Проект 15

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

18.07.23
01:11

17.07.2023

Бягане 6 км. за около 42 минути.
Суперсерии сгъване с дъмбели/разгъване на скрипец за трицепс- 6х12

Малко увеличих тежестите и леко намалих повторенията.

Бягането бе предвидено за неделя, но стара травма в кръста се разбуди за пореден път от едно невинно пренасяне на няколко десетлитрови бутилки. Мазането с разни гелове помогна, та все пак по хладинката към 9-10 успях да раздвижа.

Добавки- същите.

19.07.23
23:39

18.07.2023

1. Дърпане на въже към корема  на вертикален скрипец- 7х15
2. Повдигане на дъмбели встрани- 5х15

Голяма жега е под навеса, така че чак към полунощ успях да раздвижа. Ще ми се да опитам сутрин да тренирам, но много лошо спя напоследък, и ставам когато вече е напекло.

19.07.2023

Бягане 7 км. за 47 минути.
(спиране за минутка след петия км. за глътка вода)

Почнах към 8 при 27°, завърших на 20°. Доста прохладно става към 9, но в гората вече е почти тъмно. Освен да си купя челник за лятото? Инак, доста добре вървят нещата със схемата, която измислих. Пулсът държи около 135 средно, постепенно гледам да вдигам обема.

Добавки:
Adam Men Vitamins - 2 дражета
BCAA- 20 гр. след бягането.
2 дози протеин- 60гр.
Есенциале макс- 3 капс.

Нещо напоследък съм зарязал креатина и магнезия, трябва да ги почна по-редовно.

Мнението беше редактирано от Дидо на 19.07.23 23:40.

20.07.23
23:01

20.07.2023

Тренировка:
1. Вдигане на дъмбелчета от лег с лег наклон- 7х15
2. Вертикален скрипец с широк надхват- 7х15 с 25кг.
3. Суперсерии сгъване с дъмбели от седеж (8кг.)/разгъване на скрипец за трицепс(15 кг.)- 5х15
4. Повдигане на рамене с дискове по 10 кг.- 3х15

За пръв път включвам нещо за гърди, нямам лежанка и импровизирах на двора с дъска подпряна на едно стъпало. Ще ми се да ги тренирам редовно, че доста грозно взеха да увисват с възрастта и неглижирането им. Пак ще ровя по сайтовете за някоя бюджетна лежанчица, не ми трябва нещо супер подсилено.

Добавки:
Adam Men Vitamins - 1 драже
Креатин- 5 гр.
BCAA- 20 гр. по време на тренировката.
2 дози протеин
Есенциале макс- 3 капс.

20.07.23
23:56

За да тренираш гърди, не е задължително да имаш лежанка.
П.П. За съжаление, миналата седмица си продадох старата, иначе можеше да се спазарим.
По-евтино от тази едва ли ще намериш ;) Същата за 10 лв повече, ама е неразопакована.
А ако ти се дават повече пари, тази лично съм я тествал до 150 кг. натоварване.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.07.23 00:44.

22.07.23
00:35

21.07.2023

Бягане/ходене 5-6 км.

Изкуших се днес да опитам по второто трасе как ще са нещата, но само се убедих, че един ден почивка между бяганията ми е крайно недостатъчна. Никаква сила нямах в краката, особено срещу лек наклон. Ще се спра за в бъдеще на варианта два почивни след бягане, а може и три, ако увелича разстоянията.
Много пот хвърлям при бягането и подозирам, че с електролитния баланс не са добре нещата, въпреки бца-то което почнах, а и тези силни витамини. Мисля да удвоя креатина и магнезия, а и не е лошо да погледна за някой минерален комплекс за допълнение.
А нищо чудно и всичко това да е нормално, проста егн-то да ми иска повече време за възстановяване хаха.

Добавки:
Креатин- 5 гр.
Магнезий бисглицинат- 3 гр.
BCAA- 20 гр. по време и след  бягането
2 дози протеин
Есенциале макс- 3 капс.

23.07.23
00:21

22.07.2023

Тренировка:

1. Вертикален скрипец с широк надхват- 4х12 с 25кг.
2. Дърпане с една ръка към корема от стоеж на вертикален скрипец- 3х15 с 10кг.
3. Суперсерии- сгъване с щанга 20кг./разгъване на скрипец за трицепс с 15 кг.- 3х12
4. Суперсерии- сгъване с дъмбел от седеж с опора на лакътя/ разгъване над главата с дъмбел от седеж- 2х12
4. Разтваряне встрани с дъмбели- 5х12
5. Повдигане на рамене с щанга 20 кг.- 5х15

Току що приключих. През деня е голяма жега под навеса, а и цял ден съм около малкия и няма как. Явно в този сезон ще се тренира по нощите, всъщност е много приятно даже, а и без това напоследък заспивам към 3-4 чак?.

Добавки:
Креатин- 10гр.
Магнезий бисглицинат- 5 гр.
BCAA- 16 гр. по време на тренировката
2 дози протеин
Есенциале макс- 3 капс.

23.07.23
23:34

23.07.2023

Оня ден нали почнах леко и гърдите, днес пак леко ги раздвижих.

1. Вдигане на дъмбелчета 9 кг. от лег (лек наклон)- 7х12-15
2. Няколко леки серийки привеждане с една ръка на вертикален скрипец.

Вече забелязвам в огледалото доста положителни промени, въпреки че като изключим тичането, с тежестите не си давам много зор засега. Гледам леко да намалявам въглехидрата, предимно хляба. След седмица пътувам за морето, ще видим там  на ол инклузив как ще е храната.

Добавки:
Креатин- 5 гр.
BCAA- 16 гр. по време на раздвижването
1 доза протеин
Есенциале макс- 3 капс.

24.07.23
22:38

24.07.2023

Вечерно бягане- 8 км. за 53 минути.

Две малки почивчици колкото да пийна 2-3 глътки вода след петия км.

Отдавна се канех да се претегля преди и след бягането, та днес се сетих. Бях учуден да установя, че съм свалил 1,3 кг. за този час. Бях си взел бца-то разтворени в половин литър вода, но явно загубите са далеч по-големи, и на течности, и на соли. Бягах по хладното привечер, не ми се мисли ако се опъна в жегата за същото усилие?.

Добавки:
Креатин- 5 гр.
Магнезий бисглицинат- 3 гр.
BCAA- 20 гр. по време и след  бягането
2 дози протеин
Есенциале макс- 2 капс.

26.07.23
23:36

26.07.2023

Днес:

1. Вдигане на дъмбелчета от лег с лек наклон- 5х15
2. Кросоувър с една ръка- 3х15
3. Вертикален скрипец със среден надхват- 5х15 с 25кг.
4. Привеждане на прави ръце към тялото на вертикален скрипец- 3х15 с 12кг.
5. Суперсерии сгъване с дъмбели от стоеж/разгъване на скрипец за трицепс- 5х15
6. Вдигане на дъмбели встрани от стоеж- 5х12

Сравнително добре, но малко повечко ми дойде обема, макар и да работя с минимални тежести. Утре по план някакво бягане ще е, но ми се ще да почна вече някакви интервали, а не съм ги измислил още, явно на проба ще са нещата.

Добавки:
BCAA- 20 гр. по време на тренировката
1 доза протеин след ставане
Есенциале макс- 2 капс.

30.07.23
23:25

27.07.2023

Бягане/ходене- 7,5 км. за 54 минути.

Макар  по нанадолнище, първите  километър и нещо пулсът скочи над 155, та реших да намаля и без това бавното темпо. Започнах да редувам с ходене, гледах да съм в диапазона 120-130. Пробвах и някакви “интервали”, но явно ще трябва да се образовам повече по темата, за да намеря оптималния баланс. Последните три дни не съм пипвал тежести, нещо ме удари мързела.

Утре пътувам за Обзор, гледам че в хотела има някаква мини заличка, в която може да пораздвижа , а и в морето, надявам се. Дано водата се е постоплила, че  оня ден гледах клип как я измерват 12°?.

02.08.23
22:44

02.08.2023

От два дни съм на морето. Ветровито е и водата е студеничка, но няма как. Правя си упражнения при всяко влизане, добре ми се отразява. Днес реших да надникна във фитнеса, че е през една стая от моята. Оказа се стая около трийсетина квадрата, една пътечка,степер, велоергометър, полусчупен гладиатор, пейка за преси, и дъмбелчета до 10 кг.
Раздвижих малко:

1.Дърпане за гръб с широк успореден хват от седеж-7х15
2. Бутане на машина за гърди от седеж-7х15
3. Сгъване с дъмбели от стоеж -5х19
4. Разтваряне с дъмбели встрани от стоеж -5х10
5. Повдигане на раменете с дискове по 10 кг.-5х15

Добре се получи, утре пак ще опитам. За бягане обаче нямам време и сили, много изморително ми идват вятъра, плацикането във водата, и разните разходки.

Мнението беше редактирано от Дидо на 02.08.23 22:45.

07.08.23
21:43

03.08.2023

1.Дърпане за гръб с широк успореден хват от седеж-7х15
2. Бутане на машина за гърди от седеж-7х15
3. Сгъване с дъмбели от стоеж -5х19
4. Разтваряне с дъмбели встрани от стоеж -5х10

Почти повторих упражненията от миналия ден, колкото да използвам заличката докато съм на морето.

Днес:

Бягане/ходене- 8 км. точно за час.

Доста зле е положението след завръщането. Не бях бягал 10 дни и усетих голяма разлика от последния път. С годинките, хем формата се постига по-трудно и бавно, хем се губи бързо, поне при мен така ги усещам нещата. Бях решил да не напъвам много и по тази причина пренебрегнах загрявката. Съответно, към втория километър усетих болка в долната част на левия прасец, към ахилеса. Продължих си обаче, докато към края нещата се влошиха сериозно, та се спрях. Намазал съм го сега с охлаждащ гел, да видим утре как ще е. 

Добавки- малко ги пропускам някои напоследък, трябва да се стегна. На връщане купих една кутия две кила и нещо протеин, че малката свърши, а ми хареса.

07.08.23
22:22

Не си постигнал някаква форма ,че да я губиш.
Китен е чудесен за бягане,защо не си го правил нямам обяснение.
Боли те залавното място на ахилеса за прасеца.
Но така е като нямаш техника.
Ще мине ,но следват по-сложни проблеми.
Поздрави..

08.08.23
22:46

казано от doni dimitrov на 07.08.23, 22:22:

Не си постигнал някаква форма ,че да я губиш.
Китен е чудесен за бягане,защо не си го правил нямам обяснение.
Боли те залавното място на ахилеса за прасеца.
Но така е като нямаш техника.
Ще мине ,но следват по-сложни проблеми.
Поздрави..

Така е Дони, засега не съм заучавал някаква техника и си бягам по усет. Стремя се да се приземявам доколкото е възможно на цяло стъпало. Попаднах на канала на един доста добър в бягането млад руснак, който доста нагледно и простичко обяснява нещата, има и за техниката съвети. Ако пък се задълбочат проблемите както казваш, ще намаля обема или направо ще спра, макар че доста ми харесва това движение сред природата.

Тренировката днес:

1. Вертикален скрипец с широк надхват- 7х15
2. Сгъване с дъмбели от стоеж- 5х12
3. Разгъване на скрипец от стоеж- 5х12
4. Вдигане на лост с прави ръце пред тялото- 5х15

Доста вяла тренировка. Все пак тежестите са ми олекнали и ще повишавам другия път. Кракът почти няма подобрение от снощи, въпреки че го мажа вече няколко пъти. Усещам го скован при ходене и болката си е стабилна. Трябваше лед веднага, но подцених нещата.

От утре почвам корема с упражнения, че само 3-4 см. съм свалил покрай тичането. Едно стягане и още 7-8 см. надолу ще ми дойдат добре. За целта планирам и намаляване на въглените, особено хляба. Напоследък и разни сникърсчета и др. подобни похапвам, макар и не много.

Добавки:
1 доза протеин
Есенциале макс- 2 капс.

09.08.23
07:39

Да, не мога да се сетя за по приятна физическа дейност  от крос сред природата.
Идеята е да не спреш.
Може да възпалиш ахилес ,да травмираш ходилото ,коляно.
Не се знае къде ще те удари.
Между другото с какви обувки тичаш?

09.08.23
11:01

казано от doni dimitrov на 09.08.23, 07:39:

Да, не мога да се сетя за по приятна физическа дейност  от крос сред природата.
Идеята е да не спреш.
Може да възпалиш ахилес ,да травмираш ходилото ,коляно.
Не се знае къде ще те удари.
Между другото с какви обувки тичаш?

С бюджетни Kalenji тичам. Жълтите имат някакво омекотяване в петата, но са ми малко по-тежки, затова предимно със сивите.
МЪЖКИ ОБУВКИ ЗА БЯГАНЕ 100, СИВИ

Run Active

Мнението беше редактирано от Дидо на 09.08.23 14:22.

11.08.23
22:56

11.08.2023

Тренировката днес:

1. Вертикален скрипец  среден надхват- 5х15 с 25кг.
2. Привеждане на прави ръце към тялото на вертикален скрипец- 3х15 с 15кг.
3. Суперсерии сгъване с дъмбели 9кг./разгъване на скрипец за трицепс (15кг)- 5х12
4. Разтваряне встрани с дъмбели- 5х12 с 5кг.
5. Повдигане на рамене с дъмбели по 14кг.- 5х15

За час някъде, нормално. Относно крака, там нещата загрубяха. Знаех си, че три дни почивка след травмата ще са му малко, но понеже болката значително намаля, реших да опитам как ще се държи. Походих 5-600м. нормално, загрях леко и още буквално на първата крачка леко бягане, ме сряза толкова силно, че едвам се дотътрих до колата. Почнах с леда, утре продължавам. Мазилата ги зарязвам, никъв ефект този път от тях. Доста вкиснах, но няма как...

Добавки:
1 доза протеин
Есенциале макс- 2 капс.

Мнението беше редактирано от Дидо на 11.08.23 22:57.

12.08.23
09:02

Поне десет дена го остави.
Разтягай и си прави упражнения за краката.
Пробвай да заздравиш глезена и ходилото,това е важно.
Ся ,като кажат тренировки за крака напълно забравят подбедрица,глезен и ходило..поздрави

12.08.23
19:40

Остави го това бягане, ако имаш баири, го замени временно с ходене и слизане. Виж Дони какво ти е писал. Няма смисъл да се опитваш. Ако имаш колело качи и него и така. Тези остри болки говорят за сериозен проблем, който ако не го оправиш с упражнения и други средства, просто е безмислено . Само по зле ще става.

GI

12.08.23
20:54

Ба , чак сериозен проблем. Най-вероятно е с наднормено тегло и техниката на бягане я няма никва а там се иска доста подскочна подготовка която е специфична. Тва са разбира се спекулации базирани на това което съм чел от дневника на човека.

12.08.23
23:00

казано от kaloyan на 12.08.23, 19:40:

Остави го това бягане, ако имаш баири, го замени временно с ходене и слизане. Виж Дони какво ти е писал. Няма смисъл да се опитваш. Ако имаш колело качи и него и така. Тези остри болки говорят за сериозен проблем, който ако не го оправиш с упражнения и други средства, просто е безмислено . Само по зле ще става.

Върнах се назад в дневника да видя кога бяха проблемите с десния прасец, средата на юни е било. Тогава мина за седмица някъде. Лошото е, че съм получавал същите проблеми и преди, ей така от нищото и без натоварване, слизам от едно стъпалце и...прас. Или пък изкачайки стълба без да бързам. Може и да е станало хронично, не знам.
Инак баири имам колкото щеш, но в такива случаи докато не мине, трудно ходя по равното дори.

Днес:
1. Клек СТ- 6х20
2. СС 2а- Повдигане на краката от лег до 90 °/ 2б- Повдигане на таза от лег- 5х20

Дори без тежест ми се схванаха и разтрепераха краката, но то щото не съм клякал отдавна. Повдигането на крака от лег нещо не го усещам в корема, а повече в сгъвачите на бедрото.
Днес устисках само на 4 филийки “Вита”, правя опити да ям и без хляб някои неща, но си е гадничко.

Добавки:
1 доза протеин
Есенциале макс- 2 капс.

13.08.23
08:40

Ами за съжаление тези хроничните неща се трупат с годините. Тогава вариант ти е велосипед за по дълго време и чак да кажем след месец, да започваш малко по малко да вдигаш обема на ходене, да стане от минути до часове и чак още по нататък във времето да започнеш да бягаш малко по малко и то внимателно с обема. Ако толкова искаш да бягаш. Но наистина трябва да обърнеш внимание на упражненията и да се постветваш с някой добър рехабилитатор или кинезитерспевт.

13.08.23
23:10

13.08.2023

1. Вертикален скрипец  с широк надхват- 5х15
2. Дърпане с ръкохватка с една ръка от стоеж- 3х15
3. Суперсерии сгъване с дъмбели /разгъване на скрипец за трицепс- 5х12

През деня не ми се получава, та напоследък по нощите тренирам. Болката в крака бе станала поносима и реших да се поразходя леко по обяд, но след километър някъде усетих, че се усилва, та спрях. Слагах 3-4 пъти лед през деня и сякаш е по-добре, но ще се почива от бягане и ходене докато отшуми.

Добавки:
1 доза протеин
Есенциале макс- 2 капс.

14.08.23
22:48

14.08.2023

Днес:

1. Вдигане на дъмбели от лек наклон- 4х12
2. Кросоувър с една ръка от стоеж- 4х15
3. Клек СТ- 6х20

Най-накрая нещо за гърди, отдавна не бях слагал импровизираната “лежанка”. На скрипеца експиремнтирах при какво движение усещам добре натоварването. Клякането просто за някакъв тонус, покрай болката в прасеца не мога да ходя нормално, от куцукането ме заплесна левия глутеус и утре май ще лежа повече. Става все по-весело?

Добавки:
1 доза протеин
Есенциале макс- 2 капс.

16.08.23
13:24

16.08.2023

Днес:

1. Вертикален скрипец  с широк надхват- 4х15 с 25кг.
2. Дърпане на въже към корема- вертикален скрипец- 4х20 с 15кг.
3. Суперсерии сгъване с дъмбели 10кг./разгъване на скрипец за трицепс (16кг)- 5х12
4. Разтваряне встрани с дъмбели- 5х12 с 6кг.
5. Повдигане на рамене с дъмбели по 14кг.- 5х15

Гледам да правя къси почивки, по минута-две. Следващият път ще кача малко тежести, че всичко, освен сгъването с дъмбели вече ми е много леко. Малко ще намаля и повторенията, в диапазона 10-12 мисля ще е оптимално.
Кракът не се оправя, вчера взех да го мажа пък с Волтарен и имаше леко подобрение сутринта, но като го разтъпча, пак си боли.
От седмица съм намалил хляба драстично, ям за деня по 4-5 филийки максимум. Сутринта се претеглих- 76,8 кг.

Добавки (план за деня):
2 дози протеин
Креатин- 5 гр.
Магнезий бисглицинат- 5 гр.
Есенциале макс- 3 капс.

19.08.23
23:25

19.08.2023

Днес:

2. Дърпане на въже към корема- вертикален скрипец- 3х20
3. Суперсерии сгъване с дъмбели 10кг./разгъване на скрипец за трицепс (16кг)- 5х12
5. Повдигане на рамене с дискове по 10кг.- 5х20

Не ми се тренираше много много, но все пак раздвижих, че май взех много често да почивам напоследък. Отложих за следващия път повишаването на тежестите. Утре ще се мобилизирам малко гърди да направя, че в огледалото бая грозно изглеждат нещата.

Контузията върви към оправяне, две седмици ще станат откак ме е замъчила. Усещам още лек дискомфорт и опъване при ходене, но ще изчакам още няколко дни и после ще почна да раздвижвам на по-дълги разстояния. Вече 3-4 дни мажа с Волтарен форте, отделно Милгама N по 3 капсули дневно пия. Дали от тях, или просто си му дойде времето за оздравяване, не знам.

Добавки:
Доза протеин

20.08.23
23:37

20.08.2023

Трудно, но все пак се мобилизирах за няколко серии за гърди.

1. Вдигане на дъмбелчета от лег- 5х12-15
2. Привеждане на ръка пред гърдите от вертикален скрипец- 3х15

Постоянно се чувствам уморен, по цяла нощ някакви абсурдни сънища, а сутрин едвам отлепям към 9-10. Да почваме вече училище, че да влизам в някакъв ритъм. Чака ме много трудна година, но трябва да я избутам успешно.

Добавки:
Доза протеин

24.08.23
00:31

23.08.2023

Вечерното раздвижване:

1. Вертикален скрипец  с широк надхват- 4х15 с 28кг.
2. Вертикален скрипец с тесен подхват- 4х15
3. Суперсерии сгъване с дъмбели 11кг./разгъване на скрипец за трицепс (18кг)- 5х12
5. Повдигане на рамене с дъмбели- 5х15

Добре се получи, въпреки късния час. Даже е предимство, че захладня. Покачих по някое килце на повечето упражнения, но трябва повече, че да сваля повторенията до десетина.
Виждам положителна промяна като се погледна в огледалото, изключая гърдите и корема, където засега изпускам фронта. Напоследък съм натоварен доста психически, та пак е добре, че успявам да съм що годе редовен в тренирането.

Кракът не ми създава грижи, вече не усещам почти никакъв дискомфорт при ходене. Все пак минаха повече от две седмици, дано е отшумяло. Вчера сумарно минах към 9 км., а днес към 7, като при това направих една пробна разходка 3-4 км. със средно темпо. Нямаше нещо обезпокоително.

Добавки:
Креатин- 5 гр.

27.08.23
22:27

26.08.2023

1. Вертикален скрипец  с широк надхват- 4х15
2. Вертикален скрипец с тесен подхват- 4х15
3. Суперсерии сгъване с дъмбели /разгъване на скрипец за трицепс - 5х12

Пак късно по нощите, че е по-хладно. Стремя се негативната част да е в по-бавно темпо, добре се чувства натоварването.

Днес имах намерение да правя някоя серия за гърди и трапеца, че снощи го пропуснах. Нещо ми е уморено обаче, и се отказах. Все пак направих едно ходене от около 4 км. привечер в гората. Няма проблеми с крака, като изключим напрежение във вените, но в последно време доста часове седнал прекарвам, та е нормално.

Добавки- днес няма.

28.08.23
10:04

казано от doni dimitrov на 12.08.23, 09:02:

Поне десет дена го остави.
Разтягай и си прави упражнения за краката.
Пробвай да заздравиш глезена и ходилото,това е важно.
Ся ,като кажат тренировки за крака напълно забравят подбедрица,глезен и ходило..поздрави

Вярно е това! Всеки път като ида да бягам след дълга пауза или да играя баскет, там имам брутални мускулни трески, колкото и да клякам и да дърпам тяга :D

01.09.23
00:03

31.08.2023

Няколко дни не съм писал, нямаше и тренировки. Лека-полека възобнових ходенето, събират ми се по десетина км. на ден, от които половината в сравнително бързо темпо. Тичането ще го отложа за  след някоя седмица, ако няма болежки разбира се.

Днес:

1. Вертикален скрипец  с широк надхват- 8х15
2. Суперсерии сгъване с щанга /разгъване на скрипец за трицепс - 5х12
4. Разтваряне встрани с дъмбели- 6х12

Нещо ме наболява глава тия дни, затова съвсем леко. 

Вчера се претеглих- около 76кг. съм. От началото на май, когато започнах да раздвижвам, съм свалил 4-5 кг. Не ми е било цел, явно сравнително многото движение спрямо преди, оказва влияние. Юни и юли бая ходене и бягане беше, а отскоро намалих и хляба.
И...рекох да се щракна малко “напомпан”?.

Мнението беше редактирано от Дидо на 01.09.23 00:03.

02.09.23
22:19

02.09.2023

Днес 10 км. ходене, от които 5 с по-бързо темпо. Прасецът с ахилеса не ми създават грижи, при разтягане на предното бедро обаче имам някакво неясно опъване във връзките на коляното, получено когато кляках със собствено тегло преди време.

Тренировка:

2. От вертикален скрипец дърпане към корема с раменен надхват- 4х15
3. Суперсерии сгъване с дъмбели(10 кг.) /разгъване на скрипец за трицепс (17кг.) - 5х12
4. Вдигане на лост с прави ръце пред тялото- 5х12
5. Повдигане на рамене с дъмбели 12 кг.- 5х12

Лека болка в левия лакът след скрипеца, слагам му лед сега, а после ще го намажа с някакъв гел. Не е добра идея да правя същите групи с почивка само ден, ЕГН-то иска повече време за възстановяване. Но исках неделята да си почина добре, че в понеделник ме чака много тежък ден.

Вчера по време на разходката щеше да стане беля, но се разминах. Кой да предположи, че този сух клон от джанка, ще вземе да падне ей така изневиделица 3-4 секунди след като отминах?. Извадих късмет, едва ли щях да успея да реагирам.

Добавки:
1 доза протеин
Adam Men Vitamins- 1 драже

Мнението беше редактирано от Дидо на 02.09.23 23:21.

HS

03.09.23
19:30

Обърках ти дневника, когато се вписах отново, но сега да ти кажа, искам да съм като теб когато те настигна по години.
Поколон.

09.09.23
00:12

казано от Homer Simpson на 03.09.23, 19:30:

Обърках ти дневника, когато се вписах отново, но сега да ти кажа, искам да съм като теб когато те настигна по години.
Поколон.

Ехеее, мерси?Ако не си бях губил времето в упорити опити за самоунищожение, можеше и да съм за пример на тези години, но уви...? Все пак, напоследък показвам някакво непривично за мен постоянство, което ме радва.

Днес:

1. Вертикален скрипец  с широк надхват- 7х15
2. Суперсерии сгъване с дъмбели /разгъване на скрипец за трицепс - 5х15
4. Разтваряне встрани с дъмбели- 5х15

Раздвижих се колкото да не пропусна и днес, че доста дни се насъбраха без тренировка. Имах няколко доста напрегнати дни, а в такива случаи, когато отминат тежките моменти, се отпускам и мотивацията намалява. Но трябва да се стягам, че от вчера вече съм в графата 57+?.
Тъкмо се наканих да купя лежанка, и вчера чух, че местната заличка ще бъде оборудвана с нови уреди, та ако е скоро, може да почна да я посещавам.

Утре ще отскочим до София да видим малкия, а от неделя отпочвам лека-полека да режа и цепя 20 кубика.

Добавки:
ADAM Men Vitamins- 1 драже

11.09.23
23:38

11.09.2023

Започнах дълго отлаганото рязане на дървата. Гледам да не се претоварвам в началото, но въпреки това болките в кръста не закъсняха, засега все пак са леки. Мислех да си почивам после, но все пак потренирах малко.

3 км. ходене за загрявка, после:

2. Вертикален скрипец с тесен паралелен хват- 4х15
2. Суперсерии сгъване с дъмбели /разгъване на скрипец за трицепс - 5х15

Малко се понапънах на първите две упражнения и усетих лека слабост и притреперване при отпускането. Мисля си, че ако заработя с по-голяма интензивност, трябва да се огранича до около час за тренировка, май няма да има сили за повече. Засега обаче си карам с леки тежести и без откази.

Добавки:
Креатин- 5гр.
Протеин- 1 доза по време на тренировката.
Милгама N- 1 драже.

15.09.23
23:24

15.09.2023г.

Днес:
3 км. ходене за загрявка, после:

2. Вертикален скрипец с тесен паралелен хват- 3х15
3. Суперсерии сгъване с дъмбели /разгъване на скрипец за трицепс (и двете в пирамида с покачване на тежестта)- 5х12,10,8,6,6
4. Повдигане на раменете с дъмбели в ръце- 5х15
4. Разтваряне встрани с дъмбели- 5х12,10,8,6,6

От известно време не се чувствам добре, често по цял ден съм сънлив и усещам странна цялостна слабост. Освен само едното кафе, което пия след ставане сутрин, вкарах и още едно до обяд, но не виждам подобрение. Спя много тежко, а като се събудя, съм като пребит.
Лошото е, че няма причина да съм преуморен на този етап, но в понеделник  започва лудницата в училище и трябва да съм далеч по-свеж.
Чудя се какви добавки да търся, явно витамините и креатина не са ми достатъчни.

15.09.23
23:32

Ами пусни си една пълна кръвна плюс желязо като начало.

16.09.23
08:56

Спя много тежко, а като се събудя, съм като пребит.

Сънна апнея?!

16.09.23
10:18

Нередовно пиене. ..

HS

16.09.23
11:19

Честит първи учебен ден на теб първо.
Да си кажа и аз какво бих ти препоръчал.
Дълго търсех с какво да заменя бирата, защото пссссссткането на кенчетата , както и много други неща си е и навик, та започнах да пия чай.
Жега, студ , аз съм с чашата чай и стевията в ръка.
Дълго си търсех чай , който да ме кефи и открих мурсалския чай(не че ми е бил непознат преди, просто бях пил два три пъти по хижи).
Определено се чувствам по-”лек”, не отслабнал, но по-подвижен, жив, ако щеш и по-усмихнат.
Та ако искаш опитай, аз си донесох доста и от Гърция и тукашен много съм си накупил.
Успех с новата учебна година и дано са свестни и лесни за работа децата.

Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 16.09.23 11:21.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1