг.

Сън - 7 часа; ставане към 11ч.☀️
Движение - Разходка 6км.

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено мляко + праскова, боровинки, малини и чия
- Оризов чипс
- Сладолед Рафи /шоколад и банан/
- Пъпеш; Праскова
- Солети от лимец; Билков чай

——————————————

Вчера прекарах почти целия ден в леглото, много ми беше зле пак. Отпаднало, повръщаше ми се, никаква енергия, нито апетит.. нещо подобно на първия триместър ама по-гадно. ?

Днес бях доста по-добре за щастие и успях да свърша неща из вкъщи и да се разходим приятно. ❤️

Напоследък ми става тежко от малко храна и нищо не ми се яде. Пия и по-малко вода именно заради това постоянно чувство на тежест. Вкъщи съм сготвила, напазарували сме куп неща и аз пак обирам само плодовете, киселото мляко и солетите. ??‍♀️ Надявам се да е временно, ще видим.

Мнението беше редактирано от Теди на 10.08.20 01:48.

10.08.20
22:55

10/08

Малко объркан ден, за това просто ще опиша първата му част и после нормалното разписване. ?

Като за начало не успях да спя през нощта, въобще. В 7:30ч. вече ми омръзна да се въртя и станах да се оправям да отида на изследвания.
Взеха ми кръв и урина, резултатите са готови - хемоглобина ми вече е паднал малко под 100. ??‍♀️ Нищо чудно защо съм отпаднала 24/7.
Разходих се малко след това, прибрах се, направих си смути с идеята да е нещо леко и направо да си легна.. Но стомаха ми реши, че ще връща всичко прието до последния останал стомашен сок та прекарах известно време над тоалетната. Направо не знаех къде се намирам, помня само, че по едно време виждах звездички навсякъде около мен.
Като мина това си взех душ, хапнах оризовки защото бях мега прегладняла и си легнах.
Спах 4-5 часа до към 17ч. и се събудих напълно добре, все едно нищо не е било. ?

Та от 17ч.  до момента “закусих”, раздвижих се и вечерях. Първата част на деня въобще не я броя, нито храната от тогава ми остана в стомаха.

Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо х2 (увеличаваме на два пъти дневно)
Движение - Упражнения за бременни върху гимнастическа топка от тези големите

Храна:
- Кафе със сметана
- Цедено мляко с праскова, 3 фурми, мед и чия
- Спагети болонезе с телешка кайма, 1/2 домат + авокадо, сирене и няколко маслини
- Билков чай, Праскова

Мнението беше редактирано от Теди на 10.08.20 23:07.

11.08.20
08:32

Най-отпаднал ми се струва готиния котарун)))).

11.08.20
22:37

11/08

Сън - 10 часа;ставане към 12ч.☀️
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо x2
Движение - Разходка 6км.

Храна:
- Кафе със сметана
- Цедено мляко + банан, орехи, мед и канела
- Шоколадови оризовки, купичка ягоди
- Овесено барче със сушени берита, малко ягоди и малини
- Домат с авокадо, сирене и песто; 1/2 краставица с лъжица хумус и 1 варено яйце
- Оризовки

* После ще пия билков чай или газирана вода с лимон

Мнението беше редактирано от Теди на 11.08.20 22:38.

13.08.20
01:18

12/08

Сън - 9 часа;ставане към 11ч.☀️
Движение - Упражнения за бременни с гимнастическата топка + разтягане и релаксация; Разходка 3км.

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено мляко + праскова, ягоди, мед и чия
- Пъпеш; Лимецови бисквитки с меласа и рожков
Вечерта бяхме на гости у наще, храната в рамките на 3-4 часа:
- Домашна безглутенова веган пица ; Малка чаша розе
- Шоколадов сладолед; Малко пъпеш и праскова
- 1/2 варена царевица на кочан

——————————————

Мъжо си поръчваше някакви неща за тренировки вкъщи и използвах неговата поръчка да си взема ластици. Взех от тези малките които идват по три вътре - ниско, средно и високо натоварване. Планувах ги главно занапред, след като се възстановя, но днес попаднах на такива тренировки за бременни и реших да пробвам. Няма да стане това за жалост. ?
Проблема е, че при всяко странично или предно вдигане на крак изпитвам силна болка точно отпред в пубисната кост и надолу по вътрешната част на бедрата. Няма значение дали е с тези ластици или просто искам да си вдигна крака като ме масажира мъжо, все я има и понеже не е много приятна се налага веднага спирам.
Дори с топката днес имаше едно повдигане на крак встрани и забелязах, че даже не мога да си контролирам тази част която се изисква за да го вдигна и така и не успях.
Предполагам е някакво напрежение върху таза и сухожилията от тежестта. Не знам дали е нормално ама предполагам, че се случва при някои жени защото съм чувала подобни оплаквания.
Най- яко в момента ми е да правя упражнения с тази топка, така ми отнема от тежестта, че забравям всичко. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 13.08.20 01:36.

13.08.20
22:25

13/08

Сън - 2 часа успях да спя.. от 7 до 9ч сутринта. Мориха ме ужасни киселини цяла нощ.
Движение - 7км разходка в парка сутринта с една нова мама. ? Тя иска да се раздвижва след раждането, аз да се раздвижвам преди раждането - идеална комбина, че и на темпо ми беше супер!?

Храна:
- Студено лате от Costa
- Праскова, Пъпеш
-  2 Овесени барчета със сушени плодове и няколко лимецови бисквитки с рожков
.. Тук пауза от 4-5 часа които прекарах в неуспешни опити да спя, но поне си починах..
- Гръцка салата; 1 кочан варена царевица
- Праскова, Пъпеш
- Оризовки

* Сега се отдавам на сериали и газирана вода+ сока на 1 лимон, резенчена лимон и ягода. Спасение. ❤️

Мнението беше редактирано от Теди на 14.08.20 01:02.

14.08.20
22:26

14/08

33г.с. - 56кг.

Сън - 10 часа ? Ставане в 11ч.
Движение - 5км разходка

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Пъпеш, Праскова, Овесено барче със сушени плодове
- Цитронада; Мелба с йогурт сладолед, боровинки, малини и сметана
- Розов домат със сирене, зехтин и песто; Солети от лимец
- Пъпеш; Билков чай

——————————————

Снощи в момента в който газираната вода с лимона ми оправи киселините заспах непробудно до днес.. дори до WC не станах за тези 10 часа.

Приятна среща днес с моя съученичка от балетната паралелка и госпожата ни. Щом балерини ме похвалиха, че изглеждам добре значии съм мега доволна. Госпожата грамче не прощава по принцип.. ?
Планувах да тренирам с топката след това, но се разходихме и стана доста късно докато се прибера. Оставям го за утре.

Мъжо е при техните за една вечер ( в друг град са) , а наще са на връх Вихрен. Щтраках с пръсти, че ще съм айляк сама докато не осъзнах, че ако ми се наложи болница няма кой да ме закара.. ?? Добре, че още не съм влязла в 9ти месец тогава щях сигурно да се шашна повече хахаха.

Мнението беше редактирано от Теди на 15.08.20 01:18.

15.08.20
20:22

15/08

Сън - 8 часа; Не спах добре през нощта, но пък си поспах до към 12ч.
Движение - 30 мин. Упражнения за бременни с гимнастическата топка

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Овесено барче със сушени плодове
- 4 оризовки с домат и сирене; Морков + хумус с червен пипер, няколко зелени маслини
- Ягоди и малко газирана вода с лимон
- Пилешко на скара с мед и лимон, салата айсберг с домат и краставица, малко картофки с подправки
- Оризовки, 2 реда шоколад

—————————————

Отивам на рожден ден и после ще дописвам храната от там. Не ми е много ден честно казано.. събудих се подпухнала + 1кг. само от снощи до сутринта. Едното око така ми беше отекло, че още ме боли. Отделно цял ден ми се спи и имам някакви болки тук-там, повръщаше ми се до преди малко и сега пак ме унася.
Абе с една дума хич не ми е до рожден ден и много хора, но ще го преживея за малко колкото да уважа човека и така. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 16.08.20 02:33.

17.08.20
00:48

16/08

Сън - 7 часа, ставане към 10:30ч.
Движение - 3км ходене (брои ми и от снощи след полунощ като се прибирах ?) ; Цял ден основно чистене и на крак из вкъщи, седнах за пръв път чак в 21ч вечерта.

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- 1/2 шоколад, малко солети от лимец
- 4 оризовки с пуешко филе, домат, чушка и сирене; Краставица и морков + хумус; Няколко маслини
- Парче домашен безглутенов чийзкейк ❤️ ; Ментов чай

Мнението беше редактирано от Теди на 17.08.20 00:49.

17.08.20
21:54

17/08

Сън - 8 часа, ставане към 10:30ч.
Движение - 4км разходка и пак цял ден на крак из вкъщи

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Парче чийзкейк
- Праскова; ягоди
- Парче чийзкейк
- Малко солети от лимец докато приготвях вечерята
- Оризовки с пуешко филе,домат и сирене; Моркови с хумус; Няколко маслини с билки
- Праскова, ягоди; Ментов чай

———————————————

Днес реших да освободя вече скрина за малкия за да мога да започвам с прането и подреждането на дрешките му. Това обаче ми отвори многоо работа по нашите гардероби, които също имаха нужда от основно пренареждане.. и така прекарах целия ден над дъската за гладене и гардеробите ни.?
Мисля обаче, че доста се преуморих с всичко това плюс гости на обяд и разходката привечер. В момента съм легнала малко за да събера сили да се изкъпя и вечерям. Явно ще трябва да си разделям задълженията малко по-добре в тези последни седмици за да не се стига до преумора.

Хубавото е, че вече всичко е перфектно организирано и има място за новият член на семейството. Нещата му са толкова малки и сладкии, ще се побъркам. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 17.08.20 23:58.

18.08.20
21:51

18/08

Сън - 10 часа, ставане в 12ч. ?
Движение - 30мин. упражнения за бременни с топката; 3км разходка вечерта

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- 400гр. кисело мляко с овес, мед, канела, орехи и банан
- Купичка пъпеш, праскова
- Сладолед шоколад и банан
- Малко лимецови солети докато си правя вечерята
- 4 оризовки с пуешко филе, домат, чушка и сирене, 1/2 краставица, няколко зелени маслини

* Ментов чай преди лягане

———————————————

Днес цял ден си почивах, едва се отлепих от леглото и след 2 часа пак се върнах да дремя. Раздвижих се малко с топката и бърза разходка за сладолед, но за друго не си мръднах пръста. ?

Напоследък имам чувството, че стомаха ми става с все по-малък капацитет. Става ми тежко от количества, които до скоро дори не ме наяждаха. Моята теория е,че бебето расте по-бързо сега и съответно притиска повече стомаха ми.. не знам дали е вярно ама такова е чувството.
Очаквах в 3ти триместър да имам най-много апетит, но честно казано като чуя за някаква по-тежка храна и ми призлява. Буквално нищо не ми се яде и ако не ми ставаше лошо като огладнея нямаше и да вечерям повечето дни.

Мнението беше редактирано от Теди на 18.08.20 21:53.

18.08.20
22:08

В първи тримесрър ми се гадеше и не можех да ям, във втори горе-долу успях да ям, но тогава започнаха да ми мерят общия белтък и трябваше яйца (основно белтъци) да набивам, а в трети вече в стомаха ми нямаше място за храна. Като започна девети месец, след повече от 5-6 хапки на едно хранене, не можех да дишам. ? Добре, че Малчо реши две седмици по-рано да се покаже, че ме можех въздух да си поема. През цялото това време, корема ми съвсем малко растеше. Явно беше разбутал вътрешностите ми и там си беше направил местенце. ?
Така и не ги разбрах тези бременни, които ядат като за последно, на мен така и не ми дойде голям апетит.

Мнението беше редактирано от Margi на 18.08.20 22:08.

18.08.20
22:52

Мда, точно така се чувствам както го описа. Едва дишам направо..  за сега успявам да ям нормално, обаче наистина ми става тежко бързо и от малко. Ако продължава така и аз скоро ще съм като теб след 5-6 хапки и до там. ? Моят корем си расте уж, но не бих казала, че е твърде голям. Много се надявам да излезе по-рано, защото от сега едва го нося и не си представям какво ще е ако изкарам съвсем до края или повече. ? От самото начало си имам предчувствие, че ще се появи по-рано от термина, направо съм убедена по необяснима причина. Надявам се интуицията да не ме лъже.

Мнението беше редактирано от Теди на 18.08.20 22:52.

18.08.20
23:10

Аз имах чувството, че ще закъснее, но той си имаше друг план. Все пак тайно се надявах да подрани, защото не исках да е зодия близнаци. ???

Мнението беше редактирано от Margi на 18.08.20 23:13.

18.08.20
23:18

И аз се надявам да подрани, защото ако има втора Везна (нерешителен перфекционист) вкъщи като мен.. таткото ще се изнесе съвсем скоро. ???

П.С. На мен асцендента, луната и сънцето също са ми Везни.. та може за това да съм толкова зле с баланса аз хахаха.

Мнението беше редактирано от Теди на 18.08.20 23:20.

21.08.20
00:06

20/08

34 г.с. - 56,5кг.

Сън - 3-4 часа макс и станах.. не ме свърташе грам нито да стоя, нито да лежа.
Движение - 3км. ходене имам по задачи в квартала. Иначе цял ден пак не седнах.. то е едно чистене, пренареждане и чудо. ??‍♀️ Мъжо ако излезе за няколко дни няма да си познае къщата като се прибере. ?
Да си призная пак се преуморих и също така вдигах сравнително тежки неща. Трябва да се спра да не взема да родя с това темпо ама наистина не ме свърта.

Храна:
- Портокалов сок, кафе с оризово мляко
- 200гр. Кисело мляко с овес, мед, чия, ягоди и малини
- Шоколадови оризовки и малко обикновени оризовки
- Протеиново барче с фъстъци и шоколад
- Праскова, още едно протеиново барче
- Пилешка гърда на тиган с лимон и босилек, намазана с песто; Гръцка салата
- Пъпеш, Ментов чай

Мнението беше редактирано от Теди на 21.08.20 01:00.

23.08.20
00:27

22/08

Сън - 10 часа
Движение - 3км. разходка

Храна:
- Няколко глътки кафе
- Кисело мляко с овес, банан, орехи, мед и канела
- Пилешко на тиган със сладък чили сос и сусам отгоре, Салата
- Праскова, резен пъпеш, сладолед с маскарпоне и сладко от праскови

—————————————

Все по-често ми е отмаляло и рязко ми става лошо, вчера имах контракции вечерта.. днес по-малко, но пак след ходене усетих такива. Една болка и ужасно стягащо чувство в целия корем, усетих бебето супер ниско и беше невъзможно да се наведа дори леко напред.. абе едва се изкъпах.
В Понеделник съм на преглед и ще видим как върви всичко,до тогава малко повече почивка. ☺️

Мнението беше редактирано от Теди на 23.08.20 02:06.

23.08.20
23:03

23/08

Сън - 12 часа
Движение - 25 мин. упражнения + 20 мин. разтягане  - всичко с топката за бременни, отрази ми се супер и ми олекнаха неразположенията.

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- 400гр. кисело мляко с овес, мед, канела, 1/2 банан и праскова
- Овесено барче със сушени боровкинки
- 2 смокини с шоколад, шам фъстък и морска сол
- Цитронада
- Два малки безглутенови сандвича на грил с крем сирене и пуешко; Домат, няколко маслини
- Праскова, малко сладолед

——————————————

Днес съм многоо по-добре, нищо общо с усещанията предните дни. Имах си енергия да си оправя нещата из вкъщи, да тренирам и да изляза с приятели привечер. Друго си е да не ти се гади постоянно и да можеш да си адекватен.. Дано да има повече такива дни.

Направих страхотен бърз десерт от пресни смокини. Просто ги нарязах на шайби, потопих ги в шоколад разтопен на водна баня и поръсих с шам фъстък + малко морска сол. ❤️ Само да спомена, че докато ги правих облизах значително количество шоколад от готварските лъжици. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 24.08.20 01:53.

24.08.20
22:03

24/08

Сън - 8 часа
Движение - 3км. ходене по задачи

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Цедено мляко със смокини, чиа, шам фъстък и мед
- 1 смокиня с шоколад и шам фъстък; 2-3 редчета шоколад с лешници
- Праскова, овесено барче
- 2 безглут. сандвича с крем сирене и пуешко; 1/2 домат, няколко маслини и малко моркови с хумус

* По-късно ще хапна пъпеш и ще пия чай от коприва.

——————————————

Минах преглед днес, 3 дни преди 35г.с. Споменах за контракциите и лекаря каза, че е напълно нормално. Прегледа шийката - не знам какво точно е показател там ама се развивала супер за нормално раждане. Бебчо вече е тръгнал да слиза надолу и е ниско, по думите на лекаря задържим ли го в следващите  две седмици ще е супер, но след тях можем да го очакваме всеки момент. ? Все пак не се знае разбира се, но според него е много малко вероятно да държа чак до термин и няма изгледи да чакаме още дълго. Важното е да прехвърлим 36г.с. и после е добре дошъл.

Иначе юнака е приблизително 2,500гр. към днешна дата. Аз се чудя защо ми тежи хахах. Има много сладко носле. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 24.08.20 22:05.

25.08.20
23:49

25/08

Сън - 6 часа
Движение - През деня си почивах, следобед обаче прекарах няколко часа в магазин за бебето и после вкъщи още задачки.. уж не го усетих като много натоварване, но ме свиха леки контракции и легнах.

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Кисело мляко с овес, мед, канела, праскова и 3 фурми
- Безглутенов сандвич с крем сирене и пуешко; Малко начос и гуакамоле
- Гръцка салата в голямата купа, солети от лимец
- Пъпеш, праскова; Билков чай с коприва и мента

Мнението беше редактирано от Теди на 25.08.20 23:50.

26.08.20
23:00

26/08

Сън - 3 часа през нощта и си доспах още 4 часа мъжо като стана за работа.
Движение - Цял ден не съм седнала.. чистене, още чистене, подреждане и разместване на всяко кътче в апартамента. Само до терасата не бях стигала до сега ама днес вече и тя блесна. Ако не родя скоро може да намеря и нови невиждани места вкъщи които да изчистя. ?

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Кисело мляко с овес, мед, канела, банан, 1/2 праскова и 2 фурми
- Овесено барче със сушени плодове
- Порция дюнер (пилешко месо, картофки и салата без питката)
- Пъпеш, праскова

———————————————

Днес преместихме нещата на котката извън хола и спалнята които са преходни и се отопляват/охлаждат заедно. . за жалост няма да има достъп до спалнята в началото, а в хола само когато сме там и ние. ? Не, че е кой знае какво все пак има си катерушки, одеала, храна и всичко нужно в другата част от апартамента ама ми е тъжно, че няма да спи при нас известно време. Прекалено е див и игрив все още за да го оставя при нещата на бебето (играе си с всичко плюшено и влиза навсякъде) или пък при самото бебе докато е новородено. Иначе не сме против съжителството им заедно и това е компромисен вариант докато порасне мъничко поне. В крайна сметка и животното е отговорност и част от семейството, ще правим всичко възможно да се чувства добре и той с тази промяна.
Лека полека докато ние сме в стаята смятам, че ще свикне и ще дойде момент в който да влиза навсякъде без да прави пакости. Малко се чувствам все едно имам по-голямо дете и ще го свиквам с бебето. ??

Мнението беше редактирано от Теди на 27.08.20 02:47.

27.08.20
11:29

Със съжителството, обикновено бързо се получава :)

27.08.20
16:47

Много сладко! ???
Надявам се и при нас да е така успешно. ❤️

27.08.20
17:11

Обикновено животните знаят, че си имат работа с малък човек и са търпеливи. Докато Виктор беше бебе, големите кучета от съседния двор, само го гледаха, а котките изобщо не се занимаваха с него, а сега, когато може да ходи, кучетата само го закачат за игра, а едната от котките стоически изртрпява непохватните му ласки, и постоянно ходи след него и си го наглежда. Другата, която е малко по-нетърпелива, просто се оттегля, когато нещата загрубеят.

Винаги съм гледала децата си с животни. Няма по чисти и добри същества от тях. Грижата и итлнстинкта им е уникален. ( и ревност има де ) С две думи всичко ще се напасне много бързо
Алек в корема ми и извън него с Арнолд ♥️

Мнението беше редактирано от Деница Малковска на 27.08.20 22:17.

30.08.20
00:53

29/08

Сън - 12 часа ?
Движение - 7км. разходка

Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- 400гр. кисело мляко с овес, малко орехи, банан, 2 фурми, мед и канела
- Овесено барче със сушени боровинки
- Сорбе манго и малина
- 4 оризовки с домат, сирене и авокадо, морков с хумус, няколко маслини
- Пъпеш, 1/2 праскова

* Всяка вечер пия насипен микс билков чай (листа мента, коприва, малина,лайка и корен джинджифил)

——————————————
35+4 г.с.- 56,5 кг.
Чувствам се добре, определено усещам бебо доста ниско.. само дето ритниците в ребрата загрубяха още повече напоследък. ? Иначе все още нямам “екстри” като киселини, главоболие, системно безсъние, мега отекли крака, задъхване и подобните неща с които всички познати ме плашеха, че ще се сдобия хаха.
За всичко повтарям, че си е много индивидуално и до човек ама като се захванат за  “абе ти ще видиш като дойде” и това е. Радвам се, че не видях де. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 30.08.20 01:15.

30.08.20
21:18

30/08

Сън - Не знам колко беше, но доста разпокъсано.. и малко.
Движение - 5км. разходка, иначе цял ден шетах вкъщи и не съм сядала много на едно място.

Храна:
- Няколко глътки кафе, но го оставих
- Бадемово-кокосово мляко с овес, орехи, мед, канела и праскова
- Ябълка с няколко ч.л. пълнозърнест сусамов тахан
- Цитронада; Капучино
- Оризивки с домат и сирене, морков с хумус, няколко маслини и малко солети от лимец
- Пъпеш, праскова и шепа малини; Ментов чай

Мнението беше редактирано от Теди на 31.08.20 01:06.

31.08.20
21:35

31/08

Сън - 9 часа
Движение - Днес без разходка и с повече почивка.

Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- 250гр. кисело мляко с овес, чия , мед, банан и малини
- Няколко шоколадови оризовки
- Праскова, солети от лимец
- 4 оризовки с домат, сирене и чушка; 1/2 краставица, няколко маслини и варено яйце

* После следват билков чай и пъпеш.

——————————————

Снощи преди лягане ме свиха кофти контракции. Този път обаче разликата беше, че доста ги усещах в кръста и по-нагоре по корема от до сега. Продължи около 30-40мин. с почивки така че не беше твърде зле, но все пак за малко се шашнах хаха.
Предполагам са си нормалните подготвителни такива, корема ми е толкова надолу, че най-отгоре  стои като празен. ?Сякаш се свлече значително в последните 2 дни. Днес усещах голяма тежест в тазово дъно и едва се закарах до магазина срещу нас. Или просто ми е бил такъв ден или му идва края, ще разберем скоро.
Иначе цял ден се чувствам много отпаднала и подута от задръжка на вода (и кърма ?).

Мнението беше редактирано от Теди на 31.08.20 21:37.

31.08.20
21:43

В деня, в който усетих тежест в таза, влязох да раждам. ? Но пък контракции нямах никакви.
Мисля, че дори и това кога ще се смъкне надолу бебето, също не е признак кога ще започне раждането. Може да си седи там някоя друга седмица. Но все пак, не очаквай пълни 39 седмици.

Мнението беше редактирано от Margi на 31.08.20 21:45.

31.08.20
22:15

Да и аз така съм чувала. Все пак нормално е тялото да се подготвя и при всеки е различно, така че гледам да не го мисля. Отпуснала съм се напълно, върша си нормалните неща и каквото когато стане. ☺️ А и аз понякога си имам по някой кофти ден и на другия съм като нова, не знам много какво да очаквам.
Иначе лекарят още миналата седмица ми каза въобще да не очаквам пълни 39 седмици.. това си го знам и беше причината да ускоря процеса по пране и гладене. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 31.08.20 22:17.

31.08.20
22:32

Не бързай с прането и гладенето, те няма да избягат в следващите месеци. ?
Нас малчото ни изненада с почти две седмици, тъкмо бях започнала да се чудя как ще разбера, че трябва да ходя в болницата. ? Иначе в деня, в който ме приеха да раждам, си ходих 5 км, практикувах си йога, стоях си на глава...абсолютно всичко, което нормално си върша.

Влезеш ли в 36 гс може да си отдъхнеш. Вероятно бебето слиза и се подготвя за раждането, оттам и болките. При мен от ражданията симптом беше, че ми се разтройваше стомаха, като че да се прочисти и ми се качваше адреналина и не можех да спя. След това директно родилни контракции, а от симптомите които описваш до раждане при мен беше около седмица периода.

31.08.20
23:38

След 2 дни влизам в 36г.с. ? А след 9 дни съм на следващия си преглед, дано го дочакам. ?
Иначе и при мен го има разстроения корем, но от няколко дни вече и не подозирах, че може да е симптом.

И при мен се случи това със стомаха. Не толкова разстроен, в истинския смисъл на думата, колкото зачести значително ходенето до тоалетна. ?
Бях предупредена за това, но до последно не вярвах. Луда работа е тялото. :D

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1