ॐ Дзен на интервали ॐ

Прескочи до:
Barberian

21.01.20
09:52

казано от Т. Тодорова на 21.01.20, 08:55:

Има ли нещо супер специално в устройството на тия неща? Баба и дядо имаха едно грозновато кюмбе, дето си гореше съвсем нормално, 30 години. Ако бяха го боядисали в кремаво, нямаше да му се вдигне цената с 3950лв 😃😃😃😃

До колкото виждам вътре има тухли които задържат топлината. Дори да са повече от нормалното, те не са чак толкова скъпи. Незнам колко добре си проучила за камините и тези печки, но като цяло КПДто им е много ниско ако нямат водна риза. Гориш много дърва ( друго не можеш да сложиш вътре), топлиш само една стая и е напълно възможно да ти е студено 🙂 Ако идеята ти е просто по- друга атмосфера и си предвидила централно отопление, ти споделям  какво направихме ние. Имаме камина и газово парно като повечето английски къщи 🙂 Понеже жена ми искаше нещо по- така 🙂 Сложихме лед камина с фълшиви пламъци. Така се получи романтиката и запушихме камината да не влиза котката 😂
Иначе за фълшивия пламък вътре аз и се подигравах на жена ми, но по- скъпите модели (100 паунда) изглеждат доста реално. Да, знам че си е друго да е истинска камина, но на моята не цепя дърва, не чистя пепел, не ми цапа, дори съм и сложил устройство и съм я вързал към “умната къща” и като засече локацията на жена ми, че се прибира от работа се включва сама. Питай мързеливия за акъл 😂 Моята локация не съм я включил защото не се вълнувам дали е включена 🙂
Иначе за централно отопление на къща, повечето казват, че котел на пелети е най- удачния вариант- освен газта естествено 🙂 При пелетите, пълниш един голям казан и всичко е автоматично.
Дано съм бил полезен.
Едит: Извинявай, не прочетох внимателно. Ти си си написала, че търсиш нещо да се топлиш, което значи, че не предвиждаш парно. Поне не на този етап 🙂

Мнението беше редактирано от Barberian на 21.01.20 10:44.

21.01.20
10:55

Разгледай антиквариатите,там често излизат добри печки.

казано от Barberian на 21.01.20, 09:52:

Понеже жена ми искаше нещо по- така 🙂 Сложихме лед камина с фълшиви пламъци. Така се получи романтиката и запушихме камината да не влиза котката 😂
Иначе за фълшивия пламък вътре аз и се подигравах на жена ми, но по- скъпите модели (100 паунда) изглеждат доста реално. Да, знам че си е друго да е истинска камина, но на моята не цепя дърва, не чистя пепел, не ми цапа, дори съм и сложил устройство и съм я вързал към “умната къща” и като засече локацията на жена ми, че се прибира от работа се включва сама.

ЛЕД камините съм ги гледала, не успяват да ме докоснат съвсем. Но това с локацията ми хареса. 😄

Искаме да има някакъв жив огън - за топлене на долния етаж и за джиджи-биджи. 🙂
Чудото правеше чудеса долу наистина, сауна. Тези толкоз ли да са кекави? Къщата е малка - долу може би е към 50 квадрата. Никак не съм стиснат човек, но толкова много се преекспонира с всякакви артикули, че направо е престъпление.

Отделно ще си пуснем сега тръби, за да я има заготовката и да си сложим каквото решим централно. Като решиш да се кефиш на огън - врътваш кранчетата на радиаторите на първия етаж и мяташ дърва в печката.

И мен пелетите ме блазнят, но тооолкова различни са мненията... Един казва, че се е родил, друг си бие главата защо се е набутал, трети обяснява, че е много трудно да управляваш системата, щото трябвало да тичаш нонстоп до котела, за да настройваш там налягане и други неща, според това дали си спираш някой радиатор някъде (последното ми звучи безумно, не знам дали е така).
Все още не сме минали през някоя друга фирма, за да получим подробна информация, но така или иначе, фирмата няма да ми обясни как ще се набутам дългосрочно, ако им дам една торба пари. 🙂 Много ми е паникьосано за това решение. 🙂

И да, полезен си, разбира се, благодаря за включването. 🙂
———————-
Димо, да, със сигурност, но идеята е и да ни е джиджанко. На мен това ми е идеята, де. 😄 😄 😄
———————-
Илия,
такива магазини редовно ги поглеждам напоследък, защото има жестоки попадения понякога. Вчера минахме с колата покрай един магазин за втора употреба и ми окапаха очите по един винтидж шкаф. Което ме подсеща, че може би е добре да мина да му метна око отблизо. За печка не ми беше хрумнало, благодаря ти.
————————————————-

21/01/2020

Едитнах си предния отчет, че бях омотала дните.
Тренировката е днес, не вчера. Тази:
Зерчер & обръщане - 10х3 всяко, през 10 секунди, без почивка между движенията
Раменна и силово гребане - 4 трисета, макс бройки

08:30
Кафе с малко мляко
09:30
Филия от моите, малко масло, кашкавал
11:30
20г пушена сьомга
13:30
3 яйца на очи, без мазнина, 30-40г запечен кашкавал, един домат, половин голяма краставица
16:00
Какао с оризово мляко, без мед, 1 портокал
19:30
Сьомгова пъстърва на фурна, задушени зеленчуци

2.5л вода и чай, родиола, магнезий, вит Ц, дормиплант

Barberian

21.01.20
14:50

Значи все пак правилно съм те разбрал и плануваш централно отопление, а печката е за уют.
За локацията:
Вече е абсолютно достъпно да си управляваш доста неща от къщата гласово и през телефона.
Аз управлявам:
Осветление- 9 паунда на крушка- без нужда от hub.
Телевизори - има WiFi дистанционни, които се закачат към рутера и се обучават за конкретния телевизор- 15 паунда (едно стига за етаж) Аз лично ползвам Google Chromecast което може само да включи и изключи телевизора, но пък пускам филми и всякакви видеа през телефона. Струва 20 паунда. За всеки телевизор ти трябва отделно.
Термостатите на радиаторите- 40 паунда на радиатор. Ако имаш централен термостат можеш да управляваш директно него, но при мен горе винаги е много горещо и ги управлявам по отделно.
Реално можеш да управляваш всеки електрически уред ако сложиш WIFi устройство в контакта - 10 паунда. Така си управлявам камината.
Съответно всички тези устройства (термостати, крушки и тн) ги управляваш с Alexa или Google assistant. Аз ползвам второто. От там вече си настройваш, кога да тръгват, спират, да те засичат по локация и тн. Голям кеф е 🙂 Любимата ми команда е: “Време за филми” 🙂 -лампата изгасва и се включва телевизора 🙂
Иначе гледам, че вече по- новите електроуреди ги предлагат с WiFi управление. Това е бъдещето.
Аз сега ще си купувам такова да си храня котката през телефона. Натискаш копчето и се отваря едно капаче на хранилката и пуска храна. 😂

Мнението беше редактирано от Barberian на 21.01.20 15:04.

21.01.20
14:53

казано от Т. Тодорова на 21.01.20, 14:20:

И мен пелетите ме блазнят, но тооолкова различни са мненията...

Ми казах ти кого да питаш, там ще ти отговрят на всички въпроси.
С жив огън трудно ще стоплиш тая къща. Пък и след като вие почти я бутнахте, толкова ли нямаше как една камина и пододящи коминни тела да сложите?

21.01.20
14:56

Една нафтова инсталация струва 2-3К, а гори и на парафин.
Не знам колко е голяма къщата, но на мой приятел, къща на два етажа ври цяла зима и не се живее в тях от жега срещу 250 лв/месец

Barberian,
да, виждам, че доста популярни станаха тия технологии. И достъпни наистина. Ще ги разуча по-подробно, когато имам къде да ги ползвам с кеф. 🙂)))
Дано измислят нещо за разхождане на кучета. 😄

heh

казано от James Hinks на 21.01.20, 14:53:

казано от Т. Тодорова на 21.01.20, 14:20:

И мен пелетите ме блазнят, но тооолкова различни са мненията...

Ми казах ти кого да питаш, там ще ти отговрят на всички въпроси.
С жив огън трудно ще стоплиш тая къща. Пък и след като вие почти я бутнахте, толкова ли нямаше как една камина и пододящи коминни тела да сложите?

Саше, да, там ще отидем, ама човекът с главно К все ми обяснява как “има време”.. 🙂
Не искам да топля къщата с една камина, само хола и трапезарията, когато ми е кеф да гори нещо - докато щъкаха баба ми спокойно, се топлиха с чудо в тия помещения, не знам има ли разлика между него и камината.

А не го направихме, щото не знаехме, че трябва. :(
Ако бригадата с нещо се е издънила до момента, това е - оставиха проверката на комините за най-накрая на грубото, а да се правят нови на завършен вече етап ще е по-сложно и доста по-скъпо. Давах зор да ги видят, давах - имало време, трябвало приоритетите да си подредя, не от камината да почвам.

Васе,
до нафта ни мож ма накара да се доближа, а доколкото знам и парафинът отделя разни отрови.

Краен вариант- 4-5 климатика и аре. Но да, първо ще говоря с хората, които Сашо ми прпепоръча.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.01.20 15:19.

21.01.20
15:25

Тези нафтовите са с пълно(почти) изгаряне.
Ползват се в затворени помещения без отгазител, кюнец или каквото и да е.
Бербера тр да ги знае, много са популярни по мъгливите острови.
Ще ти потърся линк.печка

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.01.20 15:30.

21.01.20
16:48

Теди, ако ти трябва човек за климатици, драскай 🙂 Аз ще ти дам инфо за много добър от Пловдив!

И ние първо бяхме за пелети, мина варианта за термопомпа, много ме навиваха за газификация, но накрая се спрях на климатици... Всичко има и плюсове и минуси, няма пълно щастие :-Д

Давай, Ванка - препоръки и контакти не връщам. Ние за климатиците в апартаментите работим с един Живко, доволна съм много по принцип, но не е излишно да се знаят и други.

За термопомпите много хорър истории чувам, но защо се отказахте от пелетите, ако не е тайна? :P

Да живей спортния ми дневник! 😄 😄 😄
Ич не ме е срам да използвам познатите от форума за информация, щото по всякакви теми тук съм получавала най-прилични съвети.
Спам-рири-рам-тири-рам-тири-рам... 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.01.20 16:58.

21.01.20
20:05

Не е сигурно, дали винаги ще попадаш на качествени пелети, много зависи кой и как ще ти направи котела, хамалогия с купуване всяка година, разтоварване, зареждане... Цената им постоянно расте (като на всяка друга стока, де).

Така решихме!
Не казвам, че е най-доброто, но за мен в момента е най-правилното :-)
Колкото хората, толкова и гледните точки :-р

Камен настоява за климатици и не знам, с оглед на все по-топлите зими, дали няма да е най-рентабилно, тъй като ще могат и да охлаждат. Пък пак една печка на дърва, със стъкло отпред, като искаш огън, да си го гледаш...

Само че моята драма беше (и е), че исках двулицева камина, вградена в стената, за да се вижда въпросният огън и в хола, и в трапезарията с кухнята. 🙂

За следващата къща ще знам кое и как. Дано помня в следващия живот. 😃

22.01.20
00:29

Аз съм много анти - климатици.
Препоръчвам пелетите като вариант за отопление. Ще ти препоръчам и кой да ти поддържа инсталацията 🙂
пък,ако кажеш и за пренасянето на чували с пелети ще помогна .

И аз не ги харесвам, затова се дърпам засега. Ама к’вото. Газта обмислям все още, ама страх ме е, не вярвам в компетентността на поддръжката. 🙂)

А ти стига се чуди кво да носиш - ще пренасяш каси с бира като стане всичко готово 🙂)))

Barberian

22.01.20
09:30

казано от Т. Тодорова на 22.01.20, 09:17:

И аз не ги харесвам, затова се дърпам засега. Ама к’вото. Газта обмислям все още, ама страх ме е, не вярвам в компетентността на поддръжката. 🙂)

Това е бъдещето. Скоро гледах една снимка от дрон на кварталите в София които са с къщи. Почти нямаше къща без пушек. Така е във всеки един град. В развитите страни ще видиш пушек, но той е пара от газовото котле 🙂
Аз също имах голям страх. Малки деца, някой да не барне, нещо да не стане. Всичко са измислили хората. Има си сензори датчици. Цял свят ползва газ. Дори статистика ако погледнем инцидентите са супер малко.

Мнението беше редактирано от Barberian на 22.01.20 09:31.

Еми, ще пуснем тръбите, да ги има, пък к’от доди 🙂)

22/01/2020

08:30 - 09:30
Кафета с мляко
10:00
Филия с крема сирене и домат
13:30
Задушени зеленчуци с басмати
16:00
Шейк от берита, отделно спирулина с лимон
20:00
Сьомгова пъстърва, зеленчуци

Тренировка:
Тяги на 1 крак с 20-ката, обръщане, лег, суингове с 16-ката

——————

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.01.20 09:38.

23/01/2020

08:30 - 09:30
Кафета с мляко
10:00
Кисело мляко с фурми, прашец и какаови зърна
13:30
Сьомгова пъстърва на фурна, черита, краставица, оризовки, малко крема сирене
16:00
Шейк от берита, отделно спирулина с лимон
20:00
Костен бульон, зеленчуци

Може да вмъкна някой джинджифилово-лимонов шот.

Витамин Ц, Б комплекс, родиола, магнезий, дормиплант

Няма да тренирам - през нощта се събудих от гъзобол, сега вече целият ми десен крак отказва... Седалищен нерв как боли... Мажа с перскиндол, пих и един беналгин, ама нищо не става и още не съм разходила животините даже.

Поръчах на любимия да вземе дексофен на прибиране, да видим какво ще се получи.
——————
Местните мутри от къде наблюдават кудкудякащото простолюдие в двора 😃

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.01.20 10:59.

26.01.20
16:12

казано от Т. Тодорова на 26.01.20, 16:11:

.

Е мн ясно.
😂

Толкоз имаш да ми връщаш, че квото и да се опитваш, все ш’ си второ място. 😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.01.20 16:14.

26.01.20
16:14

Ко каза?

Нищо, нищо. 😘

Чакай ся да си оправя текста.

24/01/2020 - 26/01/2020

Като пропусна да записвам и после... Нямам подробни спомени, но последните три дни са ми леШТа.

В петък:
Свиреп гъзобол, мрънканици, подготовки за рожден ден, обикаляне, борба с вирус, а вечерта - уж куцичка, пък как жули сангрия... 😄 Начи, сангрията и с един крак мога да я отмъкна. Един крак и бидон сангрия - да се подпирам на него... със сламка в уста.

Петъкът беше от дните/нощите, след които се проклинам, но заклевам се, не си спомням кога за последно съм се смяла толкова и така - с някои хора си става съвсем естествено. Заболя ме главата, ченето, вратът, коремът (но ми мина нервът!), свършиха ми въздух, глас, лиги, ток - глупости и смях от сърце от 20:00 до 3:30. 😄

Събота - в бокса.
Не ми се ядеше абсолютно нищо, драйфаше ми се и ме болеше главата. И това е, 99% съм сигурна, не от алкохола, щото не съм се напивала така, че да има такива последствия чак, а щото не спах. Напоследък къртя по минимум 7 часа и половина, често и по 8-9 😄, и тия ми ти там някви 4-5 часа сън са направо обидна работа. Пих айрян, пих кафе, пих вода, пих хапче - мнье. Ходене до къщата и намиране на бетон от една колона в долната част на единия комин, пет псувни и порив за убийство на цяла строителна фирма малко ме посъбудиха. 😄 После като стана ясно колко са запушени отворите, като се надишах хубаво със сажди, щот седях да рия долу в дупките, докато пускаха топузите, пак се върна Бурсукът над яката на якето ми. Нахраних го с хляб и хумус като се прибрах, дадох му и киндер буено - нищо. Бурсукът си е бурсук. Обаче си отворих една книжка вечерта и я прочетох за няколко часа, и това беше ключът към едно по-добро Дуди. <3

Неделя.
Едвам се изстъргах от кревата след 8 часа и половина сън. Ставане, прахосмукачка у майка, че тя болна легнала и как да откажа, а вече закъснявах.
- Ай, пускам и бягам, че закъснявам, ще ни чака човекът за комините - ако има нещо, после ще довърша...
- Добре, маме.... аааа, виж, виж, тук изпусна - тръкни малко там на килима... и под на котката задника (все едно на тая котка на баба й все са й прахосмукирали по г*за едно време, та да е пълноценна котка, р’аш ли).... Примъкване до мен, уж за нещо друго, отместване на сушилник.... естимаро, налЕ... Смуча аз там, правя се на ударена... отивам в другата стая, а супер болната, дет’ не можела да си седи на краката - тъпър-тъпър зад мен... Смуча с прахосмукачката килима в хола и чувам до мен “хххххтттт”, и с периферното зрение забелязвам, че се премества цял диван, а под него - килим за почистване. Той, разбира се, не се е преместил сам, ми някакви незабележими манипулации ми се пробутват. Сложих край на еврейските номера и хукнах, че беше съвсем на косъм работата с уговорения час.

В Прослав навреме, ама човекът отишъл на авария на майната си (ник’ва нужда от обаждане, естествено), коминочистачът дошъл вместо него - всичко е точно, дишай, Дуди.
Баш на обяд се почна едно блъскане по тия комини, аз кисела, че нищо не става, само монети ми звънят в главата, представям си как една камина ще ми излезе 10к и по-скоро как няма да имам камина, къ-чинг, къ-чинг и мощно чернилка в мутрата, а и баси умрялата селска къща, без камина. Къща без камина, па по мен валят сажди, викам си. Парадокси да искаш в тоя живот.

Изнервят ме звуци, а те направо хиляди - оня с топуза отгоре - ДУМ, ДУМ, ДУМ, ДУМ!, минавам навътре, мазилка ми падна на физиономията, излизам назад - котка изскача пред мен с бясна скорост - МЯУУУУУ, ПХХХХХХХХХХХХХХ!!, отскачам с ужас, забравила, че всичко е покрито с дъски с цигански пирони по ЕЙ ТОЛКОВА сантиметра, но решена, че няма да се пречукам, правя пирует, заради който Джеки Чан би си прерязал вените надлъжно вед-на-га, избягвам от пирона, стъпвам на пръстта и срещу мен - две кокошки. Едни кльощави, грозни, не знам какъв е тоя сорт, грозен и глупав, ама като ме видяха, се разбягаха като птици ему, та сигурно там им е силата - да търчат от двор в двор и да са шумни. За-дъл-жи-тел-но ще си купя такива. <3

Преживях пушилката след тях и се подпрях на едно дърво - брей, тишина. Поемам въздух и тъкмо да въздъхна с облекчение - ново озвучаване. ДУМ-ДУМ-ДУМ топуз в комин. Коминочистач с бистър и изнесен глас: АХД*ЙБАТВОЙТАМАЙКАД*ЙБА! Камен реже една арматура - ИУУУУУУУУ, ИИИИИУУУУУ! От върха на Прослав пак се чува: МААААААААЙКАТИМРЪСНАДУМДУМДУМСКАПАНАДУМДУМДУМД*ЙБА! Циганин врещи отпред - Какоооооо, дай да взимам старите улуци! - Ма к’ви стари улуци, бе, тука само млади са, викам, стари нямаме. Не знам какъв вид имам, ама надявам се, че не е първото нещо, което хрумва на човек, когато ме види: “Ей, глей я та’а, сигурно има баси старите улуци!”
Имало ей там отзад в двора, натрупани, сигурен бил. Ми няма, старите улуци са на сметището за стари улуци, моите са млади и изпънати. Не знам къде ги е видял тия старите, имаше един късичък на едно скатано място, ма той, завалията, така настъпан и разчекнат, проснат като меча кожа, ама не пред камината (щот, нали, хаха, ква камина...), и отзад в пръстта, под едни дъски... Абе, трябва да го ексхумираш и прекараш през някои специфични реконструктивни процедури, които се изпълняват само в най-недостъпните лаборатории на Пентагона, за да му проличи кво е, аджеба. Не важи, батко, максимата, че ако има нови, значи задължително има и стари улуци, ама оня, ако искаш, ‘земи го... Не го искал. 10 минути смислена комуникация.

В това време всичко описано като шумове горе, започва да се повтаря, но минава съседка - бременна лъм била аз сега... Не не съм. Само съм дебела. О, НЯМА ДА СЕ ПЛАШИШ, МОЕТО МОМИЧЕ! ИЗОБЩО НЯМА ДА СЕ ОТЧАЙВАШ! КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО! ТЕ И МЕН МЕ БЯХА ОТПИСАЛИ, АМА НА 32 ГОДИНИ РОДИХ ПЪРВОТО, НА 38 ВТОРОТО И ПОСЛЕ ТРИ АБОРТА ИМАМ - КАТ’ СЕ ОТПУШИХ, КАТО МАГНИТ СТАНАХ!
ВТФ, мър’ како Радке (тъй ще я наричам тук)! К’ва работа имаш ти с мойта матка, как я прецени изобщо, че има нужда от такава сърдечна утеха? Тя е модерна матка, със западен дух и ако се чувства дискомфортно, ако я отпише целия свят и се депресира нещо, ще си намери терапевт. Те-ра-певт! Като една, примерно, американска матка. Анадънму? Йок...
К’о стана с доброто, старо “Здрасти” или с още по-доброто, безмълвно кимане и подминаване? Хората си подават ръка за поздрав, не яйчници. Егати. Отчаяна съм, щот кокошките ти ми серат по двора, щот мангo решава само по вида ми, че задължително имам стари улуци, някъв пич блъска и кълне комин до девето коляно, с все кръвните и некръвните му коминороднини, шлайфът стърже, сажди в сопола, котки, пирони и за капак - третата ти кокошка, како Радке, се е накъдрила между дървата МИ и се дере с глас, пресипнал като на дърта пияница и с все сила - куд-куд-куд-КУДЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯК! куд-куд-куд-КУДЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯК... Ама то се чува по-различно, тя с акцент малко тая, дебелата кокошка - пъд-пъд-пъд-ПЪДАААААААА (с хрип!)... Кой я знае от кой край на България се е домъкнала там.. при елита... Добре, де, кокошката беше забавна, не бях чувала такава. Прославската Бони Тейлър. Може с нея да си паснем.

Нямам спорт и свястна храна, но глупости мога да бълвам, докато пукна. 😄 Една съседка, с която си общувам ме мерна, извика ме, прибра ме у тях, нахраниха ме с внучка й, чайче, дъра-бъра. Укротих се. И като си тръгнах след половин час, кокошки нямаше, една мълчалива котка лежеше кротко на предната ограда, коминът беше отпушен, с обещание, че ще могат да обединят трите отвора с фуния и да се монтира каквато трябва горивна камера, слънцето изпече и над моя кахър-сурат в тоя момент, и с любимия отпрашихме към залеза с малкото си комби. Е, не точно към залеза, а в противоположната посока, ама въпрос на въображение.

Голям съм трол, когато ми се спи и се разбушува някой друг хормон в допълнение. 😄

С’я смятам да разхвърлям малко пудовките и лоста, че бая енергия ми дойде. Клек, обръщане с пуш, суинг - яко в интервал, да спя като къпана.

От утре пак всичко по план и прилежно.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.01.20 08:51.

27/01/2020

Нещо съм била превъзбудена вчера, тъй като гледам. 😄

Както обещах, нещата вече са по план и обещавам, че няма да пиша повече такива километрични изтрещявки.... тук. 😄

7 часа и 45 минути сън. Ако разкажа какво сънувах, няма да е по-добре от вчерашния пост. 😄

09:00
Кафе, ред домашен шоколад, малко кисело мляко
12:30
Домати, моцарела, оризовки
16:00
Берита и спирулина в бубата
19:30
Зелении, сьомгова пъстърва

Над 10к крачки, 5 кръга по 50 свинки с 16-ката + 10 обръщания с пуш.

родиола, магнезий, витамин ц, дормиплант

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.01.20 08:55.

28/01/2020

Без тренировка днес, целодневно на бюро.

Неспане през по-голямата част от нощта, следователно - късно ставане, течащ отново нос... Да беше ме тръшнало т’ва чудо за два дни и да минава, не да се промъква само да ме тормози по мъничко и постоянно...

09:30
Кокосова вода, безлактозно кисело мляко с прашец + мед с канела
12:30
Моцарела, пълнозърнест хляб от моя, домат, малко песто
16:00
Помело
20:00
Риба, зеленчук

родиола, магнезий, вит ц, дормиплант

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.01.20 10:51.

29/01/2020

08:30
Kaфе
09:30
Кисело мляко с прашец, чиа и лъжичка мед с канела
13:00
Задушени зеленчуци, моцарела, ляп
16:00
Смути от някакви плодове, череши, примерно + спирулина
20:00
Домашен хумус, риба, хуск, нещо зелено

Тренировка:
неизвестна все още, но 20-25 минути ще отделя за пудовките, някъде между обяда и вечерята

——————

Захващам се сега за работа, че иначе ще си остана под завивките с на Саня сериала толкова дълго, че няма да разпознаят трупа като ме намерят.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.01.20 10:16.

29.01.20
14:01

Щом започваш денят с прашец, вечер задължително си треа нещо зелено. Инак няма заспиване 🙂

Да, после иди обяснявай що такива пъстри сънища и откъде тоя афинитет към еднорозите 😃

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.01.20 14:31.

29.01.20
17:30

Понеже споделяме един и същ афинитет. 🦄

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.01.20 17:30.

Ето, мерси. Нищо общо с прашеца и зеленото. От тренировки ще да е. 😃❤

30/01/2020

Цял ден в леглото, мощно сериали, ПМС..

- кисело мляко с чиа за закуска
- на обяд принцеси с кайма и кашкавал, айрян
- следобед домашен шоколад и половин портокал
- за вечеря - домат, прасешки гърди, оризовки
- 2.5л вода и чай

31/01/2020

09:30
Кафе с мляко, малка филия с домат и домашен бабек
11:30
Лъжичка домашен хумус за проба 🙂
13:00
Домашен хумус, домат, краставица, печена риба
16:00
Червен грейпфрут <3
19:30
Печено пилешко, хумус, зеленчуци

родиола, магнезий, б комплекс, вит Ц, дормиплант

Нещо ми е повръщателно и леко температурно-сънливо... Ако се освестя, ще размятам пудовките.
———————————

Дебелата снощи изяде 1/2 шунка, обвита с найлони - може би щеше да си я разкъса, ако не бях влязла в тоя момент в стаята, но само като ме видя и я поглътна като боа. Дебела, космата боа. Ако не изкара нищо до утре, ще я изтърбушат... ПАК.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.01.20 11:32.

31.01.20
11:36

Дай и повече време.

Да, бе, да вземе да ми пукне тука... Чакам до утре вечерта и в неделя сутринта я карам, ако няма резултат. Правя сега картофено пюре, имам и малко рициново масло за даване, дано си свърши работата - туй по препоръка на док.
Ветеринарят каза, че ако има проблем, щяла да почне да отказва храна. Тогава да съм се притеснявала. Абе, Ванка, тая ще откаже да плюска, само ако е умряла и то технически даже няма и да е отказ.... 😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.01.20 12:00.

31.01.20
12:38

Не режи хайванчето. Ще го изкара. Моя урод урод поглъщаше всякакъв текстил, като рекордът ни беше към 50 сантиметрова хавлиена кърпа. Изял е около стотина чорапа и още купища други парцали, и го оперираха само два пъти. Почти всичко излиза. Чакали сме със седмици и пак ги изкарваше боклуците. Чак, когато му стане видимо зле и спре да се храни, мисли за операция. С този найлон няма да има никакви грижи.

Проблемът е, че е е найлон (пликче), затворен и вътре бомбичка шунка - 10-15см дълга, с 8-10 санта диаметър, фабричният найлон е там също + металната скоба отзад.
Естествено, че няма просто да я отрежат, но ще ни причиня едно забавление с наливане на бариева каша и снимане - заради чорап я рязаха преди две-три години и беше много гадно.
Нека ми обясняват после колко са умни кучетата, нЕма такива серсеми - хирургът тогава разправяше, че е вадил цял телефон, камъни, аксесоари, чифт чорапи, сгънати на топка и какво ли още не от разни разнообразни космати...

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.01.20 12:53.

😃

Barberian

01.02.20
11:36

казано от Т. Тодорова на 01.02.20, 11:00:

😃

Има и по- брутални:
“Снощи броят на грозните жени в ЕС, спадна с 80%”

01.02.20
12:13

Мн му се смях на това, за грозните жени.

Това с жените е грубо. :P

01/02/2020

Лентяйски ден, търкаляне на слънце, на гости на едни приятели на село до ранния следобед. После търкаляне в нас, после един Господ знае къде ще се ролна. 😃

Кафе, мляко, пълнозърнест сандвич с шунка, някоя друга шумка и малко кашкавал, пиле, хумус, още шумки и разни сиренца.

Мачках ей тоя разкош и убеждавах стопанина-серсем, че е нужна кастрация. Ай дано. 🙂

Много приятна животина ❤

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.02.20 17:27.

02/02/2020

09:00
Кафе
09:40
Овес с кисело мляко
13:30
Зеленчуци със сирене и яйца
16:30
Мандарини
20:00
Пиле, хумус, зарзават

Родиола, магнезий, вит ц, б комплекс, дормиплант
———————-

Доста големи разходки, две, с кученца. Плашещо е времето навън, но пък от друга страна е райско ❤ и направо не ме свърта вкъщи.

Водихме ги днес на ваксина - голяма драма, голямо нещо, кръвожадната се превръща в плюшено мече там, особено като я запуша и с намордника. 🙂)) Май няма драма с изяденото. Изумена съм.

Малко ми стана тъпичко като й видях тая снимка - с тия никакви разходки по 20-30 минути, направо са й атрофирали мускулите. Почвам да ставам в 6-6:30 за разходки, игри и дърпане на въжета.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.02.20 13:43.

02.02.20
17:29

Защо ядеш овес с кисело мляко? И то сутрин

Мнението беше редактирано от Иван на 02.02.20 17:29.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1