Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим05.06.2023
Уж утре да пробвам 12-минутния тест на Купър, но днес се почувствах що годе отпочинал, та го направих.
Успях да измина 1660 метра, като първите 700 тичах, после имаше и ходене, общо около 350м. Доста трудничко беше, като пулса по едно време мина 140, та малко понамалих. Пряко сили без ходене може би бих пробягал 1800 макс, което за момента ме слага в графа “задоволителен”, за по-горната трябват 2000м.
Такива ми бяха и очакванията, ще се концентрирам да се подобря идните месеци.
Добавки:
Креатин- 6 гр.
Магнезий Бисглицинат- 4 гр.
Adam Men Vitamins - 1 драже
Liver refresh- 3 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 06.06.23 21:57.
06.06.2023
Бавно ,но славно напредвам? Днес с по-смели опити за навлизане в бягането, дано само не се презоря от мераци за бърз напредък. Обух малко по-леките маратонки и наистина имаше ефект. Мислех да я карам на 3/1 минути ходене/бягане, но ми се стори че ще е леко, и минах на 2/1.
Общо взето добре, но пулса през половината време е твърде висок като че ли, и трябва да коригирам. Утре само ходене, ще гледам бягането да е 3-4 пъти седмично.
Добавки:
Креатин- 6 гр.
Liver refresh- 3 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 08.06.23 22:57.
07.06.2023
Сутринта:
1.Суперсерии сгъване с лост/разгъване на скрипец за трицепс- 6х15 (с 10кг. и двете)
2. Привеждане с прави ръце на вертикален скрипец- 6х15 с 10кг.
Вечерта 4,2 км. ходене по баирите с бавно темпо.
08.06.2023
Пуснах се пак на 5 км. ходене/бягане. Половината разстояние по схемата 1,5/1,5 а после по усет. Доста подобрих времето от оня ден, но и пулса бая скочи. Дори и срещу почти незабележим наклон е мъка 2 мин. непрекъснато бягане.
Добавки:
Креатин- 6 гр.
Liver refresh- 3 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 10.06.23 22:17.
09.06.2023
Младите са ни на гости тия дни, та с щерката направихме едни 4 км. ходене, и тя нещо се е запалила да почва бягане.
10.06.2023
На същия терен като оня ден, отново 5 км. Паднах под 40 мин. като все по-голяма част от дистанцията е бягане. Не бях нещо много свеж, а и в момента още ми е изморено, май прекалено бързо прогресирам и не се възстановявам добре.
Добавки:
Креатин- 6 гр.
Liver refresh- 1 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 16.06.23 22:31.
12.06.2023
Вчера пътувах до Търново и вечерта само 3 км. леко ходене направих. Днес цял ден ми е изморено и сънливо, но издебнах да спре дъжда и си направих планираните 5 км. Все по-голямо разстояние покривам само с бягане, но нямам ни издръжливост, ни бързина засега.
Все пак макар и трудно, свалих още 2 мин. от времето.
Може би е добра идея да си оставя само 5 км. през ден, без друго ходене, а почивните дни между тях да започна с тежестите.
Добавки:
Adam Men Vitamins - 2 дражета
Liver refresh- 2 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 14.06.23 22:26.
14.06.2023
5 км. за 37 мин.
Макар и с малко, пак направих по-добро време, но доста трудно. Избрал съм си две трасета, които редувам, това днес е с малко повече наклон. Не съм засичал точно, но мисля че вече поне 70-75% от разстоянието преминавам с бягане, макар и доста бавно. Както тичам през ден, предполагам че до края на другата седмица би трябвало да мога целите 5 да пробягам, но кой знае...Страхувам се, че в стремежа си да вляза в някакъв по-здравословен режим, твърде се надценявам. Вярно, за месец и половина доста напреднах и се чувствам все по- добре, но дано не пресилвам нещата. Възстановяването не върви както ми се иска, за да включа редовно тежести, може да се наложи да разредя бягането.
Добавки:
Liver refresh- 2 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 18.06.23 22:46.
16.06.2023
Бягане #6 на 5 км. - 36:09 мин.
Пак свалих близо минута от времето, но все по-трудно става. Оказва се, че съм твърде далеч от истината в снощните ми оптимистични разсъждения за съотношението бягане/ходене. Проследих ходенето през първия километър, който е леко нанагорнище, оказа се поне 3 мин. Вярно, че по обратния път тичам доста повече, но все пак реалистичните цифри са 60/40 засега. За пръв път в два от километрите падам под 7мин/км., което направо ме вдъхнови?. Но като гледам пулса, 65% съм бил в анаеробна зона, та може би не трябва да избързвам с вдигане на темпото.
Кофти, но май съм получил някакво разтежение на аддукторите на десния крак, най-вероятно миналата събота. Усещах болка и трудно движение при сгъване от лег и ротация на коляното навътре, но го отдавах на мускулна треска, още повече че и при левия имах подобни симптоми, но доста по-леки. Почти беше ми минало, но днес при един от смехотворните ми опити за ускорение, усетих режеща болка в областта, и сега пак си ме наболява. Ще го намажа с Диклак, да видим ще има ли подобрение. Ясно е, че трябва по-добра загрявка, нещо което все претупвам.
Вчера и днес прекарвам и режа по малко едни сравнително тънки дърва на банцига, малко за тонизиране на ръцете.
Добавки:
Креатин- 6 гр.
Liver refresh- 3 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 18.06.23 22:45.
Обливане със студена вода много помага...също и лед за по 5-6 Мин през час..
казано от nervak на 17.06.23, 08:26:
Обливане със студена вода много помага...също и лед за по 5-6 Мин през час..
Мислех още снощи за леда, сега го наложих, пък дано има ефект. Сякаш има леко подуване, и самите аддуктори са доста по-корави от тези на левия крак при вътрешна ротация, но може и да е от дисбаланс, десния ми е доста по-развит.
Мнението беше редактирано от Дидо на 17.06.23 16:04.
18.06.2023
Бягане #7 на 5 км. - 36:00 мин.
Зациклям около 36 минути, макар че леко подобрявам междинните времена за километър. Първи, и особено четвърти са ми доста слаби, дори съвсем лекото нанагорнище ме мори много. Явно несъзнателно пазех десния крак, та към четвърти километър ме заболяха аддукторите пък на левия, но поносимо.
Чудя се как по-бързо да вдигна скоростта и да увелича издръжливостта, но явно си трябва време и километри, не може от 6-7 бягания да очаквам чудо. Гледах клипчета с разни интервали, но още не съм решил дали и кога да ги включа.
Следващият път отивам на второто трасе, че там наклонът е минимален и ще видим дали ще има разлика във времето.
Добавки:
Креатин- 6 гр.
Liver refresh- 2 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 20.06.23 22:54.
20.06.2023
Бягане #8 на 5 км. - 34:26 мин.
Трасе 1, с минимален наклон.
Днес на по-равното трасе, което веднага оказа влияние на времето, подобрих го доста. По Strava даже ми даде точно 34, но и по часовника съм доволен :) Първите 12 мин. изминах 1,9 км.(срещу 1,66 преди 15 дни).
Доста по-свеж бях и имах повече сили от предния път, въпреки че беше още доста топло като започнах към 6. Явно лятото ще трябва да се бяга в по-късните часове, макар и да съм буквално в гората. На всеки километър се падна по 120-140 м. ходене, общо около 700. Съответно, това подобри и междинните времена, на път съм да слезна под 7мин. на всеки километър.
Аддукторите почти преминаха, сега пък към средата на разстоянието ме заболя яко десния прасец от външната страна...явно лоша техника породена най-вероятно от разлика в дължината на краката и натягане на определени мускули. Слагам лед и ще го мажа с Алгасан, но направо не мога да ходя в момента.
Общо взето доволен от раздвижването, утре почивка и продължаваме напред :)
Мнението беше редактирано от Дидо на 25.06.23 23:59.
22.06.2023
Бягане #9 на 5 км. - 35:00 мин.
Трасе 1, с минимален наклон.
По Strava пак ме изкара по-бърз- 34:09, горе-долу нещата са като оня ден, въпреки че днес бях по-изморен, цял ден на крак и пътуване. Общо ходенето го сведох до 600 м.
Малко размисли:
Болката в прасеца от бягането оня ден бе почти преминала, слагах малко лед и мазах с Алгасан. Вчера и днес обаче, се завърна пък тази в тазобедрената става, боли при ходене с маратонки и обувки, когато съм бос- по-малко. Направо взех да си куцукам осезаемо.
По време на бягането ставата се притъпи някак, но към средата на разстоянието пак се схвана прасеца, този път цялата му долна половина, завърших с мъки. В момента, въпреки леда и мазилата, положението е много зле и едвам ходя. Не мога да си обясня едно нещо- цялото разстояние 5 км. си го преминавам почти тичайки, разбира се трудно е, но поносимо. Със самото завършване обаче, направо грохвам и едвам минавам 4-500 м. ходейки за разпускане, направо се схващат краката.
Анализирайки си сам всичко, което почна да ми се случва след като почнах бягането преди две седмици, колкото и да не ми се ще, правя си извода, че само ден почивка между бяганията не ми е достатъчен. Съпътстващите проблеми, които имам, като изкривявания, вени и т.н. още повече усложняват нещата. Така че, вземам решение да увелича почивката на два дена, пък да видим ще има ли подобрение. Ако включа малко тежести и някакво разтягане за прасците през почивните, ще е добре.
Добавки:Мнението беше редактирано от Дидо на 28.06.23 21:07.
Нещо я позакъсах май, тазобедрената става си ме боли при ходене почти постоянно, и взех несъзнателно да си куцам. Десния прасец и той не се оправя след бягането оня ден. На пръсти като се изправям не боли, а при ходене стои вдървен и боли. Ще ми се да опитам да подобря малко гъвкавостта, че никога не съм имал такава, а може и оттам да идват подобни проблеми.
Преди няколко години тук, в нечий дневник или тема, бяха пускани клипчета от тубата с упражнения за заздравяване на поясната област, стави, стречинги и т.н. Бяха на руски доколкото си спомням, и мисля че имаше нагледни схеми кое упражнение за кой мускул. Помня, че бяха доста интересни, но не мога да ги открия. Някой да има спомени?
Сигурно в някой от дневниците на Карбохидрата......или негово мнение в друг дневник/тема :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 24.06.23 15:35.
24.06.23
1. Вертикален скрипец с раменен надхват- 6х15 с 20кг.
2. Суперсерии сгъване с дъмбели/разгъване на скрипец за трицепс- 4х15
3. Разтваряне встрани с дъмбели- 3х12
4. Повдигане на рамене с дискове по 10 кг.- 3х15
Така и така си дадох втори почивен ден от бягане, рекох да пораздвижа и с тежестите. Всичко за 35 мин. с малки почивки, и още по-малки тежести?
Добавки:
NOW Foods Adam Men Vitamins- 1 драже
Liver refresh- 3 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 26.06.23 21:42.
25.06.2023
Бягане/ходене #10 на 8,5 км. - 01:05:00 ч.
Трасе 1, с минималния наклон.
След два дни почивка, пробвах се на по-дълга дистанция. Ставата си ме болеше преди започването, прасецът беше попреминал, но не както би трябвало.
Първите 5 км. си подобрих времето с 15 сек., но още в края на четвъртия започнах да бедствам с прасеца, няма оправия...? Хубавото е, че в ставата по време на бягането се притъпява болката. А може би е, защото мозъкът почва да следи другата болка :)
След петия километър, всичко бе куцукане с малка скорост и повече ходене, инак откъм въздух беше добре след като намалих темпото.
Не знам какво да правия с тези болежки, и през три дни да бягам, все същото ще е мисля. Animal Flex или го няма по магазините, или е на доста по-висока цена от преди, но ще трябва да се купува явно. Витамините ми са с добри дози от съставките, но може би трябва да пия и някой изотоник в жегите, а и Омега 3 нямам.
Започвам опит да намаля хляба, днес съм само на 3 филийки. Трудно ще е, защото имам навик да ям по 4-5 на ядене, но като гледам талията след два месеца ходене, тичане и без алкохол... няма кой знае каква положителна промяна, а морето е след месец?
Добавки:
Liver refresh- 2 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 01.07.23 22:56.
26.06.23
08:17
Освен разтягане включи клекове ,напади, хинду клек.
Както и упражнения за глезен и ходило.
Зарежи хронометрите.
Нека целта да ти бъде, просто да преминеш рзстоянието само с бягане.
Когато ти стане много леко,тогава засичай.
Прави малки крачки и стъпвай на цяло ходило.Тичай по равно като за начало.Баира се качва на предната част на ходилото също с малки обороти.Спуска се пета пръсти,като се стремиш тялото да е изправено..поздрави
Само да вметна, че може и да не е ставата, а пирифиромисът да се е пренатегнал.
Мнението беше редактирано от Гордан на 26.06.23 14:52.
казано от doni dimitrov на 26.06.23, 08:17:
Освен разтягане включи клекове ,напади, хинду клек.
Както и упражнения за глезен и ходило.
Зарежи хронометрите.
Нека целта да ти бъде, просто да преминеш рзстоянието само с бягане.
Когато ти стане много леко,тогава засичай.
Прави малки крачки и стъпвай на цяло ходило.Тичай по равно като за начало.Баира се качва на предната част на ходилото също с малки обороти.Спуска се пета пръсти,като се стремиш тялото да е изправено..поздрави
Мерси, Дони, за съветите? Вече съм на прага да мина разстоянието само с бягане. Стимулирам се с това да си подобрявам времето, но явно се претоварвам, дори и с това мижаво темпо. Вече три часа откакто съм станал, а не мога да се раздвижа, ходя като робот? Инак, бягам на цяло стъпало, а трасето ми е почти равно. То оставаше да се втурна и по баирите още сега? Освен да пробвам още по-бавно и с по-къси крачки...
26.06.23
1. Вертикален скрипец с по-тесен от раменен подхват- 6х15 с 20кг.
2. Суперсерии сгъване с щанга/разгъване на скрипец за трицепс- 5х15
3. Разтваряне встрани с дъмбели- 5х12
4. Повдигане на рамене с дискове по 10 кг.- 5х15
Днес почивам от бягане, най-вероятно и утре. Може да се наложи и по-дълго време, защото няма подобрение с болежките. Втрих малко Алгасан в прасеца, дано утре е по-добре.
Добавки:
NOW Foods Adam Men Vitamins- 2 дражета
Liver refresh- 3 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 29.06.23 21:47.
28.06.2023
Първите ми пробягани без спиране 5 км. вече са факт!!!
Бягане #11 на 5 км. - 33:26 мин.
Когато започнах да ходя всеки ден преди два месеца, не смеех и да си мечтая за такова постижение, но ето че с постоянство се получи.
Много съм доволен, установих си някакво средно бавно темпо без ускорения, съответно почувствах, че имам сили да не спирам и взех, че ги завърших? Продължих с още 4 км. предимно ходене, но и разпускащо подтичване. Прасецът този път се държа по-добре, макар че си боли осезаемо, както и хълбока. Подозирам, че поизносената подметка на маратонките има пръст в проблемите, защото днес бях с чисто нови от същия модел, а завърших без големи драми.
Може би имах сили за още километър, но всичко с времето си :) Ще се насоча сега към сваляне още малко на времето, и постепенно увеличаване на разстоянието в посока 10к.
Върти ми се в главата, ако в следващия месец успея да прогресирам още...дали е реалистично да поставя като цел един халф на софийския след 3 месеца...Доста голяма лъжица ми се струва, малко е времето, а и ще съм на 57 ?
Добавки:
Креатин- 5 гр.
Liver refresh- 3 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 29.06.23 21:46.
29.06.2023
1. Вертикален скрипец с широк хват- 7х15 с 20кг.
2. Суперсерии сгъване с щанга/разгъване на скрипец за трицепс- 5х15
3. Повдигане на лост с прави ръце пред тялото- 5х12
4. Повдигане на рамене с дискове по 10 кг.- 5х15
Всичко за около 40 мин. Почивките бяха около минута и половина две. Предпочитам да не прибързвам с увеличение на тежестите, да видя как ще е възстановяването. С краката нещата като че ли вървят в положителна посока, но да видим идните дни как ще е.
Добавки:
Креатин- 5 гр.
Liver refresh- 3 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 29.06.23 22:02.
01.07.2023
Бягане- 7 км. за 48:41 мин.
Първите 5 ги взех за 32:58, после минутка-две почивка и пробягах още два. Като цяло добре, подобрих си времето на 5км. и отгоре на това още два...Помогна ми това, че гледах да си тичам с равномерно темпо, макар и бавничко. Прасците и таза са добре, накрая пък в дясното коляно се появи леко тъпа болка в сухожилието, та реших да спра.
Надъхал съм се за полумаратона, но за да мисля въобще в тази посока, явно трябва да почна по някакъв план, а не така еднообразно и без програма. Ще поровя утре из нета за нещо подходящо като за моето ниво.
Добавки:
Креатин- 5 гр.
Liver refresh- 3 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 04.07.23 22:33.
02.07.23
07:19
Изключително важно е да изчистиш техниката на бягане.
После трябва да трупаш обем.
Всеки ден по малко.
И чак тогава хронометъра..
Аз съм малко скептично настроен към бягането подхваното след 40-45…при условие,че преди това изобщо не е практикувано.
В общи линии на повечето хора им се струва,че това е най лесният начин да влезнат в няква форма.
Нямам познат,който да е почнал и да не е се е оплакал от колянни връзки,ахилеси и тн.
Мнението беше редактирано от nervak на 02.07.23 12:50.
02.07.23
17:08
Абсолютно си прав.
Има доста неща,преди да почнат да отслабват с бягане.
То сме писали по темата ,но накрая всеки я кара както си знае и както си мисли ,че му е най лесно :)
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 02.07.23 17:09.
03.07.2023
8,2 км. за час.
Първите 5 с равномерно бавно темпо, въпреки това обаче пак ново подобрение- 32:24.
После редувах ходене с бягане, много добре се получи. Не усещам обезпокоителни болежки на този етап, явно увеличението на почивката с още ден дава резултат.
Мислех днес да вдигна някоя гира, но чувствам обща умора от тичането, та ще отложа за утре.
Добавки:
Liver refresh- 2 капс.
05.07.2023
Тренировката днес:
1. Вертикален скрипец с по-тесен от раменен подхват- 4х15 с 20кг.
2. Привеждане на прави ръце към тялото на вертикален скрипец- 3х20 с 12кг.
3. Суперсерии сгъване с щанга/разгъване на скрипец за трицепс- 5х15
4. Разтваряне встрани с дъмбели- 5х15
5. Повдигане на рамене с дискове по 10 кг.- 5х15
Лекичко ми беше, другия път ще увелича тежестите, а повторенията ще намаля малко. Утре ще потичам, но малко и без да се претоварвам, защото ми се ще да пробвам в събота едно пускане на 5km run.
Добавки:
Liver refresh- 2 капс.
Мнението беше редактирано от Дидо на 09.07.23 21:46.
06.07.2023
Бягане/ходене около 5,5 км. за 44 мин.
Стори ми се уж хладничко към 11 преди обед, та реших да се раздвижа, че да имам време за възстановяване, ако евентуално ида да тичам 5km run в събота. Тъй, ама уж 25-6°, пък ми се стори много топло, хем по по сенките минавах.
Продължавам да се възстановявам трудно и бавно, в чуденка съм какво да предприема в тази насока. Витамините са ми добри, магнезий и креатин пия почти редовно, BCAA ли да взема, или нещо комплексно... но нямам идея какво.
Добавки:
Креатин- 5 гр.
Liver refresh- 3 капс.
казано от nervak на 07.07.23, 17:08:
Аз съм само на BCAA, преди и след тренировка и съм шен.
Току що си взех от Фантастико 8:1:1. Принципно аз го пия по време на трена, вместо чиста вода. Не знам колко е удачно така, но според мен е все тая.
08.07.2023
Сутринта времето бе благосклонно, та пътуването ми за 5km run не се оказа напразно. Нямаше много участници, но все пак мина добре, опитах. Младоците се втурнаха напред, но аз като не знам профила на трасето, викам си няма да се напрягам в началото. И с право, преди завъртането на половината разстояние, наклонът макар и не много голям, си беше натоварващ. Завърших горе-долу с нормалното за мен време, изпреварвайки даже няколко от по-младите?.
Купих си някакви BCAA 8:1:1 днес, утре ги почвам и дано се подобри възстановяването.
Добавки:
Креатин- 5 гр.
Liver refresh- 2 капс.
09.07.2023
Тренировката днес:
1. Вертикален скрипец с широк надхват- 4х15 с 25кг.
2. Привеждане на прави ръце към тялото на вертикален скрипец- 3х20 с 12кг.
3. Суперсерии сгъване с щанга/разгъване на скрипец за трицепс- 5х15
Сутринта имах лека мускулна треска на необичайни места по краката, но премина. По обяд мих колата, та слънцето ме удари малко в главата. Оставиха ни внука за седмица, съответно тичане по него и по-малко време за почивка. Постоянно бърбори и ни строява?
Добавки:
Креатин- 5 гр.
EVERBUILD Cryo Cell BCAA 8:1:1- 30гр. по време на тренировката
Liver refresh- 2 капс.
09.07.23
22:32
Сякаш множко ми се струват тея 30гр аминокиселини. Цветът, с който вписваш добавките е такъв, че трябва да ги маркирам, за да ги прочета, иначе е невъзможно. Може и да съм станал далтонист, но едва ли.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 09.07.23 22:32.
казано от Brown Bomber на 09.07.23, 22:32:
Сякаш множко ми се струват тея 30гр аминокиселини. Цветът, с който вписваш добавките е такъв, че трябва да ги маркирам, за да ги прочета, иначе е невъзможно. Може и да съм станал далтонист, но едва ли.
По описание, в една доза от 16гр. трите верижни са общо 7 грама, има още глутамин, таурин и цитрулин малат ( те са общо 7,5гр). Предписанието е по една доза преди, и след тренировка, може и да е множко де.
Относно цвета, сигурно настройките на форума са ти на светла тема и затова е нечитаемо. Аз отдавна съм се прехвърлил на тъмната, че не ми натоварва очите, и си експериментирам с различни цветове, които ми допадат.
11.07.2023
Около 5 км. бягане тази вечер. Започнах към 19:30, че уж да захладнее, но пак ми бе задушно, хем тичам де речено в гората. На първия километър малко явно се изсилих, та се наложи след него да мина 100 метра ходейки, просто свърши въздуха. После си продължих с бягане, но с по-слабо темпо. Чувствам се много уморен, на всичкото отгоре вчера се наложи да разтоварвам сам 10 кубика дърва, та допълнително се скапах.
Мисля да променя подхода с бягането, защото нещо забуксувах напоследък. Анализите сочат (колкото и да имам едно наум за точността на часовника), че 95% от времето съм в анаеробен режим. Мисля да бягам в участъците с лек наклон надолу, а на връщане да редувам бягане/ходене по усет, с цел пулсът да не скача над 130-135 през цялото време.
Същевременно, леко ще увеличавам обема всеки път.
Добавки- същите.
Мнението беше редактирано от Дидо на 12.07.23 12:02.
14.07.2023
Бягане около 6,5 км. за 45 минути. Приложих новия план и останах доста доволен. Почти нямаше задъхване и твърде висок пулс, на два пъти го мерих ръчно и се въртеше около 130. Следващият път може да пробвам малко по-високо темпо по нанадолнището.
Добавки:
BCAA- 16 гр.
Liver refresh- 2 капс.
Купих оня ден една кутия около кило протеин, ще пробвам да пия по една доза след ставане и след тренировка. Имам един изолат с изтекъл преди половин година срок на годност, ама не смея да го пия?.
15.07.23
00:42
Зарежи хронометъра, в смисъл да си засичаш време за дистанция.
Определи си общо времетраене за бягането.
Примерно 10 минути ,15 ,20 ....в които да бягаш леко приятно с хубава техника.
Пулса ок следиш го
Като стигнеш час така,може да засечеш дистанция за време.
Бори 8 км за 40 минути примерно.
Тичай колкото можеш по често и свежо.
Обем се трупа с практика всеки ден .
И километър да минеш е файда.
Количествените натрупвания трябва да са качествени,не скапващи.
Иначе сгъваш и ще изпуши нанякъде неприятно.
Ако ще ходиш и тичаш прави фартлеци 30с ходене 30 с темпо..като начало..
Поздрави
15.07.2023
Тренировката днес:
1. Вертикален скрипец с широк надхват- 4х15 с 25кг.
2. Привеждане на прави ръце към тялото на вертикален скрипец- 4х15 с 15кг.
3. Суперсерии сгъване с дъмбели/разгъване на скрипец за трицепс- 6х15
5. Повдигане на рамене с дискове по 10 кг.- 5х15
От любопитство си премерих талията, оказа се че съм свалил към 4 см. до около 100. За толкова ходене и тичане, без никакъв алкохол близо три месеца, и по моя преценка малко ядене...струва ми се не е много. От друга страна има логика, намаляването на хляба не ми се получи. Остават две седмици до морето и от утре ще намаля драстично въглените, че да сваля поне още 2-3 санта, че съм грозно издут за малките с килограми. Трябва и някое упражнение за корем, но все не ми се почва...
Добавки:
BCAA- 16гр. по време на тренировката.
2 дози протеин- 60гр.
Есенциале макс- 2 капс.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече