ॐ Дзен на интервали ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

09.11.20
16:47

? 09/11/2020

Ставане в 6:30, двата обекта, работа, маникюр, работа, тренировка и малко глезотии след това, сега следва готвене и учене.

? ? ?
- кафе с малко мляко
- 3 оризовки с пушен кашкавал
- кафе без мляко
- 2 кроасана с масло от Куфланд, че вече беше 13:3о, а предстояха още обикалянки
- към 30-40г шоко неща - бадем с шоколадова глазура и канела, сини боровинки, малини, 2-3 бр натурален пекан (загледах се за пръв път в щанда на Rois и... лошо ?)
- маринована херинга, зелени, гриловани-мариновани маслини със сушени домати и чесън, чеснов крем, 4 кукурузки
- доста чай и вода, малко лют мед
- пилешки сърца със зеленчуци (броколи, моркови, карфиол, лук, чесън, домати може би), ще ги запека с моцарела малко отгоре
- Ц, магнезий, омеги, пчелни

??‍♀️ ? ??‍♀️
* Загряване с ластик около краката и с малките гири
* После през 10 секунди:
- клек с ракната пудовка @12кг - 10 пъти редуване на тройки
- суинг @16кг - 10х3
- пуш преси @12кг - тройка ляво + тройка дясно = 1 подход (от общо 10)
- суинг @16кг - 10х3
- силово гребане @16кг - двойка ляво + двойка дясно = 1 подход (от общо 10)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.11.20 16:49.

Т. Тодорова

10.11.20
12:19

Две чаши бяло вино пих снощи.

? 10.11.2020

Пак тъпите сънища - от мястото, на което ходехме на море с нашите едно време (в съня всичко с разлепени тапети, непознати, странни хора и мизерии), чак до едно тичане по дъждовен, есенен булевард, по тъмно - чух сирени на линейки и видях струпани хора, и хукнах натам да помагам, но като стигнах, имаше само момче с пистолет - обърнах се да бягам и ме застреля в главата, в гръб. ?
Но аз продължих да бягам, въпреки че ме заболя ?, докато не ми изскочи един друг - с анцуг и автомат, и тогава вече се отказах. ?

Б@си откачените хави, събудих се с пулс 90.

???
- кафе с мляко
- зеле с ориз за закуско-обяд (нещо превъртях с тия манджи)

? До утре минавам на течности само - какао, чай, вода, бульони.

?? ❌
Вчера пак изгърмя лявата ръка - бие ме ток пак от плешката до пръстите, боли, изтръпва, ама да си кух като градинска лейка... има си цена понякога - вчера на пуш пресите изгубих малко баланс и усетих, че се случва нещо още на първия подход, сма викам - мех, ще си ги довърша със същия интензитет, няма нищо. Айде сърбай сега. ?
————-

Не е моя снимката, но този рошав, късокрак чакал много го любя. ❤️

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.11.20 12:34.

Т. Тодорова

11.11.20
21:02

? 11.11.2020

Цял ден работа и сърцебиене.

???
- кафе с мляко
- ориз със зеленчуци ?
- задушени зеленчуци, киноа, пилешка кълка, царевична багета
- задушени зеленчуци, сирене, оризовки, 50-60г пилИ
- вафла Боровец ??‍♀️
- шипков чай, много силен
- патладжани с доматен сос ?
- ц, магнезий

?????
Пак избегнах баш тренировката, че ръката ми па̀ри, но си купих една гимнастика за гръб, която много ми допадна.
Основната ми идея беше да подкрепя треньора (Поли В@силев@) в тези трудни времена, защото много я харесвам, обаче ми допадна и ще си я ползвам с удоволствие - не е като да нямам нужда от малко рехаб.

??‍♀️ Заспиване с медитация. Много скоро.
—————-
Поли и аз ??:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.11.20 21:13.

Т. Тодорова

12.11.20
23:41

? 12.11.2020

1. Щях да си счупя глезена (буквално), не знам как запазих равновесие, защото там по принцип не ми е силата, но ситуацията беше такава, че ако имаше ХЪЦ, нямаше да е изкълчване...
2. Спънах се в кучето (оранжевото, дебело, досадно животно, което ВИНАГИ Е ТАМ, когато има храна) с японски нож в ръка
3. Залях си телефона с вода (закачих 250мл чаша с върха на връзка магданоз и по някакъв начин... пляяяяк)
4. Залях себе си с рибешка кръв-вода-черва (цялата ми предница се покри с гняс)
5. Стъргах ряпа и морков в робота, заседна едно парче върху рендето и реших с вилица да го застопоря отгоре, за да се настърже и да мине, но се заблях, вилицата хлътна, разхвърчаха се счупени пластмаси покрай лицето ми (вилицата е в боклука, щото се усука като макарон от стрес)
6. Чекмеджето с подправките се изсули и ми падна върху краката, по пътя си ми премля ръката и накрая всичко се пръсна на пода (дейб@ тъпата кухня.. бях като оня репортер в САЩ, дето се изказа зад кадър по повод маската си ?)
7. Изсипах 22лв на стотинки на паркинга на лидл, на средата на паркинга и ги събирах 15 минути като гълъб - със забоден в земята нос, без да гледам за коли ???, ама по едно време почивах, писах на Елена, тя пък ми отговори нещо в наш си стил и аз там, надупена насред въпросния паркинг, се изсмях с глас, а минаваха хора, които не знаеха, че не просто събирам монети, а водя комуникация на супер високо ниво ?

Абе... ???

???
- два кроасана с масло
- Скумрия с домати
- 5-6 бири ?

??????
През между 5 и 10 секунди:

Тяга:
10х2х60кг
Лег:
10х2х30кг
Суинг:
10х3х20кг
Обръщане:
10х2х30кг

Толкоз.
———

Value for money.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.11.20 07:49.

Т. Тодорова

16.11.20
19:09

? 13.11.2020

?
- кафе с мляко
- палачинка от овес, яйце и протеин, отгоре с фъстъчено масло и точка сладко от горски ягоди
- оризовки със сланина и лютеница ?
- салата от ряпа и морков + орехи
- 3 бири

?? Гимнастиката за гърба само + малко домакински активности, като носене на 2х25кг чували съз зеле и подреждането им в бидон на майкината тераса. ?

? Кльопат ми се туршии.

—————————————————

? 14.11.2020

?
- Кафе с бадемово мляко
- 5 оризовки, 3 маломерни варени яйца, 1/2 кутийка мазна, кремообразна извара от лидл, 2с.л. лютеница, една райска ябълка
- Джинджифилов чай с лют мед и масло от риган
- Пататник

—————————————————-

? 15.11.2020

Цял ден работа, вечерта крафт бирички с К., заспиване много рано.

?
- банан
- Принцеса с кайма
- Ципура със зеленчуци
- Чайчета
- Въпросните бири

——————————————————-

? 16.11.2020

? Няма да пия алкохол до Коледа - да ми се освежи главата и да ми поспадне пак малко трътката.

?
- Топло какао с бадемово мляко, мед, кокосово масло и портокалови корички
- 1/2 доза изолат
- Кроасан с масло, черита, малко сирене, гриловани маслини, чай от подбел
- Задушени миди, салата от зелености, черита и краставоца, с майонеза от пъдпъдъчи яйца, оризово и маслиново олио + повечко лимонов сок
- 1/2 червен грейпфрут, една мандарина
- Чай от риган с лют мед и масло от риган
- Бульон, пипер, лимон; хуск
- Чай - успокоителна смес някаква + лавандула и розмарин

?????
През 10 секунди:
10х3 зерчер @20кг
10х3 обръщане @20кг
10х3 руски суинг @16кг
През 2 мин между трисетите:
Раменна преса @25кг:
6, 6, 7, 5
Силово гребане @16кг, на всяка страна:
5, 5, 5, 5

? Заспали сме като талпи следобед, после и двамата едвам станахме. Сега нямам търпение да си досвърша работата и пак да си легна. ?

едит: бях написала, че нямам намерение да си свърша работата, хихи

?? Меди преди заспиване

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.11.20 19:42.

Т. Тодорова

17.11.20
13:40

? 17.11.2020

? - Какао с мед, бадемово мляко и кокосово масло
- палачинка от овес, лиофилизирани плодчета, малко протеин, яйце, пъдпъдъчи яйца, масло
- Кафе с краве мляко
- Втората палачинка, само че с фъстъчено масло и сладко от ягоди (цялата смес беше от две маломерни яйца, 2 пъдпъдъчи, 2-3 с.л. Мюсли и 50мл бадемово мляко)
- Две пълнозърнести филии с бекон и лютеница
- Туршия, патешко бонфиле на тиган
- Бульон с лимон и люто
- Чай - подбел, успокоителен, риган

Аз или не трябва да докосвам изобщо хляб, или се превръщам в Хлебното чудовище. Не, че съм изяла кой знае какви количества, но не мога да устискам и много се дразня.

??
1. Гимнастиката за гърба сутринта, 40 минути
2. Следобед, през 10 секунди:
- 50кг тяга - 10х2
- 25кг лег - 10х2
- 25кг плие с дискове - 10х3
- 16кг пудовка, обръщане от вис - 10х2 (ляво+дясно=1)

edit: надцених се за двойките на обръщането по тази схема и правих 12 пъти ляво+дясно, от земя, през 10 секунди

?? Нещо съм възкисела днес и се пльосвам в леглото - първо ще пусна едно меди, да видим дали ще ми стане по-спокойно, а после ще се съсретоточа в куpса, докато ми слегне лютеницата и стана способна да си направя тренировката. ?

edit 2: киселото ми мина след тренировката

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.11.20 16:31.

Т. Тодорова

19.11.20
11:20

? 18.11.2020

?
Чайове с много мед, бульони с оризовки, вечерта майка сподели страшен боб и се намлатихме с него и с чесън. ?

??
Без. Само час и нещо разходка вечерта.

??
Съседът ми и гаджето му изкарали вируса, от вчера били с отрицателни тестове, само че не съм забелязала да липсват от пейзажа, особено той, нито съм го виждала дори веднъж с маска във входа или в магазина долу. Може ли да знаеш, че си положителен и да обикаляш напред-назад, и да ми правиш хабаля-хабаля на кучетата всеки път, когато ги срещнеш.. Иначе е много свеж и нахилен, и джентълмен, отваря ми вратите, носи ми торбите, ма кел файда.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.11.20 11:22.

Т. Тодорова

20.11.20
09:44

? 19.11.2020

?
Много чай, кюфтета от овнешко и телешко, туршия, оризовки със сирене и дижонска горчица (втф), 2 вафли Боровец с овче мляко ?

??
Не спах изобщо предната вечер - събудих се в 2-2:30 и до 6-6:30 кокорих очи като пържени яйца, ставах, обикалях, четох, въртях се... Заспала съм към 6 и нещо, за да се събудя в 8 => цял ден като изстискан парцал.
Само взех да загрявам с 12-ката и усетих как може да изхвърчи към прозореца, и се отказах.

??
Получих снощи съобщение по вайбър от на Ралица баща й: “Хайде на бира, мари”, ама в 17:00 бях вече в леглото с книга, Камен до мен с лаптопа, а на пода островърха невестулка с мил поглед и с мирис на чорап ? - как ли пък не съм се вдигнала да ходя да бирствам в студа ?
——————-

? 20.11.2020

Събудих се като с бръснарски ножчета в гърлото, с температура и с отоци на клепачите. Амаа... малко се изхвърлих тия дни, щото е студено вече, а аз настоявам да спя по гащи и на отворен прозорец. Иначе кучетата спят на климатик в хола. ?

?
Кафенце с мляко, какао с мед, туршии, ще готвя зеле с прасе, оризовки, сирене, бульон с лимон и люто; полудях с туршиите, догодина ще си спретна сама. ❤️
Много чай, разбира се.

??
Следобед - гимнастиката за гърба, 40 минути.

?
Ще мъча SEO-то, че имам да гледам още около 15-16 часа лекции, а изпитът е на 28-ми. Трудничко ми е, особено като не съм започнала да правя дипломната работа и през мен минава само теория, а практически не се сблъсквам с нищо.

??‍♀️ Еладжията вчера беше да пусне тока в къщата, половин ден ръчкане и пак с незадоволителен резултат - ток има, ама няма дефектнотокова защита.
Много бавно всичко, а много ми се ходи там. Ако имаше врата и настилка в спалнята, щях да гушна една духалка и да спя на пода. ?

Т. Тодорова

27.11.20
16:39

Спра ли да пиша, винаги става едно и също.

?26.11.2020

? - оризовка с домат и домашен бабек
- филе от сьомга на грил тигана, домашна майонеза, домати

?? Тренировка А, всичко през 10 секунди:
- 10х2 зерчер @25кг
- 10х2 обръщане @25кг
- 10х3 суинг @16кг
- 10х2 раменна преса @25кг
- 10х2 плие @25кг дискове
- 10х2 силово гребане @16кг (2 ляво + 2 дясно = 1 двойка)

?27.11.2020

? - кафе с мляко
- 4-5 лъжици пилешка супа
- оризовка с черита и малко от майонезата
- 2 яйца в масло, черита, сирене салакис, люти, туршиести чушки, оризовки, домашна майонеза (последно) и малко дижонска горчица
- чаша бульон с лимон и люто
- литър чай жълт кантарион, 2л вода

?? Тренировка Б:
През 10 секунди:
- 10х2 тяга @50кг
- 10х2 обръщане + снач @12кг (обръщане от земя+пускане обратно+снач от земя + същото от другата страна = една двойка)
- 10х3 суинг @16кг
С минута и малко между двусета:
- лег @25кг: 8, 8, 9, 8
- хоризонтално набиране: 3, 3, 2, 3

———-

✅ Тренировките не са ми разписани така от Сашо, но ми идват вече нещо леки и добавям движения + тук-там килограми.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.11.20 17:30.

Т. Тодорова

28.11.20
14:20

?28.11.2020

Много лошо спане, първо се въртях сигурно до 2, после пак едни сънища...

? Малко повече от необходимото като че ли:
- кафе с мляко
- една мини тарталета с шоколадов мус (мисля, че цялата е 30г) от торти “Нико” в Метро
- боб в гърне със свинско и люти чушки, някой друг зеленчук - чушка, морков, лук, чесън, 2-3 малки картофа, че трябваше да посгъстя, домати (оставих много часове във фурната... глинено гърне и чугунен съд нищо не може да ги бие) - две не големи чинии
- следва половин грейпфрут по някое време
- чаша костен бульон, какъвто улуча, с лимон и люто
- ципура на фурна + айсберг, черита и малко царевица от консерва, че трябва да я прекараме по някакъв начин

?? Гимнастиката за гръб, но след 2 часа...
Всеки път съжалявам, когато спортните дейности не са първото, което направя след кафето - хапна ли, става страшна тегавина.

?? 20 минути меди по някое време

⚙️ Вода и чай на корем, магнезий, Ц, пчелни, А+Д, МСМ, лимони

28.11.20
17:28

казано от Т. Тодорова на 28.11.20, 14:20:

Всеки път съжалявам, когато спортните дейности не са първото, което направя след кафето - хапна ли, става страшна тегавина.

Аз дори не мога да си го представя това да правиш гимнастика след като си си сложил храна в устата. Стимулирам те да слагаш първо спортната дейност :*

Т. Тодорова

28.11.20
20:33

Не ми е практика и не би могло да бъде. Но тази гимнастика е далеч от тренировка и се получи, макар с обичайната досада на пълния мях. ?

Т. Тодорова

29.11.20
11:02

?29.11.2020

Много мързелив ще е денят, искам да се повъргалям малко.
Сега съм се изтегнала при на К. майка му, бърборим и гледаме кулинарни предавания. ?

?
- кафе с мляко
- 3 арменски сладки и чаша фанта портокал (?!)
- грейпфрут по някое време
- за вечеря пак ципура с някакви зеленчуци и може би малко домашна майонеза

?? Тренировка А1:
През 10 секунди:
12х1 зерчер @30кг
12х1 обръщане @30кг
12х2 суинг @20кг
12х1 раменна преса @30кг
12х1 плие с дискове @30кг
12х1 силово гребане @20кг (ляво+дясно=единица)

Искам хубави дискове, 15-ки и 10-ки, с диаметър 45. #рева

?? 20 минути меди по някое време

————-

Елена ме заля тия дни със стари снимки. Тази е от времето, когато се чудих как да си скрия грозните прасци. ;)
Ся нямам такъв проблем, щот така или иначе не ме хваща обективът - и да се падне на прасеца, много ще ти разбере някой какво е. ??‍♀️

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.11.20 11:59.

Т. Тодорова

01.12.20
10:55

?30.11.2020

Цял ден зарибявки в кухнята.

?
- кафе
- грейпфрут
- 3 оризовки с крема сирене олимпус
- самоубийство с макарони със сос от зеленчуци и сметана

Без тренировка.

——————————————————

?01.12.2020

Заспах към 21 и нещо, после се събудих за кратко и после чак до 8:00 сутринта.

?
- кафе
- какао с бадемово мляко и една смес от мед и канела
- мандарини
- айсберг, черита, краставица, малко макарони вътре и малко домашна майонеза
- яйца, овче мляко, нещо наоколо - я салата, я туршия

*** вечерта е възможно да сме на гости, много се надявам а отпадне ?

?? Тренировка Б1:
През 10 секунди:
- 12х1 тяга @60кг
- 12х1 обръщане @16кг (ляво+дясно=1)
- 10х2 суинг @20кг
- 12х1 лег @30кг
- 12х1 хоризонтално набиране

Интервалите са пълно оползотворяване на време. 20 минути и чао. Изобщо не си представям да ида да пръхтя някъде час-час и половина.. ?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.12.20 10:58.

Т. Тодорова

02.12.20
15:22

? 02.12.2020

Свинята яде снощи малко бисквитена торта, но не съжалява - много беше яка.

Сънувах, че намерих трева в един джоб на Камен (?) и се засилих да я хвърлям в тоалетната, обаче ме видя и дойде, за да ме спре. Беше едно мъничко пакетче - вътре въпросната субстанция и едно кожено коланче с токичка, хаха. Викам: ще го дъвча, няма да му го дам. Та лапнах го аз туй пликче, дъвках, дъвках, докато не го сдъвках до тотално течно и изплювайки го демонстративно в тоалетната, се събудих.... щото в същия момент се изплюх и на възглавницата. Последва неудържимо ХАХАХАХА по тъмна доба. Толкова искрено не се бях хилила отдавна.
? ? ?

?
- Какао с бадемово мляко, мед и канела
- Овесен кекс: овесени ядки, прясно приготвен сос от ябълки, бадемово мляко, мед, нарязани банани, яйце; отгоре - фъстъчено масло и домашно сладко от ягоди
- омлет от три яйца, чери доматки, кашкавал; 3 оризовки, овче мляко
- мъничко парченце от овесения кекс, мъничка лъчичка фъстъчено масло (оф, попаднах на едно супер вкусно - това и само си търся повод да забия хобот в буркана), грейпфрут
- прасешко с манатарки и малко кашкавал + стотина грама печен картоф + някоя зеления (много дребна ще да е като цяло порцията)
- 2л чай, 1.5л вода, а+д, магнезий, ц

??
Не съм тренирала още, станах с идеята, че няма да го направя, защото утре ни чакат разни къртовски неща из къщата - дойде им времето на ония 700 кила замазка. ?
Ако все пак ме хване саклет и направя нещо днес, ще го впиша по-късно.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.12.20 11:46.

Т. Тодорова

04.12.20
08:32

? 03.12.2020

Свършихме почти всичко, стана перфектно. Камен си беше пуснал много старателно “майки” и нивелирите коват сега, където и да ги сложим, но господин Куку иска и саморазливна отгоре - като сложи паркета, да разправя на гостите: “Ма аку знайти отдолу колко е гладко...” ? Всъщност ще е практично, де, защото ако остане долу без настилки известно време, няма да се носят пясъци и прахоляци толкова.

Кръст и колене са ни и на двамата на баница обаче - голямо дупене с тия мастари. Дано си е струвало и да не се нацепи като долната, дето я прави бригадата.

?
- кафе с бадемово мляко
- овесен кекс, фъстъчено масло, сладко от ягоди
- ЙоПро - йогурт с боровинки и 15 грама протеинА
- свински врат, печени картофи (пека с костен бульон ??), домашно червено вино (упс)

??
- клякане, мъкнене, бъркане, сипване, дупене, носене, по едно време изрязах строителната пяна по ъглите между стените и пода на целия втори етаж, завърших с 16к крачки и болки навсякъде ?

?
Миналия ден се смях на една близка, че си изпуснала пак телефона в тоалетната, вчера обяснявах на Камен как пода на втория етаж се усеща приятно мек някак, като ударопоглъщаща настилка... И два часа по-късно така си шибнах телефона в земята (там, на “мекото”), че му направих дисплея на сол. ?  Сумата за смяна е чудесна, б@си епъла златен...

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.12.20 11:46.

04.12.20
10:11

Точке, у декември месец сме вече 4 дена ?

Т. Тодорова

04.12.20
15:51

А, Игличко, мерси за корекцията. ?

? 04.12.2020

?
- Какао с мед и канела, и протеин
- Филия и половина с песто от риба тон и зеленчуци
- Багета от лидълските, дето се пекат, разплакваща туршия, сланина :Д
- Чай, чай, чай, чай…
- Джолан с манатарки в гърне, зелена салата и черита; чаша вино или не, по-скоро не

??
През 10 секунди:
- 10х3 зерчер @20кг
- 10х3 обръщане @20кг
- 10х3 суинг @16кг
- 10х3 раменна преса @20кг
- 10х3 плие @20кг пудовка
- 10х3 силово гребане @12кг пудовка (3 ляво+3 дясно=1 тройка)

?
Мнооого обикаляне, ама си оставих гривната да се зарежда. Абе, не мога да се оплача от липса на движение и днес.
Станах в 6:30, поработих, потренирах, после по задачи, сега няма и 16:00, а умирам за сън, щото снощи пак едни многоцветни сънища... крей-крей.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.12.20 15:51.

Т. Тодорова

07.12.20
13:20

? 05.12.2020

?
- сарми от лапад ❤️, две печени кюфтета, печени чушки с чесън
- две бири и две чаши вино ??‍♀️, след които пак преустановявам - пулсът ми полудява, включително по време на сън, а сега съвсем успях да изтествам, като мога да сравня по-дълъг период без алкохол с еднократна консумация - брутално... ? Като се нормализирам достатъчно, че да спра окончателно бета блокера, може да пробвам да пия по 50-100г/чаша... като нормален човек, а ако не става - здраве да е, никой не е умрял от непиене.

??
Без тренировка с лост и пуфки, но с обикаляне и хамалогии - в 16:30 вече едва си стоях на краката, та го броим физически натоварен.

? 06.12.2020

?
- овесен кекс с череши, фъстъчено масло, кафе с малко мляко
- печена сьомга със салата и много интересен майонезен сос, който татко беше спретнал + пържен шаран с още малко салата

??
Без, ден 1 мц и бях като прегазена от стадо биволи. Цял ден лежах и се гаврих с един приятел с Reface App. ? Много ме радва как мога да сипвам, хаха. Струваше си загубата на време, че имах нужда от един ден тотален айляк.

? 07.12.2020

?
- бозаво кафе
- 1/2 котлет от шаран, пържен, малко от соса, зелена салата (много малко)
- салата, костен бульон
- грейпфрут, резен или два ябълка

??
Пак без, нямам никаква сила и заспивам права.
Спах малко, разработих се още рано-рано, много обикаляне, чак до ей сега от 7:00 сутринта, сега продължавам с час-два домакинстване, после пак работа, но на компа. Утре в 6:15 с песен....

⚙️
Кухничка преди и след. Друго си е да посъбориш това-онова. И не само да го посъбориш, де, но любимото ми нещо от тоя ремонт е рушенето на стени. ?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.12.20 13:29.

07.12.20
13:37

Много красиво и уютно е станало, Т. И това се брои за резултат от “тренировки”. ☺️?

07.12.20
14:40

Прекрасна кухня. ?

Т. Тодорова

08.12.20
13:20

О, благодаря! ☀️
Доста време ми отне да реша точно как да е и много се притеснявах, че ще се убия да намирам кусури после, обаче откакто е монтирана, само я попипвам и разглеждам, и бърша, и полирам, и си умирам от кеф. И врещя след всеки майстор и съсобственик (да не споменавам имена, хъхъ), който не си подсуши мивката или остави макетен нож на плота. ?
Щеше да е и по-хубава, ако не бяха стеснили и доизкривили помещението, ама тя цялата къща е все едно я е правила личната бригада на Гаус, примирих се.

? 08.12.2020

Заспах в 12, събудих се свежа като краставица по тъмно, почнах да правя какао, дръпнах лежанката, за да мога да изкарам лоста за тягата, отидох до компа да си пусна музика и случайно забелязах, че е 1:10. ? ? ?
После, естествено, не можах да спя до 3 и кусур, алармата в 6 я смених за 6:30 и в крайна сметка станах в 9.

? - бозаво кафе
- овес с овесено мляко & еспресо, фурми, чиа (много се зарибих с овесени работи и черпя идеи как да си изразходвам продуктите по шкафовете от този много приятен блог
- 1 кокоше и 5 пъдпъдъчи яйца, бъркани, малко масло, черита с хуск и зехтин, две оризовки
- някакъв плод, не знам какво има долу в магазина, надявам се на грейпфрут (никога не съм обичала, даже напротив, ама ей на̀, доживях), плюс няколко бразиски ореха и пак малко хуск
- порция супер свирепа пача, която снощи сготвих (луда работа, честно ?), хубаво количество чесън за екстра сексапил ??, някоя оризовка
- 1.5л чай от риган, вода с лимон, вода без лимон... стандарт
- пробиотик, ц, магнезий, а+д, омеги

??
През 10 секунди:
- 10х2 тяга @50кг
- 10х2 обръщане @25кг
- 10х2 лег @25кг
- 10х3 суинг @16кг
- 10х2 хоризонтални набирания

Както бях недоспала, с напрегнати синуси и може би малко температура, след тренировчица хвъркам и няма и помен от другото. Е, не е като да не бих прелетяла директно до възглавницата, но вече не страдам толкова, че няма как да стане. ?

? По повод пачата - направих я, щото бях взела едни прасешки краци за кучетата, но прочетох, че са засекли болест на Ауески в Сърбия и преустанових храненето със сурово свинско. Това в случай, че има суровохранещи, които не знаят за заболяването, а ми четат дивотиите. ?

⚙️ Иии старт на работния ден по никое време... по такова и ще приключи.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.12.20 13:22.

08.12.20
13:51

Тва е оня плашливия урод а?
Игати и готяната куфня!!! ..гоститукугашие

Т. Тодорова

08.12.20
13:56

Плашливият е истински пес вече. Човекоподобният ми той - няма друго такова кученце, честно. ❤️

Гостито - като (ако) доживеем да се нанесем, че Антончо още рине и чопли след майсторите. ?

08.12.20
14:08

казано от Т. Тодорова на 08.12.20, 13:20:

прочетох, че са засекли болест на Ауески в Сърбия и преустанових храненето със сурово свинско.

Чак в Сърбия...То в Пловдив има случаи, ти - Сърбия. Храненето със сурово свинско е голяма глупост.

08.12.20
14:16

Да се надяваме,че от големите маркети е безопасно месото...,че аз тая болест съм я пропуснал в знанията си.

казано от Т. Тодорова на 08.12.20, 13:56:

Плашливият е истински пес вече. Човекоподобният ми той - няма друго такова кученце, честно. ❤️

Гостито - като (ако) доживеем да се нанесем, че Антончо още рине и чопли след майсторите. ?

Ква беше притеснена за гадината като си спомня))))
Няма гости...то забранено...роумсървиз само)))с тая готина кухня шиготвишдопосиняване)))))))

Мнението беше редактирано от nervak на 08.12.20 14:18.

Т. Тодорова

08.12.20
14:20

Сашо, никога не съм чувала (е, никога, откакто ги храня със сурово, което е една година) за случаи на родна почва, щом казваш, значи има. Както казах, преустанових рязко и сега месото, което съм им купила, го минавам през фурната задължително.

Илия, от ветовете и някои професионални кучкари знам, че няма проблем с месата, ако обезпаразитяваш редовно и ако са годни за човешка консумация, с изключение на сладководните риби, примерно.

Явно не е баш така, тъй като за вируси, които не са патогенни за човеците, изобщо не се тестват § третират мръвките.

Ще знам занапред.
——

А за гадината бях притеснена много. То си беше и притеснително с всички драми и скандали, да не говорим, че беше ужасно див и плашлив, аз с никакъв такъв опит.. мани. Помогна ми ти тогава бая. :)
Ама ей това е хепиенд, много съм доволна. <3

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.12.20 16:08.

08.12.20
14:22

казано от nervak на 08.12.20, 14:16:

Да се надяваме,че от големите маркети е безопасно месото...,че аз тая болест съм я пропуснал в знанията си.

Не е, не се тества и търси. Сурово свинско не се дава и толкова, просто и лесно е като превенция.

казано от Т. Тодорова на 08.12.20, 14:20:

Сашо, никога не съм чувала (е, никога, откакто ги храня със сурово, което е една година) за случаи на родна почва, щом казваш, значи има.

Никога не е изчезвала, даже сега покрай BARF манията има доста повече случаи. Чувал съм, че дълбоко замразяване за 2-3 дни убива вируса, но дали е така не мога да кажа, не съм го чел в сериозен източник. Не бих и пробвал колко е вярно...Дори и да има някога върху какво да го пробвам...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.12.20 14:26.

Т. Тодорова

08.12.20
14:27

Убива, не убива, както сам каза, превенцията с недаването на сурова свиня е най-простото нещо.

П.П. Много е плашещо как от добри намерения в комбинация с незнание може да сътвориш от хорър нагоре... Смело размятах джоланите до оня ден...

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.12.20 14:31.

Т. Тодорова

09.12.20
13:05

? 09.12.2020

Отново не успях да спя.

?
- две кафета с овесено мляко засега, после ще впиша останалото, защото нямам идея какво ще да е

??
През 10 секунди с пудовки, след прилично загряване:
- 10х3 суинг @16кг
- 10х2 обръщане от земя + пуш преса @12кг (две ляво+две дясно=една двойка и май ми дойде в повече)
- 10х4 редуващи отпади с подаване на пудовката под опорния крак @12кг
- 10х2 силово гребане @16кг (две ляво+две дясно=една двойка)
- 10х3 суинг @16кг

Нещо ми е дискомфортно, гади ми се след (пък и по време на) тренировката. Пулсът ми по средата беше 90, към края скочи на 165. Много се надявам да е от недоспиването.

⚙️
Ще си потърся нещо интересно за готвене, ще поръчваме врати и ще зубкам. ?
Много са ми уютни такива мрачни дни вкъщи. Само като си помисля да изляза и съм  като на гифчето:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.12.20 13:06.

Т. Тодорова

09.12.20
19:57

Манджолини:

- една оризовка с домашна майонеза
- от прасешката супа с още една оризовка
- две мандарини
- котлет от ЦьоНга на грил тигана, зелена салата, един печен картоф и 1/2 арабска питка, и може би малко от домашната майонеза
- и може би 1/2 грейпфрут, щото много ми се върти из главата от одеве

Т. Тодорова

10.12.20
11:56

? 10.12.2020

Сънят пак беше като предните вечери. Трябваше да стана в 6:15 по план, в 7:30 едва се изстъргах от матрака. С главоболие и бухнали от простудѐн синус клепачи. Имам само един фронтален синус и той е много сакат, завалията. Ще му ударя една мивка с NaCL преди лягане довечера.

?

- какао с бадемово мляко, малко ванилия и мед с канела
- Бурканче овес с бадемово мляко, растителен протеин с кокос, чиа, поръсих му и малко замразени берита и стана много вкусно
- Половината от снощния сьомгов котлет, че ми дойде много и го разделих, салата, хумус, арабски хляб, половинка
- Грейпфрут
- Ще пека и аз патка, същата като на Ники, с гарнитура от свежа салата и печен картоф 

- Доста чай и вода пак, ц, магнезий, пробиотик, а, д

??

Бърза загрявка с леката пудовка, 20 минути йогесто разтягане, после мачкане с тенис топка и търкаляне по една мека топка за пилатес. Това следобед, за почивка от компа.
Един апликатор вечерта също.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.12.20 12:12.

Т. Тодорова

11.12.20
09:36

? 11.12.2020

Май по-добре беше тази нощ. ☀️

?

После.

??

През 10 секунди:
12х1 тяга @65кг
12х1 обръщане @30кг
10х2 суинг @20кг
10х2 лег @30кг
10х2 изхвърляне от земя @12кг (ляво+дясно=една двойка)
10х2 суинг @20кг
12х1 хоризонтални набирания

*** обръщането, последните суингове и хоризонталните набирания - през 5 секунди.

Пулс - съвсем различен от вчера. ?

———————————-

?? ?? ??

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.12.20 09:56.

Т. Тодорова

11.12.20
19:19

?
 Страшно плюскане днес:

- какао с бадемово мляко
- парче кекс от овес, сок от ябълки, чиа, изолат, мед, берита, канела (❤️)
- литър чай от риган
- 10 бразилски ореха
- 1/2 от филето на патицата (стана уникална), 1/2 печен картоф, малко салата от зеле, морков, чушка, царевица, магданоз (от пакет), хумус, 1/2 арабска питка
- 2 мандарини
- фъстъчено масло с малко сладко от ягоди…
- 500мл мурсалски чай
- “пица” с арабска питка за основа, отгоре малко чеснова мацаница, черита, кашкавал и пръс-пръс със зехтин

Това до 18:30 и мисля да приключа, като може половин грейпфрут да замине по-късно по някое време. Минавам на вода и успокоителен чай с розмарин и лавандула.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.12.20 19:19.

12.12.20
09:22

Имам подобна история на тази с тиквичките.

Зима е, навън студ и киша, но е неделя и си лентяйстваме вкъщи. Кипвам вода в електрическия чайник и си правя чайче. Слагам мед и лимон и отпивам полека. Чая е ароматен и дооооста киселичък, чак се учудвам колко трябва да е бил кисел тоя лимон та така да се отрази на чая. Споделям с любимата и тя прихва да се хили. Оказва се че била надумкала електрическия чайник с много лимонтузу да му бута котления камък и аз съм си сипал от тая вода.

Пак добре че не беше с нещо химическо да го почиства де.

Т. Тодорова

12.12.20
09:29

? 12.12.2020

?

Сутринта си сметнах горе-долу храната от вчера и се оказа, че би трябвало да е около 1500 калории. Много ми изглежда, пък не е кой знае какво. :)

Днешната по-късно ще я впиша.

??

През 10 секунди:
20х1 гоблет @16кг
15х1 обръщане от земя + пуш @16кг (ляво+дясно=1)
12х1 осмици @16к (4 клекоподавания=1)
12х1 силово @20кг (ляво+дясно=1)
12х2 суинг @20кг

*** пулсът на 165 в края, може и да се изсилвам за способностите си, но освен по пулса, не усещам по друго да е така.

20 минути стреч, ето този.
———

Сега следва душ, кучета и работа, работа, работа... :Д
Не можах да с еизлюпя в 6, въпреки лягането в 22 и порското спане. Станах в 7, докато се посъбудя, да си изпия какаото, то стана обяд, хихи.

И като казах обяд, супа от сьомга със сметана ще си спретна днес. Може и някоя скарида да й мушна вътре, ако не ме измързи да ходя до Лекси, но сигурно ще ме. ?

Т. Тодорова

12.12.20
09:32

Хаха, Димо :)

Аз пък преди няколко дни готвих джолан в гърне и му сипах канела вместо черен пипер. Ама яко.

Нито едно куче не се оплака от необичайния вкус. ?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.12.20 09:33.

Т. Тодорова

13.12.20
15:12

Храната от вчера:
- от овесения кекс + малко фъстъчено масло
- прасе със зеленчуци в тиган
- две-три лъжици от сьомгената супа

Храната днес:
- кафе с мляко
- кефир
- арабска питка с 5 пъдпъдъчи яйца, черита, зехтин и босилек - във фурната
- купа супа, оризовки
- помело
————————————————

Не знам каква толкова гордост по повод Пулев се вихри из интернет пространството, но мен лично ме беше срам да му гледам некадърния траш толк и го намирам за много неприятен шебек. На всичкото отгоре беше наблъскан като тухла в дерек от Джошуа (покап-покап една лига ?), който пък е съвсем на другия полюс като поведение (и не само).

Ако ще изпитвам някакви патриотични гордост и уважение, предпочитам да ги насоча към останалите успели в една или друга област българи, отколкото да се възхищавам на тоя парапитек.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.12.20 15:16.

Т. Тодорова

14.12.20
21:44

Вчера не тренирах, но много обикалях, а вечерта направихме и една двучасова разходка с кучетата на гребната. Много беше приятно, защото валеше и беше доста свежо за дишане и щъкане по безлюдните алейки. ??❤️

? 14.12.2020

Вечерта научих прекрасна новина, после една контрастна, за съжаление и не можах да спя почти цялата нощ. Ставането беше в 6:15 тази сутрин.

Пак не тренирах, не можах да сколасам, а и съм адски изморена. Цял ден по работа и други задачи, мокра и в съответното настроение - крива, ревлива, хаплива, разкош и половина.
Бледа илюстрация - Камен ми изпя няк’ва песничка, в която гоня малко прасе, за да го режа на две и да го готвя (с мелодията на куплета на Voyage, voyage, хаха) и ми се насълзиха очите. ??? 

В тая връзка мисля да си легна скоро и да си поправя мозъка.

?
- какао с мед и канела
- какао с мед и канела
- пилешка супа и две филии вита с шест **
- една голяма бисквита
- две оризовки с чеснов крем, сигурно 15г печено пиле и три кубчета печен картоф
- фъстъчено с мед
- една малка бисквита, обикновена, с масло
- сигурно ще опитам на Камен мусаката след малко, но отказвам да вечерям чак

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.12.20 21:47.

Т. Тодорова

15.12.20
12:49

? 15.12.2020

?
- kakao с домашно бадемово мляко, мед и канела
- мусака от картофи, тиквички, патладжани, прасешки бульон и кайма, и лук и каквото там още - не му се получи на вид и вискозитет :Д, но е вкусна много; зеленчуци няма, но има овче мляко и хуск ;)
- грейпфрут и помело до вечерта
- пъдпъдъчи яйца, зеленчуци, бульон с лимон и люто
- чай доста и вода доста през деня
- магнезий, ц, а+д, омеги, пчелни

*** Като изключим дните, в които съм недоспала, се чувствам супер-дупер добре и ще започна да вкарвам фастове. Позодирам, че липсата на алкохол и по-редовните тренировки са отговорни за тая благодат - друго не съм променяла.

??
За 24 минути, всичко през 10 секунди по план, но имаше една минута, минута и нещо между тягата и останалите неща, заради преподреждането на лоста и дисковете. Усещам порив да си купя втори лост, за да не си нарушавам схемата, въпреки че като че ли имаше нужда от паузата след тройките, които правя за първи път. ?

10х3 тяга @50кг
10х2 обръщане от земя @16кг (2 ляво+2 дясно=1 двойка)
10х2 лег @30кг
10х3 плие @20кг
10х2 хоризонтално набиране

Лек разтяг, а следобед:

- малко загряване със ст
- 20 минути разтягане (онова от видеото)

❤️
Пулсът по време на тренировка - до 120, а вече и в покой, и по време на сън започва да придобива по-нормален вид.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.12.20 13:07.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1