казано от old_man на 27.01.22, 22:13:
казано от nervak на 27.01.22, 22:00:
Аз като знам,че в мерки няма как да мръдна....натискам тренировъчни кила.
Накъде не можеш да мръднеш на мерки?🙄
Ръце,крака,гръб.
казано от old_man на 27.01.22, 20:16:
Благодаря на включващите се с мнения🙂
Боби е прав,че е трудно да се създадат(при мен да се възстановят) навиците за редовно трениране на 55+.
Без да звучи като оправдание,но истинските базови движения почти няма как да правя,нямам стойка за клек и лежанка,за лега с дъмбели импровизирам с една дъска на прага на стаята.Имам “скрипец” самоделка под навеса,който ми е идеален за гръб и трицепс,но в тия студове е абсурд да го ползвам,като се стопли,да.
За тяга не може да става и дума,стара травма в кръста ме мъчи дори без да я правя.
Петко спомена за клека 5х10 със СТ.Смешно е,да.Просто нахвърлях някои неща за начало,може да е 5х20,след месец примерно ще включа гоблет клек,или клек с дъмбели...може и преден клек с лека щанга.
Гледам,че дори не съм писал за корема,но и за него предвиждам тренировки.
Относно мерките,които съм заложил,защо да са непостижими?На най-голямото ми тегло от 82кг. в миналото,съм съм бил с талия 95,бедро почти 64,ръка 38,5.
Верно,не съм на 35 като тогава,ама...😎 Петко,само на 10+ ли съм,мислех си че си около 40🤔😉
Хайде със здраве на всички,пишете препоръки и хейт да има,няма проблем😉
Да почвам от утре,пък да видим за плажа как ще е формата😎Е тогаз,ако не съм изпълнил на 90% критериите,ме нахранете яко!!!🤪
Не е толкова трудно да се възстановят навиците, но ще отнеме 3-4 месеца да ги върнеш и да повъзстановиш тонуса. На мен ми отне горе долу толкова време. За някои базови движения може да импровизираш. Вместо лежанка - лицеви опори, след няколко тренировки усложняваш до изпълнение с крака вдигнати на стол. Вместо клек със СТ - подскоци и български клек със СТ или с дъмбели. За корем - планк. Нервака е супер пример какво прави планка с коремната преса при редовно изпълнение. Плюс, че ще ти заздрави кръста. Отделно може да пробваш и упражнение обратно на планк. Заставаш легнал по гръб. Сгъваш краката, така че да стъпиш на тях до д-то и повдигаш таза. Т.е. стоиш на раменете и на ходилата и задържаш в това положение по минута. Може да го изпълняваш и динамично, не само статично. Това укрепва псоаса и ще ти помогне за травмата в кръста. Сигурен съм, че като започнеш ще ти дойдат и други упражнения наум. Основното е да започнеш и да не спираш. Другото ще дойде постепенно. До лятото няма да постигнеш това, което си си поставил като цел. Казвам го, за да не се разочароваш като не постигнеш желания резултат и това да те демотивира. Но за около 2 години би могло да се получи. Успех!
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 28.01.22 11:10.
28.01.22
10:35
Как ще го разочароваш като той няма никакво намерение да тренира, а по-скоро да се разхожда и раздвижва.
Като чуя мъж да използва “дупе” и ми призлява, същото е с умалителни тип клекче, тренировчица и прочие.
Нервака със и без планк ще има изразена преса, това са пълни измишльотини.
казано от old_man на 27.01.22, 20:16:
Без да звучи като оправдание,но истинските базови движения почти няма как да правя,нямам стойка за клек и лежанка,за лега с дъмбели импровизирам с една дъска на прага на стаята.Имам “скрипец” самоделка под навеса,който ми е идеален за гръб и трицепс,но в тия студове е абсурд да го ползвам,като се стопли,да.
За тяга не може да става и дума,стара травма в кръста ме мъчи дори без да я правя.
Имаш щанга и дъмбели, значи можеш да правиш доста базови (клек, лег и тяга не са единствените такива). Относно скрипеца - като бяха затворени залите, съм тренирал на лостовете при минус 10 градуса, така че не виждам нищо абсурдно. Dymag тренира целогодишно на лостове, без значение от времето.
Един лост за набиране на вратата заема в пъти по-малко място от скрипеца, и има по-добър ефект, и струва 20 лв., ако не ти се студува.
Щом можеш да правиш гребане от наклон, значи можеш и някакъв вид тяга - има десетки варианти на тягата.
Проблема ти е техниката, не травмата. Кръста няма да се оправи, ако не се тренира. Аз ако спирах при всяка травма, в момента не трябва да тренирам изобщо, щото всичко ме боли или ме е боляло някога.
Дали са ти варианти на тренировки и без лежанка и стойки за клек - лицеви опори, кофички. Може да си вземеш ластици, и да клякаш и да правиш лицеви с тях. Можеш да си закачиш тежести на кръста и да клякаш. Варианти има, стига да си сериозен и да имаш желание.
28.01.22
11:25
Стига желание да има..
Лост и успоредка,лесно могат да се направят почти без пари.
Раница за тежести,тежка торба също може пак без пари.
Един чук,гума.
А успоредката става да се използва и като стойка за клек.
28.01.22
11:47
казано от Boby_ на 27.01.22, 12:07:
Прав е Бомбъра - никъде няма да стигнеш с тази програма.
Не е важното до къде ще стигне, важното е да започне, да тонизира мускулатурата и плавно да се адаптира отново към натоварванията.
Привет на всички 🙂 Не съм писал от доста отдавна, но то и нямаше нещо съществено. Почти не съм тренирал последната година, на килограми и мерки съм си почти същия, е и още повече остарял 😉. Здравословно не се чувствам ОК, редица вредни навици продължавт да ме дърпат назад. Както и да е, утре може би ще пиша по-подробно за някакви планове, днес просто реших да си взема мерки със сантиметъра и калипера.
Калкулаторите за 3 кожни гънки ме изкарват малко над 23%, но по-учудващото за мен е, че когато експериментирах с различни данни, оказа се че ако съм на 25 години, при същите мерки и тегло, ще съм на 19% 😁. Не съм се задълбочавал да чета относно влиянието на възрастта върху процента подкожни мазнини, но ми се видя доста странно такава голяма разлика. Все пак, мерят се някакви гънки от кожата, под които се предполага, че има мазнина.
Ясно е, че при млад човек мускулите са повече, но все пак...
О, Адаш. Ти гледам по-отдавна и от мен не си бил писал. Пък и други гледам през това време са си били камшика. Нищо де, ще държим фронта тия които можем.
20.03.2023
Тегло 79,8кг.
Все се въртях над 80 в последно време, но явно бавно свалям надолу, без видима причина. Би било добре да се установя на 84-5 примерно, като сваля до 20% мазнини, но кога и дали...ще видим.
Тези дни съм из градината да подрязвам овошките, което занимание веднага се отрази негативно на вените на краката, предвид почти пълната ми липса на физическа активност от много време. Надявам се да има някакво подобрение в перспектива, с по-добра диета и активност.
Днес, по часовника ми дава около 9км. и 13000 крачки, включващи и две ходения от по километър и половина с по-бързо темпо.
Тренировка:
1. Вертикален скрипец за гръб- 5х15
2. Сгъване с лост за бицепс- 4х15
3. Разгъване на скрипец за трицепс- 4х15
Не споменавам тежестите, защото няма смисъл. Почвам с по-леки, пък нататък ще видим. Важното е да съм постоянен.
Храната не съм смятал, но е малко. Ще опитам да нанеса промени и в нея, като по-малко сол и полуфабрикати, както и да изместя вечерята в един нормален час.
20.03.2023
Тегло 79,8кг.
Все се въртях над 80 в последно време, но явно бавно свалям надолу, без видима причина. Би било добре да се установя на 84-5 примерно, като сваля до 20% мазнини, но кога и дали...ще видим.
Тези дни съм из градината да подрязвам овошките, което занимание веднага се отрази негативно на вените на краката, предвид почти пълната ми липса на физическа активност от много време. Надявам се да има някакво подобрение в перспектива, с по-добра диета и активност.
Днес, по часовника ми дава около 9км. и 13000 крачки, включващи и две ходения от по километър и половина с по-бързо темпо.
Тренировка:
1. Вертикален скрипец за гръб- 5х15
2. Сгъване с лост за бицепс- 4х15
3. Разгъване на скрипец за трицепс- 4х15
Не споменавам тежестите, защото няма смисъл. Почвам с по-леки, пък нататък ще видим. Важното е да съм постоянен.
Храната не съм смятал, но е малко. Ще опитам да нанеса промени и в нея, като по-малко сол и полуфабрикати, както и да изместя вечерята в един нормален час.
Все си мисля, че е по-добре да станеш редовен в тренировките и по-малко да мислиш колко сол приемаш и колко процента мазнини си.
казано от Гордан на 21.03.23, 09:34:
Все си мисля, че е по-добре да станеш редовен в тренировките и по-малко да мислиш колко сол приемаш и колко процента мазнини си.
Е, разбира се че е така. Аз написах сол, за да не кажа по лошото алкохол😁, но и със солта прекалявам.
21.03.2023
Снощи си правих планове и за днешно движение, но не би. Събудих се много отпаднал, цял ден ми е изморено и тегаво. Може и да е лека настинка, но по скоро съм уморен от “активността” ми вчера😃 Не съм очаквал, че от такова мижаво натоварване така ще съм скапан на другия ден, но факт. Все пак днес съм на около 8000 крачки.
Да си споделя тук нещо, което допълнително ме стресира от миналата есен.
По стечение на обстоятелствата, принудих се да запиша второ висше на дърти години😁 На тези години, че и на село...за запазването на хляба какво ли не прави човек. Друг е въпроса, дали вложените пари ще се избият до пенсия, много са въпросителните. Приятната част е, че си сред млади хора, смешната за мен е когато някой преподавател каже нещо от сорта...Колеги, щом сте се ориентирали в учителската професия, трябва...и т.н.
А тъжното е, че ги няма онези знакови преподаватели, които придаваха духа на университета, и никой не отсъстваше от лекциите им. Но, за да не звуча като един закостенял дядка, отдавна съм разбрал, че ние трябва да се съобразяваме с времето, а не то с нас 😉
P.S. Не ми се получава да променя името на дневника. Преди ставаше с редакция на първия пост, нещо да не се е променило?
Мнението беше редактирано от old_man на 22.03.23 23:52.
Трябва ми някаква елементарна лежанка, че с тия дъски подпрени с трупчета на пода, само с леки дъмбели може да се борави.
Най-евтино попадам на това https://www.emag.bg/prava-lezhanka-za-shtangi-zipro-core-maksimalno-teglo-120-kg-cherna-11926649/pd/DY9LPRMBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android.
180 с доставка ми се струва доста, но то какво ли е евтино вече.
Мнението беше редактирано от old_man на 25.03.23 00:50.
Старши не си мисли че си възрастен :) ... Това че си записал второ висше дори те прави по-млад от младите. Та даже и тренираш ...
Здравейте всички 🙂 Пак ме нямаше известно време, но така се случи, не можах за пореден път да започна тренировки. Но все пак стават и чудеса, от две седмици съм спрял алкохола и не мисля повече да си имам работа с него😎. Нямам илюзии, знам колко е коварен и си имам хиляда наум. Макар и само две седмици да са, чувствам огромна положителна промяна почти във всеки аспект. Единствено при съня забелязвам влошаване, но може и да е съвпадение, по принцип в тия преходни сезони съм така.
Всеки ден правя по 4-5 км. с бързо темпо по горските пътища, та заедно с другото ходене ми се събират поне около 7 на ден. Може би трябва да си давам на няколко дни по ден почивка, усещам че малко трудно се възстановявам. Много вероятно е и от това да идва влошения сън. Засега тежести не предвиждам, май месец ще ми е нещо като възстановителен,а и до началото на юни съм много зает. После вече ще стартирам и други активности. Засега толкоз, продължаваме напред😉.
А тая година ще правим ли “бийч боди” ? ! :) Аз мисля тази година да не се пускам, че няма да мога да наваксам за лятото :) ... Не знам другите дето бяха най=шумни, дали няма да се появят отнякъде и да се вклчючат :)
Заглавието на дневника ми остана отпреди, мъчих се, но не мога да го променя. Ща не ща, трябва поне малко боди за морето да докарам😁
казано от old_man на 15.05.23, 16:36:
Заглавието на дневника ми остана отпреди, мъчих се, но не мога да го променя. Ща не ща, трябва поне малко боди за морето да докарам😁
Давай да се захващаме :)) аз мисля като се оправи времето да мина на фотосинтеза, че май само това ми остана :)))
Сменя се, като се редактира най-първия пост.
казано от Петко К на 15.05.23, 19:50:
Сменя се, като се редактира най-първия пост.
Знам това, но нещо не се получи последните пъти когато пробвах.
Отбелязвам за днес 11км. сумарно ходене, от които 6 с по-бързо темпо. Ще опитам в следващите дни да се огранича само с едно по-бързо ходене до около 4км., защото две сякаш ми идват вповече. Самото ходене в планината е много приятно и зареждащо, но както писах и вчера, после трудно възстановявам и усещам една обща умора. Взех да пия един изостанал креатин и магнезий, да видим.
Не си взех мерки със сантиметъра когато почнах преди две седмици, но в сравнение с последните ми измервания, талията е надолу с 1-2см. Теглото днес- 79,5.
16.05.23
06:39
Ее уморен,стисни зъби малко де.
Мозъка всячески се опитва да запази статуквото.
казано от doni dimitrov на 16.05.23, 06:39:
Ее уморен,стисни зъби малко де.
Мозъка всячески се опитва да запази статуквото.
Състоянието на най-ниска консумация на енергия. Затова е толкова трудно после.
Днес движението е 12,7км. Сутринта направих 3 с бързо темпо, след работа още 4,3. Определено умората се трупа, утре мисля да си дам малко почивка, то и без това го дават валежно. Ако все пак не се стърпя, ще направя 2-3км. макс.
Добавки:
Креатин 5гр.
Бисглицинат 3гр.
ADAM Men`s Vitamins 1 драже
NOW Foods DMAE -3 капс.
Есенциале Макс
Преди обяд успях да направя 3км. ходене с нормално темпо, както и бях планирал. Общо за деня- 6,5км. Утре ако не вали, ще направя една следобедна разходка. Мисля да включа от утре някакви серии за корем в стайни условия.
Добавки:
Креатин 5гр.
Бисглицинат 3гр.
NOW Foods DMAE -3 капс.
Есенциале Макс
Цял ден вали, но към 5 следобед спря за час, та успях все пак да си направя ходенето. Общо за деня ми се събраха 9 км.
Нещо странно се случва с пулса ми в покой, но ще го следя тия дни по-редовно, за да си направя изводи. Става дума за това, че още от млад съм с висок пулс, 80-90, че и повече в спокойно състояние. Пия бетаблокер от доста години, но без особен ефект. Наскоро най-сетне успях да вържа стария си часовник с тракера, но показанията на пулса не ги имам за много верни, често ми дава нереално ниски. Та днес реших ръчно да го измеря, и с изненада установих, че е около 70. Възможно е да е някакво моментно състояние, защото прекалено нереално ми се струва това да се дължи на промяната, която направих със спирането на алкохола, и това интензивно ходене през последните 20 дни. Както и да е, ще следя и кръвното, че нямам навик, а си имам проблеми от години.
Добавки:
Креатин- 5гр.
Бисглицинат- 3гр.
NOW Foods DMAE- 3 капс.
Есенциале Макс- 3 капс.
19.05.2023
Днес отново две разходки с 5км/ч (4,6+2,8 км.). Общо за деня около 13, което изглежда доста, но аз отдавам по-голямо значение на стегнатото ходене в гората, отколкото на сумарното разстояние за деня. Имам някаква тъпичка болка и ограничена подвижност в едната тазобедрена става, но то си е от доста време с различен интензитет. Предполагам, че рязкото и бързо вдигане на натовареността от началото на месеца я провокира допълнително.
Инак, от ден на ден се чувствам все по-добре и тонизиран, задъхването по стълби почти го няма вече, чувствам се по-издръжлив цялостно. Странно, но вече двама ми казват, че сякаш съм напълнял, а аз дори леко съм мръднал надолу в кантара. Може би лицето ми създава такава илюзия, защото наистина има промяна за тези седмици.
Добавки:
Креатин- 5гр.
Бисглицинат- 3гр.
NOW Foods DMAE- 3 капс.
Есенциале Макс- 3 капс.
20.05.2023
И днес подобно на вчера- 4,8+2,6 км. със средно темпо, общо 10 км. за деня. Ставата по-леко се усеща днес, дано отшуми.
Нещо обаче трябва да променя, тези 7-8 км. ми отнемат над час и половина на ден, а напоследък времето ми е кът. Ще опитам някакъв минимален процент от трасето да подтичвам, примерно 500/100 ходене/тичане, и без това вече е време да пробвам.
Около две седмици до края на сесията, после ще включа и тежести, а може и по-рано, ако оптимизирам ходенето.
Добавки:
Креатин- 5гр.
Бисглицинат- 3гр.
NOW Foods DMAE- 3 капс.
Есенциале Макс- 3 капс.
21.05.2023
Доста уморително днес. До обяд се занимавах из градината да слагам колове на доматите. После се отправих към гората, вечрта пак, че и малко тренирах накрая.
11,7км. за деня (6+1.7 с по-бързо темпо). Започнах да подтичвам по 50-100м. на определени интервали, но общо взето е тегава история засега.
Вечерта леко раздвижване:
1. Вертикален скрипец с широк хват- 6х15
2. Суперсерии сгъване с лост/разгъване на скрипец за трицепс- 6х15
Увеличавам дозите на добавките, защото се чувствам все по-уморен, а и доста взеха да ме наболяват кокаляците.
Добавки:
Креатин- 10гр.
Магнезий Бисглицинат- 6гр.
Adam Men Vitamins - 1 драже
NOW Foods DMAE- 3 капс.
Есенциале Макс- 3 капс.
Мнението беше редактирано от old_man на 21.05.23 23:42.
22.05.2023
Днес сравнително слабо движение- около 6,5км. Сутринта направих около 2, след работа тръгнах пак, но зацапа един студен дъжд, та само 1,5 успях да измина. Станах вир вода и се върнах та малко раздвижих под навеса подобно на вчера:
1. Вертикален скрипец с широк хват- 6х15 с 20кг.
2. Суперсерии сгъване с лост/разгъване на скрипец за трицепс- 6х15 (с 10кг. и двете)
3. Повдигане на лост с прави ръце пред тялото- 4х12
Добавки:
Креатин- 6гр.
Магнезий Бисглицинат- 4гр.
NOW Foods DMAE- 3 капс.
Есенциале Макс- 3 капс.
Мнението беше редактирано от old_man на 23.05.23 22:59.
23.05.2023
Днес движението е около 13км. След обяд през интервал от 3-4 часа направих 2х4км. ходене с елементи на леко подтичване в 10% от трасето. Добро натоварване се получи. Отсечки от 3-400м. вече не са ми проблем, но за повече не смея засега. Ще ми се скоро да пробвам теста на Купър, но малко се притеснявам, че няма да мога да тичам 12 мин. без да спирам. В крайна сметка, и на ходене/бягане да се пробвам да го мина, пак ще е някакъв ориентир.
Добавки:
Креатин- 6гр.
Магнезий Бисглицинат- 4гр.
NOW Foods DMAE- 2 капс.
Есенциале Макс- 3 капс.
24.05.2023
И днес доста километраж- 11км.(3,3+3 по-бързо темпо). На свечеряване малко раздвижване с тежестите:
1. Вертикален скрипец с раменен подхват- 4х15 с 20кг.
2. Привеждане с прави ръце на вертикален скрипец- 2х15 с 20кг.
3.Суперсерии сгъване с дъмбели/разгъване на скрипец за трицепс- 3х15 (с 10кг. и двете)
3. Разтваряне встрани с дъмбели- 3х12 с 4кг.
Нямах особена сила, даже на последните серии се появи едно треперене при отпускане в негативната част. Може да е преумора и от жегата днес, бързото ходене го правих в обедните часове, а беше доста топло.
Добавки:
Креатин- 6гр.
Магнезий Бисглицинат- 6гр.
NOW Foods DMAE- 2 капс.
Есенциале Макс- 3 капс.
Мнението беше редактирано от old_man на 26.05.23 21:46.
25.05.2023
Изнервен ден. Преди обяд малко пътуване да града, след това направих едни 3-4км. ходене, и до тук свършва положителното.
Цял следобед, че чак до сега се мъча с едни софтуери покрай сесията, та тотално се изнервих. Бъгове ли са, аз ли не чаткам, не знам.
Общо към 10км. инак съм навъртял. Тежести няма, утре ще видим как съм с възстановяването.
Добавки:
Обичайните, без креатин и магнезий.
26.05.2023
Дъждовните следобеди ми пообъркват ходенето, но си направих едни 4, па макар и с чадър. Общо за деня- 9 км.
След ходенето:
1. Вертикален скрипец с раменен надхват- 6х15 с 20кг.
2. Суперсерии сгъване с дъмбели/разгъване на скрипец за трицепс- 4х15
3. Разтваряне встрани с дъмбели- 3х12 с 5кг.
Всичко за 35 мин. Натрупала се е обща умора, дори при тези минимални тежести усещам слабост в последните серии. Другото, което забелязвам е, че при ставане от леглото, дали сутрин, или след малка почивка, трудно се раздвижвам, всичко боли. Явно ми трябва повече почивка, а и нещо повече като добавки за възстановяване.
Добавки:
Креатин- 5 гр.
Магнезий Бисглицинат- 3 гр.
NOW Foods DMAE- 3 капс.
Liver refresh- 3 капс.
Мнението беше редактирано от old_man на 28.05.23 20:41.
27.05.2023
Движение за деня 12 км. От тях бързо ходене 9 (6,4+3,6). Това си е направо рекорд😃. На по-дългата дистанция последния километър подтичвах доста. Но вечерта усетих умората, а днес сутринта трудно се раздвижих, нянакви сухожилия ме опъваха по ходилата, но вече отшумя.
Може би ще си дам почивка днес, но още не съм решил.
Добавки:
Креатин- 5 гр.
Магнезий Бисглицинат- 3 гр.
NOW Foods DMAE- 3 капс.
Liver refresh- 3 капс.
Мнението беше редактирано от old_man на 28.05.23 20:36.
28.05.2023
Леко почивен ден откъм ходене, само 5 км. Чувствам натрупана умора, а и цял ден валя. Мислех въобще да не излизам, но все пак направих 2 с лежерно темпо след дъжда.
Малко тежести:
1. Вертикален скрипец с широк надхват- 6х15 с 20кг.
2. Суперсерии сгъване с дъмбели/разгъване на скрипец за трицепс- 4х15
3. Отвеждане на права ръка встрани и надолу на скрипеца- 4х12 с 5кг.
Това последното ми хареса, доста добре го усетих в задното рамо.
Добавки:
Креатин- 5 гр.
Магнезий Бисглицинат- 5 гр.
NOW Foods DMAE- 3 капс.
Liver refresh- 4 капс.
Мнението беше редактирано от old_man на 29.05.23 21:01.
29.05.2023
Тегло сутринта- 79 кг.
Нещо май съм понастинал. По принцип много рядко боледувам, но явно вчера под навеса съм се поизпотил на раздвижването, и днес малко ме въртят ставите и гласа ми е паднал.
Все пак си направих едни 5 км. с нормално темпо. Къде си нямах работа да цъкна на един чалъндж в тракера ми, където трябва да направиш 1023 км. за годината за някаква томбола ли ддз, та не пропускам ден да ходя повечко 😄.
Днес затворих първия ми пълен месец от началото на моя “нов” живот, та малко равносметка за свършеното:
Статистиката показва 260 км. пеш за месец, от които 150 съм минал с бързо ходене. През 2/3 от дните съм излизал два пъти дневно, а в последните дни правя плахи опити за бягане в къси участъци. След десетина дни ще съм по-свободен вече, и мисля да увелича разстоянията и темпото, че ми се върти една цел в главата, но за нея ще трябва да мисля някакъв план, че да имам нещо за следване.
С тежестите съвсем леко отпочнах, и там планирам увеличение на натоварването, но ще карам по-кротко, че лесно се паля и после прегарям.
Така написано всичко, виждам колко обикновено, а сигурно и дребничко би се сторило в очите на някой това, но за мен си е повече от гигантско, абе направо чудо, защото е изключително само мое дело😃.
Добавки:
Креатин- 5 гр.
NOW Foods DMAE- 3 капс.
Liver refresh- 4 капс.
Мнението беше редактирано от old_man на 03.06.23 21:24.
Движението тези дни:
30.05- 11км. (5 бързо)
31.05- 9 км. (5 бързо)
01.06- 10км. (5 бързо)
Мислех, че ще мине бързо настинката, но не би. Хрема, гърлобол, кашлица и дрезгав глас ме мъчат. Добре поне, че ставите и мускулите не ме въртят силно. Сънливо ми е по цял ден, сигурно от прахчетата и недоспиване покрай кашлицата.
Добавки- пропускам някои напоследък.
02.06.2023
Общо за деня- 15км. ходене (7,5 бързо).
Днес вече се реших да включа по малко и тичане в движението. Преминах 5 км. по схемата 500м. ходене/200м. леко тичане. Избрах си път с много малък наклон, но въпреки това срещу наклона си беше трудно. Като за начало е добре, събра се 1400м. бягане. Е, като време е множко- 50 мин., но да се надяваме, че това е само началото :)
Днес усещам, че започвам да оздравявам, от вчера съм на антибиотик и имам значително подобрение. Още ми е доста слабо и сънливо, но и това ще мине.
Добавки:
Креатин- 5 гр.
Liver refresh- 1 капс.
Мнението беше редактирано от old_man на 04.06.23 22:28.
04.06.2023
Спах близо 10 часа, макар и с прекъсвания и кошмари. Събудих се неотпочинал, какво нещо са годинките...а доскоро се подсмивах като чуех някой, че по-трудно се възстановява с възрастта. Още чувствам слабост и от настинката. Все пак направих 4+3,3 км. ходене с бавна скорост, колкото да раздвижа.
Утре пак ще гледам да мина 5-6, а във вторник ще опитам теста на Купър.
Добавки:
Креатин- 6 гр.
Магнезий Бисглицинат- 4 гр.
Liver refresh- 3 капс.
Мнението беше редактирано от old_man на 05.06.23 23:21.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече