Шипове във врата и тренировки

01.12.19
09:38

Здравейте. Извинявам се ако темата не е в правилния раздел. След направена снимка на врата се установи, че имам ошипяване. Тренирам от няколко години 3 пъти седмично, като правя набирания, кофички, клякания и лицеви опори и съм доволен от резултата. Вредни ли са тези упражнения за шиповете? Понякога след като ги направя получавам леко замайване. Тренировката ми е понеделник, сряда и петък и се състои от 10 серии набирания, 6 серии кофички, 5 серии клякания, 5 серии лицеви опори.

Здравей. На колко си години? Като цяло не пречат тези упражнения при шипове във врата, даже могат да ти помогнат, стига да са изпълнени с правилна техниката разбира се. Ако имаш дископатия или дискова херния на врата или кръста, трябва да си по-внимателен. 10 серии набирания не са ли малко множко?

01.12.19
22:08

Все още правя само по около 4-5 набирания в една серия и затова правя 10 серии, за да станат общо 45-50 бройки. Възможно е и да са много. И аз съм си го мислил, понеже някой път в петъчната тренировка /която е трета подред за седмицата/ не се чувствам напълно възстановен.
На 30 години съм, около 100 килограма, 185 висок.

Съветът ми към теб е да намалиш сериите на 5 и да предизвикаш максимума от повторения за тези 5 серии, постепенно ще ти се вдигне силата.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1