Бийчбоди лято 2022

Прескочи до:

06.05.20
23:15

Красотата е в очите на наблюдаващия. :)

06.05.20
23:21

Остава да ни помислят за вярващи в някакви неведоми сили,но честно казано и аз като теб,стоях ию не вярвах на очите си,всичко наоколо бе сюрреалистично.

06.05.20
23:26

Де да беше така с нефта...

06.05.20
23:36

казано от nervak на 06.05.20, 23:26:

Нервак,надявам се не мислиш,че си измислям?

Деян

06.05.20
23:41

казано от old_man на 06.05.20, 23:21:

Остава да ни помислят за вярващи в някакви неведоми сили,но честно казано и аз като теб,стоях ию не вярвах на очите си,всичко наоколо бе сюрреалистично.

Е твоето си е било нормално, макар да не си попадал на такава гледка до онзи момент. Не е нещо, което да не можеш да обясниш научно.

07.05.20
07:46

казано от old_man на 06.05.20, 23:36:

Не...но не е било нефт.

07.05.20
09:52

казано от nervak на 07.05.20, 07:46:

Не...но не е било нефт.

´

Някой кораб (или повече от един) си е изплакнал резервоара от мазута. :)

07.05.20
14:20

казано от Boby_ на 07.05.20, 09:52:

казано от nervak на 07.05.20, 07:46:

Не...но не е било нефт.

´

Някой кораб (или повече от един) си е изплакнал резервоара от мазута. :)

Като се замисля,твърде вероятно е от естакадата и добивните работи по това време,да е изпускано и в морето,че да има ефекта,за който писах.

14.05.20
23:47

Дойде жегата,а с това и проблемите от здравословен план се засилват.Чувствам се като парцал,нямам грам енергия,сънлив съм и проблемите с вените се обостриха.

Днес направих едно ходене три километра,в гората при всичката тази зеленина си е разкошно.Всеки ден си напомням,че трябва да ценим подобаващо хубавите неща около нас,защото както изглеждат като даденост,така може и да ги няма...

Взех,че си поръчах BCAA Xtend,това във връзка с умората.Малко импулсивно подходих,трябваше да се допитам до вас все пак,че такова нещо не съм пил досега,но надявам се,че не съм сгрешил кой знае колко в избора.Както обикновено,поръчваш едно,идва друго :D Би трябвало да дойде някаква си нова формула,1170гр.,а идва кутия 1314гр. с малко по-различен състав,нейсе...

Имах и посещение днес онлайн в един час,за радост бях похвален за представянето ми,което определено ме поласка,като се има предвид,че не съм специалист в областта,която преподавам :)

15.05.20
10:40

Ако гледаш към добавки, по-скоро целия спектър незаменими аминокиселини (а не само верижно-разклонените, макар че те са най-важни), витамин Д, магнезий, рибено масло.
Общо взето това е наборът, от който изобщо има някакъв смисъл.

П. П. Витамин Д и магнезий - в случай, че имаш предпоставки за дефицит. Рибено масло и аминокиселини - в случай, че не си набавяш достатъчно от храната или че Омега 6 мастните киселини преобладават за сметка на Омега 3. С други думи дори и този съвет горе не е универсален. :) Може изобщо да нямаш нужда от нищо, ако се храниш пълноценно и разнообразно.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.05.20 10:42.

15.05.20
12:18

Сигурно е така,Боби.Моето хранене обаче,е далеч от пълноценно и затова се изкушавам да си купувам чат пат разни неща,които пък не пия редовно :D
По-горе бях писал с какво разполагам,и мисля да сглобя някакъв “стак” поне от три неща за месец примерно,за да си направя извод,има ли изобщо полза,или е само загуба на пари.
Трябва да измисля подходяща комбинация.Някоя и друга идея в тази насока не би ми била излишна :)

16.05.20
19:35

Вчера направих едно бързо ходене от 4км.,но дори и към седем вечерта,в гората още не беше захладняло…Какво ще се случва през лятото,щом отсега почнаха адските жеги,не знам.Гледам вчера сутринта, в балкана като запушено,викам си,ей ся ако завали…пък то било от сахарския пясък,масата в двора през половин час я трия,и все червено 😄

Днес пък,към час косене в овощната градина,после два часа мъкнах десетлитрови шишета да поливам младите овошки,че земята отсега още се е напукала.Както казва един генерал,очакванията са утре да има ЯКО мускулна треска 😄

Измислих  тренировките и „стака“,поне за месец,да видя ще има ли ефект.
Гръб,трапец,задно рамо и бицепс ще е едната,съответно по 8,4,4,6 серии.
Гърди,средно рамо и трицепс втората-съответно 7,7,4 серии за група.

Ходенето с бързо темпо ще  продължава,но се чудя как да го комбинирам с тежестите.Ако го правя само в дните без тежести,ще ми дойде малко,мисля да опитам и в един от тренировъчните дни,пък ако се преуморявам,ще видим.

Добавките-решил съм да изчистя всичко,дори тези с изтекъл наскоро срок,че ми писна вече 😳
Суроватъчен-2х25гр.сутрин и след трен.
Креатин-5гр.след трен.
Адамс витамини-1табл.сутрин
Магнезий бисглицинат-700мг. активно в-во вечер.
BCAA-то,които купих тия дни-по една доза по време на трен,и след.
Omega 3 fish oil-3гр. за деня.
Чернодробни протектори
Имам също Maca,Saw palmetto,Tribulus,но за начало ще бъдат основните.

И как съм пропуснал...

Мнението беше редактирано от old_man на 17.05.20 00:10.

17.05.20
21:58

За съжаление,не се получи планираното започване днес.До три през нощта не успях да заспя от преумората през деня,а и от разни мисли...Станах към 9,после полагане на 80 кола за доматите,съответно и мрежа над тях.Мина обяд,хайде пък писане на училищна документация 2-3 часа...и така.

Чувствам се много отпаднал,в късния следобед ми се приспива,и с голямо усилие на волята не заспивам,че после през нощта трябва да будувам.

От няколко седмици видимо съм отслабнал грозно,а сутринта кантара потвърди наблюденията ми- 78,5.Около 2кг. под обичайното ми от няколко години тегло,а талията си стои 104…бе не са хубави нещата.

17.05.20
22:18

Защо я слагаш мрежата, противградна/слънчева и има ли ефект от нея. Тая година с листните въшки е ад .. такова чудо не съм виждал не знам от кога.

Dydo

17.05.20
22:21

Как я мериш талията, Адаш. Моята при изпуснат въздух и стегнат корем без гълтане е 101 см. През пъпа общо взето е същото. И при тегло 105 кг., знаете ме. Да нямаш някакво подуване на корема, а не, че си се осланинил там.

17.05.20
22:27

казано от kaloyan на 17.05.20, 22:18:

Защо я слагаш мрежата, противградна/слънчева и има ли ефект от нея. Тая година с листните въшки е ад .. такова чудо не съм виждал не знам от кога.

В интерес на истината,миналата година я сложих за пръв път,против град.Жената все ми мърмореше,и кандисах😁Въпреки че и без мрежа,не помня да не съм брал домати,ама айде,за сигурност😉

Мнението беше редактирано от old_man на 17.05.20 22:32.

17.05.20
23:08

казано от Deyanchik на 17.05.20, 22:21:

Как я мериш талията, Адаш. Моята при изпуснат въздух и стегнат корем без гълтане е 101 см. През пъпа общо взето е същото. И при тегло 105 кг., знаете ме. Да нямаш някакво подуване на корема, а не, че си се осланинил там.

Аз я меря при напълно отпуснат корем,през пъпа.Страничната гънка е около 2см.,отпред до пъпа около 4см.,при всичката условност на калпавия калипер.
Току що се замерих както ти го правиш,с изпуснат въздух и стегнат-96см.Това обаче,според мен не е реално,що трябва да си стягаш корема,че да си видиш талията?

Мен структурата си ми е такава,хлътнал кръст и изпъкнал корем,дори когато бях 60кг.,но явно си има и някакво подуване,бирен корем най-малкото...
Като изключим зоната около пъпа,при стягане на корема,напипвам мускулите под кожата,но на,изпъкнал си ми е :D

Стана ми любопитно,та взех,че се измерих в момента.
Тегло-78,5кг. сутринта
Врат-41
Рамене-122
Гръден кош-108см. само с вдишване без стягане
Бицепс-34/33 десен/ляв
Талия-104отпусната/96 със стягане
Бедро-56/55 дясно/ляво
Прасец-38

От последните ми замервания,свалил съм по сантиметър от бедрото и ръката.

Dydo

17.05.20
23:28

Ами аз гледам по описание уж как се мери. При дихателна пауза, което аз разбирам да не си вдишал или издишал, обаче възможно най-много. Т.е. издишвам си нормално и стягам леко. Така го правя, защото ми идва идентично всеки път, за да сравнявам разликите. Иначе и отпуснат си я виждам.

17.05.20
23:55

За мен най-точно смятам,че е като си издишал и с напълно отпуснат корем на гладно,през най-широката част.

23.05.20
18:55

23.05.2020г.

Раздвижих малко с ходене днес,общо за деня 7км.,като от тях около 5 бяха с бързо ходене,на два пъти.Принципно,едно такова сумарно разстояние за деня не би трябвало да ме затрудни,но днес почувствах умора.Полежах половин час с повдигнати крака,че тежестта и болката в прасците бе осезаема.
Хранага за деня:
Пълнозърнест хляб-240гр.
Варена агнешка главичка-около 250гр.
Риба тон-120гр
Салата
Добавки:
Сутринта -40гр. от един забравен гейнър,да взема да го изчистя вече :D
Adams men-1 таблетка
След ходенето-20гр. BCAA

Б108   М55     В154     КК1557

Мнението беше редактирано от old_man на 23.05.20 18:56.

26.05.20
17:20

Изнамерих си старата макара,та се захванах днес да възстановя набързо скрипеца.Всички стари тръби,куки и тежести вече ги няма,така че импровизирах с подръчни материали-тел,пирон,халки от стар синджир 😃 За без инструменти,получи се горе долу добре,е сега като го гледам,дойде ми идея,че и по-стабилно можеше,но засега-така.Остава да пригодя и по-дълга тръба за гръб и смятам,че 5-6 упражнения спокойно може да си правя с него 😊
Трябва и две десятки да купя,но междувременно в декатлона пак са изчерпани,а снощи даваше,че има две бройки...ще се чака явно ;)

Мнението беше редактирано от old_man на 26.05.20 17:21.

27.05.20
20:29

Без движение днес,дооправям скрипеца.Направих си още две ръкохватки,една V-образна за трицепс,и една около метър дълга,за гърба :) Укрепих макарата,а и захващането на халките на ръкохватките,защото вчера ми се видяха малко несигурни нещата.Всъщност,конструкцията има няколко слаби точки откъм безопасност.Въжето е една от тях,менте е и ще търся да го заменя с по-здраво.

За жалост,в Декатлон нямат десятки,звънях им и мацката каза,че евентуално другия месец ще има,но кога...
Докато си лежах сега ми дойде идея,която на пръв поглед ми изглежда супер яка и практична,но ще помоля и за вашето мнение.
Та,на първата снимка от предния ми пост се вижда тръбата,на която са нахлузени дисковете,отдолу ги крепи средно голям пирон,промушен през дупка в тръбата.Не,че е супер голям проблем да се качва допълнителна тежест,правил съм го преди.Но,да се върна на идеята,Някаква дървена плоскост примерно 35/35 да сложа за основа,и върху нея да си качвам тежестите,без въобще да се занимавам с пиронЯ😄Но какви са тежестите,за които се сетих 😄...тротоарни плочи,които имам във всякакви размери,а са и доста тежки.
Общо взето е това,надявам се го описах разбираемо,може да се включите с мнения и препоръки 😉

казано от old_man на 27.05.20, 20:29:

Общо взето е това,надявам се го описах разбираемо,може да се включите с мнения и препоръки 😉

Отиваш в най-близката железария и търсиш макара , която да върви с планка за закрепване - с тези въженца в момента ако сложиш нещо по-тежко, ролката ще спре да се върти и реално твоето усилие + тежестта от плочките ще скъса въжето.
Един чичка в квартала беше закрепил макара+ планка с анкери към тавана. През макарата минаваше проволка, на чийто край с карабинер беше “завързана ” туба с вода 30л. Надявам се че съм го обяснил правилно.

27.05.20
22:28

казано от Тодор Пенев на 27.05.20, 21:56:

казано от old_man на 27.05.20, 20:29:

Отиваш в най-близката железария и търсиш макара , която да върви с планка за закрепване - с тези въженца в момента ако сложиш нещо по-тежко, ролката ще спре да се върти и реално твоето усилие + тежестта от плочките ще скъса въжето.
Един чичка в квартала беше закрепил макара+ планка с анкери към тавана. През макарата минаваше проволка, на чийто край с карабинер беше “завързана ” туба с вода 30л. Надявам се че съм го обяснил правилно.

Макарата си е супер здрава,с два лагера е,от едно време...Едва ли се продава нещо по-добро по кварталните железарии 😉Подобна конструкция съм пробвал преди много години,и не съм имал проблеми  по спомен с до 50кг.,но тогава въжето беше по-здраво,това си е ясно,че е слабо и ще го сменям.Благодаря за включването :)

28.05.20
11:42

В нашата зала конструкцията е горе-долу същата. Отстрани на платформата, на която поставяш тежестите, са заварени две ушички, през които минават две гресовани тръби, за да изключиш елемента на люлеене и да ти се движи по чиста вертикала (нещо като смит-машина). Отгоре, където се захваща въжето, също има едно малко ухо и се хваща с карабинер, за по-лесно отделяне на въжето и товарене на тежести, както ти се захваща въжето на лоста. Най-добре е и да минава през две макари горе, за да не вземе да те ударят тежестите, ако си по-близо. Не знам дали разполагаш с такива материали и ти се занимава, но подхвърлям идея.

Мнението беше редактирано от Гордан на 28.05.20 11:43.

28.05.20
12:43

Така е,с тръби е добре,но и в моя случай няма люлеене,въпрос на стабилизиране 2-3 сек.в началната точка и после си се движи вертикално.За двете макари си прав,но засега няма как да го изпълня.Реално погледнато,и така тялото е сравнително далеч от тежестта,повече ме притеснява ако се скъса въжето да не ме цапардоса тръбата по главата :D

29.05.20
23:51

В старата платформа можеше да се качват снимки и видео в профила,дали ще се поднови някой ден...?

Мнението беше редактирано от old_man на 29.05.20 23:52.

31.05.20
01:05

Кофти работа,днес изряхах една ПДЧ плоскост 35/40 за платформа на скрипеца,но като сложа плочите върху нея,.почва едно въртене,което не мога да контролирам и адски ме дразни.По-опасно обаче е въжето,ако се скъса,ще е драма😶Ще търся онлайн някакво по-сигурно стоманено въже.Препоръки не отказвам ;)

31.05.20
19:25

От два дни на екрана на таблета ми излиза това съобщение.Единствено с поверителен прозорец успявам да се вмъкна в сайта.Гледах съветите за възможните причини,но не виждам решение.Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?

15.06.20
00:02

След повече от три месеца неизлизане от село,оня ден посетихме градО 😃 В една малка железарийка за моя изненада си намерих два вида здрави въжета за скрипеца,че и различни карабинки,купих 5-6.
Голямо обездвижване,чак днес успях да се поразтъпча за едни 3км.бавно ходене,направо се задъхах😃 В Декатлон продължава да няма дискове 28 ММ DOMYOS,а ми трябват две десятки на първо време.
Съжалявам,че пропуснах тези три месеца вкъщи,но аз съм пропуснал достатъчно дълго време.От утре се захващам сериозно, че няма за кога иначе😃Програмата е готова,добавките си стоят в очакване😃
Сутринта се претеглих и...78 😳 Корема ми продължава да е 104,а съм отслабнал 2-3 кила😡
Утре почваме разни изпити, куп документации и допълнителна работа през лятото,но надявам се това да ме стимулира,а не да ме бъгне допълнително.

15.06.20
22:31

Около 8км. навъртях днес,това ми е движението.Почваме да ходим на работа за приключване на годината и ще има доста напрежение тия дни.Не е хубаво като излезеш от нормален работен ритъм за по-дълъг период...
След обяд се сетих,че се канех да ходя за гъби,та половината ми километри бяха из разни горички на пресечен терен.Все пак успях да набера колкото за една добра салата :D
Много съм изморен,мислех да дръпна на скрипеца,но нямам сили.Лягам си,че малко спах,а пък и утре ще се става рано :)

Мнението беше редактирано от old_man на 16.06.20 00:07.

16.06.20
23:30

Днес само 6 км. ходене.Куп неща излиза да се правят в училище след интернет обучението,че даже и допълнително обучение в класните стаи за някои ученици,а и разни занимания по интереси трябва да се довършат.
Както и да е...ще се адаптирам,няма как 😃

Всеки ден слухтя ще се появят ли дисковете в Декатлон и току що забелязах,че най-после има наличност точно две десятки 😃,съответно побързах да ги поръчам и платя😜 Потвърдиха поръчката,че даже и доставката безплатна,е очакват се чак към 24.06,но не е кой знае каква драма,стига да дойдат наистина 😃
П.П. Хах,усъмних се аз,че е съмнително това с безплатната доставка.Оказа се,че в бързината съм ги поръчал до офис на Еконт в града.Нещо във формата за поръчка ли се променили,или вече заспивам и не съм обърнал внимание😃,но ще им звъня за промяна на адреса.

Мнението беше редактирано от old_man на 16.06.20 23:41.

17.06.20
09:02

Защо държеше от Декатлона...в ОЛХа има достатъчно такива метални дискове...на по-добри цени.
Аз така си взех 150кг...отделно лостове и тн.
Апропо бях писал че подарявам един лост на 120 Ф30…все още.

17.06.20
12:44

казано от nervak на 17.06.20, 09:02:

Защо държеше от Декатлона...в ОЛХа има достатъчно такива метални дискове...на по-добри цени.
Аз така си взех 150кг...отделно лостове и тн.
Апропо бях писал че подарявам един лост на 120 Ф30…все още.

Не знам нервак,специално Domyos като че ли ги има само в Декатлон,не успях да намеря на друго място.Имам други такива и ми се щеше да са еднакви,не че е проблем да са и други.Нещо в OLX не намирам добри оферти,може и лошо да търся :D На тези излиза по 2,70 килограма,ако не ти е проблем пусни някой линк да видя и други,може по-нататък да закупя.
От друга страна,относно цената,тук доставката ми е само 5лв.,а за един лост 7кг. от OLX май ме одраха към 18лв. по спомен.
П.П. Току що получих мейл,че ми е отказана поръчката поради неналичност,или някой ме е изпреварил със секунди,или в сайта инфото лъже.

Мнението беше редактирано от old_man на 17.06.20 13:05.

17.06.20
13:21

Да...ОЛХа е удобен ,когато става въпрос да се вземат 60-70кг наведнъж...все е 30лв доставката.
Сега май няма нещо изгодно,но тогава следях по 2 пъти на ден...

Дидо, аз имам вкъщи един чифт метални 10-кг дискове точно на Domyos от Декатлона. Не съм ги ползвал, защото май не са Ф30, а по-скоро Ф28, защото като ги взехме и не малкия лост не можа да влезе в тях. А може и лоста да е > Ф30, не знам. Не ги върнах, щото загубих касовата бележка и така си останаха. Ако имаш интерес, пиши, ще измислим нещо :)

17.06.20
16:14

И аз веднъж взех по малкият размер...ама за 20 Мин ги уширих отворите с една кръгла пила.

18.06.20
23:30

Днес 8 км. ходене,от които 3 със средно темпо и 2 по разни гори и баири в търсене на гъби.Е,намерих някоя и друга манатарка,но явно още е студено :) Много съм изморен тия дни,снощи имах благоразумието да си легна към 11 и днес бях свеж и в работата,а и в ходенето не изпитах някакви кой знае какви проблеми.

20.06.20
22:52

20.06.2020
И днес движението ми се състои само от ходене,общо 6км.Четири от тях направих в бързо за мен темпо за около 42мин.Краката обаче не ми харесват,при движението нямам особени проблеми,но после,че и чак до заспиване ми тежат и ако искам да имам що годе комфорт,трябва да лежа,или пък да са повдигнати,ако съм седнал 😒
Храната за деня-шкембе чорба,вратна пържола,6-7 филийки хляб.
Почвам да включвам постепенно залежалите добавки😃В случая ги пийнах след бързото ходене.
Creatine Creapure-5гр.
BCAA Xtend-15гр.

27.06.20
01:31

Измъдрих си програма за започване,защото вече не мога да си понасям  тялото ,приличам на хилава бременна с огромен корем,на която и предстои тези дни раждане 😃

Понеделник(A)-Гръб,трапец,задно рамо и бицепс
  1.Вертикален скрипец-7*12
  2.Повдигане на раменете с дъмбели-5*15,12,10,10,10
  3.Разтваряне с дъмбели от водоравен наклон-4*12,10,10,10
  4.Сгъване с щанга от стоеж-4*12,10,9,8
Вторник(B)-Гърди,средно рамо и трицепс
  1.Вдигане на дъмбели от полулег-7*15,12,12,12,10,10,10
  2.Раменна преса от седеж с щанга-4*15,12,10,10
  3.Разтваряне встрани с дъмбели от стоеж-3*10
  4.Разгъване на вертикален скрипец за трицепс-3*10,9,8
Сряда(C)-Преден клек с дъмбел(или гоблет клек)-5*12 и разходка с бързо темпо 3-4км.
Четвъртък-А
Петък-В
Събота-(C)Преден клек с дъмбел(или гоблет клек)-5*12 и разходка с бързо темпо 3-4км.
Неделя-почивка
Корем -три пъти седмично сутрин 8*20 повдигане на краката от лег

Като за несериозник като мен,програмата е твърде амбициозна,но ще се постарая да я спазвам,като разбира се тя е доста примерна и сигурно ще претърпи трансформации откъм серии и повторения,а може би и упражнения :)

Ще ми се клякането да е в някоя от тренировките А и В,за да мога само разходки да и правя на третия ден,но като че ли ще ми дойде в повече натоварването.В краен случай,може да оставя само един клек седмично.Бъдещето ще покаже...

Храната на първо време ще е нещо от сорта:

Консумация  Протеини  Мазнини  Въглехидрати  Калории
Планирана  121               98             146           2000

Ще се постарая да спра алкохола,което ще е трудно,белия хляб и солта са по-лесни,а сладко не ям почти.

За добавките още не съм решил кое и как,но трябва да ги изпия,че пари са давани😳

Не знам как ще реагира дъртото ми тяло  на всичко това 😃,но все се надявам да е за добро :)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1